❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Mel, el joc de taula més dolç

El segon joc de taula de lacomuna, amb consciència ecològica, inclusiva i lingüística.

lacomuna

A project of

Category

Created in

0
seconds
61
Pledges
2.344€
From 1.500€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

El 1994, en una protesta mediambiental a Bèlgica, es va exclamar la frase: “Si les abelles desapareguessin del planeta, solament ens quedarien 4 anys de vida”.

Ets l’abella reina i has de procurar que el teu eixam recol·lecti nèctar i produeixi mel. Aconseguiràs que el teu eixam pugui alimentar-te a tu i les teves larves pel bé de l’ecosistema?

Mel és un joc de 2 a 4 persones a partir de 10 anys i amb una durada aproximada d’entre 20 i 30 minuts.

Amb una mecànica molt simple, però amb molta estratègia, en les partides de Mel la natura serà la protagonista. Entra en l’apassionant història de la mel a partir de les abelles, des de la recol·lecció del nèctar gràcies a les diferents flors que trobem al paisatge mediterrani fins la producció d’aquesta delícia d’or. Endinsa’t en el joc de taula més dolç: Mel!

Mel consta d’un tauler dividit en quatre peces amb un total de 12 escenaris per triar, fent que cada partida sigui única, i de 12 abelles de cada color ( verd, lila, taronja i marró ) amb dues cares diferents.

L’objectiu de Mel és aconseguir ser l’abella reina que té més punts de nèctar o mel al final de la partida.

Abans de començar, escull amb quina cara de les peces del tauler jugaràs (flors o ruscs), agafes el nombre d’abelles que et toquen segons el nombre de participants i les jugues per la cara on apareixen les abelles. Comença la partida l’última persona que hagi menjat mel i passa el torn en sentit horari. Quan és el teu torn, tens dues opcions:

  • Col·loca una de les teves abelles a la corona de flors (o rusc) central del tauler i desplaça-la obligatòriament. Compte, no és tan fàcil, hi ha restriccions de moviments!

  • Mou una de les teves abelles ja present al tauler. Aconsegueix així arribar a tots els llocs possibles i emportar-te més punts o molestar la resta d’oponents!

La partida s’acaba de dues formes diferents:

  • Quan ja no queden abelles per jugar. Quan una abella reina col·loca la seva última abella, acaba el joc per a ella, però la resta segueix.

  • Provocar un Mel: quan col·loques una abella al centre i no la pots desplaçar.

Aleshores sumes els punts de nèctar (o mel) aconseguits i qui n’hagi obtingut més guanya la partida.

A Mel et proposem d’entrada un mode addicional que afegeix abelles amb efectes, una altra manera de puntuar i, sobretot, molta més diversió i estratègia. Atreveix-te a jugar-hi!

Mode història: endinsa’t encara més en la producció de mel! Juga amb l’abella reina, les obreres o els abellots amb uns nous efectes de moviment i una manera de puntuar encara més única i estratègica. Aconseguiràs produir la mel justa amb el nèctar que has recol·lectat en primer lloc?

Des de lacomuna, apostem i ens regim pels següents valors ètics que volem integrar en tots els nostres de jocs de taula:

  • L’ecologisme és un dels eixos centrals de lacomuna. Com que volem contribuir a reduir la petjada ecològica sobre el planeta, hem treballat en un concepte diferent pel Mel, ja que tots els materials són sostenibles. En aquest cas, l'embolcall serà lliure de plàstics i s'ha optat per aquells materials més sostenibles, allunyant-nos al màxim del plàstic i altres materials nocius pel medi ambient.

  • Hem optat per produir tots els elements dels nostres jocs en empreses catalanes, tot potenciant l’economia km0.

  • Emprem el català com a llengua vertebral del projecte. A més, Mel té el distintiu El Segell, és a dir, està identificat com un Producte Lingüísticament Responsable. Tanmateix, les instruccions estaran en 11 llengües més: en anglès i castellà en físic a les instruccions i en euskera, gallec, alemany, francès, italià, polonès, rus, turc i xinès (també LSC i LSE si s'aconsegueix l'objectiu) en un PDF descarregable a través d’un codi QR.

A part del nostre joc Mel i el nostre més gran agraïment per confiar en el nostre projecte, us oferim cinc productes més que volem compartir amb vosaltres:

  • El pot de Mel del negoci familiar Aixendri Lleixà Apicultors. Fundada l'any 1968 al Perelló (Baix Ebre), ja porten tres generacions treballant com a apicultors. Al contrari que altres marques, tenen les seves pròpies abelles, que van movent pels Països Catalans per tal d'obtenir diferents mels i un producte de proximitat i màxima qualitat, directament del rusc, sense conservants ni res més que mel. El pot de mel és de mig quilo i podràs escollir entre tres tipus de mel: d'alta muntanya, de taronger i de mil flors!

  • Una experiència d'apicultura. Endinsa't en el món de la mel i rep una visita guiada i personalitzada per a dues persones amb els apicultors d'Aixendri Lleixà Apicultors a través dels ruscs. La visita es realitzarà al Baix Ebre i la data es concertarà amb els apicultors. L'equipament de protecció necessari serà facilitat allà mateix. Per a més informació o dubtes, posa't en contacte amb nosaltres a [email protected]

  • El joc de taula Pis a Pis. Després del gran èxit del nostre primer joc de taula finançat a Verkami, us el tornem a portar per totes aquelles persones que no van arribar a adquirir-lo en la nostra campanya. Amb una mecànica senzilla i divertida, les partides de Pis a Pis són dinàmiques i ràpides, ideals per jugar amb la família i les amistats, per a dues persones a partir de 8 anys i amb una durada aproximada de 10 minuts.

  • La bossa de tela i la samarreta oficials de lacomuna, que engloben el nostre lema i l’element icònic del nostre logotip, el dau! Ambdues respecten l'ètica de lacomuna, ja que estan fetes a Baobag, una impremta artesanal de Barcelona que utilitza tintes biodegradables i orgàniques, sent el procés d'estampació 100% respectuós amb el medi ambient; a més, el 5% del seu benefici el destinen a ONG locals. Atenció: pel que fa a les samarretes, només ens queden talles limitades, així que posa’t en contacte amb nosaltres el més aviat possible a [email protected]

A continuació, trobareu algunes entrevistes sobre el joc Mel que ens han fet Friki Vetusto i el Gato en el Tablero:

Les despeses d’enviament estan incloses en tots els preus dels packs i inclouen Península i ses Illes Balears.

En el cas de les Illes Canàries i comandes internacionals, posa’t en contacte amb nosaltres a [email protected]

Contactarem amb vosaltres en finalitzar la campanya per tal de gestionar l’enviament.

lacomuna és un projecte de 3 joves amants dels jocs de taula els quals, després d'una pila d'hores jugant, vam decidir començar els nostres propis jocs.

Si voleu conèixer més sobre lacomuna i l’equip, visiteu les nostres xarxes socials:

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

7 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Pau Moniato

    Pau Moniato

    almost 2 years

    Enhorabona per aquest projecte tant guapo!

  • Nipatsku

    Nipatsku

    almost 2 years

    First international pledger let's go!

  • lacomuna

    lacomuna
    Author

    almost 2 years

    Moltes gràcies ManeMP! Ens animen molt aquests tipus de comentaris a seguir amb forces aquest projecte! Una abraçada

  • ManelMP

    ManelMP

    almost 2 years

    Hi vam jugar aquest cap de setmana a la mostra de jocs que es va fer a la Terrassa d'un hotel de Barcelona i ens va agradar la idea.

  • lacomuna

    lacomuna
    Author

    almost 2 years

    Gràcies! Ben aviat el tindreu!! :P

  • annafm

    annafm

    almost 2 years

    Quines ganes de tenir-lo!!!!!!!

  • Fayna Nieves

    Fayna Nieves

    almost 2 years

    A por todas!!

#03 / SORTEIG!

SORTEIG DE PINTURES 🖼️

🔸 De mà de l'artista 🖌️ de lacomuna, us recordem que sortegem durant la campanya de Verkami 5 pintures 🎨 d'oli sobre llenç d'una flor 🌸 del joc Mel que escolliu.

👇🏼 Com podeu participar❓

➡️ Solament heu de penjar una història a Instagram d'una captura 📸 de la vostra col·laboració a Verkami ( si teniu el compte privat, envieu-nos la captura de la història per missatge 📩).

🔸Teniu tota la campanya per participar. Anunciarem les persones guanyadores l'1 de juliol 🗓️.

Molta sort!

#02 / 100% ACONSEGUIT!

Dues setmanes després de llançar Mel, el joc de taula més dolç, a Verkami, hem assolit el 100% de l'objectiu per tal que el joc sigui una realitat ben dolça!

Volem agrair immensament a les 40 mecenes que han col·laborat en el projecte i animar a totes les persones a aconseguir els tres altres objectius desbloquejables que tenim i que s'inclouran en totes les recompenses amb el joc Mel:

  • 2000€ MODE MISSIONS: aconsegueix que cada partida sigui única amb aquest nou mode!

  • 2250€ CREA LES TEVES MISSIONS: explora el teu vessant més creatiu inventant les teves pròpies missions!

  • 2750€ INSTRUCCIONS EN LSC I LSE: ajuda'ns a difondre Mel tenint les instruccions en LSC i LSE gràcies a la col·laboració amb Binomils

#01 / 60% aconseguit!

A un dia de la primera setmana de campanya de Mel, el joc de taula més dolç, ja hem assolit el 60% de l’objectiu!

Aquestes dades ens donen l’empenta que necessitem per continuar treballant com abelles obreres amb el projecte. Recordeu que l’objectiu per tal que el joc surti a la llum és de 1500€, però que comptem amb altres que faran que cada partida de Mel sigui única i que el joc arribi encara a més gent!

Moltíssimes gràcies a totes les persones que heu col·laborat amb el projecte!

I per a qui encara no ho ha fet, a què espereu per endolcir-vos amb Mel?

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy