❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

El Retorn de l'Aigua

El Retorn de l'Aigua. Un relat de la memòria de l'antic Estany d'Ivars i Vila-Sana, i el seu projecte de recuperació únic a Catalunya.

Catarsi

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
1
Aportaciones
25€
De 9.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

PERQUÈ UN DOCUMENTAL DE L'ESTANY D'IVARS I VILA-SANA?

Aviat farà deu anys que es va recuperar l'antic Estany d'Ivars i Visa-Sana. Es tracta del més gran de Catalunya en superficie d'extensió.

Postal de l
Postal de l'Estany d'Ivars i Vila-Sana

Per retre homenatge a la memòria de l'antiga llacuna, i destacar la feina de les persones que en van fer possible la seva recuperació en una operació sense precedents a tot Europa, hem volgut fer aquesta pel.lícula documental.

LA VOSTRA COL·LABORACIÓ

El 2019 farà deu anys del "Retorn de l'Aigua", i hem cregut oportú fer aquest documental.

En volem fer partícep a tothom de les comarques de Lleida i d'arrèu de Catalunya. Per aquest motiu, hem decidit "democratitzar" el projecte ficant-lo en aquesta plataforma de crowfunding.

Tots els diners que es recaptin els destinarem íntegrament a acabar de cobrir el pressupost del documental.

CALENDARI PREVIST

La pel.lícula la volem estrenar a primers del mes de Juny. Totes les persones que ens ajudeu gaudireu d'una preestrena única que organitzarem a Mollerussa.

SINOPSI "EL RETORN DE L'AIGUA"

Aquesta és la història d’un estany que va ser molt estimat per les persones que en van gaudir durant la seva plenitud, fins a mitjans del segle XX, d’una manera única, que mai més no es tornarà a viure.

Caçadors amb barques a l
Caçadors amb barques a l'antic Estany.

Durant dècades, milers de persones hi feien cada dia llargues passejades en barca, gaudien de la natura, feien caceres o bé participaven en grans àpats multitudinaris.

L’estany era la seva vida.

Gent gaudint de l
Gent gaudint de l'antic Estany

Aquesta és la història de l’estany de les persones, de com molts avis de la zona encara el recorden, de com es va perdre a mitjans del segle XX quan va ser dessecat per foscos interessos i conspiracions, i de com va ser recuperat en una operació única i sense precedents a Europa per la seva magnitud i dificultat logística, financera i estratègica.

Aquesta és, en definitiva, la història del “retorn de l’aigua”.

QUI SOM?

Som un grup de professionals del sector audiovisual català, que gràcies a l'ajuda d'algunes institucions del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-Sana i algunes entitats privades, hem pogut tirar endavant aquesta iniciativa.

Ho hem fet sota el segell d'una empresa audiovisual anomenada Catarsi, que fa més de deu anys que es dedica a fer tota mena de produccions audioviuals en els àmbits més variats i diversos, principalment per a TV3.

Al nostre web podeu seguir la nostra feina feta.

QUÈ US OFERIM? LES NOSTRES RECOMPENSES.

Per aconseguir el repte de recaptar els diners que ens fan falta per acabar la pel.lícula, hem pensat en oferir-vos diferents packs de recompenses.

Ajudeu-nos a restaurar la memòria de l'antic Estany, i difondre públicament la feina ingent de les persones que en van fer possible la seva recuperació. Aquest projecte, un cop preestrenat als cinemes al mes de Juny, és previst que s'emeti per TV3.

Esperem la teva col.laboració!

Postal del
Postal del'actual Estay d'Ivars i Vila-Sana

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies