2015 — VERKAMI: 5 años haciendo historia del crowdfunding
×

Descripción del proyecto

Es tracta d'un projecte web, en format bloc, que menciona les notícies més rellevants del dia, en anglès, facilitant el context necessari perquè siguin compreses per un lector aliè al procés d’independència de Catalunya, i proveint cites textuals i enllaços a d’altres fonts perquè es pugui ampliar la informació.

Després d'un any de funcionament en fase inicial, des del PDD constatem la necessitat de fer un pas més enllà per tal d’assegurar que complim de manera eficient la funció d’aglutinar les millors fonts d’informació per a un públic internacional.

Fins ara el projecte ha funcionat gràcies principalment al finançament privat. En podeu veure aquí el resultat: http://catalanmonitor.com
Per tal de garantir la nostra autonomia volem fer un pas més i recórrer al micromecenatge.

En aquesta segona època, volem consolidar un equip de persones que desenvolupin el projecte d’una forma més àmplia i constant. Per tal de fer un projecte més atractiu s’afegiran vídeos amb diferents continguts i es treballarà conjuntament amb altres entitats i plataformes interessades en enviar informació del procés arreu del món, especialment als mitjans de comunicació, universitats i centres de decisió.

Si la recaptació del Verkami fos més gran del que hem previst s’editaria amb una altra llengua per tal d’arribar a un públic més ampli.

Catalunya es troba en un moment clau de la seva història, ara més que mai, cal que els actors internacionals disposin del màxim d’informació sobre el procés d’autodeterminació i en comprenguin les raons així com els esdeveniments que es produiran en els mesos que vénen.

És evident que la imatge que actualment projecta el procés no és sempre ben interpretada pels mitjans de comunicació estrangers o el públic en general. La raó d’això és sovint el desconeixement del cas català, d’una banda, així com l’excessiva dependència dels mitjans internacionals sobre allò que diuen els seus equivalents espanyols i els corresponsals instal·lats a Madrid, lluny de les fonts, els referents i el propi dia a dia a Catalunya.

Cal doncs fer un esforç per generar continguts en anglès que puguin fer contrapès al que és massa sovint el relat oficial, proper al dictat per les institucions espanyoles.

Per què és innovador?

Són moltes les fonts que al nostre país ja publiquen continguts pensant en l’exterior –mitjans de comunicació, entitats i campanyes individuals–. Tanmateix, des de la PDD veiem una oportunitat per complementar –i no pas competir amb– aquestes iniciatives, mitjançant un projecte d’agregació de continguts.

Precisament perquè ja hi ha una gran diversitat de continguts generats, trobem que una tasca important a fer és la filtrar continguts. És a dir, analitzar l’actualitat catalana i triar les notícies més rellevants per a un potencial lector estranger, tot afegint-hi el context que faci falta per assegurar-ne la comprensió.

Aquest model s’adiu a una tendència consolidada a internet, anomenada content curation, o agregació de continguts. Aquests són avantatges sobre la resta de pàgines similars que existeixen actualment:

 1. Regularitat: sortiria cada dia.
 2. Filtratge: prioritzaríem els temes realment noticiables o importants per la perspectiva d'algú que no està familiaritzat amb la realitat catalana –en termes periodístics, no seríem generalistes sinó temàtics.
 3. Brevetat: continguts que poden ser consumits i compartits amb rapidesa.
 4. Flexibilitat: funciona tant per al lector novell com per al que cerca aprofundir en el tema.

Qui som?

Som la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) i ens vam constituir el desembre del 2005 en el marc de l’Assemblea “Tenim el Dret de Decidir”.

La PDD és una de les entitats impulsores del procés independentista i va jugar un paper molt important en l’etapa d’intent institucional de reforma de l’estatut.

Vam tenir la funció d’eina d’agitació entorn del dret de decidir i, des d’una perspectiva crítica del moment polític, vam exercir la funció de plataforma de conscienciació i intermediació entre les entitats cíviques, el voluntariat polític crític i el món polític convencional, convençuts que érem davant del col·lapse autonòmic i no davant de cap moment refundacional autonòmic.

S’adheriren a la PDD unes 700 entitats, 58 ajuntaments i més de 4.000 persones a títol individual.

Què hem fet?: una cronologia simplificada en 21 punts

Quina ha estat la nostra tasca fins al moment:

 1. 18-02-2006: Manifestació “Som una nació i tenim el dret de decidir”.
 2. Primavera 2006: Campanya No a l’Estatut.
 3. 1-12-2007: Manifestació ”Som una nació i tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures”.
 4. Abril 2008-desembre 2009: Campanya “decideixo decidir” amb 71.826 signatures.
 5. 11-09-2008: Manifestació.
 6. Març 2009: col·laboració amb l’organització de la manifestació “Deu mil a Brussel•les”.
 7. Estiu-tardor de 2009: col·laboració en l’organització de la consulta d’Arenys de Munt.
 8. Setembre 2009: Organització de l’acte a la Facultat d’Història de la Universitat de Barcelona sobre el dret a l’autodeterminació: formació d’un grup d’estudi sobre “Noves vies de construcció nacional”.
 9. 11-09-2009: Organització i convocatòria, conjuntament amb altres entitats, de la manifestació de l’11 de Setembre.
 10. Setembre-Octubre 2009: Constitució, conjuntament amb altres entitats, de la Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència.
 11. Desembre 2010: Organització de l’acte de tancament de la Campanya de la primera tanda de consultes de la Coordinadora Nacional de la Consulta al Fòrum de Barcelona.
 12. 2009-2011: impuls i col·laboració amb les consultes que es van fent a tot el país.
 13. 2009-2011: s’han acompanyat observadors internacionals en diverses tongades de consultes.
 14. 12 de juny de 2010: Manifestació “Autodeterminació és democràcia”.
 15. 10 de juliol de 2010: impuls, col·laboració i una de les entitats convocants de la manifestació “Som una nació, nosaltres decidim”.
 16. 11-09-2010: Organització i convocatòria, conjuntament amb altres entitats, de la manifestació de l’11 de Setembre.
 17. 30-04-2011: impuls i organització, conjuntament amb el Moviment per la Independència de la Conferència Nacional per l’Autodeterminació.
 18. Formem part de la Plataforma “Somescola.cat” en suport del model d’escola catalana.
 19. S’han destinat moltes persones i esforços per ajudar a tirar endavant l’ANC. En aquest sentit només cal que ens fixem en la coincidència que diverses persones de la Junta de la PDD també formen part del secretariat de l’ANC i que la vicepresidenta de la PDD ha estat escollida la presidenta de l’ANC.
 20. Col·laboració de diverses persones de la PDD a la comissió que va preparar la manifestació de l’11 de Setembre de 2012. Col·laboració de la secretaria tècnica de la PDD amb la secretaria tècnica de l’ANC per preparar la manifestació de l’11 de Setembre.”
 21. La PDD forma part d’Enllaçats per la Llengua en defensa de la unitat lingüística.

A què destinarem els diners?

La major part del pressupost la dedicarem a la redacció i traducció dels continguts de caràcter polític i a la promoció de la pàgina web que renovarem:

Redacció: 4.000 €
Reforma lloc web: 400 €
Manteniment: 200 €
Publicitat i promoció: 1.400 €
Total: 6.000 €

La redacció preveu l'agregació de continguts diaris, depenent del moment, d'1 a 3 notícies. En aquests moments l'equip està format per dues persones, una que coordina el projecte des de Barcelona i l'altra que contextualitza i tradueix les notícies des de la Gran Bretanya.
Si aconseguim més finançament del demanat s’incorporarà a l'equip una persona des d'Austràlia. En funció de la quantitat recaptada, també es farà la versió en castellà i en francès.
Volem modernitzar el web actual fent-lo visualment atractiu i més dinàmic, així com afegir-hi diferents apartats i més imatges.
Si aconseguim el finançament la posada en marxa serà immediata.

Sobre les recompenses

Calendari previst

El projecte podrà començar pràcticament tot just completat el finançament, ja que la infraestructura ja està en bona mesura preparada, i tan sols cal la dedicació per augmentar la freqüència i qualitat dels continguts.

Enllaços

catalanmonitor.com
facebook.com/PlataformapelDretdeDecidir
@PDDnou

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(3)

 • M'agradaria saber les persones (noms) responsables d'aquest projecte (que no consten en la descripció del projecte). No dubto gens de la seva capacitat!! Només demano saber qui són per a conèixer millor el projecte i decidir col·laborar-hi.

  hecha por Enric Navàs Mariné

  Benvolgut Enric, disculpa el retard en la nostra resposta. El responsable de l'edició del Catalan News Monitor és la Plataforma pel Dret de Decidir, i per tant la seva junta. Les persones que coordinen són Aureli Argení, president de la PDD, Elisenda Romeu, secretària i Àngels Folc, tresorera. A part del responsables polítics hi ha persones que treballen buscant i contextualitzant les notícies i d'altres que tradueixen.

 • Quisiera aportar 100€, pero antes quisiera saber si se podría cambiar la estelada vermella (que ya tengo) --- por el CD y la inscripción como socia =D Nota: Me inscribí en la campaña Súmate (http://www.sumate.cat/) =D

  Benvolguda Jane, en primer lloc disculpa el retard de la nostra resposta, sincerament hem tingut una confusió en la via com rebríem les possibles preguntes que els i les interessades en el projecte ens poguessin fer. Som els primers que lamentem no haver pogut atendre la teva demanda i ens sap greu si finalment no podem comptar amb la teva col·laboració.

  Per descomptat que podem fer aquest canvi que ens demanes en la teva recompensa! Fes el teu ingrés directament al compte de la PDD de Caixa d'Enginyers ES74 3025 0012 1214 0002 9104 indicant-nos el teu nom. Escriu-nos a info@plataformapeldretdedecidir.cat Moltes gràcies pel teu suport!

 • La iniciativa es molt bona, soc un fan incondicional. Espero que aconseguiu treure endevant aquest projecte abans d'aquest nadal. Ja que hi haurà molta gent al vostre costat.

  Moltes gràcies Marc!

Si quieres saber más pregúntale al autor

Catalan News Monitor: Explicar Catalunya al món

Catalan News Monitor: Explicar Catalunya al món

Conseguidos6.690€
de6.000€
100% conseguidos Conseguido!
CATALAN NEWS MONITOR és una iniciativa de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD). Es tracta d'un web que recull informació diària en anglès sobre el procés d’independència de Catalunya.
CATALAN NEWS MONITOR és una iniciativa de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD). Es tracta d'un web que recull informació diària en anglès sobre el procés d’independència de Catalunya.
Creado en: Barcelona

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 15 de Octubre de 2016.

 
 • Aportando 5€
  22 Mecenas

  El nostre agraïment més sincer
  + El teu nom a la nostra web

 • Aportando 15€
  20 Mecenas

  Les recompenses anteriors
  + Un mocador de la campanya 'Decideixo decidir'

 • Aportando 25€
  32 Mecenas

  Les recompenses anteriors
  + Un CD 'L'autodeterminació depèn de nosaltres'

 • Aportando 40€
  15 Mecenas

  El teu nom a la nostra web + mocador + samarreta + estelada

 • Aportando 60€
  8 Mecenas

  El teu nom a la nostra web + mocador + estelada + un llibre + un any de soci de la Plataforma pel Dret de Decidir

 • Aportando 100€
  QUEDAN 1 RECOMPENSAS (DE 20)

  El teu nom a la nostra web + mocador + samarreta + estelada + llibre

 • Aportando 500€
  RECOMPENSAS AGOTADAS

  Les recompenses anteriors + Bàner de la teva entitat o negoci a la pàgina web de Catalan News Monitor.

 • Aportando 1.000€
  QUEDAN 8 RECOMPENSAS (DE 8)

  Les recompenses anteriors + una litografia original limitada de Joan Brossa

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 15 de Octubre de 2016.

 

Proyecto destacado por Vilaweb

Blog del proyecto (1)

1 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de Catalan News Monitor
Catalan News Monitor
Plataforma pel Dret a Decidir Leer más
Catalan News Monitor tiene 0 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://catalanmonitor.com