❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

"L'Anna i l'anell" una sexycomèdia en 10 actes

"L'Anna i l'anell" és una novel·la eròtica on el sexe no ho és tot. L'objectiu d'aquest verkami és aconseguir que la novel·la arribi al major nombre de persones possibles, al millor preu, sense establir barreres entre l'autor i els lectors.

valruspines

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
115
Aportaciones
1.881€
De 1.200€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Ei! Qui vol comprar una novel·la catxonda?

Hola.

Em sentiu bé? Els de la darrera fila, aquí al davant teniu espai i m'escoltareu millor! Molt bé. Fem una rotllana, us sembla? Estem entre amics i hi ha confiança, no?

Si heu vingut fins aquí, suposo que una mica com funciona això del micro-mecenatge us sona, poc o molt, però us sona, oi?

La cosa va més o menys així: Jo tinc una cosa que us vull vendre i vosaltres heu de decidir si ho voleu comprar o no. Però sabeu què? Estic convençut que quan molts heu llegit les paraules vendre i comprar ja us heu posat una mica neguitosos així que ho farem diferent.

Si punxeu en aquest enllaç podeu descarregar la novel·la en el format que més us convingui: epub, mobi i, fins i tot, el PDF formatat per imprimir com a llibre. Us la regalo. Veieu? Ja no us puc vendre res. I ja no hi ha motiu que us obligui a comprar-me res. Estem lliures de qualsevol lligam financer entre nosaltres. Ara és quan espero que m'escolteu perquè us parlaré des del cor.

No entraré a criticar o discutir els béns o greuges de la indústria editorial. No parlaré de màfies dels drets d'autor, ni de conspiracions internacionals per evitar la difusió de la cultura. Ja ho faig al meu twitter i molt possiblement, en un futur, ho faci al meu bloc.

Aquí el que m'interessa és que us vingui de gust participar del meu món. La primera cosa que voldria aconseguir és senzilla: llegiu la meva novel·la. Llegiu-la i si us ve bé, critiqueu-la, recomaneu-la, regaleu-la, compartiu-la. Feu que la meva novel·la sigui la vostra novel·la. Mentre era captiva dins meu, només era meva, ara que ja ha sortit, ara que ja la teniu vosaltres, té vida pròpia i el seu objectiu és ser llegida. Si voleu, sortiu ara d'aquest lloc i aneu a llegir-la. El verkami estarà en marxa fins prop de Sant Jordi i podeu venir a llegir la resta quan us acabeu la novel·la.

Encara sou aquí? Molt bé. Doncs seguim.

Perquè un verkami? Perquè jo sol no puc afrontar les despeses que representa publicar un llibre. Imprimir exemplars és car; imprimir POCS exemplars és caríssim. Còpies del llibre pel dipòsit legal, pagar taxes, pagar el disseny de la portada, comprar ISBNs per poder vendre el llibre en botigues normals... tot és un forat negre de despeses que no em puc permetre. Per exemple, no posaré ISBN en aquest llibre. No vull participar de la indústria editorial, no vull formar part de la seva societat recaptadora de drets, ni vull que hi hagi intermediaris entre vosaltres i jo.

La novel·la l'he feta jo i vull ser, només jo, qui us la faci arribar. Com puc aconseguir-ho? Fàcil. Recaptant els diners com a pas previ per fer les despeses.

El meu anterior llibre 'entreterres' porta sis anys a la venda. He venut menys d'un centenar en paper i ha tingut, aproximadament mil descàrregues gratuïtes. 'L’Anna i l’anell' també acabarà allà. Així que d'una manera o altra, qui el vulgui aconseguir en paper podrà optar per comprar-lo en algun moment.

Perquè fer-ho ara? Perquè sortirà més bé de preu. Tots sabem que comprar a detall és més car que fer-ho a l'engròs, així doncs, si ara sumem forces, tots aconseguirem millor preu. Com de millor? Entreterres costa 11€, però si li sumes despeses i enviament se'n va als 17-18€. Els exemplars que vaig comprar jo a preu de majorista (preu especial d'autor) em sortien a poc menys de 9€. Si te l'entrego en mà guanyo 1€ però si l'envio per correus a 2€ perdo 1€. Si voleu saber la veritat, amb ‘entreterres’ vaig perdre quartos. Però ha estat un viatge divertit.

Què faré amb els diners?

L'objectiu ara és aconseguir almenys cost zero per mi. Com? Una de les recompenses del verkami serà, evidentment, el llibre en paper. Per un cost de 12€ rebràs a casa teva una còpia signada en paper de la novel·la. Si cent persones participeu per aquesta recompensa, el verkami serà un èxit, la novel·la estarà finançada i acabada i si algú la vol comprar més tard, sempre tindrà l'opció de comprar-la, més cara, a la web. Si en lloc de cent persones la compren dues-centes, el cost d'impressió baixa i jo podria esgarrapar cèntims de cada llibre. Si tres-centes... us feu a la idea.

Després està el tema de les descàrregues pagant. Pagant? Però si ja l'hem descarregat gratis, perquè hauríem de pagar si ja ho tenim. La veritat és que no heu de pagar si no voleu. Però en realitat, si em permeteu una mica de xantatge emocional, cal que comencem a assumir una postura més generosa de cara a la gent que crea contingut per nosaltres. Si has llegit la meva novel·la de franc i has passat una bona estona, no et sembla correcte de facilitar que pugui crear més contingut per tu? Amb la vostra col·laboració podré escriure sense restriccions d'horari o espai, podré pagar a algú perquè em faci una portada professional o pagar perquè algú revisi el text, doncs la novel·la serà molt millor.

I amb el que pagueu per les descarregues aquells que no compreu la versió de paper és d'on sortirà els diners pels extres.

Quan rebreu els vostres llibres?

Quan el verkami acabi i rebi els diners recaptats, faré la comanda a la impremta. Triguen entre 2 i 4 setmanes, a les que cal afegir entre 2 i 7 dies per què correus faci la seva màgia. O sigui, entre finals de Maig, principis de Juny els llibres físics haurien d'estar en les vostres mans.

No us dono més la barrila. Gaudiu de la novel·la. I si teniu a bé col·laborar amb una mica de suport econòmic, aquest autor us ho agrairà profundament. Si la cosa funciona, bé, diguem que la següent novel·la pinta que farà una mica de por. I quan dic una mica parlo de canibalisme, amputacions i un assassí a l'alçada de Jack l'Esbudellador!

Gràcies a tots per la paciència i benvinguts al paranoic i absurd món de pagar només si t'engresca el projecte!

Si voleu dir-me res, sóc fàcil de trobar.

A twitter sóc en Pol Sedierta
A facebook també
Així com a Instagram, on si us agraden les fotos de trens, hi trobareu una pila al hashtag #VidaDeFerroviari.

I al meu bloc Memòries d'un Pare Invisible on si voleu podeu llegir, paranoies meves apart, alguns relats inèdits que no trobareu enlloc més.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Volver a todas las actualizaciones

#05 / 40 dies i 40 nits.

Hola viatgers i viatgeres verkamitzats de la cultura.

Ha estat tota una experiència, oi? 40 dies i 40 nits plenes d’emocions, companyonia, spam, noves coneixences, amistat i nervis, molt nervis...

No puc expressar amb tot l’èmfasi que us mereixeu, el respecte i l’agraïment que sento. No només pel fet d’haver aconseguit l’objectiu del verkami, sinó per haver-lo fet llargament i gràcies a l’ajut de tanta gent.

Sou més de 100 les persones que heu decidit invertir els vostres diners en fer possible la meva idea. Sou molts més d’aquests 100 els que heu retuitat, whassapejat i compartit els meus spams. L’Anna ara és una mica més real, una mica més certa gràcies a tots vosaltres. Existeix en un univers nou, que abans de la novel·la no era més que pols dins una caixa amagada en el meu cap. Ara viu en les ments de tots qui l’heu coneguda. De debò que no tinc paraules per agrair-vos el vostre suport. Gràcies, des del fons del meu cor, moltes gràcies.

Escriure és un acte molt personal. Potser dels actes més íntims que conec. Durant molt de temps, i sé que no sóc l’únic amb aquest problema, els meus escrits no veien mai la llum. Eren coses privades que la Por, la Vergonya, la manca d’Autoestima, mantenien ocultes. Un dia, però, decideixes obrir-te una mica i les poses a la llum. I la gent et diu que no està malament. Aplegues uns quants poemes, en fas unes còpies, fas un primitiu cosit a mà amb una portada de cartolina i vens 50 llibrets a 1000 peles. Comences a escriure relats, els envies a concursos, en guanyes algun, en perds tota la resta. Et poses seriós, penses que t’agradaria dedicar-t’hi, però aquella Por, aquella Vergonya, aquella manca d’Autoestima de la qual us parlava fa un moment et diuen que et deixis de somnis absurds. I et fas gran, vas escrivint, li ensenyes a la família i als amics, tens responsabilitats, feina. Et van dient que és maco que tinguis un hobby. I tu penses que no és un hobby, que a poc que poguessis, seria el teu ofici. Però cada cop tens menys temps i, realment, se’t fa difícil trobar-lo per escriure sense objectiu. Així que te’n marques un, fer un llibre. Reculls els millors dels teus relats, els hi treus la pols, en fas uns quants de nous, maquetes un llibre i l’envies a unes quantes editorials: cap respon, ni per dir-te que no. Tornen a aparèixer les teves velles amigues Por, Vergonya i Autoestima Baixa per recordar-te que tu no ets escriptor, que en el fons hauries de deixar de perdre el temps i dedicar-te a coses més senzilles. Però una part de tu es resisteix. Autoedites el llibre posant tu els diners. Extorsiones família i amics perquè el comprin i el deixes penjat a la web. Passen uns anys i apareixen i guanyen força les xarxes socials, els lectors electrònics, la cultura de compartir cultura. El teu llibre penjat a la web, passa de les 200 descàrregues a les 700. Si li sumes la quantitat de gent que l’ha aconseguit de terceres persones entens que potser 1000 persones tenen el teu llibre en ebook i flipes; flipes molt. Hi ha gent que et comença a demanar més. Però la teva vida és encara més complicada: fills, horaris fotuts, ets més gran... La Por i les seves amigues et venen a veure cada dia. Et saluden des de la plana en blanc cada cop que obres el processador de textos. Decideixes enfrontar-t’hi de la única manera que pots: picant tecles i explicant històries. Escrius un nou llibre. Decideixes que aquest cop no te’n sortiràs tu sol, demanes ajut... Aquí és la part de la història on apareixeu vosaltres.

Que no us sorprengui que aquest resum que us he fet de la meva vida no l’hagi fet en primera persona. Me n’he hagut d’allunyar perquè encara no m’ho crec. La por, la vergonya i la baixa autoestima encara em fan companyia a cada pas, però ja han perdut la seva inicial en majúscula, són més petites i em fan menys mal.

Quan vaig decidir, per sorpresa, que volia escriure una novel·la, volia fer-ho amb rigor i professionalitat. Volia provar-me a mi mateix que ho podia fer i no esperava que ho aconseguiria. En el fons, el fracàs sempre és més senzill que l’èxit. L’èxit cal treballar-se’l, el fracàs et pot arribar solet. I considero que ‘L’Anna i l’anell’ ha estat un èxit. La quantitat de gent que l’ha llegida i opinat sobre la novel·la és brutalment alta comparada amb ‘entreterres’. I algunes de les crítiques han estat emocionalment colpidores. No només les de lectores (i algun lector) que m’han explicat les sensacions i fogots que els hi ha provocat. Sinó les de la gent que s’ha vist reflectida en l’Anna i l’ha vist créixer davant dels seus ulls. Gent que ha anat més enllà del sexe i ha vist el treball que hi he posat en el personatge. Gent que ha discutit el meu llibre com si fos un llibre de veritat i no la parida que ha escrit un col·lega. Gent que ha criticat la meva manera d’escriure, la meva elecció de tema, el to de les meves paraules, jutjant-les des de la crítica a un llibre de debò. Un llibre de debò? Veieu, això és el que em diuen por, vergonya i autoestima constantment a cau d’orella: no ets de debò, no ets escriptor i això no és un llibre. Però ara tinc el meu llibre acabat. Tinc les xifres del meu verkami. Tinc el llistat dels meus mecenes. Us tinc a vosaltres per fer callar les seves veuotes.

Moltes gràcies. No us ho sé dir millor. Moltes gràcies per prendre’m en les vostres espatlles i fer que el camí, ple de bonys i sots com ha estat, hagi semblat una passejada per la platja. Moltes gràcies per llegir-me. Perquè al final, tot va d’això: Jo vull escriure.

Voldreu llegir-me vosaltres?

2 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • valruspines

    valruspines
    Autor/a

    casi 9 años

    Tu si que m'has fet plorar, Tipet mamon! Marxes del tuiter sense dir res! Torna JA, JODERT!

  • Tipet Garcia

    Tipet Garcia

    casi 9 años

    Cabró. Em faràs plorar d'emoció i d'enveja. Smuacs!

#06 / Ja són aquí, JA SÓN AQUÍ!

Hola amics!

Molts dies sense donar-vos la barrila amb el verkami, oi? Bé doncs vinc a donar-vos notícies, NOTÍCIES FRESQUES.

Els llibres ja són aquí, a punt de començar la darrera part del seu viatge. Esperava tenir-los a casa meva no més tard del dia 24, però la gent de Lulu.com s'ho ha currat molt i JA SÓN AQUÍ.

Ara necessito uns dies per poder començar a preparar els vostres paquets i per tenir-los preparats per la, taxantaxantataxan, FESTA DE PRESENTACIÓ!

El dissabte 30 de Maig de les 12 fins les 14h estarem al Centre Cívic Selva de Mar fent coses MOLT divertides. L'acte estarà amenitzat pel meu estimat amic Zigoto Gameto que farà de Mestre de Cerimònies, Entrevistador, Pallasso i Cabaretero. Tindrem música en directe amb els Little Green Peppers of the 80s que ens faran gaudir amb temes que, de ben segur, sonarien a la… leer más

#05 / 40 dies i 40 nits.

Hola viatgers i viatgeres verkamitzats de la cultura.

Ha estat tota una experiència, oi? 40 dies i 40 nits plenes d’emocions, companyonia, spam, noves coneixences, amistat i nervis, molt nervis...

No puc expressar amb tot l’èmfasi que us mereixeu, el respecte i l’agraïment que sento. No només pel fet d’haver aconseguit l’objectiu del verkami, sinó per haver-lo fet llargament i gràcies a l’ajut de tanta gent.

Sou més de 100 les persones que heu decidit invertir els vostres diners en fer possible la meva idea. Sou molts més d’aquests 100 els que heu retuitat, whassapejat i compartit els meus spams. L’Anna ara és una mica més real, una mica més certa gràcies a tots vosaltres. Existeix en un univers nou, que abans de la novel·la no era més que pols dins una caixa amagada en el meu cap. Ara viu en les ments de tots qui l’heu coneguda. De debò que no tinc paraules per agrair-vos el vostre suport. Gràcies, des del fons del meu cor, moltes gràcies.

leer más

#04 / Ara que tot s'acaba... Voleu tornar a començar?

Ep. Encara teniu ganes de llegir les meves burrades?

Queden 4 dies per acabar el verkami. Ja us ho he dit molts cops i no pararé ara: Sou magnífics.

Fa un mes i mig, quan preparava tot això, mai se m'haguera acudit que seríeu tants els amics que voldríeu donar un cop de mà per fer real a l'Anna, en Cassiel i en Ruthven. Gràcies de part d'ells i de part meva!

Un cop acabi tot, les necessitats quedin marcades i els comptes estiguin clars, faré una nova blocada explicant com ha funcionat per mi, per vosaltres i per l'Anna aquest verkami.

De moment, está to pagao! Això vol dir que el cost de fabricació i enviament dels llibres, condons i postals està garantit i que les meves despeses (tasses, impostos, enviaments, despeses diverses...) també. Objectiu aconseguit!

I pel que sembla, hi haurà una mica de butxaqueta! De… leer más

#03 / L'Art de Demanar

Hola Amics que feu amb mi aquest camí que ja tenim a la meitat. Avui us vull parlar de L'Art de Demanar.

The Art of Asking

Si no heu vist la xerrada de l'Amanda Palmer als TED, us deixo aquí mateix el vídeo (amb uns subtítols en castellà una mica aixins, però).

És igual si l'heu vist o no. Us en faig cinc cèntims. El resum és pot fer en dues simples frases:

1- És correcte demanar ajut. És correcte, fins i tot, quan el que demanes són diners a canvi del teu art.

2- Va sent hora de deixar D'OBLIGAR A PAGAR a la gent per l'art i DEIXAR-LOS PAGAR.

Tan la xerrada com el seu llibre The Art of Asking són molt recomanables. Tan per artistes com per consumidors d'art. Unes reflexions molt bones sobre la relació entre art, artistes i públic i com cada vegada hi ha més obstacles entre tots tres.

Perquè sé que no vaig equivocat creient en la seva filosofia?

Per vosaltres.

Per les més de 80 persones que heu posat diners.

leer más

#02 / Teniu preguntes. Tinc respostes.

Hola Companys de viatge!

Hem rebentat el sostre d’aquest verkami. Amb un somriure hem passat pel forat i hem descobert que no hem arribat al terrat sinó que estem en un pis superior amb un sostre més alt: provem d’arribar-hi?

Encara queden 30 dies més. Tot un mes sencer en el qual encara es poden fer aportacions i en el que anirem descobrint noves facetes del projecte.

Avui però respondré unes quantes preguntes que m’han fet.

TENS BENEFICIS?

Uns quants m’heu preguntat si ara que ja hem arribat als 1200€ la resta de diners que entrin són els meus beneficis. M’encantaria respondre amb un “PER SUPUESTÍSSIM, DINERS A CARRETADES” però no seria cert. La veritat és que amb prop de 1300€ recaptats, el projecte encara està en negatiu, això és que encara he d’aportar diners de la meva butxaca per fer front a les despeses d’impressió, taxes, comissions, etc...

leer más

#01 / Fa una setmana!

Ei companys de carretera!

Ara fa una setmana exactament, vaig llençar aquest projecte. Carregat d'il·lusió i esperança. Però acollonit i absolutament convençut que costaria molt d'animar la gent a participar.

Estava molt equivocat!

En només set dies estem a tocar del límit mínim perquè la recollida d'aportacions es pugui fer efectiva a la finalització del verkami. I, molt important també, els números van encaixant i l'esforç que hem fet tots plegats cobrirà les despeses. Hem aconseguit que tots tinguem els nostres exemplars al millor preu possible fins i tot els exemplars extres pel Dipòsit Legal. I encara queden 33 dies amb el verkami obert.

Vull donar-vos les gràcies de tot cor. Més enllà dels diners, està el suport i els ànims que molts de vosaltres m'heu mostrat. És un plaer i un orgull llegir tantes paraules amables i crítiques favorables a la meva forma d'escriure, a la meva manera d'entendre la literatura i al meu estil d'encarar la publicació del llibre.

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies