❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

¡Visita la caseta virtual!
Discover them all

La Rambla, el diari Cooperatiu del Poblenou

Diari digital d'actualitat i opinió amb mirada poblenovina.

La Rambla

A project of

Category

Created in

0
seconds
140
Pledges
4.145€
From 3.000€
Contribute to the project

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

La Rambla

El projecte consisteix en la creació d’un diari local del Poblenou que informi sobre l'actualitat del barri i que doni veu als veïns i veïnes. El diari abastarà tots els barris del Poblenou: Poblenou centre, Provençals del Poblenou, la Vila Olímpica, el Parc i la Llacuna, el Besòs i el Maresme i el Diagonal Mar-Front marítim.

La publicació serà digital i, a banda del web, tindrà presència a les xarxes socials Twitter, Facebook i Instagram per informar en tot moment de què passa al barri. Tindrà el contingut propi d'un diari generalista: per una banda aspectes d'actualitat com política, societat i successos, cultura i esports, i per l'altra seccions d'opinió, entrevistes, entitats, història del barri o gastronomia, entre altres.

Versió de l
Versió de l'aspecte del web de La Rambla

Del barri i per al barri

Poblenou sempre ha sigut un barri popular amb una forta identitat i amb vida pròpia, i s'ha convertit els darrers anys en un espai de creació cultural i artística. Amb prop de 100.000 habitants i un fort teixit social, associatiu i empresarial, és un barri en constant transformació i conflicte.

La idea de crear un diari neix del mateix barri per explicar el que passa al nostre voltant, però també per connectar amb el nostre passat i dibuixar el futur. Volem estar connectats tant amb el teixit associatiu com amb el petit comerç per tal d'oferir una informació de proximitat al servei del veïnat.

Alhora, volem que el projecte sigui obert a veïns i veïnes per tal de recollir totes les sensibilitats, generacions i zones geogràfiques que constitueixen el Poblenou. Tindrem una secció d'opinió i comptarem amb una xarxa de col·laboradors que aportaran contingut al diari.

Per fer-ho seguim els valors de l’ètica periodística, l’arrelament local i la defensa dels drets humans, i comptem amb un codi ètic propi per fer un periodisme rigorós i compromès amb mirada poblenovina.

I per què "La Rambla"?

Hem triat el nom de “La Rambla” primer per donar caràcter i identitat al projecte i, segon, perquè la Rambla del Poblenou és la principal artèria comercial i social: un símbol icònic del barri. Així mateix la naturalesa d’ una Rambla com a lloc de trobada on passejar, o més concretament “ramblejar”, connecta amb la voluntat de ser un espai obert de trobada, informació i debat dels veïns i veïnes.

Per a nosaltres, Ramblejar és fer un tomb, trobar-se, fer veïnat per qualsevol dels barris del Poblenou. Ramblegem plegats?

Sobre les recompenses

Per poder començar a ramblejar plegat necessitem el vostre suport econòmic. El que nosaltres oferim a canvi de les vostres aportacions és una barreja del nostre producte periodístic i la col·laboració de diversos establiments i empreses dels barris del Poblenou. Volem, així, reforçar el vincle i el dinamisme amb el teixit comercial del barri reivindicant el comerç local i de proximitat.

Les recompenses que oferim des del diari són les següents i les trobareu configurades de diverses maneres:

1) Subscripció al Diari. Els subscriptors i subscriptores feu possible la continuïtat del projecte i, per aquest motiu, volem oferir com a recompensa dues modalitats de subscripció. La primera és una subscripció de 6 mesos i la segona una subscripció anual. En ambdós casos, rebreu cada mes el diari maquetat en PDF - al vostre correu electrònic - amb les notícies més destacades del més i contingut exclusiu. En un futur, quan puguem fer una edició en paper els i les subscriptores el rebran a casa. Aprofiteu aquesta oportunitat, perquè la subscripció estarà rebaixada només durant el micromecenatge. I el més important: esteu col·laborant per fer possible un projecte periodístic al barri!

Us farem arribar un recordatori abans de la renovació per si voleu fer una modificació de la modalitat de subscripció o fer una cancel·lació.

2) Bossa totebag. És una bossa de roba ecològica exclusiva creada per l'ocasió, amb un disseny de la il·lustradora Mireia Echegoyen (@echegoyen.mireia).

Bossa de roba (totebag) exclusiva de La Rambla
Bossa de roba (totebag) exclusiva de La Rambla

3) Agraïment. És amb el vostre suport que el projecte pot tirar endavant! Sigui quina sigui la vostra aportació, us afegirem als agraïments del primer número.

Per altra banda, hi ha totes aquelles recompenses creades gràcies a la col·laboració dels comerços i empreses del barri que han apostat pel projecte:

1) Cervesers Artesans de Catalunya

Recompensa. Visita guiada per a dues persones l’obrador: explicació sobre l'elaboració de la cervesa (ingredients, història, etc...), visita per les instal·lacions i tast d'algunes de les seves cerveses.

Cervesers Artesans de Catalunya és una cooperativa de cerveseres que s’han unit per compartir l’obrador. Estan situats a La Cervesera del Poblenou, al Passatge Ratés. El seu objectiu és unir-se per poder fabricar cervesa de millor qualitat, en millors condicions econòmiques i prenent les decisions de manera democràtica. A més, busquen donar contingut social i sostenible als seus productes: fan cerveses ecològiques, sense gluten, amb ingredients locals, de baix contingut alcohòlic, etc. Els projectes que formen la cooperativa són: cerveses CESC i JK (originàries del Poblenou i que abans gestionaven aquest obrador), Barret cervesers (de Granollers, pioners de la cervesa artesanal des del 2012) i Brew by Code (una nova cerveseria a cavall entre Tiana i Poblenou).

Podeu conèixer-los i fer una cervesa els divendres a partir de les 17:30, sempre que les restriccions ho permetin!

Passatge Ratés 13, 08018-Barcelona
lacerveseradelpoblenou.cat
@_lcp9

2) Can Recasens

Recompensa. Una cistella de formatges i embotits catalans, artesans i d'alta qualitat.

Amb una llarga història vinculada al barri, Can Recasens ha esdevingut un espai distingit pels amants dels productes de proximitat. Ofereixen un producte de restauració senzill, sense sofisticacions però amb una gran qualitat. Sobre la base de treballar una xarcuteria freda d'altíssima qualitat buscant sempre els millors i més deliciosos productes de productors locals, però també amb un ull posat en el millor de fora i amb especial atenció als productors artesanals de nou talent.

Rambla del Poblenou 102, 08005 Barcelona
canrecasens.restaurant
@canrecasens

3) Llibreria Nollegiu

Recompensa. Dos llibres sorpresa seleccionats pels pmateixos llibreters de la Nollegiu que seguiran els valors del projecte de la llibreria i el diari La Rambla.

La llibreria Nollegiu va obrir les portes el 27 d’octubre de 2013 al número 20 del carrer de l’Amistat, al barri del Poblenou de Barcelona. Des del primer moment, la llibreria ha tingut una vocació: ser un agent actiu en la difusió de la lectura. Ben aviat es van programar actes relacionats amb llibres en forma de recitals, presentacions, teatre, música, performances… L’èxit de la proposta va propiciar que el local es quedés petit. El novembre de 2015, la llibreria va posar-se d’acord amb els propietaris de la boutique Juanita del número 3 del carrer de Pons i Subirà. Actualment, la Nollegiu ha esdevingut un referent pels amants de la lectura de tot el barri i de la ciutat.

Pons i Subirà 3, 08005 Barcelona
nollegiu.com
@nollegiu

4) El Vinyet

Recompensa. Ampolla de vi a escollir del celler Casa Mariol (DO Terra Alta) i amb l'assessorament del personal d'El Vinyet.

El Vinyet és un celler amb molt encant que compta amb més de 30 anys d’experiència en el món del vi. Es troba en plena Rambla del Poblenou i ofereix una atenció especialitzada en tota mena de vins, caves i licors, sobretot en aquells DO Catalunya. Sempre estaran a la vostra disposició per a qualsevol consulta.

Rambla del Poblenou 66, 08005 Barcelona
@elvinyetceller

5) DVI Vinoteca

Recompensa. Ampolla de vi negre de la DO Penedès. Més concretament de la zona del Garraf, fet amb raïm garnatxa.

DVI Vinoteca té un recorregut de 10 anys al cor del Poblenou amb la voluntat de fer arribar vins i destil·lats de qualitat. Us rebran tres sommeliers a qui els agrada poder recomanar i que t'emportis el vi que estaves buscant. Els agrada sentir que són una botiga local amb l'ambició de ser un referent per al veïnat fent una selecció acurada de totes les referències que tenen. Com bé diuen "som un comerç implicat en el teixit associatiu del barri i ens agrada cuidar el nostre entorn, ens sentim 100% del Poblenou".

Marià Aguiló 120, 08005 Barcelona
devicatala.cat
@dvivinoteca

5) Limonada de Lavanda

Recompensa. Un xampú sòlid ideal per a tota mena de cabell. Natural i 100% vegà, la barreja equilibrada dels ingredients assegura una bona hidratació i neteja.

També hi afegeixen un sabó pensat per al rostre de fabricació ecològica i a base d'olis essencials.

Limonada de Lavanda neix amb el desig de proporcionar un millor assessorament sobre la cosmètica natural. És una botiga pensada per a cuidar-se i cuidar el planeta. Un racó de la Provença al cor del Poblenou per apropar alternatives naturals al veïnat. Us rebran amb els braços oberts!

Marià Aguiló 60, 08005 Barcelona
@limonada_de_lavanda

6) TAGER - Companyia d'Espectacles i Animacions i Papereria Llorens
(Aquestes recompenses estan pensades per a entitats)

Recompensa. Espectacle Màgia Xixaraxera: amb diversos artefactes que duu dins la seva maleta, en Xaxi Xixarrus ens ofereix un espectacle dinàmic, divertit i participatiu, on petits i grans podran gaudir dels jocs mans, il·lusions i experiments d'aquest personatge clownesc que utilitza la màgia per enganxar i enamorar al públic amb la seva tendresa i perspicàcia.

Amb col·laboració amb la Papereria Llorens, TAGER també ofereix una segona recompensa. Un taller on cada nen i nena elaborarà una proposta de la portada del nou diari del barri: La Rambla. Els nens i nenes podran ser periodistes per un dia i amb una plantilla del diari decoraran i ompliran cada secció o espai per tal que es puguin endur a casa la representació simbòlica de La Rambla i que quan surti el 1r número puguin comparar com ha quedat. La sessió estarà dinamitzada pels professionals de Tager i comptarà amb una presentació per part de l’equip de La Rambla.

Companyia Tager són un grup d'Animadors/es autogestionat que, des de fa més de 10 anys, es dediquen al món de l'Animació oferint un servei professional, diferenciat i de qualitat. Es caracteritzen per oferir un servei flexible i una gestió propera. Ho fan possible gràcies a la seva organització horitzontal, cooperativa i sense intermediaris. A més, fomenten valors de creixement personal, respecte i solidaritat a través del joc i la diversió com a eines universals de transformació social.

La Papereria Llorens és una papereria amb llarg recorregut que va començar al Clot i, finalment, va instal·lar-se al Poblenou. Amb una gran varietat de productes, ofereix qualsevol mena de solució a tota mena de demandes. Material escolar, d'oficina, joguines, etc...

TAGER: Ciutat de Granada 28, 08005 Barcelona
tager.cat
@cia.tager

Papereria Llorens: Pujades 179, 08005 Barcelona

7) Botiga Quiosc, L'Amistat

Recompensa. Carpetes de cartró amb solapa i estampats originals per a nens i nenes.

La Botiga Quiosc, L'Amistat està especialitzada en premsa i podem trobar-hi joguines, cromos, papereria, llaminadures, llibres... Està al centre del Poblenou i us oferirà un tracte personalitzat i atent.

Amistat 7, 08005 Barcelona
botiga-quiosc-l-amistat.com
@botigaquiosc

8) Esportíssim

Recompensa. Kit esportiu que inclou:

  • Bidó Esportíssim de 600ml i 800ml de capacitat.

  • Bidonets Fitletic per hidratació de 250ml i 175ml de capacitat.

  • Gorra de silicona per natació de la marca Head.

L'Esportíssim és una botiga especialitzada en triatló, natació, bicicleta i running amb més de 25 anys d'experiència, ubicada al Poblenou. Amb un ambient familiar, rebràs assessorament de manera personalitzada.

Bolívia 97, 08018 Barcelona
esportissim.com
@esportissim

Qui hi ha darrere La Rambla?

La Rambla ha estat impulsada per un grup de cinc persones vingudes del món de la comunicació i que tenen un vincle molt estret amb el barri.

Andrea Claverol. Responsable de comunicació d'una entitat del tercer sector, va estudiar Comunicació i Indústries Culturals. Des de petita ha estat vinculada al teixit associatiu del barri.

Adrià Font. És jurista i advocat i va participar en l'Assemblea de Joves del Poblenou. Va ser un dels impulsors de la recuperació de la Flor de Maig.

Marina Ballester. Periodista. Actualment, està acabant la seva segona titulació en Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra. Implicada en moviments socials del barri, participa de l'assemblea feminista.

Ona Queraltó. Va fer disseny gràfic i comunicació visual a la BAU, amb seu al Poblenou. Va participar en el moviment juvenil del barri i, malgrat no viure al barri, se l'estima com si fos seu.

Pol Guixeras. Graduat en Comunicació Audiovisual, ara estudia Llengua i Literatura Catalanes. Treballa en diferents àmbits culturals i participa de diversos espais socials del barri.

Aquest projecte, però, no seria possible sense tots els col·laboradors i col·laboradores que participaran del projecte. El mateix podem dir d'aquelles persones que ens han mostrat suport en aquestes fases inicials. Tothom ha estat i és un pilar importantíssim pel funcionament del diari.

Gràcies, Mar Picó, Mireia Graells, Mireia Echegoyen, Lola Quadrada, Aram Ramon, Gemma Garcia, Sira Seral, Taula Eix Pere IV, El Jardí de Sarrià-Sant Gervasi, La Directa, Pemi Ballesteros, Roger Granel, Llibreria La Petita, Llibreria Nollegiu, Núria Domènech, Laura Aznar, Maria Favà, Andrés Nandín, Gemma Domènech, Adrià Menèndez, Berta Valenciano, Carles Soler, Jordi Díaz, Joan Sales, Bernat Castro, Jordi Estivill, Ultra Local Records, Albert València, Blanca Orell, Miren Lopetegi, Jaume Martín, Alba Rovira, Maribel Rosselló, Albert Martín, Alba Valenciano, Sergi Ferioli, Albert Mallol, Laura Vendrell, Úrsula Soler...

A què destinarem les vostres aportacions

Principalment, destinarem les aportacions a la pàgina web del diari i al material de difusió del diari com cartells i octavetes. També ho destinarem a les bosses de roba (totebag) del projecte, quotes d'associacions de mitjans de comunicació locals així com a altres despeses bancàries i de funcionament de l'associació.

A hores d'ara no està previst fer una versió en paper, ja que al ser un projecte autogestionat encara no tenim la capacitat econòmica per dur-ho a terme. Esperem, abans, consolidar-nos i esdevenir un espai professionalitzador i que faci valdre la feina de totes aquelles persones que hi treballen.

Calendari previst

El primer número de la Rambla i el web oficial sortiran coincidint amb les Festes de Maig del Poblenou. En ser una publicació mensual, només sortirà el número de maig. El mateix cap de setmana (20-21 de Maig) farem la presentació oficial del diari. El dia de la presentació repartirem algunes de les recompenses a totes aquelles que hàgiu fet alguna aportació. Si algú no pot venir aquell dia, ens ho pot comunicar i passar-la a recollir a la Flor de Maig el dia que acordem.

A partir del mes de maig, cada mes sortirà una nova edició completa del diari que també anirem actualitzant al web i a les xarxes socials.

Xarxes Socials

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

15 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Anna calle campos

    Anna calle campos

    almost 3 years

    Molta sort i a tot drap

  • Òptica Vendrell

    Òptica Vendrell

    almost 3 years

    Molta sort en el projecte i endavant.

  • Antonia

    Antonia

    almost 3 years

    Te molt bona pinta! Ànim!

  • montsureda

    montsureda

    almost 3 years

    Endavant La Rambla!!

  • Gemma Sala Serrano

    Gemma Sala Serrano

    almost 3 years

    Tot un plaer fer crèixer petits projectes!

  • Nuria Sancho

    Nuria Sancho

    almost 3 years

    Amb ganes de llegir-vos!

  • jromero

    jromero

    almost 3 years

    Felicidades, el barrio siempre es una gran inversion

  • milaem@gmail.com

    [email protected]

    almost 3 years

    Molta sort per a La Rambla!!

  • Joan Maria Soler

    Joan Maria Soler

    almost 3 years

    Sort amb l'aventura!!!

  • NicolasSibuet

    NicolasSibuet

    almost 3 years

    Molts ànims amb el projecte!

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy