❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Un vol pel Refugi serra d'Ensija

Micromecenatge per aconseguir un vol d'helicòpter i fer millores internes al Refugi d'Ensija, situat a 2.156 metres (el Berguedà)

Xavier Generó

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
279
Aportaciones
6.380€
De 3.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

HO HEM ACONSEGUIT

Moltes gràcies a totes les mecenes que han fet possible arribar a més de 5.000€ i a totes les persones que heu col·laborat

Volem aprofitar per agrair el suport a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - FEEC Refugis FEEC Tuixent La Vansa, Club Excursionista Madteam, Editorial Alpina, Piolet Negre, Berga Trail, XtrailMarathon, Puntxat Parapent, Laura Generó, Free Anna Gabriel, Cims Per la Llibertat i Pedraforca Parc Aventura

Tot i que les recompenses seguiran actives, cridem a col·laborar a altres iniciatives i causes, perquè la solidaritat és la nostra millor arma:

--> Free Anna Gabriel: http://freeannagabriel.cat/aportacions/

--> Associació Catalana pels Drets Civils: https://www.adretscivils.cat/donacions/

…i molts més que trobareu!

Lídia Molano i Xevi Generó

Guardes del Refugi d'Ensija

NOU OBJECTIU: arribem als 5.000€?

Tal i com explicàvem al projecte "amb la mesura que s'avanci amb les aportacions intentarem introduir millores". És per aquest motiu que aquestes millores les volem anar concretant a mesura que creixi el suport econòmic.

Ara mateix ja podem assegurar la contractació de diferents viatges d'helicòpter per pujar material (llenya, butà i pel·lets principalment) i cobrir com a mínim les necessitats durant dos hiverns i dos estius. Ara volem aconseguir assegurar diferents millores que tothom qui coneix el Refugi Serra d'Ensija sabrà valorar:

  • Ser més eficients energèticament: compra d'una nevera i/o un congelador de baix consum.

  • Millores a les habitacions (pintar, vernissar i parquet).

  • Compra d'estanteries i "crocs" per l'entrada del refugi i per l'ús de les persones que pernocten.

Ens continueu ajudant? Queden moltes recompenses!

 


 

El Refugi serra d'Ensija està situat a 2.156 metres, al vessant sud-est del Cap de la Gallina Pelada (2.317 metres). El refugi té 54 anys de vida, va ser el mes de setembre de 1964 que la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya –aleshores sota la denominació de Federació Catalana de Muntanyisme- inaugurava el Refugi Serra d’Ensija, situat en una magnífica raconada envoltada de prats, ben a prop de la seva màxima elevació de la serra d’Ensija, el Cap de la Gallina Pelada.

El Refugi serra d'Ensija només es pot accedir-hi a peu, ja que no hi ha cap pista que possibiliti l'accés amb vehicle. A més, les dificultats de la zona i les aproximacions tant per la vessant sud (Peguera) i nord (Saldes i Vallcebre), com la seva climatologia impedeixen poder abastir el refugi amb animals de càrrega de forma continuada.

També, i aquest és un dels fets pels quals iniciem aquest micromecenatge, no genera suficients recursos econòmics per poder contractar un helicòpter.

Després de diferents reformes estructurals realitzades per la FEEC l'octubre de 2016 i el juliol de 2014, els subministraments bàsics per fer possible l'obertura del Refugi serra d'Ensija durant la temporada d'hivern s'han esgotat.

Llenya de qualitat, pel·lets o butà són algunes de les necessitats bàsiques que cal pujar fins a dalt de tot de la serra d'Ensija abans de l'arribada de l'hivern. D'aquesta manera i amb els diferents magatzems podrem assegurar, com a mínim, el material necessari per superar dos hiverns i dos estiu més.

Per tot això volem aconseguir contractar un helicòpter i amb la mesura que s'avanci amb les aportacions intentarem introduir millores per a la confortabilitat de les persones que pernocten o simplement estant de pas pel Refugi serra d'Ensija: remodelar les habitacions, reestructurar la zona d'entrada, instal·lar una nevera i un congelador de baix consum òptims per la cuina o arreglar l'entorn més proper al refugi.

Sobre les recompenses

Les recompenses estant pensades per tot tipus d'ajudes: des d'aquelles persones que volen col·laborar amb un petit import fins a bons d'ajut importants per millorar la infraestructura del refugi.

També oferim mapes i llibres de l'editorial Alpina i hem realitzat un nou model de samarreta senzill i còmode.

I per aquelles persones que tinguin ganes de reservar una nit al refugi ja poden fer-ho també a través d'una de les millors recompenses: una mitja pensió durant la temporada d'estiu per un preu molt assequible.

Qui som

El Refugi serra d'Ensija és propietat de la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya) i està gestionat per en Xevi Generó (des de 2012) i la Lídia Molano

La Lídia i en Xevi amb en Lur, el petit pastor basc, just davant el Refugi serra d
La Lídia i en Xevi amb en Lur, el petit pastor basc, just davant el Refugi serra d'Ensija (estiu 2017)

Durant els últims anys hem anat obrint totes les temporades d'estiu de forma continuada i la resta de l'any amb reserves prèvies. Això ha fet que durant aquests anys siguin moltes les persones que ens heu anat coneixent. Aquí podeu trobar un seguit d'entrevistes i reportatges fets durant el llarg d'aquests gairebé 7 anys:

TVE març de 2013: "Cims" amb Thubten Wangchen

FEEC setembre 2014: El Refugi serra d'Ensija celebra el seu 50è aniversari

NACIÓ DIGITAL novembre 2014: VIDEO Inauguració del Refugi d'Ensija fa 50 anys

EL PAÍS agost 2017: Cinc cims per fer amb nens de Clara Blanchar

REGIÓ 7 agost 2018: Carregats de raons per voler un helicòpter i breu resum de la reactivació del refugi els últims anys.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners recaptats aniran destinats en la contractació d'un helicòpter per a realitzar entre 4 i 6 càrregues de material abans de la temporada d'hivern 2019.

Si superem els diners previstos per contractar l'helicòpter, aquests aniran integrament a millorar aspectes interns del Refugi serra d'Ensija, us deixem un seguit de necessitats que a mig termini tenim previst:

  • Adequació de les habitacions: parquet, repintar i envernissar totes les lliteres.

  • Compra de nevera i congelador de baix consum per la cuina.

  • Armaris i sabater a l'entrada.

  • Millores a l'entorn del refugi: taula exterior, adequació de l'exterior, tant de l'entrada com de la zona lateral (magatzem exterior).

Amb l'enviament de les recompenses i un cop finalitzat el micromecenatge publicarem un resum concret del cost exacte de cada despesa.

Calendari previst

Micromecenatge: del 22 d'octubre al 30 de novembre de 2018.

Contractació helicòpter i càrrega material: entre el 3 al 10 de desembre.

Adequació i millores refugi (en cas que s'hagi aconseguit més aportacions de les previstes inicialment): primavera 2019.

Enviament de les recompenses: primera quinzena de gener.

+ Info

TWITTER https://twitter.com/refugiensija

FACEBOOK https://www.facebook.com/refugiensija

INSTAGRAM https://www.instagram.com/refugiensija/

TELEGRAM https://t.me/refugiensija

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

9 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Cristina Lliró Morell

    Cristina Lliró Morell

    más de 5 años

    Es un refugi que conec, i se l'esforç que comporta pujar-ho tot a l'esquena. Endavant, valents !!

  • Albert Blasco

    Albert Blasco

    más de 5 años

    faltarien uns euros per un parell d´hamaques més, per fer el café a la terrassa verda verda que hi teniu!! Endavant Xevi!!

  • Jordi Collado Sebastià

    Jordi Collado Sebastià

    más de 5 años

    Apa, seguiu endavant!

  • Jordi Collado Sebastià

    Jordi Collado Sebastià

    más de 5 años

    Apa, seguiu endavant!

  • xavier llopis prusi

    xavier llopis prusi

    más de 5 años

    No em cal una recompensa material, la recompensa real es la vostra dedicació i la bona feina per fer que el refugi tingui continuïtat. Gracietes

  • Eva Font

    Eva Font

    más de 5 años

    Ànims! Ja queda poc!

  • Dolors Montaña Capdevila

    Dolors Montaña Capdevila

    más de 5 años

    Molta sort XAVIER !!

  • Xavier Generó

    Xavier Generó
    Autor/a

    más de 5 años

    Moltes gràcies per l'aportació Xavier Llopis, si vols rebre un mapa diferent al de la Serra d'Ensija també te'l podem fer arribar com a recompensa. Seguim en contacte.

  • xavier llopis prusi

    xavier llopis prusi

    más de 5 años

    ja tinc el mapa de la serra d'ensija, doneu-li a algú que no el tingui. Sal1t

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies