❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Tercera edició llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians' i segona de 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'

200 tolls i salts d'aigua valencians i 50 nuclis deshabitats de la Península Ibèrica, sobretot valencians

Agustí Hernàndez

A project of

Category

Created in

0
seconds
415
Pledges
11.043€
From 3.750€
Contribute to the project

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

NOU OBJECTIU DE FINANÇAMENT

Aconseguit l'objectiu de finançament inicialment previst, ens plantegem augmentar el tiratge fins arribar a fer 2.000 llibres, per a la qual cosa caldria arribar a 10.000 euros, o el que és el mateix, aproximadament un@s 400 mecenes. Seria tota una fita per a la producció editorial en valencià i per al coneixement del nostre territori. Anem a intentar fer-ho possible.

PROJECTE INICIALMENT PRESENTAT

Amb aquest nou verkami, reimprimirem dos llibres. D'una banda, Tolls i salts d'aigua valencians, publicat enguany i que ha tingut tres campanyes d'èxit a Verkami, i també Pobles abandonats de la Península Ibèrica, imprés inicialment en 2014, i esgotat definitivament enguany.

La idea és que els llibres estiguen abans de Nadal de 2021 als domicilis de les persones mecenes, i el calendari s'ha ajustat a eixe propòsit.

Durant els últims anys he publicat els llibres "Tolls i salts d'aigua valencians", "Pobles valencians abandonats", "Pobles abandonats de la Península Ibèrica" i "Paisatges i Pobles Abandonats". Amb la reimpressió d'estos dos llibres, tindré novament la col·lecció sencera.

Amb esta campanya de micromecenatge es poden aconseguir els quatre llibres, bé en un únic paquet, o bé individualment, o en combinacions diverses entre ells.

Llibre "Tolls i salts d'aigua valencians"

El llibre, de 160 pàgines i a tot color, escrit íntegrament en valencià, mostra, amb fotografies recents, els principals tolls i salts d'aigua valencians. Són paratges que els últims anys s'han convertit en un poderós reclam per conéixer i gaudir el món rural.

Estos clots o llocs profunds als rius han donat peu a espais per a l’oci. Eixamplaments, espais on el riu ompli fosses o estrets entre roques. Grans i menuts, més o menys fondos. En alguns casos, un eixamplament als peus d’un salt. Llocs que en molts casos estan identificats entre la població local, que els percep com un element més de l’entorn, igual com una font o un camí.

El llibre Tolls i salts d'aigua valencians, de 24 per 17 centímetres, prima la imatge sobre el text. A la publicació es donen orientacions bàsiques per a arribar als llocs, o al punt de partida de la ruta. S'ha de tindre en compte que alguns d'ells són una part o la fi d'una excursió que pot estar senyalitzada. En la publicació hi ha més de 400 fotografies de diferents formats.

A més, en acabar algun riu o àrea concreta s'incorpora una secció que parla d'elements del món rural o dels propis rius i barrancs que estan prop i es poden visitar en la mateixa excursió que ens duu a cascades i gorgs. Vistes paisatgístiques, camins singulars, fonts o pous, assentaments humans històrics o elements patrimonials singulars són el contingut d'esta secció.

Com a aspecte complementari, en el llibre hi ha un text que parla dels rius valencians des d'una perspectiva històrica, amb el testimoni de vint persones que s'han banyat en ells, des de la Rambla del Castell d'Atzeneta, passant pel riu Llucena, el Veo, el Xúquer i el Cabriol, el Bunyol, el Cànyoles, el Túria o a espais com el Racó de Sant Bonaventura d'Alcoi, entre d'altres.

Un text més tècnic explica l'organització i gestió dels rius, els riscos que implica el bany, com s'ha fet este treball, així com les diverses denominacions de rius i salts en les dues llengües oficials valencianes.

Tens tota la informació sobre el llibre Tolls i salts d'aigua valencians en el blog Pobles Valencians Abandonats ací.

Llibre "Pobles abandonats de la Península Ibèrica"

La Hortichuela, Berfull, els nuclis històrics de Domeño i Beneixida, Las Tóvedas, Villanueva o Los Sardineros (València); Turballos, La Roca i el nucli històric de Guardamar del Segura (Alacant), La Saranyana o Mas del Aceite (Castelló); Otal, Jánovas i Acín (Osca), Campo, La Estrella, Paraíso Alto, La Cervera i Las Dueñas (Terol) i Belchite (Saragossa); el nucli històric de Corbera d'Ebre (Tarragona) i Montgarri (Lleida); Peñalcázar, Arganza i Aldealcardo (Sòria), o Alceo los Caballeros (Astúries) són alguns d'estos nuclis de població.

El llibre esdevé una proposta interessant, donat que analitza un fenomen global i alhora històric. Fets, ara, com la Guerra Civil, l'emigració rural dels anys 60 i la construcció d'embassaments i la desaparició de pobles van donar lloc a un paisatge de silenci on hui el canvi d'hàbits de vida, la revalorització de l'espai rural i una major consciència ambiental fan atractius pobles abans sense vida. Així, hui hi ha alguns pobles que tímidament comencen a viure, tot i que siga només en estiu, caps de setmana o en determinades èpoques de l'any.

En el llibre apareixen 50 casos, i les seues dimensions són 24 per 17 i està imprés a tot color.

Informació sobre el llibre Pobles abandonats de la Península Ibèrica també en l'enllaç al blog Pobles Valencians Abandonats.

Llibre "Pobles valencians abandonats"

Els nuclis històrics de Domeño, Loriguilla, Benagéber o Tous; el desaparegut municipi de Campos de Arenso, amb el seu nucli de població enderrocat i submergit; pobles com Gavarda o Beneixida, víctimes de la pantanada de 1982 o Sant Francesc d'Assís, inundat; o d'altres com Jinquer, Los Mores, Bibioj o Vizcota, que s'han despoblat totalment durant ell segle XX. Són alguns exemples de pobles abandonats.

Al costat d'ells, o molt prop, paisatges pràcticament inalterats per l'acció de l'ésser humà. Alguns protegits, d'altres no. Escenaris idíl·lics on la natura es mostra grandiosa. El llibre Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci planteja conéixer els pobles abandonats, però també aquests espais.

El treball mostra els pobles valencians abandonats i les diferents circumstàncies que han provocat la despoblació, en dates recents. Amb un percentatge del paper ocupat per fotos en més del 80%, el llibre té un caire divulgatiu.

El llibre és de 24 per 17 centímetres, a t tot color i amb enquadernació rústica, cosida amb fil vegetal.

Tens tota la informació sobre el llibre Pobles valencians abandonats en l'enllaç al blog Pobles Valencians Abandonats.

Llibre "Paisatges i pobles abandonats"

El llibre de poemes Paisatges i pobles abandonats és una invitació a conéixer el territori, a gaudir-lo, i també a interpretar-lo des d'una perspectiva personal.

Centra les seues composicions en la interpretació del paisatge, els pobles abandonats, i les emocions que aquests susciten. La permanença, el canvi i l'evolució de l'entorn, el temps detingut, la immobilitat i l'evocació d'un altre temps s'alternen amb sensacions com la bellesa, la llibertat, la pau i el silenci, que l'autor i persones que han fet excursions han pogut experimentar.

Al capdavall, la publicació és una mirada pròpia a la naturalesa i el territori pròxim, una reivindicació del patrimoni natural i cultural transformat en poesia.

El llibre està format per al voltant d'un centenar de poemes i fotografies de pobles abandonats i paisatges, sobretot valencians, que l'autor ha conegut al llarg de més de vint anys de pràctica del senderisme i bicicleta de carretera i BTT.

El llibre és en blanc i negre, totalment escrit en valencià, i té 128 pàgines.

El què hi haurà en l'endemà de la mar,
quin alt espai ocuparé després de mi,
en quin ofici seré convocat,
quina passejada enceteré,
quan pell i records arrelen
a l'endret d'aquestes pàgines
i jo cresca roser o caiga plugim.

Enllaç nota de premsa llibre Paisatges i pobles abandonats

Sobre les recompenses

Està previst que els llibres s'envien una vegada finalitzada la campanya de micromecenatge, en desembre. És objectiu de l'autor i editor dels dos llibres que estos estiguen en mans de totes les persones mecenes abans de Nadal d'enguany.

L'autor i editor

Agustí Hernàndez (Alboraia, 1977) és periodista. Ha treballabat a la Universitat de València, el diari Levante-EMV, el Periòdic d’Alboraia i la Diputació de València. També ha sigut professor de Formació Professional, comissari de l’exposició del Museu Valencià d’Etnologia Pobles abandonats. Pobles en la memòria i ha guanyat més de deu premis de poesia. És coautor de Pobles abandonats. Els paisatges de l’oblit *(Consell Valencià de Cultura, 2006) i autor i editor de tres llibres més sobre despoblació, entre ells *Pobles Valencians Abandonats (2013).

Xarxes socials del projecte

• Pàgina de Twitter "Pobles Abandonats"
• Pàgina d'Instagram "Pobles i Paisatges Valencians"
• Pàgina de Facebook "Pobles Valencians Abandonats"

A què destinarem les vostres aportacions

L'import que es vol recaptar correspon a la reimpressió dels llibres, així com a sufragar les despeses d'enviament de la campanya de micromecenatge (enviament i sobres). És objectiu de l'autor que li puguen quedar uns quants llibres que puga vendre en alguna presentació, o regalar a les persones que considere, així com fer les activitats de promoció adequades.

Calendari previst

El calendari previst és desenvolupar la campanya de micromecenatge fins primers de desembre, i a partir d'este moment, començar a fer els enviaments, de forma que arriben abans de Nadal

Aclariment

Algunes persones han manifestat que en triar una recompensa, quan fan el pagament els ix una recompensa diferent. Dóna la impressió, però no és així. El que ocorre és que si s'elegix, posem per cas, Tolls i salts d'aigua valencians més Pobles valencians abandonats, quan es paga, el nom que ix en la confirmació és el del micromecenatge, que és 'Reimpressió llibres 'Tolls i salts d'aigua valencians' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica', no el de la recompensa en si elegida. En qualsevol cas, si teniu algun dubte, escriviu-me.

Aparicions en premsa, ràdio i TV

1 La Ventana, CADENA SER, amb Carles Francino (llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica')

2 Levante-EMV. Llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

3 SER Viajeros Comunitat Valenciana. Sobre llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

4 Podríem fer-ho millor. Ràdio À Punt. Llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

5 Informatius TVE Comunitat Valenciana. LLlibre 'Tolls i Salts d'aigua valencians'

6 Ràdio Vila-real. Entrevista al voltant del llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

7 Comarques del Nord.Cat. Notícia i entrevista sobre el llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians' arran de la presentació del llibre a Vilafranca

8 Castellón Plaza. Notícia al voltant del llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

El Económico. Pàgina d
El Económico. Pàgina d'articles al voltant presentació llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians' a Sagunt

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

9 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Rober.Berenguer

    Rober.Berenguer

    over 2 years

    Agusti moltes gracies pel treball. He fet dos pedidos per separat que van a Ibi els dos, per el envio ho dic. adeu :)

  • Joannpi

    Joannpi

    over 2 years

    Me pareix aquest tipus de treballs d'una gran relevacia tant com es recollir i emmagatzemar el patrimoni valencià! Molt agraït de que hi haja gent que s'esforce per a que no s'oblide el patrimoni cultural i ecológic d'aquestes terres milenaries!!

    Aixó sí, el mecenatge a hores d'ara ha tingut un superavit del 260% ni més ni menys!!

  • German Lloret Salom

    German Lloret Salom

    over 2 years

    Un orgullo colaborar en este trabajom maravilloso por mi tierra

  • Caracol_rb

    Caracol_rb

    over 2 years

    Molt anims amb el projecte.

  • Carles

    Carles

    over 2 years

    Gràcies, enhorabona pel projecte i ànim!

  • Jonni

    Jonni

    over 2 years

    Ganas de ver el trabajo realizado

  • Dablafer

    Dablafer

    over 2 years

    Molt bon Treball!! Enhorabona!!!

  • Ada Gregori

    Ada Gregori

    over 2 years

    Amb ganes de gaudir-lo.

  • Maria Signes

    Maria Signes

    over 2 years

    Súper!

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy