❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Discover the 10 most exciting projects of 2019!

Lucrècia o Roma libre, una tragèdia republicana de 1769.

Es tracta de finançar les despeses d'estada de la companyia a Barcelona i fer-hi possible les representacions de Lucrècia, de Joan Ramis, una obra molt lloada pels experts però desconeguda per al públic. Les funcions es faran del 18 de febrer al 15 de març de 2015, al Teatre La Seca-Espai Brossa.

Sergi Marí

A project of

Category

Created in

0
seconds
52
Pledges
1.525€
From 1.500€
Contribute to the project

L'OBRA

Lucrècia o Roma libre és una joia de la literatura catalana i una peça d'una força dramàtica sorprenent, que conté l'essència de la tragèdia clàssica i els primers passos cap al drama burgès.

Curiosament, però, aquests valors no havien estat mostrats en escena en versió original abans d'ara, des de 1769, en que segurament es va estrenar en el selecte ambient il·lustrat de Maó. Menorca era llavors l'únic lloc on la llengua catalana no era perseguida pels borbons, perquè després de la Guerra de Successió l'illa havia quedat en mans britàniques.

El nostre muntatge ha guanyat els premis "Balears Ofereix Teatre i Literatura 2011", i millor muntatge i millor actor dels premis de l'Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears 2012. A més fou seleccionada per la Xarxa Alcover durant la temporada 2013-14.

A hores d'ara ja l'han vista unes 3.500 persones arreu dels Països Catalans. Ha dit la crítica: "...una actuació enèrgica, passional, matissada, amb la seguretat i precisió derivades d'un llarg rodatge..." "La representació de Lucrècia ha estat una inesperada sorpresa." (Joan Anton Benach, La Vanguardia, abril 2014.)

EL PROBLEMA DE BARCELONA

Tanmateix, per una companyia com la nostra, actuar a Barcelona és totalment prohibitiu. Els teatres ofereixen el 50 % de la taquilla, de manera que fins i tot amb la sala plena no surten els números ni tant sols dels artistes residents a la ciutat. Segurament que els marges dels teatres són els que són i no poden oferir res millor. Segurament que no és possible que hi hagi millors subvencions a les companyies de teatre, encara que es tracti, com en el nostre cas, de produccions orientades totalment al foment de la cultura.

Nosaltres de tot això no en sabem res. Però si fallen una cosa i altra només ens queda el públic. I el públic ha de saber que, en aquestes condicions, les entrades a 12 euros no permeten viure als artistes.

Tothom té el dret de buscar descomptes o entrades a través de webs de preus reduits. Però si alguns sentiu que voleu contribuir, amb la vostra entrada, a aquesta feina nostra i a la recuperació d'aquesta obra patrimoni de tots, us oferim, a través de Verkami, entrades de teatre just: a 30 euros. A canvi d'aquest esforç us regalarem un llibre, poc conegut i molt interessant de Poesies burlesques i amoroses, de Joan Ramis, i una foto amb els actors i actrius al final de l'espectacle.

LA COMPANYIA

La companyia La Trup va néixer gràcies a aquest projecte de portar a l'escena la Lucrècia de Joan Ramis i Ramis, una obra que mai abans s'havia estrenat en versió íntegra. El muntatge va suposar un important esforç de recerca i de formació, especialment en la forma de dir el vers alexandrí en català. La companyia segueix compromesa amb el teatre de textos amb valor literari i especialment obres de la literatura catalana en vers.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

A les despeses de viatge i estada a Barcelona dels membres de la companyia durant les setmanes de representació. Els components de la companyia La Trup són artistes de les Illes. Amb les actuals condicions econòmiques dels teatres de Barcelona és impensable fer front a les despeses de viatge i estada durant un mes.

CALENDARI

Estrena el 18 de febrer de 2015 a La Seca-Espai Brossa. Representacions de dimecres a diumenge fins el dia 15 de març de 2015. Els mecenes rebran les recompenses el mateix dia que vinguin a veure l'espectacle.

REPARTIMENT

Lucrècia: Queralt Albinyana

Tarquino: Josep Mercadal

Manlius: Àlvar Triay

Col·latino: Rodo Gener

Junia: Agnès Romeu

Brutus: Lluís Marquès

Direcció: Sergi Marí

AGRAÏMENTS

A la Xarxa Alcover pel seu suport durant la temporada 2013-14 i a La Seca-Espai Brossa.

MÉS INFORMACIÓ:

facebook.com/LucreciaSergiMari

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

0 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

#02 / LUCRÈCIA: OBJECTIU ACONSEGUIT.

El micromecenatge ha demostrat, un cop més, la seva utilitat per dur endavant un projecte artístic. I qui diu micormecenatge diu la gent, el públic.

Perquè és la gent que creu i confia en el valor de l'art i la cultura qui està disposada a pagar "una entrada de teatre de preu-just". Gràcies a aquesta sensibilitat, que hem mobilitzat per mitjà de Verkami, els actors i actrius menorquins de "Lucrècia o Roma libre" podran treballar durant quatre setmanes a Barcelona més dignament i sense autoexplotar-se. Això serà a La Seca-Espai Brossa, del 18 de febrer proper fins al 15 de març.

Esperem que aquesta lliçó moral sigui una passa més per canviar la forma com funciona el sistema teatral de Barcelona. Un sistema que, actualment, maltracta fins i tot els artistes consagrats i aixeca una barrera molt difícil de saltar per a les noves formacions. No és aquest un bon símptoma per a la capital cultural que Barcelona ha de ser.

read more

#01 / Lucrècia torna a La Seca-Espai Brossa.

La nostra Lucrècia, la de Joan Ramis, dirigida per Sergi Marí, ja es va representar durant la temporada passada a La Seca-Espai Brossa. La sala és prou petita, 57 localitats, però tot i així, omplir-la durant tres setmanes fou un gran èxit per una companyia de menorquins que desembarquen a Barcelona amb una obra del segle XVIII que no s'havia representat mai. Finalment hem de dir, sense falsa modèstia, que les crítiques foren molt bones i el boca a orella va funcionar. Això explica que enguany, del 18 de febrer al 15 de març, hi tornem. Com es sol dir, i no és un tòpic, ens devem al públic.

RECORDEM L'HOMENATGE A JORDI CARBONELL FET A LA SECA L'ABRIL DE 2014.

Era l'abril de 2014 i l'estrena va ser precedida per un homenatge a Jordi Carbonell. Aquest filòleg, erudit i home polític fou el que va treure… read more

10€
3 backers

Donatiu voluntari. Passaràs a formar part dels amics de La Trup.

15€
21 backers

A canvi del vostre suport desinteressat al projecte Lucrècia, us enviarem un exemplar de Poesies burlesques i amoroses, de Joan Ramis i una foto de la companyia.

30€
11 backers

Una entrada a l'espectacle, un exemplar de Poesies burlesques i amoroses, de Joan Ramis i Ramis i l'oportunitat de fer-se una foto amb els actors i les actrius al final de l'espectacle.

50€
17 backers

Dues entrades a l'espectacle, un exemplar de Poesies burlesques i amoroses, de Joan Ramis i Ramis i l'oportunitat de fer-se una foto amb els actors i les actrius, al final de l'espectacle.

120€
0 backers

2 entrades a La Seca i una ruta literària exclusiva per la Maó del segle XVIII (duració: 2 hores, més un refrigeri al Bar Nou del centre de la ciutat.) La ruta és a càrrec de dues expertes d'ILLETRA, (http://illetracultura.wix.com/inici), les dates són a triar a conveniència.

450€
0 backers

2 entrades a La Seca i un cap de setmana a Maó, dates a triar en temporada mitjana (inclou anada i tornada en avió, una nit d'hotel de 3-4 estrelles i una ruta literària per la Maó del segle XVIII (duració de la ruta: 2 hores, més un refrigeri al Bar Nou del centre de la ciutat) a càrrec de dues expertes d'ILLETRA (http://illetracultura.wix.com/inici.)

51 people helped bring this project to life

29
are returning backers of Verkami
22
are new backers
 • daniel
 • txema castiella
 • MANUEL
 • monbarca
 • postmodernita
 • pau obrador
 • Big Mamma
 • toni gomila
 • Heidigonzalez
 • Toni Corleone
 • J.M. VIDAL-ILLANES
 • enric gallen
 • Òscar Bagur
 • Maria Rosselló
 • elisamp
 • Joan Martí Mir
 • Josep Maria Codina
 • JAUME BOTEY
 • Maria Cubas
 • Maria de la Sala
 • Isabel
 • Biel Sansano
 • Sagrari
 • Ague
 • dswslo
 • AIDA DELACROIX
 • ziria1@msn.com
 • Agustí Mercadal López
 • CLARAMAR
 • Fitzbeg
Cookies help us to offer you the best experience. Settings