❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Fira de Circ al Carrer de La Bisbal: Espectacle Inaugural

La Fira de Circ al Carrer de La Bisbal és un festival que omple d’espectadors els carrers de la ciutat durant el tercer cap de setmana de juliol. El projecte que presentem és l’**Espectacle Inaugural** format per cinc números d'alt nivell que obriran la porta a tres dies de circ intensos.

0
seconds
86
Pledges
2.360€
From 5.000€
Contribute to the project

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

La Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà és un Festival de circ i teatre de Carrer que omple d’espectadors els carrers de la ciutat durant el tercer cap de setmana de juliol. La voluntat d’aquest festival és oferir en un cap de setmana una programació diversa i engrescadora que sigui atractiva a tots els públics i edats.

El perquè del crowfunding que plantegem és degut a que la Fira no s'ha escapat de la greu situació econòmica actual i especialment en el sector cultural, i el seu pressupost s'ha vist reduït . Des de l'organització s'estan plantejant mesures per no haver de modificar l'estructura ni el format de la Fira per tal de poder continuar fent un festival de qualitat, popular i accessible a tots els públics i condicions.

La Fira de Circ és una activitat coorganitzada per l’entitat Fira de Circ i l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà i que enguany ja arriba a la divuitena edició, motiu de celebració per part de l’organització.

El passat 2012, la Fira ha rebut el Premi Nacional de Cultura en la modalitat de circ.

La Fira de Circ s'ha caracteritzat sempre per tenir un gran poder de convocatòria popular, on la col·laboració desinteressada de gent local i forània ha ajudat al seu creixement tant des de dins l'organització com des de fora com a festival. També ha estat, especialment en els darrers anys, una plataforma per a joves companyies emergents i també entitats sense ànim de lucre, que han pogut presentar els seus projectes culturals o socials. Col·laboració és una paraula molt unida a l'essència de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà i és aquesta força que fa que després de 18 anys continuï sent un festival fresc i il·lusionador.

En el marc de l'edició d’aquest 2013 que es celebrarà els dies 19, 20 i 21 de juliol, presentem el projecte de l'Espectacle Inaugural, que se celebrarà el 19 de juliol de 2013 a partir de les 22:30h a la Plaça del Castell de la Bisbal d’Empordà.

L'objectiu d'aquest micromecentage és poder finançar l'espectacle conjunt dins el marc de la inauguració de la Fira de Circ 2013. Si no s'assoleix la quantitat fixada es revisarà la proposta de inauguració i es reestructurarà tant en artistes com en format en funció dels recursos que disposem.

La programació per aquest espectacle és:

Borja - Y tu que pintas – Animació creativitat amb sorra

Joe&MartinA mm del suelo - Bàscula

Compagnie See - Sitting to see – Malabars

PsircNúmero de l'espectacle Acronometria - Acrobàcia

Shakty ContorsionContorsió

LES RECOMPENSES

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS

Destinarem els diners recaptats a les despeses tècniques i artístiques de l’espectacle inaugural:

  • Catxets artístics

  • Fitxes tècniques

  • Allotjaments i dietes de les companyies

CALENDARI

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal es celebrarà els dies 19, 20 i 21 de juliol de 2013. Es calcula poder entregar totes les recompenses el mateix cap de setmana de la Fira al punt d'informació del festival situat a l'edifici El Mundial.

LINKS I MÉS INFORMACIÓ
www.firadecirc.org
Facebook Fira de Circ
@Firacircbisbal

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

8 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Abel

    Abel

    almost 11 years

    La meva pregunta vol èsser una mica punyetera, i també vol no ser contestada. Cal

    que dediqueu un minut del vostre temps a totes aquelles persones que no veuen més enllà del seu melic?

  • tita vila

    tita vila

    almost 11 years

    Que li passa al Sr. Atienza?

    No ho sé ni m'interessa, però rectificar es de savis Sr. Atienza. Suggeriment: aportació a la Fira via Verkami i no es mossegui la llengua que es podria enverinar.

  • Fira de Circ al Carrer de la Bisbal

    Fira de Circ al Carrer de la Bisbal
    Author

    almost 11 years

    A Fco José Atienza,

    Des de l’entitat Fira de Circ volem comunicar-li que ens dolen les seves infundades acusacions. No sabem si vostè és coneixedor o no del funcionament del nostre festival, però entenem pel to que utilitza, que no ho deu saber gaire. Ens toca, doncs, posar-lo al dia. Des de l’entitat no s’han amagat ni donat falses informacions en els divuit anys que portem ja de trajectòria. Som una entitat sense ànim de lucre i cap de nosaltres rep cap tipus de remuneració per fer el què fa. Tant el nostre pressupost com la seva procedència són públics i pot trobar-los tant en el nostre dossier anual com en els mitjans de comunicación que en fan ressó. I també és públic que la nostra única intenció, allò que més ens il·lusiona, són les ganes i voluntat de tirar endavant un projecte en el que hi posem molta empenta i esforç al llarg de tot l'any. A canvi només demanem el somriure dels bisbalencs i bisbalenque i de tothom que té ganes de participar i gaudir durant els dies de la Fira.

    Si bé és cert que en una anterior pregunta responíem que des del Ministerio i fins el moment no havien donat senyals de que podíem comptar amb el seu suport, també és cert que a dia d’avui podem dir que estem molt contents pels 5000€ que sembla que ens concedirà el Ministerio després de la negativa de l’any passat. Aquesta resol·lució (que encara no hem rebut per via oficial) la varem saber hores després d’escriure l’anterior resposta. No podíem preveure el futur i aquella era la informació que teniem a les hores. En tot cas, disculpi que no siguem profetes. Amb tot, pel que sembla el futur ens ha somrigut.

    Esperem haver atès el seu dubte i lamentem novament el to i l’afirmació de la seva aportació sense fonaments.

    Per qualsevol cosa estem a disposició. Gràcies. Equip Fira de Circ.

  • Fco José Atienza

    Fco José Atienza

    almost 11 years

    Per què amagueu i doneu falses informacions sobre les subvencions que rebeu? El passar dia 15 el Ministerio de Cultura us va assignar 5000€... Al "bisbalenc" li assegures que no en sabeu res...

  • Fira de Circ al Carrer de la Bisbal

    Fira de Circ al Carrer de la Bisbal
    Author

    almost 11 years

    Bones Bisbalenc,

    la veritat és que per part de l'ajuntament l'aportació pràcticament és la mateixa. Es va reduir menys d'un 5% l'any passat i aquest any és la mateixa partida que l'any passat, per tant podriem contestar sobre la teva pregunta que no. Són altres administracions que donàven suport a la Fira, entre elles la Generalitat o el Ministerio que de moment no han donat senyals de que podem comptar amb el seu suport.

    Si necessites més informació només ho has de dir. Gràcies Equip Fira de Circ

  • bisbalenc

    bisbalenc

    almost 11 years

    L'Ajuntament ha reduït l'aportació en els darrers dos anys sota el mandat d'Aparicio?

  • Fira de Circ al Carrer de la Bisbal

    Fira de Circ al Carrer de la Bisbal
    Author

    almost 11 years

    Primer de tot especificar que La Fira de Circ al Carrer està organitzada per una associació de voluntaris que treballen per amor a l'art (i mai tant ben dit) sense cap tipus de remuneració.

    El tamany i abast del festival no han acompanyat mai al pressupost d'aquest i sempre, des dels seus inicis, ens hem mogut en la corda fluixa pressupostària. La Fira aparentment és un festival consolidat a nivell d'edicions però no a nivell econòmic ja que cada any ens costa lluitar per tenir un pressupost més o menys estable, per tant la imatge que es pugui donar des de fora pot semblar després de 17 edicions de consolidació però internament no és així.

    La Fira com bé apuntes rep ajuts públics de l’Ajuntament, que com a coorganitzdor del festival ens cal destacar que manté l’aportació dels anys anteriors, la Diputació i la Generalitat, però aquests no cobreixen ni han cobert mai el pressupost final de la Fira sinó que són els propis ingressos generats pel festival amb el suport ciutadà que fan que es pugui completar aquest pressupost i mantenir el format de Fira vigent. Com la majoria d'events culturals suportats en part per diner públic, la Fira de Circ ha vist reduïda progressivament aquesta partida pública des de l'any passat. Des de l'organització podíem emprendre dos camins revisar el format actual de Fira (més espectacles de pagament, reduir dies de festival, etc) o intentar generar més ingressos amb recursos propis. Hem optat per la segona via, almenys aquest any. Una de les propostes que es van plantejar era el micromecenatge i això és el que he fet entre altres iniciatives. Si coneixes la Fira sabràs que el suport popular tant a nivell de voluntaris que donen suport a la Fira com de la gent que hi assisteix creix cada any i creiem que posar en un aparador popular una proposta de suport econòmic voluntari encaixa dins l'ADN de la Fira.

    Entenem que puguis qüestionar si la proposta d'Inauguració de la Fira de Circ ha d'estar en una plataforma de projectes de micromecenatge, nosaltres entenem que si.

    Sobre la pregunta de quin és el nou projecte, aquest és la proposta d'inauguració d'aquest any. Es realitzarà en format cabaret i intentarem que sigui diferent al que s'ha portat fins ara. Si la percepció és que no estem parlant de res novedós, s'accepta la critica, però ens mantenim en la proposta.

    Aquests són els nostres comentaris, si creus que hi ha algun punt que no ha quedat del tot clar ens ho dius i no hi problema per donar més explicacions. Gràcies

  • Franc

    Franc

    almost 11 years

    Un festival consolidat amb quasi vint anys que rep ajuts públics i amb la participació de l’ajuntament, te cabuda a Verkami? quin és el nou projecte? l'espectacle inaugural?

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy