❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

PARA, CUINA I PENSA, agenda-receptari del Vallès Agrosuficient

Projecte d'autoocupació, cooperatiu i assembleari, que culmina en una agenda-receptari, il·lustrada i produïda artesanalment, que vol servir d'altaveu a projectes locals autogestionats enfocats a la sobirania alimentària, tot creant xarxa des de l'autosuficiència.

0
segundos
194
Aportaciones
5.195€
De 3.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Una agenda-receptari?

Para, Cuina i Pensa us ofereix:

  • Agenda anual, a setmana vista.

  • Receptes casolanes.

  • Il·lustracions artesanals.

  • Conte-viatge pels projectes locals emergents del Vallès Occidental.

  • Explicació de projectes autogestionats encaminats a l'autosuficiència.

  • Mapa de cooperatives de consum i glossari de contactes.

  • Calendaris de fruites i verdures de temporada.

  • Calendari lunar i consells per a l'hort.

  • Manual d'enquadernació artesanal.

Per què?

Para, Cuina i Pensa neix com a somni, com a viatge per compartir les nostres passions i fer volar la creativitat. Es tracta d'un viatge a casa, d'un procés d'aprenentatge que ens permet créixer en l'autogestió i en la construcció de la realitat que volem. És per a nosaltres una nova manera d'aplicar els principis, les lluites i les formes organitzatives que compartim amb col·lectius i moviments socials.

De forma interdisciplinar i cooperativa hem anat teixint aquesta agenda-receptari-conte-recull de projectes que consolida les nostres ganes d'acostar-nos i enxarxar-nos.

Volem reformular el concepte de treball i per això aquest és un projecte nascut des de la panxa, des de la il·lusió. Ha estat un embaràs en el qual de forma natural els ritmes, les ganes i les aportacions de cadascú han anat nodrint aquest projecte col·lectiu que culmina amb l'agenda que us volem fer arribar.

És des de la nostra voluntat de connectar-nos amb el territori, de fer significatives les nostres accions que volem compartir l'agenda amb vosaltres. Esperem que us serveixi per prendre accions que us ajudin a refer el vostre entorn, a establir una xarxa de bombolles de vida enmig d'un mar de capitalisme inconscient.

per a cuidar cuidant-nos

A què destinarem les vostres aportacions?

Amb aquest projecte no pretenem guanyar diners si no més aviat no perdre'ls. Si aconseguim la quantitat desitjada podrem recuperar el que hem posat per a:

  • Impressions: 1950€

  • Materials d'enquadernació: 350€

  • Materials d'il·lustració: 100€

  • Materials de serigrafia: 50€

  • Recompenses: 500€

  • Enviaments: 50€

Aquest és un projecte autogestionat i amb la voluntat que tingui continuïtat i esdevingui una eina d'autoocupació. El pressupost, tot suposant que cobréssim per la feina que hem fet, seria el següent, caldria afegir-hi:

  • Serigrafiat:100€

  • Maquetació:1000€

  • Il·lustració:1500€

  • Redacció i correcció de continguts:1000€

  • Enquadernació artesanal: 2000€

  • 1'35%+5%: 190,5€

TOTAL: 8790,5€

Si superéssim la xifra proposada (3000€) ens plantejaríem a aconseguir materials i/o maquinària per a nous projectes! O si no n'hi ha prou fer un bon sopar :)

Sobre les recompenses

Les recompenses són la manera que tenim d'agrair-vos la vostra solidaritat. Sense la vostra ajuda el projecte no seria possible i per tant creiem que mereixeu ser recompensades! Més enllà de l'agenda volem oferir-vos creacions exclusives (il·lustracions, serigrafiats) així com productes dels projectes que apareixen a l'agenda.

D'altra banda és una manera pràctica i bonica de calcular i ajustar la producció segons les vostres necessitats, tot aconseguint que no sobrin ni faltin agendes.

Podreu recollir les recompenses als següents punts de distribució:

Calendari previst

Impressió: del 3 al 10 de novembre.

Enquadernació: Del 10 de novembre al 15 de desembre.

Recompenses: a partir del 15 de desembre

Qui som?

Som un equip interdisciplinar de cinc persones amants de menjar bé que hem decidit unir les nostres passions (l'enquadernació artesanal, la il·lustració, el disseny i l'escriptura) per tal de crear, des d'unes pràctiques autogestionàries, una agenda que serveixi per compartir bones receptes i donar a conèixer projectes que caminen cap a l'autosuficiència. L'experiència està resultant molt engrescadora!

+ Info

Ens podeu trobar a:

Facebook
Twitter

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

10 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Bauma

    Bauma
    Autor/a

    más de 9 años

    Bon dia Andreas! Quan vam veure que la campanya anava tant bé vam tenir aquest debat intern i vam decidir mantenir el petit format que havíem projectat, tot limitant el nombre d'agendes (tal i com vam explicar a una de les publicacions del blog). Ha superat totalment les nostres expectatives, i sentim molt veure que hi ha gent que s'ha quedat sense agenda. Hem après moltes coses útils per a la propera, gràcies pel suggeriment!

  • Andreas Manz

    Andreas Manz

    más de 9 años

    Bon dia, veig que les recompenses están totes esgotades, crec que seria una bona idea fer una "última oportunitat" per els que arribem tard, i més agendes vendrieu.

    Salutacions cordials

    Andreas Manz

  • Bauma

    Bauma
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Edgar! gràcies a tu també per col·laborar. Creiem que com a molt la primera setmana de gener ja ho tindrem tot enllestit. Tot i així podría ser que anem entregant recompenses a mesura que les anem tenint. Es que tenim molta feina, però esperem poder tenir per nadal el gran gruix de recompenses, tot i així us anirem informant i per qualsevol cosa ens pots contactar per aqui, o via facebook, o al mail [email protected] .

    Gràcies!

  • Edgar

    Edgar

    más de 9 años

    Felicitats per haver aconseguit de sobres el projecte! Creieu que podrem tenir les recompenses abans de Nadal? Moltes gràcies!

  • Bauma

    Bauma
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Bea! doncs mira el tamany de l'agenda és A5 que és 10,5cmX14,8cm i d'unes 250 pàgines, com un llibre de tapa dura.

    Gràcies per preguntar!!

    Salut!

  • Bea

    Bea

    más de 9 años

    Hola!

    Quines mides tindrà l'agenda?

    Moltes gràcies i sort!

  • Bauma

    Bauma
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola molt bones!!!

    Gràcies per l'interès, la veritat és que amb el tema receptari hem combinat el recupera receptes tradicionals (sopa de menta), amb receptes que han aportat els projectes que hi col·laboren ( per exemple melmelada de calçots) així com altres receptes d'aprofitament.

    Tot i que moltes receptes són vegetarianes o veganes, algunes de les recueptes recuperades de mares, àvies etc.. tenen carn o peix.

    A partir de la setmana vinent anirem publicant continguts al blog de verkami, entre ells alguna recepta.

    Esperem haver-te resolt els dubtes!

    Gràcies i Salut!

  • Martha

    Martha

    más de 9 años

    Per quin tipus de cuina us inclineu. Em pot indicar algun tipus de recepta?

  • Bauma

    Bauma
    Autor/a

    más de 9 años

    Moltes gràcies pels consells! es el nostre primer verkami i estem en proves. Salut!

  • Andreas Manz

    Andreas Manz

    más de 9 años

    Un projecte bonic. Qui sou? Crec que seria més fàcil si apareguessin els vostres noms amb fotos i descripció del que feu.

    Per cert, els enllaços a Twitter i Facebook estan invertits.

    Salutacions cordials

    Andreas Manz

Volver a todas las actualizaciones

#03 / 23 de Novembre: apunteu la data!

Estimades, amigues, companyes!

La campanya segueix en marxa... i d'allò més bé!

Ja que cada dia queden menys dies (i menys agendes!) tenim moltes ganes de trobar-nos amb vosaltres per presentar el projecte i convidar-vos a tastar algunes de les receptes!

Per tot això us animem a venir el proper DIUMENGE 23 DE NOVEMBRE, A LES 12H al Casal Popular i Cultural Buirac (Carrer Torrent 48, Cerdanyola del Vallès).

Farem un vermutet i us explicarem el què, el com i el perquè de l'agenda. També tindrem amb nosaltres participants dels projectes que surten a l'agenda: L'Hort d'en Càndido (Terrassa), Birra Pithecus (Barberà del Vallès), L'Ortiga (Valldoreix), Cal Mosquit (Barberà del Vallès) i Increïble Comestible (Cerdanyola del Vallès).

I, com no podia ser d'altra manera, podreu gaudir de tastets de les receptes que apareixen a l'agenda!. A la teca convida la casa :)

Us hi esperem, tenim moltes ganes d'agraïr-vos en directe tot el suport! Quedem el diumenge 23 a les 12h!

1 comentario

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • carlos

    carlos

    más de 9 años

    Allà ens veiem!! ;)

#12 / Nou Verkami!

Estimades amigues, Para Cuina i Pensa torna amb força!

Com us havíem anunciat, estem preparant l'agenda del 2016, Para Cuina i Pensa per a l'Autonomia, amb nous projectes, noves receptes, noves il·lustracions, relats històrics i moltes coses més!

Us volem tornar a agrair la confiança. Tant si vau aportar com si no, el vostre suport ha estat imprescindible per poder fer realitat el nostre projecte.

I avui... #rebrotem!

Finalment iniciem la campanya per a la nova agenda: el dijous 18 a les 20h iniciem la campanya de micromecenatge PARA CUINA I PENSA, L'AGENDA PER A L'AUTONOMIA!

Si us il·lusiona seguir coneixent projectes, creant receptes d'autonomia i aprofundint en la llibertat, us convidem a que formeu part de nou del projecte!

Aquí teniu el link on trobareu tota la informació sobre la nova agenda.

També ens trobareu a facebook i a twitter, per si sou de les que us agrada fer soroll virtual :)

Seguim enxarxades!

#11 / En construcció!

Amigues... per si encara no ho sabíeu... #rebrotem

Aquesta primavera estem fent molta feina! Tancant continguts, parlant amb projectes, il·lustrant, investigant i escrivint, maquetant...

Aquest any apostem per l'autonomia, l'autogestió, la vida en comunitat, l'autoocupació, la cooperació...

Estigueu atentes que us anirem donant notícies sobre la nova agenda, que porta molts canvis! Aquest any farem el verkami més d'hora perquè tot vagi més rodat, així que no ens perdeu la pista!

De moment us avancem un dels projectes que participarà al Para Cuina i Pensa 2016, Salut entre totes, un col·lectiu de persones que comparteixen una visió de la salut transversal, autònoma, integral, solidària, comunitària i autogestionada.

Un projecte d'allò més interesant!

Aquí en podeu saber més!

Fins aviat! :)

#10 / Nous colors!

Estimades, ara sí, la primavera és aquí!

Ja estem immerses en la preparació de l'agenda 2016, molt atentes a tots els suggeriments que ens heu fet! Moltes gràcies!

Per si encara no heu dit la vostra, o teniu més coses a dir, us recordem les 3 preguntes:

  • Quines errades heu trobat a la vostra agenda?

  • Quin ús li esteu donant?

  • Quins suggeriments ens faríeu per a la propera?

Recordeu que fins a Sant Jordi teniu temps per dir a la vostra i participar del nostre concurs!

Us deixem un parell de fotos de la cimera Para Cuina i Pensa celebrada a Zermatt, Suïssa, amb exclusives de la nova estètica!

#09 / Digueu-hi la vostra!

Amigues! Com va aquesta primavera plujosa?

Les que teniu facebook potser ja us aneu adonat, però aquesta primavera... #rebrotem!

Estem perfilant la propera agenda, la del 2016, i per això estem moooolt interessades en saber què penseu de la passada agenda!

Us hem estat demanant que ens ajudéssiu amb la fe d'errates. Com sabeu, cada agenda és única i per tant té errors únics! Us animem a que ens expliqueu quins heu trobat: està torta, hi ha un full tacat, una pàgina mal impresa, errors d'ortografia i tipografia... tot val!

I, d'altra banda, volem saber... PER QUÈ ESTEU FENT SERVIR L'AGENDA? Sovint hem sentit a amigues dir que encara no hi havien escrit perquè els feia cosa... i bé, no som ningú per dir que heu de fer, però la idea és que la useu! Com vulgueu! Sabem que hi ha gent que la fa servir com a diari de viatge, per apuntar coses especials que li passen aquell dia, com agenda de tota la vida...

leer más

#08 / Primavera

Estimades mecenes!

Com us prova el 2015? Esperem que l'agenda us estigui ajudant a construir les vostres vides amb receptes d'amor i lluita!

Hem estat un parell de mesos de relatives vacances, però ara que ve la primavera tornarem a la càrrega, estigueu atentes! #Rebrotem

Això sí, ens agradaria tancar les AGENDES DE 2015!

Tenim un seguit d'agendes als punts de distribució que ningú ha anat a buscar, i hi ha mecenes de qui no hem tingut notícies. Així que, si HI HA ALGÚ DE VOSALTRES QUE ENCARA NO TÉ L'AGENDA QUE ES POSI EN CONTACTE AMB NOSALTRES!

Entendrem que si no rebem resposta o no s'han recollit ABANS DE L'1 D'ABRIL heu col·laborat de forma altruista i us desenteneu de la recompensa.

Ens sap molt greu tenir agendes en desús quan hi ha molta gent que s'ha quedat sense...

Així que res, feliç primavera, seguim en contacte!

Abraçades!

#07 / Mica en mica..

Hola a totes!

Com el Tió, avui hem baixat de la muntanya per repartir les primeres agendes!.

A partir d'avui, les mecenes que vau aportar per a la recompensa de només agenda (20e) les teniu disponibles als següents punts de distribució:

oberta per Nadal a les tardes! Excepte el dia 1, acosteu-vos-hi a partir de les 18h!

avui 24 obren després de sopar, obren per Nadal, i també els dies 3 i 5, a partir de les 19h!

obert els dijous a la tarda!

obert de dimarts a divendres de 12 a 20 i dissabtes d'11 a 19! Tancat 25, 26, i 1!

I properament a...

Casal de Joves Obriu Pas (Carrer Pere Sanfeliu 24-26, Barberà del Vallès).

Hi ha qui encara no ens ha dit on la vol recollir... a La Menudaleer más

#06 / I ara... què?

Com ja sabreu, la campanya ha acabat! Ha sigut un èxit que ha superat totes les nostres expectatives gràcies al vostre esforç i suport!

Ja han passat uns quants dies i us deveu estar preguntant... ara què?

Abans que res us devem una disculpa.

Hem trigat tant a donar notícies perquè calia tancar certes gestions i tràmits de la pròpia plataforma de verkami. Això ja està gairebé solucionat (dimarts estarà tot tancat!) així que finalment us podem explicar una mica com anirà la cosa!

COM?

Ben aviat rebreu un correu amb un formulari on us demanarem:

  • El punt de recollida on voleu recollir l'agenda o l'adreça on voleu que us la portem (depèn del tipus de recompensa)

  • Amb quin nom voleu aprèixer als agraïments.

A partir d'aquí us avisarem quan estiguin disponibles.

QUAN?

Calculem que de cara a la setmana que ve podrem abastir d'agendes els punts de distribució, i per això serà important que ens digueu on voleu passar-la a recollir!

leer más

#04 / De celebració!

Hola de nou!

Avui no tenim gaires paraules. El passat diumenge 23 de novembre vam presentar el projecte al CPiC Buirac i no podem descriure tot el que vam sentir

Aquest projecte ha estat possible gràcies a vosaltres. I ens omple d'alegria i emoció veure que vau venir tantes diumenge, amb tant entusiasme com nosaltres pel projecte que us presentàvem. Moltes gràcies, de debò.

I és que per a nosaltres aquest projecte no és només una eina. Està esdevenint un procés emancipador a partir del qual comencem a construir la vida que volem, de manera cooperativa, autogestionada, creativa i enxarxada. I vosaltres ens heu ajudat a veure que no estem boges: és possible.

Us deixem amb algunes imatges que parlen per si soles.

Vam poder gaudir de moments màgics i ens va servir per compartir amb totes les receptes i els somnis que trobareu a l'agenda, així com viure en directe l'enxarxament que volem propiciar!

exposició d'il·lustracions i esquena de la il·lustradora, la Ivonne!

leer más

#03 / 23 de Novembre: apunteu la data!

Estimades, amigues, companyes!

La campanya segueix en marxa... i d'allò més bé!

Ja que cada dia queden menys dies (i menys agendes!) tenim moltes ganes de trobar-nos amb vosaltres per presentar el projecte i convidar-vos a tastar algunes de les receptes!

Per tot això us animem a venir el proper DIUMENGE 23 DE NOVEMBRE, A LES 12H al Casal Popular i Cultural Buirac (Carrer Torrent 48, Cerdanyola del Vallès).

Farem un vermutet i us explicarem el què, el com i el perquè de l'agenda. També tindrem amb nosaltres participants dels projectes que surten a l'agenda: L'Hort d'en Càndido (Terrassa), Birra Pithecus (Barberà del Vallès), L'Ortiga (Valldoreix), Cal Mosquit (Barberà del Vallès) i Increïble Comestible (Cerdanyola del Vallès).

I, com no podia ser d'altra manera, podreu gaudir de tastets de les receptes que apareixen a l'agenda!. A la teca convida la casa :)

Us hi esperem, tenim moltes ganes d'agraïr-vos en directe tot el suport! Quedem el diumenge 23 a les 12h!

#02 / Molta feina!

Estimades amigues, sembla que només fem una nova publicació quan arribem a la següent unitat de miler, però la veritat és que hem estat molt enfeinades! Us tornem a agrair el vostre suport i us expliquem amb què hem estat ocupades.

ACTUALITZACIÓ I ACLARIMENTS

De nou, gràcies! A dia d'avui ja tenim més de 4000e, molt per sobre de les nostres expectatives, i us ho devem a vosaltres.

D'altra banda, encara no hem arribat ni a la meitat, encara queden 24 dies!

Això vol dir que us animem a seguir difonent perquè totes qui estiguin interessades puguin col·laborar fins el dia 5 de desembre. I aprofitem per aclarir que el pagament es farà efectiu aquell dia, que ningú tingui sorpreses!

En veure tants diners junts vam plantejar-nos imprimir més agendes. Però després de moltes reunions plenes de bon menjar, hem decidit seguir caminant pel petit format. Creiem que d'aquesta manera podem garantir la qualitat: a poc a poc i bona lletra! Per tant, hi haurà un total de 200 agendesleer más

#01 / 3000 Gràcies!

No tenim prou paraules ´per expressar la nostra gratitud! Ni la nostra sorpresa i alegria! En una setmana i un dia hem aconseguit l'objectiu que ens havíem marcat, i tot gràcies a vosaltres, mecenes! 3000 gràcies!

I... això no acaba aquí! Tot i que, amb la vostra ajuda, haguem arribat a la fita, encara queden moltes agendes i podeu seguir aportant fins el dia 5 de desembre!

O sigui que moltes gràcies i seguim!

#autogestió #agrosuficiència #3000gràcies

SOBRE NOSALTRES

Algunes ens heu preguntat que qui hi havia darrere aquesta agenda-receptari.

Ens presentem amb una mica més de profundiitat..

Abans que res heu de saber que som orgulloses habitants del Vallès Renfe i que un dels nostres lemes és menjar bé, beure bé: viure bé!.

La majoria som monitores cremades i músiques frustrades. Ens uneix l'amor pels llibres i treballem per una cultura lliure, viva i comunitària, així com la passió per la natura.

Darrere el Para, Cuina i Pensa hi ha 5 persones:

Ivonne Navarro Varasleer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies