❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Projecte Llepolia

Cada 3 de març els barris de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi es desperten en el que serà el dia més dolç de l'any. Sant Medir és una festa única on es tiren tones i tones de caramels i que ha perdurat al llarg de 180 anys. Som la productora Ikaps Audiovisuals i en volem fer un documental històric.

0
segundos
74
Mecenas
2.254€
De 2.000€
Aporta al proyecto

LLEPOLIA

Llepolia: Aliment, generalment dolç, que es pren pel seu gust i que no ha de tenir necessariament qualitats nutritives a destacar. Sinònim: dolç, llaminadura.

LA FESTA DE SANT MEDIR

Cada 3 de març els barris de Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i La Bordeta de Barcelona viuen Sant Medir d'una manera molt especial. Des de fa uns 180 anys, les colles de romeus i romeves surten al carrer a cavall o a camió, i tiren tones i tones de caramels. D'on ve aquesta tradició? Com pot haver perdurat més de segle i mig? Qui hi ha darrera les colles? Com ho han fet tot aquest temps?

QUI SOM I QUÈ VOLEM FER

Som el David Carbó i la Marta Saleta d'Ikaps Audiovisuals, una jove productora catalana interessada en promoure el documental i els reportatges que ens permetin retratar la societat del nostre entorn, i de manera concreta, en l’entorn més immediat que és la nostra vila, Gràcia. Hem treballat durant molts anys en mitjans de comunicació graciencs i ara veiem la necessitat de plasmar de manera professional la festa del 3 de març. Estem en fase d'escriptura de guió i de recerca de documentació (prioritzant els arxius familiars), tot i que ja hem estat gravant la festa d'enguany. Ens agradaria trobar noves fotografies inèdites, imatges en cine i tot aquell material que ens permeti descobrir més detalls sobre aquesta festa popular. Volem realitzar el documental històric de la festa aturant-nos en com la festa ha anat evolucionant, com ha superat els entrebancs i es mantè viva en una societat on el regalar perquè sí, no s'enten massa. Volem d'aquesta manera donar valor a una festa que per efímera (només dura un dia) no deixa de no tenir importància. A través d'ella veurem els canvis d'una societat veient com han canviat alguns aspectes i altres s'han mantingut. Per començar en el seu origen, els caramels estaven elaborats artesanalment, ara ja venen de fàbrica.

PER QUÈ i COM
Els dos som veïns de Gràcia i hem viscut la festa des de petits, ara volem saber qui hi ha darrera la festa i el per què decideixen cada 3 de març regalar tones de caramels de manera altruista. El projecte Llepolia vol recollir l’essència de la festa d'una manera professional i amb profunditat. A nivel l informatiu s'ha cobert moltes vegades però volem donarli un enfocament diferent i per això estem treballant en el guió, coneixent a la gent de les 29 colles de romeus i romeves. A més també volem involucrar la participació dels graciencs i de la gent de les Colles. Volem que la gent del barri participi en el projecte: des d’aportant material històric a que s’impliquin en altres nivells que acabarem de definir amb la concreció del guió.

PROJECTELLEPOLIA

Amb aquesta ajuda podrem aprofundir més en la història de la festa, buscar més testimonis, podrem fer més recerca en definitiva. Tenim ganes d'avançar i poder entrevistar ja a alguns dels romeus que fa més de cinquanta i seixanta anys que mantentn viva la tradició. Per això ens cal la teva ajuda i la participació activa del barri. Una de les parts importants és mobilitzar la gent perqué busquin en els seus àlbums i valorin la seva pròpia història. NOmés trobant més recolzament ho farem possible. Trobareu més informació i un seguit de vídeos que hem anat muntant per a difondre més la festa: trobareu des d'activitats que han anat fent la primera meitat de l'any, a la nostra pròpia visió sobre com es fa una pinyata: la pinyata del Projecte Llepolia.

www.projectellepolia.com

I també estem al Facebook i al Twitter!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

1 comentario

Si ya eres mecenas, iniciar sesión para comentar.

 • Daniel H.

  Daniel H.

  más de 7 años

  Hola

  Estoy lanzando una campaña de apoyo a proyectos interesantes para que puedan ser grabados en máxima calidad con las nuevas RED SCARLET-X

  http://danielhernandezaudiovisual.blogspot.com.es/p/red-scarlet-x.html

  Ánimo con vuestro proyecto!

#03 / FENT LES SAMARRETES PROJECTELLEPOLIA

El ProjecteLLepolia torna de les vacances.

Els mecenes de 20 € haureu rebut un correu electrònic perquè estem recollint les talles per fer-vos arribar les samarretes. Sinó us ha arribat el nostre email, poseu-vos en contacte amb nosaltres, d'acord?

Hem tingut algun retorn amb un email (per exemple, un hotmail de MP), així que com que no volem deixar a ningú sense samarreta, ens escriviu a david@ikaps.net o marta@ikaps.net, ok???

Gràcies i seguiu-nos a la pàgina web www.projectellepolia.com al nostre facebook!

Si podeu, feu-vos fans! ;)#02 / Gràcies a tots i a totes!

Hem aconseguit reunir els 2000€. Només ens queda donarvos les gràcies, que només ho hem fet deu mil vegades a través del facebook i del twitter. Però com que hi cap la possibilitat que no us hagi arribat, ho volem tornar a fer! Ara tingueu una mica de paciència: les xapes, samarretes arribaran. El documental esperem que estigui l'any que ve, ja ens veurem les cares abans! ;)
De nou, gràcies!


#01 / Èxit en la presentació del projecte

Quan s'escriu èxit al titular fa una mica de por, perquè el que vem sentir no va ser un èxit com s'enten normalment, va ser un èxit en que vem sentir molt d'agraïment per la gent que va assistirhi i molt de recolzament. Estem davant d'una experiència nova per tots, el finançament d'un documental de Sant Medir mitjançant un sistema que poc a poc es va descobrint.

Seguim treballant de valent i ens agrada que ho valoreu. Anirem informant de mica en mica i ara només ens queda convidarvos a la festa d'aquest divendres dia 1 de juliol a l'Espai Jove La Fontana, a Gràcia. L'horari: de 21'30 a 2'00 de la matinada. Música dels grups: Bremen, Rumba sin rumbo i Lark About. Animeu-vos-hi!!!

6€
7 mecenas

Surts als títols de crèdits com a coproductor

12€
11 mecenas

Surts als títols de crèdits com a coproductor + Xapa del projecte Llepolia

20€
17 mecenas

Surts als títols de crèdits + Xapa + Samarreta del ProjecteLLepolia

30€
26 mecenas

Surts als títols de crèdits com a coproductor + Xapa + Samarreta del Projecte + Dvd acabat amb el documental històric de Sant Medir

60€
8 mecenas

Surts als títols de crèdits com acoproductor + Xapa + Samarreta del Projecte + Dvd documental acabat + Vídeo a la carta (còpia d'un dels vídeos que hem anat el·laborant fins ara i que estan penjats a la web)

80€
1 mecenas

Títols de crèdits + Xapa + Samarreta + Dvd documental acabat + Vídeo a la carta (còpia d'un dels vídeos que hem anat el·laborant i que estan penjats a la web) + Pòster PLLepolia

100€
4 mecenas

Surts al títols de crèdits com a coproductor + Xapa + Samarreta + Dvd documental acabat + Vídeo a la carta (còpia d'un dels vídeos que hem anat el·laborant i que estan penjats a la web) + Pòster PLLepolia + Optes a participar en el sorteig de la nostra pinyata del Projecte LLepolia

Las cookies nos ayudan a ofrecer la mejor experiencia. Configuración