❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Territori cooperatiu

Un documental sobre el moviment cooperatiu a la comarca del Maresme, bressol del moviment obrer i sindical a Catalunya. Un recorregut per la història viva de la ciutat de Mataró, referent local en el desenvolupament d'experiències d'autoorgantzació obrera.

La ciutat invisible

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
60
Aportaciones
1.349€
De 1.200€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Un documental sobre el moviment cooperatiu a una de les comarques bressol del moviment obrer i sindical a Catalunya. Mitjançant diverses entrevistes i algunes animacions, fem un recorregut per la història viva, pel passat i present, d'un dels referents locals en el desenvolupament d'experiències d'autoorgantzació obrera.

Actualment, Mataró compta amb 40 projectes cooperatius de diferent trajectòria i volum, i és una ciutat de referència de l'economia social, vinculada al territori i a la comunitat. Sens dubte, un antecedent local i de proximitat de les més de 3000 iniciatives cooperatives que existeixen a Catalunya.

PASSAT I PRESENT COOPERATIU

Amb aquest treball volem fer un recorregut pel cooperativisme històric, per recuperar-ne la dimensió social, econòmica i comunitària. Alhora volem establir un vincle amb el teixit actual, com a mostra viva d'autoorganització del treball, on la propietat dels mitjans de producció és col·lectiva i les cooperatives són espais arrelats al territori i a la comunitat en què es desenvolupen.

GUARDONAT AMB LA BECA JOAN PEIRÓ 2011

El projecte de documental "Territori cooperatiu: experiències de l'economia social al Maresme" va ser guardonat amb la Beca Joan Peiró, que anualment otorga la Fundació Cooperadors de Mataró. Els diners que recaptem ens ajudaran a finançar les despeses derivades de la producció: lloguer de materials, desplaçament i postproducció.

Des que guanyàrem la beca, hem estat treballant en aquest projecte, que veurà la llum el proper 26 d'octubre, durant la setmana que l'Ajuntament de Mataró i la Fundació Cooperadors de Mataró celebren, en commemoració de l'Any Internacional de les Cooperatives. Podeu consultar el programa complet clicant aquí. La versió definitiva estarà enllestida el 14 de novembre de 2012.

L'EQUIP PROMOTOR I LES COMPLICITATS

Aquest projecte és una coproducció de La ciutat invisible i David Andreu, d'Aixina Produccions. I aquestes són algunes de les persones i cooperatives que han col·laborat amb el projecte:

Xevi Vilert, Robafaves, SCCL

Martí Rosell, Feixa Verda, SCCL

Valentí Agustí, Comunitat Terapèutica del Maresme, SCCL

Margarida Colomer, historiadora.

Pere Martí Bressó, Corma, SCCL

Kiko Montoro, Claraboia Audiovisual, SCCL

Jose Luís Moyano, Visualsonora, SCCL

Podeu seguir-nos en les diferents xarxes socials!

+INFO LA CIUTAT INVISIBLE
La Ciutat Invisible - @ciutatinvisible - Facebook - Amigues - Issuu la ciutat invisible

+INFO AIXINA PRODUCCIONS
Aixina Produccions - @aixina_

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • La ciutat invisible

    La ciutat invisible
    Autor/a

    más de 11 años

    Hola!

    Doncs confiem tenir-ho enllestit abans de final d'any.

    En aquest mes hem estat cercant imatges de cooperativisme històric a Mataró, hem entrevistat a l'Anna Huertos del col·lectiu Ronda i hem rebut també el temasso "Coopera" que Orxata Sound System han enregistrat per al seu nou disc.

    Una mica més de paciència, que ja gairebé ho tenim!

    Salut i cooperació!

  • Pere Nadal

    Pere Nadal

    más de 11 años

    Hola noies! Ja sabem quan es podrà veure el documental? Salut i bon finde!

#01 / Rastrejar un “Territori cooperatiu”

Territori cooperatiu
Territori cooperatiu

Rastrejar un “Territori cooperatiu”

La història del moviment cooperatiu, i el seu llegat, encara present al molts dels nostres barris i pobles, ens ajuda a conèixer i entendre el passat i el vagatge de l’autoorganització de les classes populars. I alhora, apropar-nos a les experiències i projectes actuals de l’economia social, ens pot servir per viure el present amb dignitat i compromís amb la comunitat, i construir el futur a partir d’uns principis més ètics i socialment responsables, que beguin i s’emmirallin en els referents històrics de què parteixen.

Amb aquesta voluntat, vincular passat i present, va nèixer el documental “Territori cooperatiu”, un recorregut audiovisual pel moviment cooperatiu, que ha trobat en el Maresme el seu epicentre. Perquè Mataró, des dels orígens amb La Obrera Mataronense, fins a la quarantena… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies