❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Ruta Elèctrica per la Llibertat, 1.714 - 2.014 km · CAT > NL

1.714 i 2.014 km de Cardona a Arenys de Munt passant per Utrecht. Això és la REL i la farem a l'agost en moto elèctrica. Després elaborarem el documental que narrarà la ruta i avaluarà les polítiques energètiques dels estats que creuarem i la visió que té la seva gent dels catalans. T'hi connectes?

electrorutes

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
105
Aportaciones
3.804€
De 3.750€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

1.714 i 2.014 km de Cardona a Arenys de Munt passant per Utrecht. Això és la REL i la farem a l'agost en moto elèctrica.

Després elaborarem el documental que narrarà la ruta i avaluarà les polítiques energètiques dels estats que creuarem i la visió que té la seva gent dels catalans.

D'ON SORGEIX LA "REL?"

La idea de la REL se'm va acudir fa nou mesos després d'haver fet amb una ZERO la Primera Volta als Pirineus en Moto Elèctrica. Content d'haver-la completada amb èxit, vaig creure que també podia fer 1.714 km en algun moment del 2014, l'any del Tricentenari. Vaig donar quatre voltes a la idea inicial i en va sortir una proposta més elaborada.

La vaig explicar als amics i ens vam adonar que sumant les nostres aptituds professionals era factible elaborar un documental per donar a conèixer l'experiència de moure's en moto elèctrica i de manera simbòlica també, entre dos moments històrics separats per 300 anys: del setge de Cardona i el Tractat d'Utrecht a la primera Consulta sobre la Independència celebrada a Arenys de Munt l'any 2009 per acabar en el moment actual: la porta oberta que tenim com a poble europeu sobirà, que vol decidir.

Albert Artés

Promotor de la REL

PER QUÈ AQUESTA CAMPANYA?

Volem fer el documental de la REL per explicar i també per reivindicar la llibertat entesa amb tota la seva amplitud i grandesa: la de les persones i totes les seves coses i la del poble.

En concret ens volem centrar en la llibertat que ha quedat segrestada per les transnacionals que monopolitzen l'energia amb l'única finalitat de lucrar-se, deixant de banda l'ètica; afavorint la degradació d'altres pobles.

Volem alertar de la manca de llibertat a l'hora, per exemple, d'apostar per l'autocosum de l'energia que hom consumeix; o sigui, generar l'electricitat allà on es produeix amb recursos propis i de la manera més sostenible possible.

ET NECESSITEM!

Ens agradaria que la REL sigui popular, de totes les persones que estimen aquest trosset d'Europa obert al Món.

Per això proposem que puguis col·laborar a partir de només 2€, apadrinant cada un dels 3.728 km que farem, del 9 al 23 d'agost d'enguany.

Els diners que recaptem a Verkami serviran per finançar el 40% del documental de la REL.

La REL té el suport institucional del Tricentenari i de tres municipis i un patrocinador privat, que cobreix 1/4 part del pressupost i també compte amb el suport de de Live Barcelona.

CALENDARI PREVIST

La intenció és entregar les recompenses abans del 15 de desembre de 2014.

A finals de setembre ens posarem en contacte amb els mecenes que hageu escollit aportacions on s'ofereix com a recompensa una samarreta, per saber la talla que voleu.

També farem una crida a tothom que hagi col·laborat i que per tant hagi apadrinat algun quilòmetre de la REL, per tal de saber el nom o sobrenom que voleu que utilitzem a l'hora de formar la imatge del logotip de la ruta.

Connecta't a la Ruta Elèctrica per la Llibertat, connecta't al Tricentenari !

Gràcies,

Equip de la REL

www.electrorutes.cat

QUI SOM?

*Direcció Tècnica i Artística: Oriol Roig i Jordi Martí

Producció: Laia Múrcia

Coordinació: Albert Artés

Guió: Oriol Romeu

Fotògraf: Miquel Monfort

Documentació: Glòria Massana

Assessorament Científic: Carles Guirado i Pep Salas

Assessorament Lingüístic: Adrià Sàbat

Web i Xarxes: Mariona Rodriguez, Pol Rodriguez i Jordi Beumala

Pilots: Albert Artés i Enric Piera

Intendència: Jordi Pujol

Mecànics: Alfred Bosch i Francesc Casas*

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

12 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • electrorutes

    electrorutes
    Autor/a

    casi 10 años

    Benvolgut Ramon,

    Tens part de raó, però en el cas de la mobilitat l'eficiència energètica d'un motor de combustió és del 35% i el d'un motor elèctric ronda el 90%, per tant l'elèctric és 3 vegades més eficient. Només per això ja val la pena fer el canvi cap a l'elèctric.

    D'altra banda com bé saps hi ha diverses maneres de produir electricitat: èolica, solar, cremant biogas, hidràulica... i les "contaminants": la nuclear i cremant derivats del petroli.

    Europa i tot el Món té un repte generacional molt important: deslliurar-se de la crema de petroli i de l'energia nuclear per produir electriciat.

    Tardarem molts anys i precisament per això hem de començar ara.

    La clau és l'eficiència energètica, la sobirania energètica a través de l'autoconsum.

    Les grans central seguiran existint i la xarxa elèctrica també però la tendència hauria de ser aconseguir que bona part de l'energia es generi al mateix lloc de consum o en llocs propers.

    Espero haver-te ajudat.

    Salut,

    Albert Artés

  • ramon

    ramon

    casi 10 años

    motor elèctric versus el de combustible liquid és més contaminant, per que la electricitat l'has tingut que fer amb combustible liquid i els rendiments son molt inferiors. Es traurà el fum i el soroll de la ciutat, però es contaminarà molt més.

  • electrorutes

    electrorutes
    Autor/a

    casi 10 años

    Gràcies per la reflexió Iñigo. Però de debò crec que hi ha altres maneres de dir les coses. T'ho dic amb el cor a la mà i tinc la certesa que m'entendràs.

  • Íñigo Alái

    Íñigo Alái

    casi 10 años

    Eres tan mal educado que respondes en cat a una pregunta hecha en cast. Bueno, a lo mejor o lo más seguro es que no sepas escribir correctamente en castellano. Poveret!

  • electrorutes

    electrorutes
    Autor/a

    casi 10 años

    Company Javier,

    Com pots veure el documental parlarà de la Llibertat o Sobirania Energètica i també sobre l'Autoconsum; conceptes que volem posar de relleu i fer-los molt coneguts per tothom.

    Això també és una manera de fer política.

    Siguem o no independents són aspectes que haurem d'afrontar seriosament; no només a nivell català o espanyol, també a nivell europeu. Perquè depenem massa d'energies fóssils i altres recursos que no tenim i que hem d'importar.

    Tan de bo totes les persones que volem un Món més just, net, lliure i solidari tinguem fama per seguir lluitant a favor de la humanitat entesa dins la Biosfera.

  • javier

    javier

    casi 10 años

    embolica que fa fort!

    Independentisme i qualsevol altre qüestió i a la fama...

    Quina llàstima que un projecte de futur, interessant i viable tingui de contaminar-se amb la puta política!

    No nem bé...

  • electrorutes

    electrorutes
    Autor/a

    casi 10 años

    Benvolgut Lluís,

    La moto que utilitzarem té una autonomia de 100 km per autopista, 150 km per carretera i 200 km per ciutat.

    Cal tenir en compte que la tecnologia de les bateries de liti i d'altres elements que s'estan investigant permetran autonomies molt superiors a les actuals.

    Per altra banda, tota persona sap que és bo reposar cada certes hores de conducció i per tant les àrees de servei haurien d'estar equipades amb punts de "càrrega ràpida", tipus www.chademo.com (que permet una càrrega de 0 a 95% en 60 minuts). Els hotels i pensions per exemple amb punts de "càrrega lenta" ja farien el fet.

    Si mires amb atenció el web de www.chademo.com veuràs que la progressió d'instal·lació de punts elèctrics no ha parat de créixer des del 2012. Fins a tal punt que la UE ja ha determinat quin hauria de ser el connector estàndard, per als vehicles que es comercialitzin a Europa.

    Afortunadament doncs el concepte que tens del vehicle elèctric està canviant: per una banda els propers anys veurem un canvi: millores tecnològiques importants en pro d'autonomies molt superiors a les actuals i a la vegada veurem com va creixent el número punts de càrrega a les ciutats, com Barcelona amb Live: www.livebarcelona.cat i en certs llocs a l'entorn de les carreteres.

    Més enllà de totes aquetes dades, un dels dos eixos del documental és l'eficiència energètica per a la mobilitat (un automòbil elèctric és un 60% més eficient que un de combustió). Aquest eix també tractarà l'eficiència a nivell domèstic i industrial, però sense aprofundir-hi. Ens volem centrar en la qüestió les polítiques energètiques dels diferents estats vinculades a la Mobiliat, comparar-les i avaluar-les.

    Una cosa és evident: no podem seguir depenent del petroli per a la Mobilitat i aquesta qüestió hauria de ser una prioritat dels propers anys per a Catalunya i per a la resta del Món.

    Són molts els arguments a favor de la Mobilitat Elèctrica a nivell individual però el que realment hi surt guanyant és la Societat (aire més net i per tan reducció de patologies respiratòries associades a la contaminació tal com va afirmar l'OMS l'any passat; reducció de la despesa militar associada a garantir el subministrament de recurosos energètics ja sigui el petroli com l'urani,... És per tant una qüestió ètica individual i social de primer ordre.

    Espero que hagi resolt alguns dels teus dubtes.

    Gràcies,

    Albert Artés

  • Lluís Bertran Rafecas

    Lluís Bertran Rafecas

    casi 10 años

    Bon dia,

    quina autonomia té la moto electrica?

    Jo crec que la moto electrica es per curtes distancies,per ciutat on hi ha facilitat de punts de carrega, pro no té sentit omplir les rutes i carreteres amb punts de carrega electrica.Quina finalitat?

  • electrorutes

    electrorutes
    Autor/a

    casi 10 años

    Moltes gràcies Iolanda :)

    L'equip de la REL t'anima a seguir col·laborant i fent ressò de la campanya.

    Salut!

  • Iolanda Gras

    Iolanda Gras

    casi 10 años

    Mes que una pregunta es desitjar-vos molta sort en aquest projecte.

#01 / Connectant la REL del Tricentenari

El passat 29 d'abril a l'Ateneu Mulei de Molins de Rei es va presentar www.electrorutes.cat .

Aquest web vol ser una eina interactiva d'ajuda per a qualsevol persona que ja circuli en vehicle elèctric o que vulgui fer el pas en aquest sentit, un lloc on trobar informacions útils a l'entorn de la mobilitat elèctrica.

La presentació va anar a càrrec de l'enginyer Pep Salas, impulsor de www.smartgrid.cat i membre de la Cooperativa Elèctrica Som Energia i també Albert Artés, impulsor del projecte Electrorutes i promotor de la Ruta Elèctrica per la Llibertat (REL), un acte del Tricentenari.

L'interessant xerrada de Salas va servir per demostrar amb dades a la mà, que actualment estem en una "cruïlla pel que fa a les polítiques energètiques a nivell europeu" i que "l'estat espanyol té un problema… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies