❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

A house is not a home

A house is not a home és el nou espectacle de la Companyia Ignífuga. És una peça teatral que parteix d'Interior de Maurice Maeterlinck. A house is not a home és un espectacle de creació per explorar nous territoris formals i cercar noves vies d’experimentació escènica. Setembre 2015 | Fira Tàrrega

Companyia Ignífuga

A project of

Category

Created in

0
seconds
66
Patron
3.465€
From 3.230€
Contribute to the project
View project in Castellano

Introducció

A House Is Not A Home és el tercer espectacle de la companyia Ignífuga després de Fam oculta (Teatre Tantarantana) i La norma de l’extinció (Platònov) (Festival Fringe’14 Madrid, Círcol Maldà, Centro Párraga - Múrcia). Es tracta d’una adaptació d’ Interior de Maurice Maeterlinck pensada per a ser representada en un espai no-teatral. La trama és simple: dues persones observen des del jardí l’interior d’una casa; es veuen en l’obligació de transmetre una mala notícia als seus habitants. Però la imatge aparentment feliç d’aquest interior domèstic farà que aquest objectiu sigui difícil d’aconseguir.

A A House Is Not A Home els espectadors accedeixen a un espai públic a l’aire lliure equipats amb uns auriculars. En aquest espai hi trobaran una petita casa aïllada i podran espiar lliurement les vides dels seus habitants. A aquesta “acció visual” s’hi suma una dramatúrgia “sonora” que convertirà a l ’espectador en testimoni actiu de la situació que posa en joc l'espectacle i li mostrarà com una sola paraula pot capgirar l'ordre de les coses i convertir una llar en un espai inhòspit.

Volem estrenar l'espectacle oficialment dins la programació oficial de FiraTàrrega 2015.

A house is not a home: el projecte.

El dramaturg belga Maurice Maeterlinck va escriure fa poc més de cent anys una peça teatral en un sol acte d’una intensitat poètica i emocional sorprenent. Interior és el títol d’aquesta obra punyent, feridora i aparentment senzilla. La trama és gairebé circumstancial, un mer pretext per fer aflorar emocions i generar atmosferes, veritables protagonistes del text del dramaturg belga. Protegits per la foscor de la nit dos homes observen l’interior d’una casa familiar des d’un jardí. Es troben en l’obligació de transmetre una desagradable notícia a la família: una de les seves filles acaba de morir. Però la visió de la tranquil·litat domèstica es convertirà en un contratemps gairebé insalvable. Qui ens legitima per trencar aquesta pau? Com podem afrontar la certesa que una sola paraula pot capgirar l’ordre de les coses per sempre? Són realment segurs els petits reductes que construïm (una casa, una comunitat) per tal de protegir-nos dels mals del món? Una llar és necessàriament un espai físic?

Com en el cas de Maeterlinck l’argument de la peça que vol posar en joc A House Is Not a Home és d’una gran simplicitat. Un grup d’amics celebra una trobada amistosa. El grup, però, no està complet: un dels integrants mai arribarà a la celebració doncs pateix un accident mortal de camí a la trobada. Sense haver rebut encara la notícia, el miratge de seguretat que ofereix aquest interior domèstic als seus habitants s’anirà esquerdant i la por i la inseguretat esqueixaran les parets de la casa difuminant les fronteres entre l’espai interior i l’exterior.

A House Is Not a Home és un espectacle de creació que parteix de l’obra original de Maeterlinck per explorar nous territoris formals i cercar noves vies d’experimentació escènica. És una experiència teatral concebuda per a ser representada en un espai no-convencional: dins l’estructura d’una petita casa construïda especialment per a l’espectacle i situada de manera aïllada enmig d’un espai públic.

A A House Is Not a Home els espectadors accedeixen a un espai públic reconeixible però inhòspit alhora (un aparcament a l’aire lliure, una zona de càrrega i descàrrega...) on hi ha instal·lada un estructura tancada però de parets transparents que recorda a una casa aïllada, envoltada per un petit jardí artificial. Així, els espectadors es converteixen en voyeurs autoritzats de les accions aparentment íntimes dels habitants d’aquesta casa ideal. En poden espiar tots els seus moviments, els gestos, les mirades... Però no poden sentir absolutament res del que es parla a l’interior. Gràcies a l’ús d’uns auriculars que han rebut a l’entrada de l’espectacle podran confrontar a aquesta “acció visual” una altra de “sonora” que connotarà les accions dels habitants de la casa i farà aflorar la tragèdia quotidiana que Maeterlinck buscava a través de les seves obres. A House Is Not a Home intenta, per tant, buscar noves formes que permetin “fer visible allò invisible”, un dels principals objectius del teatre simbolista de l’autor belga.

El director i dramaturg Adrià Gual, fundador de l’Institut del Teatre de Barcelona, assegurava que Maeterlinck “confegia a la melodia auditiva la simfonia visual”. Això és, precisament, el que volem aconseguir amb aquesta proposta de teatre en un espai no-convencional que neix directament del text de l’autor belga per explorar nous territoris.

Per què i com fem aquest Verkami?

En primer lloc ens agradaria exposar-vos ràpidament i amb sinceritat per què hem optat pel micromecenatge i també com hem decidit les recompenses:

El pressupost total de A house is not a home és de 24.765 €.

El 87% d'aquest pressupost tenim previst assolir-lo amb una inversió de la Companyia Ignífuga, el suport dels Laboratoris de Creació de Fira Tàrrega, aportacions privades i una aportació pública.

El 13% restant (3.230 €) és el que volem aconseguir gràcies a tots vosaltres a través del micromecenatge. El qual estarà destinat íntegrament a la construcció de l'escenografia de l'espectacle, una estructura de casa.

En cas de superar l'objectiu d'aquesta campanya utilitzarem els diners per tal de sufragar altres despeses de la producció i dependre menys d'altres inversions.

Com podeu veure hem creat diferents opcions de col·laboració perquè tothom qui ho desitgi pugui participar en el projecte. Veureu que no tenim grans ofertes de merchandising per oferir-vos doncs, com hem detallat més amunt, necessitem els diners per finançar el projecte i no podem gastar-ne molts creant recomplenses ;).

Companyia Ignífuga. Qui som?

La companyia teatral Ignífuga va néixer l’any 2012 fruit de la trobada d’un grup d’amics que compartia una mateixa visió sobre com caldria abordar la creació escènica en la nostra contemporaneïtat. Pels membres de la companyia, el teatre de text ja no pot competir amb altres disciplines artístiques a l’hora de construir una acció transparent. Sense deixar de banda l’aspecte literari del fet teatral, la idea de personatge o el conflicte narratiu, el teatre que proposa la companyia vol anar més enllà de la pura narrativitat per a carregar-se d’una visió política del món (sense ser teatre polititzat), per a fer una crítica activa de l’entorn en el qual vivim (sense ser teatre dogmàtic). Volem buscar la modernitat sense la necessitat de ser moderns. Volem que els espectadors puguin expermientar una vivència emocional i no només intel·lectual.

A house is not a home és el tercer espectacle de la nostra jove companyia després de Fam Oculta (Teatre Tantarantana) i La Norma de l'Extinció (Fringe Madrid '14, Círcol Maldà, Centro Párraga), una adaptació contemporània de Platònov d'A. Txèkhov amb la qual actualment estem de gira.

Podeu trobar tota la informació sobre els nostres espectacles aquí.

Equip, calendari, + info

Un espectacle de creació de Companyia Ignífuga:

Autor del text original:
Maurice Maeterlinck

Repartiment:
Cristina Arenas, Eduard Autonell, Marina Congost, Toni Guillemat, Aleix Melé, Júlia Rodón.

Direcció i dramatúrgia:
Pau Masaló

Ajudant de direcció:
Roberto Romei

Disseny d'espai, vestuari i il·luminació:
Irene Dobón, Alba Macfarlane.

Disseny de so:
Nicolás Villa

Composició musical:
Rayo-60

Construcció escenografia:
La Forja

A house is not a home està en fase d'assaig. Del 18 de maig al 6 de juny els integrants del projecte realitzaran una residència artística a Tàrrega per tal d'unificar diversos aspectes de l'espectacle treballats per separat fins al moment.

A house is not a home s'estrenarà el setembre de 2015 dins del programa oficial de Fira Tàrrega 2015.

Aquí teniu una mostra de la serigrafia que entregarem i farem a mà :)

Pots trobar-nos a Facebook, a Twitter i també a la nostra web: www.ignifuga.net on veuràs qui som i et podràs empapar dels projectes que hem realitzat.

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

0 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

8€
15 backers

Vols participar en el projecte? Aportant 8€ ens ajudaràs moltíssim a tirar endavant A house is not a home.

Nosaltres, per agrair-t'ho, t'entregarem una postal mida A5 del cartell de l'espectacle, serigrafiada a mà pels membres de la companyia. També afegirem el teu nom a l'apartat d'agraïments de la nostra web i del dossier de l'espectacle (sempre amb el teu consentiment).

A més, si ho desitges, et farem una abraçada ben forta!

20€
23 backers

ENTRADA!

Si aportes 20€ podràs gaudir de la funció especial per a mecenes que tindrà lloc durant el mes de juny a Tàrrega. Veuràs abans que ningú el treball realitzat durant les tres setmanes de residència a Tàrrega i podràs afegir-te al col·loqui posterior.

També afegirem el teu nom a l'apartat d'agraïments de la nostra web i del dossier de l'espectacle (sempre amb el teu consentiment).

I a més a més, si ho desitges, et regalarem un petó!

33€
5 backers

ENTRADA + SERIGRAFIA!

Si aportes 33€ podràs gaudir de la funció especial per a mecenes que tindrà lloc durant el mes de juny a Tàrrega. Veuràs abans que ningú el treball realitzat durant les tres setmanes de residència a Tàrrega i podràs afegir-te al col·loqui posterior.

També t'entregarem (el mateix dia de la funció) una postal mida A5 del cartell de l'espectacle, serigrafiada a mà pels membres de la companyia. Afegirem el teu nom a l'apartat d'agraïments de la nostra web i del dossier de l'espectacle (sempre amb el teu consentiment).

I a més a més, si ho desitges, et regalarem un petó!

40€
5 backers

ENTRADA + SERIGRAFIA + SOPAR

Aportant 40€ tindràs una entrada per a la funció especial per a mecenes que tindrà lloc durant el mes de juny a Tàrrega. Veuràs abans que ningú el treball realitzat durant les tres setmanes de residència a Tàrrega i podràs afegir-te al col·loqui posterior. Després del col·loqui et convidem a sopar amb la companyia.

També t'entregarem (el mateix dia de la funció) una reproducció mida A4 del cartell de l'espectacle, serigrafiada a mà pels membres de la companyia. Afegirem el teu nom a l'apartat d'agraïments de la nostra web i del dossier de l'espectacle (sempre amb el teu consentiment).

A més, si ho desitges, et farem una abraçada i un petó ben fort!

70€
11 backers

2 ENTRADES + SERIGRAFIA + SOPAR

Aportant 70€ tindràs una entrada doble per a la funció especial per a mecenes que tindrà lloc durant el mes de juny a Tàrrega. Veuràs abans que ningú el treball realitzat durant les tres setmanes de residència a Tàrrega i podràs afegir-te al col·loqui posterior. Després del col·loqui et convidem a sopar amb la companyia (tu i un acompanyant).

També t'entregarem (el mateix dia de la funció) una reproducció mida A4 del cartell de l'espectacle, serigrafiada a mà pels membres de la companyia. Afegirem el teu nom a l'apartat d'agraïments de la nostra web i del dossier de l'espectacle (sempre amb el teu consentiment).

A més, si ho desitges, et farem una abraçada i un petó ben fort!

150€
5 backers

SIGUES COL·LABORADOR!

Aportant 150€ et converteixes en col·laborador. A més, disposaràs d'una una entrada doble per a la funció especial per a mecenes que tindrà lloc durant el mes de juny a Tàrrega on veuràs abans que ningú el treball realitzat durant les tres setmanes de residència a Tàrrega i podràs afegir-te al col·loqui posterior. Després del col·loqui et convidem a sopar amb la companyia (tu i un acompanyant).

També et regalarem una entrada doble per a qualsevol funció de l'espectacle dins del programa oficial de FiraTàrrega 2015 (setembre 2015).

També t'entregarem (el mateix dia de la funció) una reproducció mida A4 del cartell de l'espectacle, serigrafiada a mà pels membres de la companyia.

El teu nom apareixerà a l'apartat 'col·laboradors' de A house is not a home (sempre amb el teu consentiment).

A més, si ho desitges, t'abraçarem i petonejarem infinitament!

500€
2 backers

SIGUES MECENES DEL PROJECTE!

Aportant 500€ et converteixes en mecenes.
A més, disposaràs de dues entrades dobles per a la funció especial per a mecenes que tindrà lloc durant el mes de juny a Tàrrega on veuràs abans que ningú el treball realitzat durant les tres setmanes de residència a Tàrrega i podràs afegir-te al col·loqui posterior. Després del col·loqui et convidem a sopar amb la companyia (tu i un acompanyant).

També et regalarem una entrada doble per a qualsevol funció de l'espectacle dins del programa oficial de FiraTàrrega 2015 (setembre 2015).
També t'entregarem (el mateix dia de la funció) una reproducció mida A4 del cartell de l'espectacle, serigrafiada a mà pels membres de la companyia.

El teu nom apareixerà a l'apartat 'mecenes' de A house is not a home (sempre amb el teu consentiment).

A més, si ho desitges, podràs venir a veure'ns durant el procés de creació on t'abraçarem i petonejarem!

Cookies help us to offer our services. Continuing to browse entails acceptance of their use.