❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Discover the 10 most exciting projects of 2019!

Homenatge al galerista Salvador Riera i Fàbregas

Homenatge al galerista Salvador Riera i Fàbregas -propietari de la Galeria Dau al Set- a la seva vila natal: Breda. Hi ha la voluntat de situar en un lloc d'honor a la memòria col·lectiva de la nostra població la seva figura.

Andreu Pujol Mas

A project of

Category

Created in

0
seconds
7
Pledges
380€
From 1.500€
Contribute to the project

Choose your reward

Aquest és un projecte impulsat per l'Associació de Veïns Vilatans de Breda. La nostra intenció és la de situar en un lloc d'honor a la memòria col·lectiva de la nostra població la figura del galerista Salvador Riera, propietari de la Galeria Dau al Set i important col·leccionista. Per això, reprenem la idea de fer-li un homenatge a la seva vila natal, una idea que ja s'havia començat a portar a terme l'any 1994 però que es va veure estroncada de manera sobtada, malauradament, per la mort de Riera.                                  Cal tenir en compte que Riera fou una peça molt important, per mitjà de la donació de la seva col·lecció, a l'hora de constituir el Museu Municipal Josep Aragay de Breda. També creiem que s'ha de mencionar la defensa que Riera sempre va fer de Catalunya. D'aquesta manera, des del Brasil va impulsar la publicació de revistes amb un alt contingut catalanista durant els temps difícils del franquisme i va ser nomenat delegat de la Generalitat de Catalunya al Brasil pel President Tarradellas, quan la Generalitat era una institució a l'exili. També va voler que la seva col·lecció formés part dels fons dels museus catalans i va fer el que es va anomenar una "venda - donació". El President Pujol va pronunciar les següents paraules sobre adquisició de la col·lecció Riera:"Riera és un catalanista, que estima al país i a la ciutat de Barcelona.

Nosaltres potser ens hem aprofitat de la seva fibra patriòtica. [...] Hi ha una

compra, però amb un component molt alt de donació"És per tot això que creiem necessari aquest homenatge.L'homenatge constaria de 3 punts:Acte d'homenatge durant aquesta tardor del 2011Reedició del llibre de Riera "Breda, pinzellades a tort i a dret" de l'any 1948. Al llibre se li ha afegit un pròleg biogràfic i altres versos de Salvador Riera, així com un recull de fotografies.Instar l'Ajuntament de Breda a dedicar a Riera un espai públic.                  Essent conscients de la difícil situació econòmica, considerem complicada la possibilitat d'una ajuda de les diferents institucions. L'edició del llibre i l'organització de l'acte comporta tot un seguit de costos que no podem assumir. És per això que hem recorregut a la idea del micromecenatge esperant l'ajuda segons la voluntat i la possibilitat de cadascú.Més informació sobre Salvador Riera: Entrevista amb Josep M. Espinàs Entrada a l'Enciclopèdia Catalanahomenatgesalvadorriera@hotmail.com

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

0 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

Cookies help us to offer you the best experience. Settings