❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

La nova Caravana Xisqueta

Ajudans a refer la nova Caravana Xisqueta, l'obrador mòbil de la llana d'ovella Xisqueta

Obrador Xisqueta

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
105
Aportaciones
3.720€
De 3.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

L'associació Obrador Xisqueta porta més de 7 anys treballant la dinamització del món rural prenent la llana, l'artesania i l'ofici de pastors, com a puntes de llança del seu treball. Una de les tasques més importants que porta a terme per aconseguir una veritable transformació del territori és el projecte de proximitat de "la Caravana Xisqueta".

La Caravana Xisqueta va néixer l'any 2013 amb l'objectiu de difondre els valors del producte i recursos locals, del comerç de proximitat, de l’artesania com a ofici, de la moda de proximitat, la pagesia, l’agricultura i la sobirania alimentaria arreu del territori català. La manera com ho hem fet és emprant una caravana com a obrador mòbil que s'ha anat instal·lant setmana rere setmana als diferents poblets de les valls dels Pirineus. Hem mirat de generar una activitat cultural i social amb contingut local a través de tallers d’artesania amb llana que han dinamitzat artesanes locals en poblets de menys de 40 habitants. També hem desembarcat a moltes ciutats Catalanes per generar una major consciència i proximitat als entorns rurals.

El passat 9 de desembre, durant els episodis de vent huracanat que es va viure a tota Catalunya, la nostra Caravana Xisqueta va bolcar-se i desbolcar-se a causa d'unes fortíssimes ràfegues de vent que van acabar destrossant el seu sostre i estructura. Aquest greu sutrac ens va obligar a aturar les activitats de la caravana i la nostra tasca de divulgació i sensibilització.

Després de superar aquest cop (cosa que vam fer ràpidament ;P) hem decidit tornar a donar vida a la Caravana Xisqueta i engegar un segon projecte. Anem a més! Hem aconseguit la donació d'una petita caravana per part d’en Raimon Monterde (veí del Pallars Sobirà) i el nostre objectiu és posar-la en marxa de nou aquest proper mes de juny. Vols ajudar-nos?!

A què destinarem les vostres aportacions

Les vostres aportacions aniran íntegrament a fer una nova caravana Xisqueta: adequació de l'obrador en el seu interior, les il·lustracions exteriors i la posada a punt per a que pugui fer els seus tallers arreu del territori. El que caracteritza la nostra caravana és la seva "cara" i això és gràcies a l'il·lustrador lleidatà Carles Porta, il·lustrador de la vella caravana i conegut artista per la participació a projectes com el Festival ANIMAC o la caravana puk cinema, el cinema més petit del món.

Sobre les recompenses

Les recompenses volen oferir-vos l'oportunitat de poder conèixer tot el nostre projecte, a través del tacte amb la seva llana, a través dels coneixement de les tècniques de treball de la llana: feltre, filat, teixit i a través del coneixement de tot el que es troba darrera de la llana: l'ofici de pastor, la raça xisqueta i el territori que l'acull.

Per tant, a canvi, tindreu:

  • Tallers amb la Caravana Xisqueta

  • Kits per aprendre a filar o a fer feltre

  • Llanes Xisquetes

  • Una sortida a pasturar - en exclusiva!- per vosaltres solets amb un dels pastors vinculats al nostre projecte, l'Antonio de Casa Safalla de Llessui

  • I l'oportunitat de viure en directe una xollada d'un ramat d'ovelles Xisquetes.

Per aquelles entitats, col·lectius, agrupacions o persones a títol individual que vulgueu la Caravana per vosaltres sols, també podeu accedir-hi amb la recomensa del PACK RAMAT.



Calendari previst

Calendari d'execusió:

  • Abril: adequació de l'interior de la caravana per a poder-hi fer l'obrador per fer els tallers i les xerrades de divulgació

  • Abril: inici de l'adequació de la caravana "tuneig". En Carles Porta pintarà la caravana amb les seves il·lustracions per dins i per fora.

  • Maig: finalització de les reformes finals segons el pressupost assolit.

  • Juny: primera activitat de la Caravana Xisqueta a la Fira d'Arròs del Pallars Sobirà. Tret de sortida de la Caravana Xisqueta 2.

  • Setembre: Instal·lem la Caravana Xisqueta a Barcelona com a acte de reconeixement als nostres mecenes més urbanites, descentralitzat les activitats de Xisqueta al Pirineu ;P

Objectius adicionals si superem el nostre objectiu

I si superem l'objectiu aconseguit... la Caravana prepararà un tour de tallers gratuïts a diversos pobles i ciutats de Catalunya durant tota la tardor de 2015. Treballarem amb la llana diverses tècniques: filar, feltre, matalassos, ganxet, etc. sensibilitzant entorn les següents temàtiques: pagesia i pastors, soberania alimentària, el treball artesà, la dinamització local en les zones rurals, la creativitat, el fer-t'ho tu mateix i la importància de portar a terme treballs vocacionals.

Obtenció de les recompenses

Les recompeses de llana i pòsters us les farem arribar tant aviat haguem conclòs el període de recepció de diners per part de totes i tots vosaltres!

Les recompeses associades als tallers que s'han de fer dins de la Caravana i les sortides amb el pastors, es faran a partir del mes de juny, convinguts amb totes les persones que ens hagueu fet aquest tipus de donació.

+ Info

Per conèixer que hem fet fins ara us recomanem que us deixeu perdre per la nostra web on podreu veure tot el que hem assolit amb aquests darrers anys, entre d'altres, l'inici de la consolidació d'una marca de tèxtil amb molt renom a Catalunya: Xisqueta, com no podia ser d'una altra manera ;P.

Web Xisqueta
Facebook
Twitter

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

10 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Obrador Xisqueta

    Obrador Xisqueta
    Autor/a

    casi 9 años

    Sí, i tant! és amb la nostra llana. El taller és de feltre i el que fem és treballar de la llana original fins aconseguir o bé fer un teixit enfeltrat en pla o bé amb rodó.

  • Ester

    Ester

    casi 9 años

    Hola, m'agradaria saber en què consisteix el taller i si es fa amb la llana que doneu?? Una idea molt interessant!

  • mireia

    mireia

    casi 9 años

    Hola, M'encanta la idea, però voldria comentar-vos dos coses. Jo no vull que el meu nom surti enlloc. No tots vivim a Barcelona i no sé com es podria arreglar. Us segueixo i m'agrada molt el que feu. Enhorabona!

  • Obrador Xisqueta

    Obrador Xisqueta
    Autor/a

    casi 9 años

    Hola Mireia!

    Si no vols, no sortirà el teu nom, només cal que ens ho diguis. En quan als tallers, no serà de solució fàcil. Pensa que per concentrar les recompenses hem de buscar dos punts per fer aquests tallers. Un serà el Jardí Botànic de Barcelona, on ubicarem la nostra caravana i l'altre serà a la Fira d'Arròs al Pallars Sobirà. No són punts cèntrics però només podem oferir això. Pensa que si féssim més d'un taller, només les despeses ja farien baixar significativament els diners que volem utilitzar precisament per arreglar la caravana. Espero que amb això et puguem convèncer.

    Una abraçada!

  • mmireia

    mmireia

    casi 9 años

    Hola,

    M'encantaria participar. Però hi ha algunes coses que no m'acaben de convèncer. Jo no vull que el meu nom surti a la caravana. I, per altra part, No tots vivim a Barcelona i, per tant, no sé com podria arreglar lo del taller. Molta sort! Segur

  • Obrador Xisqueta

    Obrador Xisqueta
    Autor/a

    casi 9 años

    Ja ho sabem Enric! El vídeo va ser una aportació voluntària d'un equip de nois venezolans "TKSH Films" i la nostra dissenyadora Marine Mercieux (França). Ells parlen castellà i el vídeo el van fer amb aquesta llengua. Ho hem mirat de solucionar posant la traducció. Sé que no és una resposta molt satisfactòria però això és el que passa quan una part important de la feina es fa voluntàriament.

    Una abraçada,

  • Enric

    Enric

    casi 9 años

    Una iniciativa excel·lent i meritòria, sens dubte

    Enhorabona!!

    Un dubte, gran, però, perquè redimonis el vídeo no està en la llengua del país, d'aquests pastors? Una llàstima.

  • Naviger vers site internet

    Naviger vers site internet

    casi 9 años

    Super bon boulot , ton blog est vraiment bien.

    Naviger vers site internet http://www.reseauhabitation.com/immobilier/droit-immobilier/quelle-assurance-habitation-souscrire-quand-on-vit-en-colocation/

  • Obrador Xisqueta

    Obrador Xisqueta
    Autor/a

    casi 9 años

    Venem llana a la botiga "All you Knit is Love" del Carrer Barra de Ferro. Durant la temporada tardor i hivern ens trobareu a les botigues Camino, també a Barcelona.

    Una abraçada!

  • Pepita palacio

    Pepita palacio

    9 años

    A barcelona ha on os puc trobar?

#03 / Llana xisqueta tenyida amb tints naturals: una altra de les nostres recompenses

T'agraden aquests colors??? són colors completament naturals, sorgits de la natura i de l'artesana Lina Ratia Caravantes vinculada a Obrador Xisqueta: insectes, escorces, fulles i flors, tot això produeix aquests colors tant vius. ELS VOLS??? Ajudant-nos amb una aportació de 20 euros en podràs tenir 1 o 2 i alhora contribuir a que la Caravana Xisqueta torni a nèixer. Ens podràs ajudar al nostre verkami: http://www.verkami.com/…/pr…/11118-la-nova-caravana-xisqueta I si encara vols més i vols gaudir d'un cap de setmana amb exclusiva a casa de la Lina, aprendre de debò a tenyir per tu mateixa i alhora col·laborar amb que sigui possible la nova Carava, TAMBÉ ho trobaràs al nostre Verkami.

#02 / Pasturar per les muntanyes de la Vall d'Àssua. Una de les recompenses de la nostra campanya Xisqueta

Una de les recompenses que oferim des d'aquesta campanya de micromecenatge és una sortida amb els pastors el dia que pugen les ovelles a la muntanya. Això succeeix cada 1 de juliol i és el moment on tots els pastors de la Vall d'Àssua re-agrupen els seus ramats que seran cuidats per un sol pastor.

És un moment únic i que només passa en aquestes muntanyes de Catalunya, d'aquesta manera. És una oportunitat molt especial de sentir-se testimoni d'un ritus totalment vigent amb arrels molt antigues.

Des de l'Associació Obrador Xisqueta us farem de guies durant aquesta jornada.

#01 / Del nostre il·lustrador: Carles Porta.

Hola mecenes i futurs mecenes! Ja estem a la 2a. setmana de la nostra Campanya per aconseguir una nova Caravana Xisqueta!! Ja estem més aprop! No us oblideu de fer-ne difusió!!!: http://www.verkami.com/…/pr…/11118-la-nova-caravana-xisqueta

Avui volem parlar-vos de l'il·lustrador de la nova Caravana Xisqueta, en Carles Porta: El Carles ha treballat com il·lustrador per a diferents revistes d’àmbit nacional (El Magazine de la Vanguardia, El Dominical del Periódico de Catalunya), còmics (El Víbora, TBO,…), revistes infantils (Tretzevents, CavallFort) i llibres.

És l’autor des del 1997, de la imatge gràfica de les diferents edicions del festival Animac Lleida (Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya).

També en l'ambit de la gràfica ha estat guardonat al 2007 amb el Premi Junceda, (APIC, Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya).

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies