❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

El Capital en català

Volem reeditar El Capital de Karl Marx. Amb traducció de J. Moners, pròlegs de Federici i Sacristán i una guia de lectura de Néstor Kohan.

Tigre de Paper

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
176
Aportaciones
12.772€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

En el 200 aniversari del naixement de Karl Marx i el 150é aniversari de la publicació del primer volum del Capital volem reeditar en llengua catalana aquesta obra cabdal del pensament marxista. Ho volem fer amb la traducció de Jordi Moners, revisada i amb pròleg de Silvia Federici també prologada per Manuel Sacristán el 1984. I amb una Guia de Lectura preparada per Néstor Kohan a la Universidad de las Madres de la Plaza de Mayo.

Karl Marx escriu el Capital ( Das Kapital, Kritik der politischen Ökonomie ) entre el 1864 i 1867 any de la seva publicació. Projecta fer tres volums, I El procés de producció del capital, II El procés de circulació del capital i III El procés global de la producció capitalista, el primer editat en vida de Marx el 1867 i els altres dos publicats per Engels pòstumament el 1885 i el 1894.

«Si l'economia és una ciència, hi ha lleis universals que prediuen la seva evolució. El capital recull aquestes lleis, i per això pot predir, a grans trets, el futur del capitalisme, la seva caiguda i la presa del poder del proletariat.»

Karl Marx

«El que no morirà mai és el seu missatge de realisme de la intel·ligència: un programa revolucionari ha d'incloure coneixement, posseir ciència.»

Manuel Sacristán, del pròleg.

Les revolucions es fan als carrers però es preparen a les biblioteques. Editem aquesta obra cabdal de l'anàlisi del capitalisme amb la intenció de contribuir al coneixement d'un sistema que enfonsa les seves arrels en l'explotació de les treballadores i la natura. Creiem que el coneixement i entendre la dinàmica interna del capitalisme ens pot donar eines per combatre'l i construir una societat sense explotadors ni explotades.

El capitalisme ja no és el mateix que aquell que va viure Karl Marx al s. XIX, ara és un sistema total i estès arreu del món. El món actual sembla ser molt diferent d'allò que ens descriu Marx en el primer volum del Capital que ell mateix va titular El procés de producció del capital, és a dir, l'expansió del capital per mitjà de l'extracció de plusvàlua als treballadors en el procés de producció mateix. El Capital, no és com moltes vegades hem pensat, un text total sobre el capitalisme sinó com el seu títol indica una anàlisi específica sobre el capital, el procés a través del qual el valor s'autoexpandeix, es converteix en una suma més gran de valor, sobre com aquesta autovalorització es du a terme, i com tot aquest procés es reflecteix en el pensament dels economistes i dels empresaris.

Per tant, tot i que Marx al llibre ja va apuntar alguns elements li va mancar temps, capacitats o un “sentiment d'època” per aprofundir en altres temes derivats de la llei del valor, com poden ser la natura, el treball reproductiu,...

Aquesta edició és una reedició de l'edició que es va fer el 1983 amb la revisió de 1984.

Amb traducció de Jordi Moners, revisió i pròleg de Manuel Sacristán i per complementar aquesta edició el pròleg de Silvia Federici on explica la relació de l'anàlisi feminista i el Capital de Karl Marx. Alhora, hem volgut afegir una guia de lectura elaborada a partir dels cursos que es feien a la Universidad de la Madres de la Plaza de Mayo a l'Argentina per Néstor Kohan.

L'edició del Capital:

VOLUM 1 423 pàgines

VOLUM 2 455 pàgines

VOLUM 3 265 pàgines

VOLUM 4 313 pàgines

VOLUM 5 523 pàgines

VOLUM 6 507 pàgines

Enquadernació: Rústica

Pàgines: 2486

Tamany: 19,5 x 13,5

El Capital. Dialèctica i revolució

Enquadernació: Rústica

Pàgines: 400

Tamany: 19,5 x 13,5

El producte es vendrà com una sola unitat retractilada.

Costos de producció:

Impressió: 7500€

Traducció guia de lectura: 2500€

Maquetació: 1000€

Comunicació: 1000€

Costos totals: 12000€

La publicació del llibre serà el setembre de 2018 i els enviaments de les recompenses durant el setembre de 2018.

Karl Marx
(Trèveris, 5 de maig de 1818 - Londres, 14 de març de 1883) va ser un filòsof, periodista, economista polític i revolucionari alemany. Marx va tractar una gran varietat de temes i és conegut, sobretot, per la seva anàlisi de la història en termes de lluita de classes, resumida en l’encapçalament del Manifest comunista: «la història de totes les societats és la història de la lluita de classes». Marx va ser el pare teòric del socialisme científic, i junt amb Friedrich Engels, és considerat una figura històrica clau per a entendre la societat i la política contemporània.

Jordi Moners
(El Prat de Llobregat, 1933) és un militant revolucionari, traductor i filòleg català, membre fundador del Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN). Estudià Dret a la Universitat de Barcelona, i treballà de passant. Més tard ho deixà per fer estudis de filologia romànica a les universitats de Freiburg in Breisgau, Marburg i Heidelberg, que compaginà amb feines diverses.

Fou dirigent de les plataformes independentistes Moviment de Defensa de la Terra (1983-1989) i Catalunya Lliure (1989-1996), etapa en què fou víctima de la persecució feixista de l’època, que arribà a atemptar contra casa seva (novembre de 1989). Membre actiu del PSAN fins a l’actualitat.

Manuel Sacristán
(Madrid, 1925 - Barcelona, 1985). Va estudiar Dret i Filosofia a Barcelona i Lògica i Filosofia de la Ciència en la Universitat de Münster (Westfàlia, Alemanya) entre 1954 i 1956.

Va ser professor de lògica, història de la filosofia, filosofia de la ciència i metodologia de les ciències socials en les facultats de Filosofia i Econòmiques de la Universitat de Barcelona. En els dos períodes en els quals va estar expulsat de la Universitat sota el franquisme va treballar com a traductor.

El seu compromís comunista el va portar a ingressar en el PSUC, formant part de la seua direcció clandestina fins a 1969. Va participar en el moviment universitari, en la fundació de les Comissions Obreres d'Ensenyament i en el Comitè Antinuclear de Catalunya. Va ser fundador de les revistes Materiales, el 1977, i Mientras Tanto, el 1979.

Silvia Federici
(Parma, 1942) és una veterana activista, professora i autora. Va ser una de les fundadores el 1972 de l’International Feminist Collective, l’organització que va promoure la Campanya Salaris per al Treball Domèstic als EUA i a la resta del món. Ha participat del moviment antiglobalització i en contra de la pena de mort. Als anys 90 va ser membre de la revista Midnight Notes i el 1991, després d’una estada acadèmica a Nigèria, va fundar el Comitè per a la Llibertat Acadèmica a l’Àfrica, que ha documentat la lluita dels i les estudiants africanes contra els programes d’austeritat imposats per l’FMI i el Banc Mundial. És catedràtica emèrita de Filosofia política i Estudis internacionals a la Hofstra University (Hempstead, Nova York). Els seus llibres publicats en llengua catalan són El Calibán i la bruixa (Virus, 2018) i El patriarcat del salari (Tigre de Paper, 2018)

Néstor Kohan
(Buenos Aires, 1967) Investigador i docent en la Universitat de Buenos Aires (UBA). Actualment coordina la "Càtedra Che Guevara: Col·lectiu Amauta" i l'editorial Amauta Insurgente. Col·labora regularment en l'Escola Nacional "Florestan Fernandes" del Moviment sense Terra (MST) de Brasil. Ha publicat diversos llibres sobre teoria marxista i història del pensament revolucionari. A més ha sigut jurat en el Doctorat de la UBA, i en el premi literari Casa de las Américas.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Fullana19

    Fullana19

    casi 6 años

    Endavant! Els millors 70 euros invertits en molt de temps. Ja tenia la edició de fa 30 anys i estic molt content que es tregui una nova reedició. Feia molta falta. Gràcies Tigre de Paper! Fris perquè arribi el setembre!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies