❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

«Les mil i una nits»: els millors contes

Recull de les històries més emblemàtiques i fascinants d'aquest clàssic universal, en una nova traducció al català.

editorialkarwan

A project of

Category

Created in

0
seconds
151
Pledges
4.895€
From 4.800€
Contribute to the project

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

HEM ACONSEGUIT L'OBJECTIU! 🤗🌹 Moltes gràcies a tothom qui ho ha fet possible! Les noves aportacions ajudaran a cobrir l'altra part de les despeses del llibre.


Sobre el llibre


Quan el rei Xahriar descobreix que la seva dona li ha estat infidel, declara que totes les dones són iguals i decideix prendre una donzella cada nit i decapitar-la l'endemà. Quan li arriba el torn a la culta i intel·ligent Xahrazad, aconsegueix captivar el monarca amb el seu do de narrar històries, que s'allarguen tota la nit. A l'alba interromp el relat, que el rei li pregarà de reprendre el capvespre següent. Així Xahrazad eludirà la mort i, al cap de mil i una nits, haurà reunit les històries més diverses i encisadores que s'hagin explicat mai.

Les mil i una nits. Antologia
Les mil i una nits. Antologia

Fa 30 anys, amb la col·laboració de Dolors Cinca (1962-1999), Margarida Castells va emprendre la tasca de traduir per primera vegada i directament de l’àrab al català Les mil i una nits, un gran clàssic i una obra d’enorme influència en la literatura i la cultura occidental moderna i contemporània. No va ser, doncs, fins a finals del segle XX que el català la va poder incorporar a la seva tradició literària, quan la traducció va ser editada l’any 1995 en tres volums.

Tres dècades després, la traductora parteix de nous elements que li permeten dur a terme una nova traducció en el marc dels actuals corrents d’estudi, de forma que la llengua catalana, per fi, s’incorpori a l’actual moviment de traduccions de Les mil i una nits que s’està produint en altres llengües del món al segle XXI.

En nombre de paraules, Les mil i una nits supera la Bíblia i El Quixot junts; té una extensió, doncs, semblant a A la recerca del temps perdut, de Marcel Proust; tot i que, a diferència del que passa en aquesta novel·la francesa, Les mil i una nits recull materials redactats durant, pel cap baix, vuit segles i des de perspectives ideològiques i artístiques molt diferents. Les mil i una nits és un llibre, però és també una «biblioteca» que congrega unes 270 històries i uns 1200 poemes. Una obra majúscula, la lectura completa de la qual pot requerir uns quatre o cinc mesos de dedicació intensiva. D'aquí la utilitat d'una selecció o antologia dels textos de Les mil i una nits.

Aquest volum aplega una selecció de les històries més emblemàtiques i encisadores de la gran obra universal


Sobre les recompenses


La recompensa principal és el llibre, i com a mostra d'agraïment per haver confiat en el projecte, cada exemplar anirà acompanyat d'una llibreta de la col·lecció* i de dos punts de llibre diferents.

*Per triar qualsevol d
*Per triar qualsevol d'aquests models de llibreta, només cal indicar-ho.

Una de les recompenses té com a obsequi una bossa de cotó amb un disseny especial de Les mil i una nits.

Aquesta és, a més, una bona ocasió per descobrir algunes de les nostres publicacions: una novel·la fantàstica protagonitzada per centaures (català i castellà); un recull de poesia popular de les dones paixtus de l'Afganistan (català); una novel·la que barreja costumisme i realisme màgic i que transcorre al Kurdistan (català i castellà); un volum de poemes que versen sobre les paradoxes de la vida (català i castellà); el volum Mil una noches. Antología i la novetat d'octubre, una magnífica novel·la d'intriga de la tradició russa que enclou una peripècia existencial peculiar i fascinant (català).

Alguns d
Alguns d'aquests títols també estan disponibles en castellà

Si us ve de gust descobrir aquests llibres, els podeu adquirir juntament amb el volum de la campanya. D'aquesta manera gaudireu de lectures precioses i alhora estareu donant suport al projecte editorial.

L'enviament gratuït per correu postal a tot Espanya és un altre petit gest d'agraïment per haver participat en aquesta campanya.


Per què llancem aquesta campanya?


L’any 2019, a Editorial Karwan ens vam proposar publicar dues antologies de contes —una en català i l'altra en castellà— d’aquesta obra magna fascinant que hauria de ser a totes les biblioteques: Les mil i una nits.

L’objectiu principal era oferir una selecció de contes amb una traducció actualitzada i acurada, en una edició llegible i manejable.

Per fer-ho comptàvem amb la col·laboració de dos aliats, els reconeguts traductors de l’àrab Margarida Castells Criballés i Salvador Peña Martín, els quals van fer, respectivament, la versió més actual i fidedigna del text àrab. Atenent a criteris distints, cada traductor va elaborar una selecció de contes única.

Al 2020, tot i la crisi en el sector editorial provocada per la pandèmia, vam fer el gran esforç de publicar el volum castellà, mentre que la publicació del català, per múltiples raons afegides, va quedar ajornada.

Al 2021, reprenem amb entusiasme el projecte de publicar el volum en català amb l'esperança d'arribar a un ampli ventall de lectors, i amb el vostre suport podrem assegurar el finançament d'una part dels costos d’edició i producció per fer-la realitat.

Ens ajudeu a fer realitat aquest projecte? Us assegurem que tindreu a la vostra prestatgeria un llibre preciós que us farà passar estones memorables.


A què destinarem les vostres aportacions


Amb les vostres aportacions cobrirem el 50% de les despeses d'edició i impressió, a més de la comissió d'aquesta plataforma, els impostos corresponents, les despeses d'enviament i el cost dels obsequis.

Si hi hagués aportacions addicionals (tant de bo!) les destinaríem a cobrir part de la resta de les despeses.

Mil i una gràcies per endavant!


Calendari previst


El llibre anirà a impremta a l'octubre del 2021, i al novembre començarem l'entrega de recompenses.


Fitxa tècnica


Col·lecció: Tetí | Any: 2021 | Pàgines: 550 | Preu: 21.50 € | Traducció: Margarida Castells Criballés | Enquadernació: Rústica amb solapes | Dimensions: 110 x 190 mm


Qui som


Karwan és un projecte editorial nascut el 2017 a Barcelona. Publiquem llibres de tradicions literàries minoritzades, traduïts al català i al castellà, ara des de les Terres de Ponent.

Més informació sobre el projecte editorial

Karwan va néixer amb la il·lusió de fer arribar als lectors el llegat literari d'algunes llengües minoritzades, que sovint no troba un lloc en el mercat actual. Tot i això, després de gairebé 4 anys de trajectòria, el projecte de Karwan no ha assolit una estabilitat i encara ha de fer front a moltes dificultats amb cada llibre que publica.

Això sí, l'entusiasme sempre ens ha portat a dur l'editorial endavant, i, una vegada més, ens arrisquem amb l'esperança de poder continuar amb les nostres propostes literàries.

Val a dir que ens sentim molt recolzats pels lectors que ens escriuen, ens venen a veure a les fires, parlen dels nostres llibres als mitjans i a les xarxes, els regalen als amics i, en definitiva, que contribueixen a que el projecte editorial continuï endavant.

Un agraïment, doncs, a tothom qui ens segueix i ens llegeix!


+ Info


Pàgina Web
Facebook
Twitter
Instagram

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

13 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Laura Pérez

    Laura Pérez

    over 2 years

    Avui m'ha arribat! És preciós! Moltes gràcies. ❤️

  • editorialkarwan

    editorialkarwan
    Author

    over 2 years

    Moltes gràcies, Agustí! 🌹

    Ja gairebé ho tenim, sí! Estem molt contents. Ja hem apuntat això de la llibreta. Fins molt aviat! Salutacions

  • Agustí Cardona

    Agustí Cardona

    over 2 years

    Acabo de fer la meva aportació i només resten 159€ per a arribar al topall! Endavant les atxes (ciris)! Per cert, m'agradaria la llibreta de l'espiadimonis, gràcies.

  • editorialkarwan

    editorialkarwan
    Author

    over 2 years

    Moltes gràcies, Rosa!

  • Rosa Isern

    Rosa Isern

    over 2 years

    Marga Castells, tant de bo tiri endavant el projecte

  • editorialkarwan

    editorialkarwan
    Author

    over 2 years

    Hola, Maria! Quina alegria llegir-te! Moltes gràcies pel suport i esperem veure't aviat🌹.

  • maria oliver

    maria oliver

    over 2 years

    Sempre és un plaer i una alegria acompanyar Editorial Karwán... Contribuïr per garantir la delícia i el bon criteri ;-)

  • editorialkarwan

    editorialkarwan
    Author

    over 2 years

    Bon dia, Isabel. 🌹Moltes gràcies pel teu suport! Fins aviat!

  • Isabel Figueras Bellot

    Isabel Figueras Bellot

    over 2 years

    Us desitjo un gran éxit, us ho mereixeu !!!!

  • editorialkarwan

    editorialkarwan
    Author

    over 2 years

    Moltes gràcies a tu, Olga! 🌹 Esperem que estigueu bé. Fins aviat!

#02 / Enviaments de les recompenses «Les mil i una nits»

Bona tarda a tothom!

Avui hem rebut els exemplars del llibre i hem de dir que ha quedat magnífic, tal com ens l'imaginàvem. Estem molt contents!

Al llarg d'aquesta setmana farem els enviaments a través de Correus. Si us plau, estigueu atents a les notificacions que acostumen a deixar a la bústia, i si teniu qualsevol problema no dubteu a fer-nos-ho saber ([email protected]).

Moltes gràcies una vegada més!

Salutacions cordials,

L'equip de Karwan

#01 / Novetats sobre el volum de "Les mil i una nits"

Bon dia, mecenes,

esperem que estigueu bé.

Us escrivim per informar-vos que el llibre ja és a impremta, i d'aquí a uns 20 dies el rebrem! Quan comencem a enviar els paquets us avisarem per aquí.

Si us plau, qui encara no ens hagi passat les dades d'enviament a través del formulari, que ho faci el més aviat possible (el formulari pot haver anat a parar a la safata dels missatges no desitjats).

Moltíssimes gràcies un cop més!

Salutacions cordials,

L'equip de Karwan

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy