❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Diable sóc d'aquest Ball!

Micromecenatge per a la renovació dels vestits del Ball de Diables de Sabadell. Som una colla amb quasi 40 anys d'història!

Created in

0
seconds
95
Pledges
3.810€
From 2.500€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

Què volem fer:

Amb aquesta campanya volem cobrir una part de la realització de la cinquena generació dels nostres vestits, seguint el disseny actual, però amb algunes variacions.

L'ús sovintejat dels vestits i l'acció de la pirotècnia fan que els vestits d'una colla de diables pateixi un desgast important, cosa que fa inevitable el seu canvi freqüent. Fins ara, amb 38 anys d'història, la nostra colla ha allargat l'ús de cada model de vestit gairebé deu anys.

Aquest es l
Aquest es l'estat actual dels vestits.

Hi ha colles on tots els diables porten els mateixos vestits o dibuixos, i n'hi ha d'altres on cada personatge té uns dibuixos exclusius, algunes vegades pintats per artistes locals.

En el nostre cas, hem evolucionat des de pintar-los nosaltres mateixos a mà (primers vestits); ser pintats per un reconegut pintor local, Agustí Puig (els segons); a serigrafiar-los (els tercers), o, com els vestits actuals, sense res pintat, però amb una riquesa de teixits diferents (cotó tramat, llana, pana, feltre i ondulina vermella), cosa que els fan únics. Tots ells, sense perdre el blanc o color clar de fons, un tret característic dels nostres vestits.

Les quatre generacions dels nostres vestits.
Les quatre generacions dels nostres vestits.

Us necessitem!

Amb aquest micromecenatge volem cobrir la part que no hem pogut aconseguir a través d'altres mitjans com subvencions, activitats tradicionals (com per exemple, Sant Jordi o la venda de loteria), i la part d’estalvi de la colla pròpiament.

Actualment hem aconseguit ja sobre el 60% del pressupost per fer de nou tots els vestits, però ens falta una última embranzida per poder fer-ho realitat. Necessitem recollir un mínim de 2.500€ per cobrir el que ens falta i sense vosaltres això no serà possible!

Aquest és l'objectiu mínim amb el qual podrem fer el projecte al complet, sense deixar-nos cap vestit de diable ni capa per fer. Tot el que aconseguim de més, ajudarà a reduir la inversió assumida per l’entitat, i perquè no, fer uns nous vestits i complements pels nostres angelets, que com diuen, són sempre els últims.

Mostra del vestit nou que ja està en procés de realització.
Mostra del vestit nou que ja està en procés de realització.

Què us oferim? Les recompenses!

Amb aquesta campanya neix una nova imatge gràfica per donar-nos a conèixer més i millor com a Ball de Diables, a la nostra ciutat, a tota la comarca i fins allà on arribem. “Diable sóc d’aquest Ball” neix per fer a tothom qui vulgui, part de nosaltres.

A canvi de les vostres aportacions en forma de donatiu hem preparat una sèrie de detalls, que en diem recompenses... on algunes són de pecat capital! Que de ben segur us agradaran!

N’hi ha que són artesanals fetes per nosaltres, per tant són úniques i exclusives! Busqueu-les!

Els articles que hem seleccionat per formar part de les diferents recompenses són:

Aquí teniu tot el que podeu trobar en les recompenses.
Aquí teniu tot el que podeu trobar en les recompenses.

• Carretilla Sorpresa És única i us farà esclatar amb el seu interior! !! (aquest article forma part del pack ”Sóc Ball!” i el conjunt el trobareu sol o junt amb la resta de recompenses de la campanya)

• Adhesiu “Diable sóc d’aquest Ball” Per enganxar-l’ho al cotxe, la moto, al nas! !! (aquest article forma part del pack ”Sóc Ball!” i el conjunt el trobareu sol o junt amb la resta de recompenses de la campanya)

• Encenedor “Diable sóc d’aquest Ball” Perquè el foc sempre ens acompanya, volem que també ho faci amb vosaltres! Visca la piro, el foc i el Ball de Diables de Sabadell!! (aquest article forma part del pack ”Sóc Ball!” i el conjunt el trobareu sol o junt amb la resta de recompenses de la campanya)

• Clauer Artesanal fet per nosaltres! I on podreu fer ballar la ceba o la carretilla!. Haureu de triar entre un dels dos models. Difícil elecció, oi? (aquest article el trobareu als packs: Ballar el Foc, L’Avaricia, La nostra Diablessa i El nostre Llucifer)

• Cerveses Artesanes “Diable sóc d’aquest Ball” Un únic model de la marca Ruler Craft Beer (Barberà de Vallès) però presentada en dues ampolles de 33ml amb etiquetes diferents. Nosaltres no podem anar a cap correfoc sense anar acompanyats del nostre boter i la nostra bota! I, és clar, mai diem que no a una cerveseta amb els amics!... I vosaltres? (aquest article el trobareu als packs: La Gula, La nostra Diablessa i El nostre Llucifer)

• Barret de palla que hem decorat nosaltres mateixos! Així, portareu amb vosaltres, la serpejant ondulina vermella que ens caracteritza juntament amb la ceba, símbol de la ciutat que representem, mentres us protegiu de les espurnes... o del sol! (aquest article el trobareu als packs: La Peresa, La Ira, L’Avaricia, La nostra Diablessa i El nostre Llucifer)

• Samarreta oficial de la campanya “Diable sóc d’aquest Ball” Pels amants i els col·leccionistes de samarretes... Ja la tenim aquí! Potser no serà la oficial de la colla, però ja és una de les nostres preferides! (aquest article el trobareu als packs: La Luxúria, La Ira, L’Avaricia, La nostra Diablessa i El nostre Llucifer)

• “In memmoriam” Quadre amb tros de roba dels vestits actuals, socarrimats i que han tingut una molt bona vida! Junt amb una carretilla de veritat (però buida de pirotècnia, que sinó encara la liarem). Hi haurà sèrie limitada. (aquest article el trobareu als packs: La Supèrbia, La nostra Diablessa i El nostre Llucifer)

• Un dels nostres vestits actuals (Casaca i pantaló) Son peces úniques perquè s’han fet a ells mateixos, sortida darrera sortida, espurnes i més espurnes! I a qui no li agradaria tenir-ne un per donar enveja, no? Hi haurà un número limitat de vestits. (aquest article el trobareu únicament al pack: L’Enveja)

El Calendari: Com i quan!

Un cop el projecte hagi acabat i l’haguem aconseguit amb tota la vostra ajuda, ens posarem en marxa amb la preparació de les recompenses.

N’hi ha que hauran d’esperar als nous vestits que estrenarem al setembre i que rebreu cap a l'Octubre (Pack La Supèrbia sencer i una part dels packs “L'Enveja”, “La nostra Diablessa” i “El nostre Llucifer), la resta de recompenses us arribaran sobre el mes de juny.

Per aquells mecenes que sou de Sabadell, poblacions colindants o de les rodalies mirarem de coordinar-ho perquè ho pugueu venir a buscar al nostre local.

Per a les persones que visquin més lluny es mirarà de fer el lliurament per correu o missatgeria (transport inclòs en l'import de la recompensa).

Tingueu paciència, que se’ns girarà feina!

Sobre nosaltres...

Al Ball de Diables de Sabadell tenim com a referent des dels nostres inicis, en la nostra essència i en el nostre funcionament, el model històric dels Balls de Diables del Penedès. Aquell que, entre altres característiques, té com a protagonistes diferents figures dins de la colla: Llucifer, Diablessa, l'arcàngel Sant Miquel, els Diables...

Un dels trets principals també, és la representació de l'acte sacramental de la lluita entre el bé i el mal, en forma de versos satírics. A Sabadell se’ls coneix com els Versots i com a tret diferenciador respecte a altres Balls de Diables, en la nostra representació, hem incorporat com a figures protagonistes, al nostre Boter i l’àngel Sant Fèlix, patró de la ciutat.

Escena dels nostres Versots davant de l
Escena dels nostres Versots davant de l'Ajuntament. Autor foto: Xavi Hurtado

Orígens

El primer cop que gent de Sabadell va sortir a fer de diable per la ciutat, va ser al Carnaval de 1983. Érem gent de l'Institut de Batxillerat Ferran Casablancas de Sabadell, que va organitzar una rua de carnaval fins al centre de la ciutat amb unes tres-centes persones agrupades en comparses dins del tema genèric de l'Edat Mitjana. També vam participar en una rua a Ca n’Oriac.

Els vestits -unes casaques de sac- i les maces, van ser deixades pels Diables de Castellar del Vallès, que feia ben poc que s'havien constituït.

A partir d'aquí es van fer els primers vestits i la primera sortida amb tots els ets i uts, va ser en el Correfoc del barri de la Creu Alta, dins la seva Festa Major, per la segona Pasqua.

El bateig de la colla es va fer durant la cercavila infernal de la Festa Major de Sabadell, el primer cap de setmana de setembre del 1983. Els padrins van ser la colla centenària del Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú.

Durant l’any ens podeu trobar sortint a cremar, mentre ballem al so dels nostres tabals, tots els dies de la Festa Major de Sabadell, a principis de setembre; en la nostra Trobada de Llengües Esmolades al Juliol i allà on ens convidin: Festes Majors de Barri, Escoles, a altres poblacions,...

Encesa del ceptrot del nostre Llucifer mentre la nostra Diablessa i els diables ballen a prop. Autor foto: il Cuesta
Encesa del ceptrot del nostre Llucifer mentre la nostra Diablessa i els diables ballen a prop. Autor foto: il Cuesta

Agraïments

A totes les persones simpatitzants, fans, Hooligans, i Groupis de la nostra colla… als amants de la cultura popular tradicional i als enganxats a l’olor de sofre i que no saben viure sense espurnes…. Anem a la guerra!!!!

Ah! no… perdoneu! Volíem dir: Anem a lluitar fins veure’ns caure morts!

Si ens voleu veure lluïr les millors gales per la Festa Major de Sabadell 2021... si us plau, només cal que sigueu un dels nostres mecenes del projecte per tal de donar vida a una nova generació de vestits.

Agraïm molt i molt la vostra col·laboració! Salut i foc!

+ Info

Qualsevol dubte que tingueu en relació a l'explicació o a les recompenses podeu escriure a: [email protected].

Per saber més sobre nosaltres, els nostres versots, les nostres sortides i tota la informació referent a la campanya, ens trobareu a:

Facebook: @BalldeDiablesdeSabadell

Instagram: @balldediablesdesabadell

Twitter: @BallDiablesSBD

I a la nostra pàgina web: www.balldediablesdesabadell.cat

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

6 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Ball de Diables de Sabadell

    Ball de Diables de Sabadell
    Author

    almost 3 years

    Gràcies a tots pels vostres comentaris!

  • Pep

    Pep

    almost 3 years

    Molta sort!!

  • Götz von Berlichingen

    Götz von Berlichingen

    almost 3 years

    Feu-vos mecenes dels Diables de Sabadell!

  • Anna

    Anna

    almost 3 years

    Volem el clauer de la Ceba!!!!!!

  • PlanetP

    PlanetP

    almost 3 years

    Ale!!! A ver esos trajes nuevos en Septiembre! besotes a todos! ole la Tati!

  • Mabel Piérola

    Mabel Piérola

    almost 3 years

    Lo conseguiréis!!!!

#06 / L'ànima de la campanya

Qui ha dissenyat la campanya?

Avui us parlarem de la Isabel Porta. Ella és actualment la Presidenta de l’entitat Ball de Diables de Sabadell, i fa de timbalera des de fa 17 anys.

La seva passió i professió és el disseny gràfic i sempre té bones idees. És una persona oberta i cordial, sempre disposada a aportar en el treball de grup i molt respectuosa amb tothom.

La campanya l’hem portat a terme una comissió de cinc diables, coordinats per ella. Ho ha dissenyat gairebé tot: els cartells, la samarreta amb la nova imatge, les etiquetes de les cerveses , el barret i la web de Verkami. Molta feina! I sense cobrar drets d’autor!

Des d’aquí li volem agraïr la seva dedicació i també donar les gràcies a tots els mecenes, sense vosaltres no hauríem aconseguit el nostre objectiu.

Ens veiem al setembre a la Festa Major amb els vestits nous!

#04 / Els nostres clauers

Diablets i diablots! Avui us parlarem dels nostres clauers artesanals.

Una ceba que a algú li pot recordar la primera edició que vam fer pel nostre 25è Aniversari, i ara gairebé estem arribant als 40!

I la nostra estimada carretilla, que a tots els diables ens té robat el cor i la trobem tant a faltar en aquest últim any, per no poder fer-la girar en les nostres enceses!

Són peces artesanals, fetes una a una, úniques, perquè no en trobareu dos d’iguals, que amb dedicació i tacte, realitza el nostre company de colla Joan Domingo. Artesà, en el seu temps lliure, de la fusta i el ferro, junt amb la seva familia que l’ajuda.

El Joan Domingo també és el nostre cap de pirotècnia actual i junt amb el seu pare, els artífexs de que tinguem aquestes maces en forma de ceba tan xules!!

A la campanya, junt amb els clauers, també trobareu altres articles creats o… read more

#03 / Qui ens farà les cerveses?

QUI ENS FARÀ LES CERVESES?

Una de les recompenses més demanades pels nostres mecenes, és la cervesa artesana.

Vam contactar amb els amics de Ruler Craft Beer (Barberà de Vallès) i després de fer un tast de les seves variades produccions, vam triar la Crane.

Una Belgian blonde ale pàl•lida, color palla. D'alta graduació però fàcil de beure, cos mitjà i notes a plàtan i clau. Ideal per acompanyar el teu plat de pasta preferit o carns suaus com el pollastre.

Ingredients: aigua, malt d'ordi, llúpol i llevat.

Família: Ale

Estil: Belgian Blonde

7,9% Alcohol

La presentem en dues ampolles de 33ml amb etiquetes de la colla diferents. (aquest article el trobareu als packs: La Gula, La nostra Diablessa i El nostre Llucifer)

Nosaltres no podem anar a cap correfoc sense anar acompanyats del nostre boter i la nostra bota! I, és clar, mai diem que no a una cerveseta amb els amics!... I vosaltres?

Salut i foc!

Equip de Ruler Craft Beer
Equip de Ruler Craft Beer

Pack la Gula 20 €
Pack la Gula 20 €

#02 / Qui ens fa els vestits?

Per fer la cinquena generació de vestits del Ball de Diables de Sabadell, hem triat a la modista de Riudoms especialista en vestits infernals, Olívia Cross.

Vinculada a la confecció des de ben menuda, es va endinsar en el món del foc el 1996.

El fet de formar part dels DIABLES de RIUDOMS, també li va donar molta informació de què cal que tingui un bon vestit per a que resisteixi un bon grapat d'anys.

I, evidentment, la seva evolució també es deu a totes les colles d'arreu de Catalunya i del País Valencià que han comptat amb els seus serveis, entre elles Ball de diables de l’Arboç, Artesa de Segre, Diables de Granollers, Ball de diables de Tarragona...

Aquí podeu veure l’Olívia treballant en els vestits nous.

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy