❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

El Documental: "Corrupció: l'Organisme nociu"

El documental que va més enllà de la denúncia. Coneixerem la corrupció que mina la legitimitat de la democràcia i distorsiona el mercat de manera que ens afecta a tots. Testimonis que exposaran les seves claus per fer front, de forma viable, a aquesta lacra i aturar la indefensió a la que ens aboca.

Pandora Box TV

A project of

Category

Created in

0
seconds
300
Pledges
11.670€
From 80.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:


tens més informació del projecte a la web del documental, clica aquí

Aquest és el tràiler que hem fet per presentar-te el documental. És una declaració d'intencions per tal que tinguis el màxim d´informació. Ha estat un gran esforç per part de la Productora i de tot l’equip, però ha valgut la pena per transmetre’t la línia argumental així com les raons del documental. També t'ha permès conèixer alguns dels testimonis i la nostra forma de treball.*

Moltes són les raons que ens mouen i commouen i per les que hem decidit passar a l’acció:

  • Perquè després de l’atur, la Corrupció és el tema que més preocupa la ciutadania, (dades del CIS, Març 2013) conscient més que mai que el Sistema és corruptible i que la manca de lideratge i la incapacitat per l’acció fan necessaris canvis estratègics que encara no s’han abordat.

  • Perquè els que denuncien la Corrupció estan sols i els que la practiquen estan protegits, el que ens transmet la sensació que la Justícia no tracta igual al poderós que a la resta.

  • Perquè els diners que entren al circuit de la corrupció, desapareixen per sempre de la nostra economia.

  • Perquè tot ha canviat però el Sistema no ho ha fet.

  • Perquè la queixa i la denúncia ja no és prou, hi ha moltes coses que encara no sabem i la informació és fonamental per eradicar aquesta lacra.

  • Per profunditzar sobre si la Corrupció és inherent a l’esser humà i si és o no un fenomen inextirpable.

  • Perquè malauradament gran part dels mitjans de comunicació tendeixen a no fer-la visible en tota la seva dimensió.

  • Perquè és necessari evitar la indiferència i el desconeixement que encara tenim sobre ella.

  • Perquè la lluita contra els delictes de corrupció ha de ser una prioritat per qualsevol govern.

Tu ets, com a mecenes, el nostre productor executiu, així que has de saber el que volem fer i amb quins testimonis comptarem per realitzar el Documental. És motivador que s’involucrin amb el projecte i que vulguin formar part d’ell. Un luxe comptar amb ells i inspirador per quan fem el Documental. Segurament ja coneixes a molts d’ells perquè son rellevants i influenciadors en els seus diferents àmbits :

-Testimonis el vessant humà

Testimonis de persones vinculades a diversos àmbits de poder que han patit i denunciat la Corrupció.

Carlos Jiménez Villarejo. Llicenciat en Dret, Jurista, Fiscal Anticorrupció (1995-2003) Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya com a reconeixement per la seva lluita contra la Corrupció i la defensa sostinguda dels valors democràtics.

Itziar González Virós. Arquitecta i urbanista. Regidora del districte de Ciutat Vella a Barcelona (2007-2010), des d’on denuncia la xarxa de corrupció dintre dels serveis tècnics i jurídics. Dimiteix al 2010. Actualment és testimoni al "Cas Palau".

Maite Carol. Interventora de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet (2006-2010). Seus són els informes que alertaven de les inversions il•legals a l’Ajuntament de Santa Coloma “Cas Pretòria”.

Albert Gadea. Ex-Director Gerent de Planificació a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet (2007-2009). Va denunciar el finançament il•legal de partits “Cas Pretòria”. Va ser destituït. Ha interposat una demanda penal per mobbing.

Jaume Llansó. Director de IMPEM -Institut Municipal Promoció Econòmica Mataró- (2003-2005). Va dimitir per “no voler executar ordres que implicaven clares irregularitats”. Va forçar la dimissió del tercer tinent d’alcalde de Mataró, denunciant accions èticament reprovables. “Cas Civit”.

-Testimonis el vessant històric i sociològic.

Testimonis que analitzaran la situació del sistema actual i aportaran les seves claus per fer front de forma viable a aquesta lacra i aturar la indefensió a la que ens aboca.

Victoria Camps. Catedràtica emèrita de Filosofia moral i política de la Universitat Autònoma de Barcelona. Consellera del Consell Audiovisual de Catalunya entre 2002 i 2008.

Josep Ramoneda. Sociòleg i Escriptor.

Joan Josep Queralt. Catedràtic de Dret en la UB-Barcelona.

Manuel Villoria. Càtedra de Ciències Polítiques i de l’Administració. Doctor en Ciències Polítiques y Sociologia. Llicenciat en Dret i en Filologia.

Carlo Alberto Brioschi. Escriptor del llibre: “Breve historia de la corrupción / De la antiguedad a nuestros días”.

clica aquí, per conéixer més dels testimonis i de l'estructura del documental

Un canvi col•lectiu pot promoure un canvi institucional per això és molt important que aquest documental pugui arribar al màxim d’espectadors, així que no només seràs tu qui anirà a veure'l, sinó que el documental et vindrà a veure a tu!

Organitzarem estrenes en espais tant a les capitals de província com a les comarques, al mapa veuràs els llocs on l’estrenarem. Serà una eina comunicativa i de denúncia que estimuli el debat; per això un cop visionat farem una taula rodona oberta i participativa amb el públic, on assistiran alguns dels testimonis del documental i convidarem a agents socials de cada indret per contrastar i enriquir les reflexions que de ben segur posarà sobre la taula aquest documental.

Si superem la xifra de recaptació, podrem ampliar la seva difusió i entre d’altres, portar-lo a més localitats!

Un cop finalitzat el tour de presentacions exclusives a les diferents localitats, ho presentarem a Festivals de Documentals i es posarà a disposició de les televisions convencionals per la seva emissió, tant a Catalunya com a la resta de l’estat espanyol.

Serà el primer documental d’aquestes característiques a Espanya que es finançarà al 100% amb l'aportació de la ciutadania, mitjançant aquest micro-mecenatge.

És complexe trobar el finançament necessari per realitzar un documental com aquest, perquè volem desenvolupar-ho de manera lliure i honesta, sense la influència de finançaments que poguessin intervenir en el seu contingut i restar-nos l'autonomía i llibertat de denúncia amb la què volem fer-ho.

La recaptació anirà íntegrament a realitzar el documental i la seva difusió a les 8 poblacions del mapa: en diverses sales, equip tècnic, projectors, pantalla, megafonía, preparació de les taules rodones de debat posteriors a l’emissió del documental.

Tot plegat un pressupost ajustat per a una producció àmplia i contundent, un rodatge de molts mesos, amb moltes entrevistes a protagonistes, experts, víctimes… per mostrar a la ciutadania els veritables aspectes de la Corrupció.

Per tot això i amb el ferm propòsit que el documental vegi la llum, assolim aquest repte. T'uneixes?. Si ho aconseguim, farem historia i ara només depèn de tu, no podem restar indiferents. Pots col•laborar de moltes maneres, si no pots econòmicament, també ens pots ajudar reenviant el projecte a qui creguis pugui interessar-li, amics, Associacions...

Només amb el teu suport ho podrem fer possible !

Estem orgullosos de comptar amb un equip tècnic i humà de gran vàlua professional i amb una total complicitat amb el projecte.

Amb una dilatada experiència de més de 20 anys realitzant produccions audiovisuals, l’equip que formarà part (alguns ja hi han col•laborat en el tràiler) assegura un alt nivell de qualitat, tant a nivell d’imatge i so com a la producció, realització i continguts, que buscaran impactar i commoure l’espectador fent-lo formar part activa del documental.

El rodatge del documental es realitzarà en qualitat Full Frame a 1080p i posteriorment l’edició digital amb l’etalonatge de totes les imatges, per aconseguir una estètica elegant i propera com la que hem emprat en el tràiler que has vist al projecte.


clica aquí, per veure més imatges

Presentació Projecte per Micro mecenatge: desembre 2013

Preproducció: gener 2014

Rodatge: febrer a març 2014

Post-producció: abril a juny 2014

Estrenes: juliol a setembre 2014

Et facilitem alguna informació pràctica sobre les recompenses amb les quals volem agrair el teu suport.

El Codi VOD. et permetrà accedir a la web que et facilitarem una vegada acabat el documental; tindràs 3 mesos per entrar el teu codi personal i veure el documental on-line i amb qualitat HD, durant les 24 a 72 hs. següents d'haver-ho introduït.

El DVD del documental. Serà una edició especial, amb continguts extres i exclusiva per als nostres mecenes .

Les estrenes. Podràs escollir on assistir a l'estrena d'entre les 8 localitats indicades en el projecte. Acabada la campanya t'enviarem un qüestionari on hauràs d'indicar-nos la localitat que tries, perquè puguem reservar els teus seients.

La samarreta. Estarà disponible en totes les talles. Serà un disseny exclusiu, que el dibuixant Pau Badia realitzarà amb el cartell del documental. Acabada la campanya, t'enviarem un qüestionari perquè ens indiquis la que necessites.

Menció especial: el teu nom com a mecenes o logo de la teva Associació/Entitat en publicitat gràfica de totes les estrenes. Després de l'estrena en cada localitat, hi haurà una taula de debat participativa, entre el públic i els protagonistes del documental, així com diverses personalitats convidades. En cadascun d'aquests escenaris hi haurà un expositor de 2x1 mts. presidint la taula, amb els noms dels mecenes/Associacions que hagin obtingut aquesta recompensa.

Escapa de la corrupció Tal com ja indiquem a la recompensa l'estada és per 2 persones, 1 nit i l'esmorzar és inclòs. La reserva la gestionarà directament el mecenes amb l'hotel i a les dates que més li convinguin.

Preestrena + còctel. L’organitzarem per presentar el documental als mitjans de comunicació, assistiran els protagonistes i tot l'equip. Podràs compartir amb nosaltres aquesta trobada única.

tens més informació del projecte a la web del documental, clica aquí

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

27 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Begonya

    Begonya

    over 8 years

    Novembre 2015 hi ha un verkami contra la corrupció en funcionament per qui hi vulgui participar

    http://www.verkami.com/projects/13284-contra-la-llei-del-silenci-llums-i-taquigrafs/contribute/select

  • Pandora Box TV

    Pandora Box TV
    Author

    over 9 years

    Hola María, gracias por tu interés en este proyecto. En los 40 días de plazo no pudimos conseguir la financiación necesaria, por lo que estamos trabajando para crear la nueva plataforma. Esto es una carrera de fondo y seguimos firmes en la idea de hacer el documental. Si quieres estar informada, escríbenos a [email protected] para que tengamos tu mail y podamos informarte cuando la nueva web esté lista. Muchas gracias !

  • María

    María

    about 10 years

    Hola. Acabo de conoceros y no me queda claro si aun buscáis ayuda económica o no...por participar, de forma pequeña porque no hay mucho dinero precisamente, LA VERDAD, esa cosa de la que se habla...Gracias y un saludo.

  • Pandora Box TV

    Pandora Box TV
    Author

    about 10 years

    Israel... cuanto agradecemos tus motivadoras palabras. Aunque en Verkami ha finalizado el proyecto, no dudes que seguimos firmes en el convencimiento de hacer que el documental vea la luz. Ya estamos trabajando en ello y en breve os comunicaremos como podéis colaborar. Esto es una carrera de fondo y no pensamos abandonar la competición, creemos que es pertinente, necesario y saludable para todos conseguirlo. Puedes contactarnos, para que te facilitemos la información a : [email protected]. Muchas gracias Israel. Seguimos !

  • Israel

    Israel

    over 10 years

    Emocionadísimo me ando desde que he descubierto este proyecto, me encuentro en londres como muchos compañeros/as mas y esperamos poder disponer de tan apreciado, libre y claro material con el que disponer en un cercano futuro de educacion libre.

  • Pandora Box TV

    Pandora Box TV
    Author

    over 10 years

    Hola Aline, qué bien que quieras compartir el proyecto con más personas, de eso se trata justamente, para que llegue al máximo de ciudadanía. El documental se rodará el la lengua con la que mejor se exprese cada protagonista, catalán, gallego, euskera, castellano... hasta uno de los protagonistas lo hará en italiano. Posteriormente subtitularemos aquello que corresponda. Para nosotros lo más importante es que cada uno se sienta libre para expresarse en el idioma que prefiera. Esperamos que te unas a esta causa Aline. Saludos

  • Aline

    Aline

    over 10 years

    Hola, me interesa mucho el documental y querría compartirlo con gente que no habla catalán. No me queda claro si se va filmar en castellano o en catalán o en ambos idiomas.

  • Pandora Box TV

    Pandora Box TV
    Author

    over 10 years

    Lidia, gràcies per les teves inquietuds pel nostre documental.

    Sí, definitivament creiem necessari fer-ne un documental sobre la corrupció; tot just ahir llegíem el darrer l'informe del desembre del CIS on la corrupció es consolida com el tema que més preocupa la ciutadania, després de l'atur.

    D'altra banda aquest no és un altre documental, pretenem que vagi més enllà i que no només es quedi a la denuncia; que posi sota el focus les veritables claus per combatre la corrupció i que analitzi quina és la part del Sistema (com tu apuntes a la teva pregunta) que s'ha de canviar perquè no sigui corruptible.

    Aquestes i d'altres qüestions que trobaràs explicades al projecte, són les que volem abordar de manera contundent i sense esquerdes. Per últim, dir-te que sí, l'enfocament que tindrà serà sens dubte estatal. Salutacions

  • LIDIA PASTOR COMPTE

    LIDIA PASTOR COMPTE

    over 10 years

    És necessari un altre documental sobre la corrupció? Per què no fem un documental sobre alternatives per aprofundir en un sistema veritablement democràtic? Per què no és d'ambit estatal?

  • Pandora Box TV

    Pandora Box TV
    Author

    over 10 years

    Hola J. Félix. Hemos querido ser lo más explícitos posible en el detalle de la producción, porque consideramos que dado que el mecenazgo se basa en la confianza, vosotros como mecenas debéis tener conocimiento del planteamiento, línea argumental y de todos y cada uno de los protagonistas que participarán en él, ello ha comportado un exhaustivo trabajo previo a estar en Verkami; también hemos indicado en el proyecto el calendario de producción, que volvemos a detallar a continuación : Presentación Proyecto para Micro mecenazgo: diciembre 2013

    Preproducción: enero 2014

    Rodaje: febrero a marzo 2014

    Post-producción: abril a junio 2014

    Estrenos: julio a septiembre 2014

    Muchas gracias por tu interés.

#04 / Ellos lo hicieron... "Denuncie Ud. también"

Hoy estamos especialmente felices, porque 2 de nuestros mecenas son funcionarios que en su momento plantaron cara a la corrupción. Su ejemplo, su valentía y su confianza en nuestro documental, hacen que el trabajo que estamos llevando a cabo con tantas trabas y dificultades, valga la pena.

Queremos compartir con vosotros la experiencia que nos han transmitido :

OLGA M.

"Penso que tots tenim un preu per desgràcia, jo ho vaig viure quan treballava a Madrid. Quan vaig dir a la seva cara a l'alcalde d'un municipi que era un mafiós, em vaig quedar a l'atur i amb la creu posada per sempre. Ara, com a funcionària aquí vaig fer un pas endavant pensant que tots els que estem implicats en l'àrea del treball social farien també el pas, però em vaig quedar sola, marginada i amb l'enganxina al front de "mala de la película". "

CARLOS M.

*"No creas que mi aportación económica al proyecto sea tan generosa, comparada con lo que a mi me ha beneficiado sólo ver el trailer.

read more

#01 / ¡Ya llegamos a los 100!

¡Todo parece imposible hasta que se hace! Muchas gracias a cada uno de los que nos han hecho llegar hasta aquí. Ahora tenemos que continuar y ser muchos, muchos más... Estas son algunas de las personas/grupos que nos han apoyado y ayudado a difundirlo, pero nos faltas tú. ¿Te unes?

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy