❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Receptari-calendari ESCURACASSOLES 2016

L'Escuracassoles és un calendar-receptari on hi trobaràs, a part d'una recepta setmanal amb una il·lustració original i divertida, informació detallada dels productes de proximitat i de temporada, que t'ajudarà a cuinar d'una manera més sana i sostenible per a tu i per al territori.

0
segundos
131
Aportaciones
5.254€
De 4.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Què és l'Escuracassoles?

El projecte de l'Escuracassoles -que enguany va per la tercera edició- neix per intentar recuperar el cuiner que tots duem a dins (amagat per la mandra o la manca de temps) a partir de receptes senzilles i amb aliments de temporada.

I això és el que trobaràs en el nostre receptari-calendari cada setmana:

  • una recepta senzilla sense ingredients que hagis de buscar al diccionari

  • una llista dels productes que estan de plena temporada (fruites, verdures, hortalisses, carn, peix i marisc)

  • un espai per apuntar cites

  • un espai per fe la llista de la compra

  • i tot plegat amanit amb una il·lustració inspirada en la recepta d'aquella setmana.

A més, el calendari receptari, també inclou:

  • taules-resum de productes de temporada de fruites, verdures, peix, marisc i carn

  • recomanacions per al consum responsable

  • un índex perquè un cop passat l'any puguis seguir gaudint de les receptes.

L'objectiu de l'Escuracassoles és doble: volem fer la cuina fàcil, perquè pensem que és bona per a tu i per al territori":

  • per tu perquè ja sabem que cuinar a casa és més sa i econòmic

  • pel territori perquè, usant productes de proximitat i de temporada, contribuïm a un consum més just, responsable i sostenible.

Quina cara farà?

L'Escuracassoles està pensat perquè durant el 2016 te'l puguis penjar a la cuina, i quan acabi l'any t'el puguis guardar com un receptari més, amb la particularitat que tindràs les receptes ordenades per l'època de l'any a què corresponen.

Aquí pots veure com serà l'edició de l'Escuracassoles 2016:

Per què aportar a l'Escuracassoles?

L'Escuracassoles és un projecte d'autoocupació que ens permet dedicar-nos a allò que ens agrada, encara que només sigui per guanyar experiència. El repte és fer-ho deixant la mínima petjada ecològica i i el millor impacte social possible.

COMPROMISOS AMBIENTALS

  • Per fer els continguts ens hem inspirat en els criteris de consum responsable del moviment SlowFood, que el que mengem sigui bo, net i just.Seleccionem els productes i ingredients pensant en criteris de consum responsable i ens assessorem a través de fonts diverses i independents com la guia SOSpeix o Greenpeace.

  • Editem i imprimim amb criteris d'ecodició: des del format a la tirada fins al paper i la impremta s'han triat seguint aquests principis. Imprimim amb tintes vegetals sobre paper reciclat lliure de clor amb certificat FSC en una impremta amb el certificat de Bones Pràctiques Ambientals.

  • Allarguem la vida útil del producte convertint un calendari en un receptari de temporada.

COMPROMISOS SOCIALS

  • Prioritzem que els nostre proveïdors provinguin de l'Economia Social i solidària, per això treballem amb les cooperatives l'Apòstrof, SCCL i Gramagraf, SCCL, totes dues pertanyen a la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

  • Financem el projecte amb el suport de patrocinadors i mecenes compromesos amb els nostres principis.

  • Gestionem les finances del projecte a través de la banca ètica.

COMPROMISOS CULTURALS

  • Utilitzem continguts adaptats de webs i blogs que publiquen amb llicències lliures i en fem difusió.

  • Adaptem els continguts textuals i els compartim amb una llicència Creative Commons de Reconeixement-Compartir Igual 4.0 (CC BY-SA 4.0), de cultura lliure. La cultura, com la cuina, és més bona compartida.

  • Tenim les arrels al territori per això recuperem receptes de la cuina tradicional i proposem les varietats i espècies que enriqueixen la gastronomia d'arreu dels territoris de parla catalana. També incloem els festius oficials del Principat, Illes Balears, País Valencià, Franja de Ponent, Andorra i Catalunya Nord.

A què destinarem les vostres aportacions?

El pressupost de l'Escuracassoles 2016, ronda els 10.000 € i els ingressos que genera es distribueixen de la manera següent:

  • Impostos indirectes: IVA : 4 %

  • Costos externs (són els que van als nostres col·laboradors i proveïdors, tothom que participa en elaborar el producte i fer-lo arribar al públic, intentem que sempre es quedin en el marc de petits negocis o de l'economia social i cooperativa): venda i distribució: 40 %, impremta: 20 %, disseny gràfic i il•lustració: 12 %.

  • Costos interns (són els costos de manteniment i difusió del projecte i el nostre marge per l'autoocupació): administració i gestió: 4 %, edició, redacció i comunicació: 12 %.

  • Beneficis (si les coses van molt bé i venem tots els exemplars pot haver-hi un marge de benefici que ens permetrà reinvertir en el projecte o en nous projectes editorials): marge de benefici 8 %

En funció de com vagi l'edició anem cobrint les diverses partides per l'ordre següent: impostos indirectes, proveïdors externs, costos interns i, en cas d’èxit total, beneficis.

De tot això, per fer l'Escuracassoles hem de poder assumir els costos de producció directa (uns 10.000 €) això vol dir sobretot la il·lustració i el disseny i la impressió.

D'aquests costos financem un 40% amb les vostres aportacions, i un 60% amb fons propis del projecte i el suport de patrocinadors que comparteixen els principis del projecte.

Calendari previst i informació sobre les recompenses

El calendari ja està a punt d'anar a impremta per tant comptem poder donar les recompenses durant el mes de novembre de 2015.

Les recompenses a recollir s'hauran d'anar a buscar el dia de la presentació (un cap de setmana de novembre a Barcelona) o bé a la Ciutat Invisible (c. Riego, 35, Sants, Barcelona) durant els mesos de novembre i desembre de 2015.

Per ajudar-nos a tirar endavant la campanya, ens va molt bé tenir un gruix important d'aportacions els primers dies. Per agrair-vos l'ajuda, durant els tres primers dies oferim unes recompenses millorades per les valentes i valents que aposteu per nosaltres des del primer minut.

Oferim, també, una recompensa per a cooperatives de consum amb un descompte del 30% de manera que aquesta marge els pot servir per autofinançar-se un cop venen els exemplars. Així, enfortim les cooperatives i també enfortim el projecte col·laborant-hi.







+ Info

Podeu seguir-nos a:

Facebook
Twitter
Instagram
Escuracassoles

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies