❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Oli d'oliva cooperatiu

“L’hort d’en Cándido” , són 8 hectàrees de terreny plenes d’oliveres, arbres fruiters i horta. Allà hi treballem un grup de persones amb una gran voluntat d’apendre de l’autosuficiència i de la vida comunitària. Ara tenim el repte de finançar la transformació de les olives en oli.

0
segundos
148
Aportaciones
4.435€
De 3.195€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Qui som

“L’hort d’en Cándido” , tal i com el seu nom indica, són 8 hectàrees de terreny plenes d’oliveres, arbres fruiters i horta que en Cándido Marquez Barroso ha anat plantant i cuidant durant més de 30 anys. Ell ara en té 77 i ja fa uns 3 anys que intenta cedir l’ús del seu patrimoni a qui estimi i desitji cuidar-lo i rebre els seus fruits.

A l’agost de 2011, ara fa un any, un grup local de la Cooperativa integral catalana a Terrassa ens vam interessar per l’oferiment d’en Cándido. Desde llavors hem estat ajudant i aprenent d’ell, alhora que hem aportat també la voluntat de fer cultiu ecològic mitjançant el treball col·lectiu.

La vida al camp té uns handicaps diferents que la vida industrial de la ciutat. La vida a pagès no enten de sous a fi de mes, de vacances, de preus per hores o de remuneracions. A l’hort d’en Cándido una persona guanya molt en formació en l’autosuficiència i pràctica en el treball comunitari, alhora que pot reduir moltíssim la despesa en necessitats bàsiques.

Què fem

Fa un any que diverses persones hem anat treballant i invertint el que podiem per cuidar dels arbres i plantar a l’hort. Alguns en sabem una mica, d’altres no gens. Estem aprenent de tot: oliveres, figueres, presseguers, cirerers, pomers, vinya, tota mena de productes d’horta, apicultura, gallines, cabres, energia solar, bioconstrucció i tot allò que tingui a veure amb l’autosuficiència.

Per què fem aquesta campanya

Els recursos econòmics que hem necessitat fins ara els hem cobert amb la venda de productes d’horta, diverses fruites, l’elaboració de conserves ( tomàquet, faves, préssec i melmelades de calçots, cireres, carbassó, préssec, figues, poma…) i petites aportacions personals segons les nostres possibilitats.

Ara però tenim el repte de finançar la transformació de les olives en oli, i donat que estem parlant d’una previsió de recollir uns 15000 kilos d’olives necessitem invertir uns recursos econòmics dels que no disposem encara. Tenim molta molta molta feina i convidem a qui vulgui venir a ajudar-nos (només cal que ens escriviu a [email protected] ). La gran recompensa és d’un oli d’oliva boníssim de cultiu ecològic que ens pot alimentar tot l’any.

Així doncs, per poder-nos finançar sense dependre d’institucions ni entitats financeres, proposem que ens oferiu una aportació ara. Per a que tots poguem disfrutar d’aquest aliment, l’oli d’oliva, que és la base de la nostra cuina i perque creieu que val la pena apostar pel consum ecològic, de proximitat i de confiança i que, a més a més, col·laboreu amb aquest projecte col·lectiu que aprofita la generosa cessió d’ús d’en Cándido.

Pressupost per a finançar la transformació en oli de 15.000 kilos d’olives/3000 litres d’oli:

  • Molí de Piera 0’15 €/ kg olives 2.250 €
  • Envasos 5l. (600) 0’70 € 420 €
  • Transport (15 viatges de 1000kg al molí de Piera) 330 €

  • 6'5% despeses verkami i entitat bancària 195 €

Total 3.195 €

La recollida es realitzarà entre els mesos d'Octubre i Novembre.

Un cop finalitzem la recollida farem la gran Festa de l'oli al mateix terreny per a que puguis recollir la teva recompensa i alhora conèixer el nostre projecte.

Estigueu atents a la convocatòria que rebreu tots els col-laboradors, no us la podeu perdre!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

18 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • l'hort d'en Cándido

    l'hort d'en Cándido
    Autor/a

    11 años

    Hola Raul, i a tots els que esteu a la mateixa situació

    per a recollir l'oli pots venir qualsavol matí entre setmana a l'hort o bé els dimarts a la tarda a Terrassa ( a l'Atzur: carrer Arquímedes num.89 ).

    Has d'avisar el dia que vindràs a través del mail. [email protected]

    Gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres i esperem veure't avviat!

    una abracada,

  • Raúl Bastida Vives

    Raúl Bastida Vives

    11 años

    Hola, no he podido ir a buscar la botella de aceite y me gustaría saber si hay alguna manera de quedar con vosotros. Vivo en L'Hospitalet pero evidentemente me podría acercar con el coche a donde haga falta.

    Un saludo cordial y disculpad por las mol

  • evaros

    evaros

    más de 11 años

    Primer de tot moltes felicitats. Visc a Gipuzkoa i m, hes imposible venir a la festa. Com ho puc fer per recollir la recompensa? Ho podeu enviar?

  • núria

    núria

    más de 11 años

    hola bon dia, felicitats per la iniciativa, ens agradaria contribuir-hi i obtenir un parell d'ampolles d'oli, veig que el termini ja està tancat, què cal fer? podem venir directament el dia en qüestió? moltes gràcies!

  • denís

    denís

    más de 11 años

    M'agradaria anar a visitar les vostres terres, soc de Rubí, amb qui haig de parlar per passarme una tarda?

  • l'hort d'en Cándido

    l'hort d'en Cándido
    Autor/a

    más de 11 años

    Clar que pots venir a visitar-nos, estem a la carretera de Terrassa i Martorell, prop de Can Oliveró, envia'ns un mail i quedem: [email protected]

  • Denis

    Denis

    más de 11 años

    M'agradaria visitar-vos i venir amb amics a ajudar un cap de setmana a recol·lectar olives, es pot fer aixó? Jo visc a Rubí, em puc passar algun dia per la tarda?

  • l'hort d'en Cándido

    l'hort d'en Cándido
    Autor/a

    más de 11 años

    El precio que hemos estipulado por garrafa de 5l. es 18 euros.

    Aprovecho para contestar la pregunta anterior en base a ese precio, no habria ningun problema en canviar la cena por mas aceite.

  • atzar

    atzar

    más de 11 años

    Hola, soi de la ecoaldea vegetariana de portugal, pero de tanto en tanto vamos a barcelona o alguien de barcelonja viene a aqui.

    Nos interesaria aceite ecologico para utilizar y vender en la ecoaldea a cuanto nos lo dejariais por garrafa de 5 litros

  • iol

    iol

    más de 11 años

    M'encanta! lo del sopar no ho tindré be, a canvi pots ser mes oli o una altre aliment?

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies