❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

En un país normal, el poder té por de la premsa.

Cada dia els diaris propietat de la banca inunden bars, oficines i llars amb l'objectiu de defensar els seus privilegis. cafèambllet proposa crear una publicació massiva i gratuïta, amb mig milió d'exemplars per respondre contundentment a aquesta manipulació constant.

cafèambllet

A project of

Created in

0
seconds
1,157
Pledges
27.504€
From 25.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Els diners que recaptem per sobre dels 25.000€ serviran per finançar més edicions!

Orientativament, per cada 10€ méspodrem imprimir 75 exemplars més **

Cada dia els diaris propietat de la banca inunden bars, oficines i llars amb l'objectiu de defensar els seus privilegis.

Per això volem fer una publicació massiva i gratuïta per respondre contundentment a aquesta manipulació constant. Per conquerir el carrer amb informació lliure.

Volem imprimir mig milió d'exemplars i repartir-los gratuïtament per tot Catalunya.

Creiem què és molt, molt, molt necessari. Mira:

La premsa està en mans dels bancs. Això no és cap secret i està perfectament estudiat i documentat per diversos investigadors i periodistes d'arreu del món. Pel que fa als diaris que trobem als nostres quioscos, la situació és aquesta:

Aquests són els diaris que omplen els carrers, els bars i els mitjans de transport, explicant la realitat segons la seva conveniència.

Un exemple: La Vanguardia –el diari més subvencionat de Catalunya i propietat del vicepresident de La Caixa– es reparteix gratuïtament als trens que agafem cada matí milers de treballadors:

Per això, fa 6 mesos, un grup de 1.619 persones vam decidir organitzar-nos i plantar cara. Entre tots vam finançar 4 edicions d'una revista de difusió massiva amb 145.000 exemplars per edició, convertint-nos en la publicació amb més exemplars de Catalunya... i fora del control de la banca. Aquestes són les portades de les quatre edicions que hem fet:

Llegiu les 4 edicions completes fent CLICK AQUÍ

L'objectiu: trencar el monopoli informatiu que la banca té al carrer cada matí. Calia fer el salt des dels blocs i les xarxes socials a les barres dels bars, a les sales d'espera del dentista, de la perruqueria, als vagons de trens, al metro o a la porta dels hospitals.

Gràcies a aquestes aportacions hem pogut imprimir un total 580.000 exemplars. Uns exemplars que s'han repartit a cada racó de Catalunya gràcies al treball voluntari de prop de 500 persones que han recorregut el territori per trencar el silenci de la premsa de la banca. Un treball emocionant, com es pot veure en aquestes fotos:

Així vam poder imprimir i fer arribar a centenars de milers de lectors arreu de Catalunya coses que no surten gaire a la premsa de la banca...

Calia fer una portada amb 145.000 exemplars explicant que els amos de Gallina Blanca i Pans&Company defrauden a Hisenda:

Calia explicar el que fan les "nostres" empreses a l'Àfrica mentre compren anuncis als principals mitjans:

Calia publicar 145.000 exemplars explicant això:

Calia portar aquesta informació a milers de bars, perruqueries i escoles d'arreu de Catalunya:

Calia fer una portada així i repartir-la per tot Catalunya tres dies abans que el PP anunciés la seva reforma fiscal:

I calia imprimir una portada amb 145.000 exemplars amb els logos de les empreses que s'emporten els diners als paradisos fiscals:

Calia imprimir a 145.000 portades la portada censurada d'El Jueves sobre el Rei Juan Carlos...

I també calia imprimir i repartir 145.000 contraportades explicant les estretes relacions de Juan Carlos amb les empreses de la banca:

=======================================

Aquesta ha estat la primera etapa. Per continuar necessitem la teva col·laboració. Per això hem posat en marxa aquesta campanya de mecenatge.

Perquè la informació, o la paguem entre tots, o la paga La Caixa...

EXEMPLE 1:

La premsa de la banca no mossega la mà que li dóna de menjar

La Vanguardia i El Periódico de Catalunya són els dos principals diaris de Catalunya. Tots dos estan controlats per La Caixa. I això es nota. Cada dia aquests dos diaris posen nota a les personalitats del moment.

Alguns exemples de La Vanguardia:

EXEMPLE 2:

La premsa de la banca amaga els robatoris dels seus

El dia 21 de maig El País –el diari amb més exemplars d’Espanya– publica a tota portada que hi ha “polèmica social” per “la impunidad en Twitter” (Portada 1).

Però quan la “impunitat” beneficia els lladres de coll blanc, la cosa canvia. El 29 de maig un jutge declara culpables quatre directius de Caixa Penedès –entitat rescatada amb diners públics– per haver robat 28M€. La condemna: retornar els diners robats, sense multa i sense interessos. Al dia següent, la portada d'El País no deia res sobre el tema... (Imatge 2). Per a El País la veritable “polèmica social” i la "impunitat" no és que robar 28M€ surti gratis. El que de veritat alarma a la societat són els insults a Twitter...

Sobre la informació d'aquests escàndols al diari El País, el periodista Pere Rusiñol –que va treballar durant anys al diari– explica:

El diari La Vanguardia també és un gran lluitador contra la impunitat. Malgrat que la justícia va determinar que els acusats d’envoltar el Parlament no havien comès cap delicte, La Vanguardia feia una portada plena d'indignació:

Però què passa quan un jutge "condemna" a quatre banquers a tornar els 28M€ robats i els deixa marxar a casa? Un altre cop, sembla que tampoc n’hi ha per tant... A la portada de La Vanguardia ni rastre de la impunitat dels lladres de coll blanc. Això si, una foto ben gran d’un contenidor cremant durant els disturbis de Can Vies. De la violència dels que roben 28 milions, ni una paraula:

EXEMPLE 3:

La premsa de la banca fa pinya amb els defraudadors

Una de les causes reconegudes de les retallades als serveis públics és la caiguda d'ingressos fiscals. Malgrat això, el frau bilionari que cometen les grans empreses i fortunes no sembla important per als diaris de la banca.

L'Observatori Crític de Mitjans Media.cat ens explica que:

Més informació aquí

Perquè tot això no només ho paga la banca. També ho pagues tu!

La premsa de la banca rep subvencions milionàries dels governs. Subvencions pagades amb diners públics que van directament a empreses privades.

L’arribada al Govern d’Artur Mas va ser una gran notícia per a les arques dels grans grups de comunicació. Malgrat la crisi, al 2012 les subvencions van experimentar un important augment:

En total, el pressupost de subvencions a mitjans va passar de 6.000.000€ al 2011 a 9.400.000€ al 2012. Una situació que no és exclusiva de Catalunya [CLICK AQUÍ]

Nota: El Grup Godó –propietat del vicepresident de La Caixa– és l'empresa de comunicació més subvencionada d'Espanya. Al 2011 la Generalitat va aprovar una subvenció de 5,5M€ per a la rotativa de La Vanguardia. Més informació [aquí]

Això és el que sabem. Moltes altres partides són ocultes... Un fet que es repeteix arreu d'Espanya com es pot comprovar fent CLICK AQUÍ

I per si fos poc, cal afegir la publicitat institucional... que també la pagues tu:

NOTA: Aquestes xifres (només d'un semestre) no inclouen la publicitat institucional pagada per administracions locals i diputacions. Uns contractes que també solen ser [molt sucosos]. Com en el cas de les subvencions, el cas de la publicitat institucional es dona arreu d'Espanya

======================================================

Vist tot això, la pregunta és: ens podem fiar del que ens expliquen?

Diversos experts ho tenen clar:

=============================================================

Les persones que fem el cafèambllet creiem que la informació lliure és una eina imprescindible per canviar les coses, per posar llum i per trencar el poder de les grans corporacions.

Per això estem construint un mitjà independent que arribi massivament. No només a qui paga sinó a tothom. I aquesta és una de les coses que més ens agraden del projecte:

No t’estem demanant que et subscriguis per rebre una revista amb informació. T’estem demanant que ens ajudis a què la informació que amaguen els grans mitjans de comunicació arribi a tot arreu. Això és just el que el poder no vol.

=======================================

PARLEM DE DINERS: TRANSPERÈNCIA TOTAL

Quan demanes diners a la gent, hi ha dues coses imprescindibles:

1) Esforçar-te molt a fer la feina el millor que saps (i una mica més):la feina que hem fet està disponible per a que pugueu jutjar-la. Estem satisfets del que hem fet amb els recursos que teníem. Però som conscients que es pot millorar. En això estem treballant.

2) Donar comptes fins a l'últim cèntim del que fas amb els diners: aquí teniu tota la informació: factures, extractes bancaris, contractes, informe econòmic sobre els impulsors, etc:

==================================================

L'objectiu d'aquesta campanya de Verkami és aconseguir els diners necessaris per a poder fer quatre edicions més. Per continuar explicant el que va malament:

I per donar visibilitat a tot allò que planta cara i que ofereix alternatives:

Un procés continu que volem que sigui obert en tot moment. Per fer-ho possible, la idea és desenvolupar processos de col·laboració que permetin debatre i treballar en una redacció on-line.

Un exemple de com funciona la redacció oberta el podeu veure aquí, on centenars de mecenes van participar en la discussió sobre com havia de ser la portada de la tercera edició.

PAD

Actualment, estem treballant per millorar i potenciar aquesta redacció oberta, obrint nous canals de participació.

================

Tenim moltes ganes de seguir fent aquesta feina. Creiem que la informació lliure és fonamental per millorar la vida de tots nosaltres. Creiem que cada exemplar és una oportunitat de canviar el món. Si t'agrada el projecte, ajuda'ns. Si t'agrada molt, digues-li a les persones del teu entorn que ens ajudin!

Si teniu qualsevol pregunta, podeu fer servir l'espai de preguntes i respostes de Verkami, escriure'ns un mail a [email protected] o enviar-nos un WhatsApp al 686 99 11 37.

Moltes gràcies!

Marta i Albano

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

26 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Lavecinadel5

    Lavecinadel5

    over 9 years

    Hola, aún no he recibido ningúnl pdf ni la revista. ¿Cuál es el plazo para el envío?

    Solicité que me llegase en castellano ¿es posible?.

    Gracias

  • cafèambllet

    cafèambllet
    Author

    over 9 years

    Gràcies a tu per l'interès! Envia'ns un correu a [email protected] i t'expliquem les diferents opcions per començar a rebre el cafèambllet des de ja.

  • Carme Ruela(Catac Mataró)

    Carme Ruela(Catac Mataró)

    over 9 years

    Ho lamento pero no trobo el num de compte, em podeu enviar el link de la pagina de pagament i les dades bancaries?He llegit que heu finalitzat aquest projecte, es millor esperar al proper o podem fer l'aportació igual i rebre les revistes?Gracies!

  • karaka

    karaka

    over 9 years

    Bones, he fet una aportació a aquest progecte i no sé on he de posar l'adreça perquè m'arribi aquest cafè amb llet a casa. A veure si m'ho podeu aclarar. Merci!

  • Miguel Angel Blanco Muñoz

    Miguel Angel Blanco Muñoz

    over 9 years

    Hola

    Quisiera que mi pago no fuera a ámbito personal, sino a nombre de un Centro Social Autogestionado, que es donde deseamos recibir la revista.

    Antes de enviarlo, preguntareis a los mecenas, el nombre al que hacer mención en la web? y la dirección?

  • elBages

    elBages

    over 9 years

    Hola, felicitats per la vostra tasca!!!

    Cada quan aneu promovent campanyes de micromecenatge? i per quants números arriba el pressupost? Cada cop que traieu exemplar nou, torneu a llençar una nova campanya de micromecenatge?

    Gràcies

  • cafèambllet

    cafèambllet
    Author

    over 9 years

    Tenemos un código ético de anunciantes. Escríbenos a [email protected] para más información

  • kino herrero

    kino herrero

    over 9 years

    Decidme las condiciones para los "anunciantes"

  • cafèambllet

    cafèambllet
    Author

    over 9 years

    Estarem molt contents d'enviar-te el cafèambllet a València! Està inclòs l'enviament a qualsevol punt de l'Estat espanyol i Andorra (diuen les condicions de Correus) i qualsevol donació al verkami inclou els propers 4 números.

    La redacció oberta permet proposar i debatre sobre temes i enfocaments a tractar, però, com podeu veure, la secció d'opinió que tenim és molt petita, més que res per manca d'espai, i estem buscant maneres de poder atendre totes les peticions d'articles.

  • Laura

    Laura

    over 9 years

    I amb els que som de fora de Catalunya? L'enviament a casa estaria igualment inclós? Seria dels 4 números nous? Sóc de València. Per altra part, la redacció 'oberta' permet que els lectors també puguem escriure articles? Gràcies i ànims!

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy