❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Millorem l'edició del llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'

Pobles abandonats pels seus habitants, submergits baix embassaments o destruïts. Altres que després d'un temps reviscolen, o tenen usos diferents als originals. El llibre mostra, amb fotos recents, nuclis de població disseminats al llarg de la Península Ibèrica que impactaran el lector o la lectora.

Agustí Hernàndez

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
68
Aportaciones
1.285€
De 500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

SEGON NOU OBJECTIU

A hores d'ara falten uns 300 euros per aconseguir fer un tiratge de 2.000 exemplars per al llibre. El crowdfunding o micromecenatge clourà probablement divendres 21 de novembre o dilluns 24, a més tardar.

Si s'aconseguiex més fons, es destinaran a continuar augmentant el tiratge.

Esta és la imatge que serà portada del llibre:

Adjuntem algunes imatges del llibre

NOU OBJECTIU

Aconseguit l'objectiu de millorar l'edició del llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' amb una maquetació més professional, els fons obtinguts a partir del moment s'invertiran en ampliar el tiratge del llibre.

MILLOREM L'EDICIÓ DEL LLIBRE

El Verkami 'Millorem l'edició del llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' es planteja amb un objectiu mínim, de 500 euros, amb el qual millorar l'edició global del llibre Pobles abandonats de la Península Ibèrica.

Vist que s'ha aconseguit el suport per a la impressió, amb els 500 euros que es demanen, es farà una maquetació del llibre més professional, i també s'ofereix a més mecenes la possibilitat de poder participar al projecte.

Per a les persones que ja són mecenes, les recompenses i el calendari continua exactament igual. De fet, en esta proposta les recompenses són exactament les mateixes que a l'anterior Verkami del llibre Pobles abandonats de la Península Ibèrica.

Cal dir que les darreres setmanes he fet alguns viatges per a ampliar els fons fotogràfics del llibre. A més dels ja publicats, al llibre inclourem nuclis com ara Ternils, Pujol o El Hontanar (València), La Llécua i La Artijuela (Castelló); Capaimona i la Queirola (Alacant); Erill Castell, Claramunt o Aramunt Vell (Lleida), Vea, Acrijos i Valdenegrillos (Sòria) o La Santa (la Rioja) entre d'altres.

A partir d'ací reproduïm el projecte:

PROJECTE LLIBRE

El llibre Pobles abandonats de la Península Ibèrica analitza, amb caire divulgatiu, el fenomen dels pobles abandonats als diferents territoris que formen la Península Ibèrica, i mostra alguns d'ells. També incideix en alguns pobles que després d'abandonats, ara han reviscolat, siga perquè han canviat d'ús, han sigut tornats als antics propietaris, ara s'han fet atractius, tenen un ús agrícola, o altres motius.

Clicant ací pots llegir la nota de premsa sobre este llibre que s'ha enviat als mitjans de comunicació.

La Hortichuela, Berfull, els nuclis històrics de Domeño i Beneixida, Las Tóvedas, Villanueva o Los Sardineros (València); Petracos, Turballos, Llombai, La Roca i el nucli històric de Guardamar del Segura (Alacant), La Saranyana o Mas del Aceite (Castelló); Otal, Jánovas i Acín (Osca), Campo, La Estrella, Paraíso Alto, La Cervera i Las Dueñas (Terol) i Belchite (Saragossa); el nucli històric de Corbera d'Ebre (Tarragona) i Montgarri (Lleida) ; Peñalcázar, Arganza i Aldealcardo (Sòria), La Vereda i Umbralejo (Guadalajara) i Villota (Burgos); Granadilla (Càceres); Moralejo de Arriba (Múrcia); Avellaneda i Santa Maria de Cameros (la Rioja); o Alceo los Caballeros (Astúries) són alguns d'estos nuclis de població.

El llibre esdevé una proposta interessant, donat que analitza un fenomen global i alhora històric. Fets, ara, com la Guerra Civil, l'emigració rural dels anys 60 i la construcció d'embassaments i la desaparició de pobles van donar lloc a un paisatge de silenci on hui el canvi d'hàbits de vida, la revalorització de l'espai rural i una major consciència ambiental fan atractius pobles abans sense vida. Així, hui hi ha alguns pobles que tímidament comencen a viure, tot i que siga només en estiu, caps de setmana o en determinades èpoques de l'any.

Al programa de ràdio 'La Ventana' de la Cadena Ser, conduït per Carles Francino, pots escoltar-me parlant dels pobles abandonats de la Península Ibèrica i d'aquest projecte de llibre.

El llibre explica les causes que han provocat la despoblació d'estos llocs en dates recents (construcció d'embassaments, èxode rural, catàstrofes...).

Pobles abandonats de la Península Ibèrica pretén donar una ullada gràfica i general a la situació, i convidar el lector o la lectora a conéixer alguns d'estos espais. El llibre inclou desenes de casos sos per a il·lustrar una situació com l'actual, on hi ha centenars, milers de nuclis de població deshabitats, fent esment, també, a alguns que s'han rehabilitat i/o rehabitat o tenen usos diferents als originaris. Si el llibre Pobles valencians abandonats se centrava únicament en territori valencià, ací s'eixampla la zona que mostra el llibre.

El llibre estarà escrit en valencià i al voltant del 80% del seu contingut seran fotografies.

  • Format: 17 per 24 centímetres

  • A tot color

  • Enquadernació rústica, cosida amb fil vegetal

  • Al voltant de 140 pàgines

A què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions dels i les mecenes es destinaran a cobrir els gastos de maquetació, impressió del llibre i dels calendaris, així com també despeses d'enviament.

Si la campanya funcionara bé, és a dir, no només es complira aquests objectius bàsics, l'autor del llibre realitzarà durant el mes d'octubre un viatge o un parell de viatges amb què millorar el contingut del llibre.

Sobre les recompenses

Les recompenses previstes són el llibre (a replegar tant en les diferents presentacions que s'organitzaran, com a rebre per correu postal) i el calendari de butxaca de 2015 per a tot@s els i les mecenes, així com el pack de calendaris de butxaca de 2015 a aquelles persones que opten per l'enviament per correu. Es tracta d'un conjunt de calendaris il·lustrats amb imatges que apareixeran al llibre, ideals per a que el lector o la lectora els puga tindre o regalar. Es tracta d'imatges impactants.

El preu del llibre està ajustat al màxim ja que es pretén que arribe al màxim de persones possible, i d'ací l'esforç d'abaratir al màxim el preu.

Les promocions de 20 i 25 euros, amb la venda de dos exemplars i el regal d'un tercer; o la de 50, amb la venda de cinc exemplars i el regal de dos, pretenen precisament afavorir esta situació.

Qui som

L'autor del llibre, el periodista valencià Agustí Hernàndez, és autor dels llibres Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci, i també coautor de Pobles abandonats. Els paisatges de l'oblit.

El primer llibre, publicat en novembre de 2013 i ja esgotat, ha tingut tres impressions, amb vora 3.000 exemplars, i presenta els pobles valencians abandonats juntament amb els seus espais naturals i culturals pròxims.

Aquest fet l'ha convertit, alhora que un llibre sobre despoblació, una obra de referència per a senderistes i persones interessades a conéixer un poc més sobre el seu entorn més pròxim.

Pots llegir més motius per a fer este llibre al blog de l'autor del projecte, en una entrada específica fent clic ací.

Calendari previst

  • Principis de novembre: Començar maquetació

  • Segona part de novembre: Dur el llibre a imprempta

  • Finals novembre o principis desembre: Primera pesentació llibre i enviament i replega de recompenses abans de Nadal.

  • Des de la primera presentació: Calendari de presentacions en diversos llocs de la ciutat de València i àrea metropolitana, i també a les principals ciutats i pobles valencians.

Més informació al voltant del projecte

Pàgina de Facebook Pobles valencians abandonats

Twitter:@poblesvalabando

Bloc Els pobles valencians abandonats

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

10 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Agustí Hernàndez

    Agustí Hernàndez
    Autor/a

    9 años

    Serà un plaer conéixer-te, José Manuel, i moltes gràcies pel teu suport. Entre els i les mecenes heu fet possibles dos projectes que si no haguera sigut pel vostre suport, no hagueren vist la llum mai.

  • Jose Manuel Pau Almela

    Jose Manuel Pau Almela

    9 años

    Hola Agustín, el viernes 30-01-2015 nos veremos en mi pueblo, Godelleta. A las 19:30 en la biblioteca. Si no pasa nada nos veremos allí, y si puede ser te saludaré y te conoceré en persona.

    Fui mecenas de 2 libros tuyos.

  • Agustí Hernàndez

    Agustí Hernàndez
    Autor/a

    9 años

    Tomás, el projecte ja ha finalitzat. Ara el que pots és, si t'abelleix, anar a alguna presentació o demanar-lo per correu postal.

    Salutacions,

    Agus´ti

  • TOMAS

    TOMAS

    más de 9 años

    Hola Agustí, podem encara aportar al proyecte ???

  • Agustí Hernàndez

    Agustí Hernàndez
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Vicente,

    per a estes qüestions, per favor, dirigeix-te a Verkami. Jo no tinc accés a les targetes ni res per l'estil. Escriu a Verkami i explica'ls el cas.

    Salutacions,

    Agustí

  • Vicente Isach

    Vicente Isach

    más de 9 años

    Hola Agustín,

    he aportat 20 euros però ne volie colaborar en 25 perquè no puc anar a arreplegar el llibre el dia de la presentació (visc fora de la CV). He mirat en la FAQ i no he vist com se pot canviar la quantita, saps com fer-ho?

    Moltes gràcies.

  • Agustí Hernàndez

    Agustí Hernàndez
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Álvaro,

    la recompensa de 10 euros incluye el libro, a recoger en presentaciones (en principio en Madrid no voy a hacer ninguna), y con un calendario de bolsillo que representa la portada del libro que se da al mecenas. La recompensa que incluye el envío por correo postal del libro (escrito en catalán) es la de 15 euros, que incluye un conjunto de doce calendarios de bolsillo diferentes sobre despoblados o imágenes del libro.

    Saludos,

    Agustí

  • alvaro

    alvaro

    más de 9 años

    Hola, soy madrileño. ¿Podeis traducir la página? Estoy interesado en la recompensa de 10 euros y quiero saber si incluye los gastos de envío dentro de la península. Comprendo poco el catalán ¿Se trata de la recompensa de un calendario y mas cosas?

  • Agustí Hernàndez

    Agustí Hernàndez
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Agustín,

    vaig a escriure un missatge explicant la situació. El calendari es manté, llevat que hi haja algun greu contratemps (malaltia o semblants). Es farà la millora que propose, independentment de qui la financie: els mecenes o jo mateix. També suposa una descàrrega per a mi no haver d'encarregar-me de la maquetació, i una millora que ho faça una persona que s'encarrega professionalment d'estes coses.

    Gràcies per la teua pregunta.

    Agustí

  • Agustín

    Agustín

    más de 9 años

    Amb aquest nou mecenatge entenc que el calendari previst canvia, ja que s'afegeixen 40 dies fins que començe la maquetació, no?

    Gràcies.

Volver a todas las actualizaciones

#08 / Micromecenatge llibre poesia 'Paisatges i pobles abandonats' amb què completar trilogia despoblació

L'ampliació del micromecenatge per al llibre de poesia 'Paisatges i pobles abandonats', amb la qual es completarà la trilogia de tres llibres sobre despoblació, ha arribat a la meitat del període: 20 dels 40 dies.

Més informació sobre el llibre en el blog 'Pobles valencians abandonats': http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2015/07/el-paisatge-poetic-dels-pobles_15.html

El micromecenatge es pot consultar en http://www.verkami.com/projects/12789-millorem-l-edicio-del-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

Amb este micromecenatge també es pot aconseguir els llibres anteriors: 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'. Per a aconseguir els anteriors, no cal ser mecenes del nou de poesia.

També es pot consultar més informació del llibre de poesia (poemes que es publicaran) a les xarxes socials:

Twitter: @poblesvalabando

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Pobles-Valencians-Abandonats/169073936505638?ref=hl

Més informació sobre el projecte global de pobles abandonats, a esta entrevista en Verkami: http://www.verkami.com/blog/17039-creadores-verkami-15-agusti-hernandez

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#10 / Presentació llibre 'Paisatges i pobles abandonats', dijous 15 d'octubre a Alboraia

S'adjunta cartell de la primera presentació del llibre 'Paisatges i pobles abandonats'. Serà dijous 15 d'octubre, a la Casa de Cultura d'Alboraia, a les 19.30 hores.

Les pròximes presentacions dels altres llibres, 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' es poden consultar en http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html.

En tots els actes estaran els tres llibres.

#09 / Fi micromecenatge llibre 'Paisatges i pobles abandonats', este dijous 17, a 19 hores

Hem acurtat el micromecenatge del llibre de poesia 'Paisatges i pobles abandonats', amb la qual es completarà la trilogia de tres llibres sobre despoblació. Clourà este dijous dia 17 de setembre de 2015, a les 19 hores en http://www.verkami.com/projects/12789-millorem-l-edicio-del-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

El motiu és perquè esta setmana o a principis de la pròxima, el llibre entra ja a la imprempta. Durant la setmana següent o la del 28 es començarà a enviar als i les mecenes. El dia 1 està prevista (ja es confirmarà) la primera presentació del llibre, a Alboraia.

Hi ha dos propostes de portada sobre el llibre entre les quals decidir la definitiva. S'adjunten.

#08 / Micromecenatge llibre poesia 'Paisatges i pobles abandonats' amb què completar trilogia despoblació

L'ampliació del micromecenatge per al llibre de poesia 'Paisatges i pobles abandonats', amb la qual es completarà la trilogia de tres llibres sobre despoblació, ha arribat a la meitat del període: 20 dels 40 dies.

Més informació sobre el llibre en el blog 'Pobles valencians abandonats': http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2015/07/el-paisatge-poetic-dels-pobles_15.html

El micromecenatge es pot consultar en http://www.verkami.com/projects/12789-millorem-l-edicio-del-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

Amb este micromecenatge també es pot aconseguir els llibres anteriors: 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'. Per a aconseguir els anteriors, no cal ser mecenes del nou de poesia.

També es pot consultar més informació del llibre de poesia (poemes que es publicaran) a les xarxes socials:

Twitter: @poblesvalabando

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Pobles-Valencians-Abandonats/169073936505638?ref=hl

leer más

#07 / Nou micromecenatge llibre poesia 'Paisatges i pobles abandonats'

Aconseguit l'objectiu inicialment previst per al llibre de poemes "Paisatges i pobles abandonats", iniciem una nova campanya de micromecenatge per a augmentar la tirada que es va plantejar en el projecte inicial. Pots entrar en la pàgina ací:

http://www.verkami.com/projects/12789-millorem-l-edicio-del-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

Amb este Verkami també es pot aconseguir els llibres anteriors: 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'

#05 / Presentacions llibres i nou micromecenatge

Este mes de juliol hi ha quatre presentacions dels llibres 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica', als següents pobles:

  • QUATRETONDA. Dijous 16 juliol. 22.30 hores. Pati de les Escoles Velles (ara pati de la Biblioteca). Organitza: Ajuntament de Quatretonda

  • LLUCENA. Dissabte 18 de juliol. 19.00 hores. Saló de ciutadania. Ajuntament Llucena (Plaça Espanya). Organitza: Associació cultural Llucena

  • SILLA. Dimecres 22 juliol. 20 hores. Teatre de la Plaça (Plaça del poble, junt a l'Ajuntament de Silla). Organitza: Ajuntament de Silla

  • ARGELITA. Dissabte 25 de juliol. 19.30 hores. Plaza de la Iglesia. Organitza: Ayuntamiento de Argelita

A més, hi ha obert un micromecenatge per al nou llibre 'Paisatges i pobles abandonats' (fins al 30 de juliol) en http://www.verkami.com/projects/12360-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonatsleer más

#04 / Presentacions llibres pobles abandonats juliol 2015

Es pot consultar el calendari de presentacions dels llibres 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' per al pròxim mes de juliol en l'enllaç http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html. En qualsevol d'elles els i les mecenes que encara no ho han fet, poden replegar els seus exemplars, així com es pot adquirir qualsevol dels llibres.

A banda d'aquestes xarrades, hi ha algunes més pendents de confirmar per a juliol. Si algú vol que l'organitzem en el seu poble, és una projecció d'unes 150 fotos comentada, sobre pobles abandonats i paisatges, que s'ha fet ja en uns 70 llocs. Escriviu a [email protected]. En alguns casos es farà com una projecció de fotos per la nit, a la fresca.

Actualment hi ha obert un micromecenatge per a fer el llibre de poemes 'Paisatges i pobles abandonats' en http://www.verkami.com/projects/12360-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonatsleer más

#03 / Llibre de poemes 'Paisatges i pobles abandonats'

Els pobles abandonats i els paisatges del món rural són una invitació a la pau i al silenci. El nou llibre d'Agustí Hernàndez, autor de tres propostes sobre despoblats i de quinze poemaris, ens acosta un món ple de bellesa i d'oblit i ho fa a través de la imatge i sobretot de la paraula poètica. L'obra, 'Paisatges i pobles abandonats', eixirà a finals de l'estiu,

Es pot consultar més informació de la proposta en la campanya de micromecenatge: http://www.verkami.com/projects/12360-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

#02 / Últims dies micromecenatge llibre 'Pobles valencians abandonats'‏

El micromecenatge per a reimprimir el llibre 'Pobles valencians abandonats': http://www.verkami.com/projects/11395-tercera-reimpressio-llibre-pobles-valencians-abandonats finalitzarà el pròxim dilluns 20 d'abril a les 6 hores. El llibre, una vegada reimprés, es podrà adquirir en les presentacions, o per enviament postal.

Si es vol organitzar alguna presentació d'este llibre, cal posar-se en contacte amb l'autor i editor, per a concretar el dia. En qualsevol cas, el llibre estarà disponible en totes les presentacions del llibre 'Pobles abandonats de la península ibèrica', que pots consultar en l'anllaç http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html.

#01 / Tercera reimpressió llibre 'Pobles valencians abandonats'

Aquest dijous dia 11 s'ha iniciat una nova campanya de micromecenatge per a reimprimir per tercera vegada el llibre 'Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci'.

Es pot accedir a la campanya de Verkami en: http://www.verkami.com/projects/11395-tercera-reimpressio-llibre-pobles-valencians-abandonats i a més informació específica sobre el llibre, imprés per primera vegada en novembre de l'any 2013, en l'enllaç http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2013/12/pobles-valencians-abandonats-paisatge-i.html

S'adjunta portada del llibre.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies