❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

La terra del silenci | Un àlbum il·lustrat sorprenent

Cada pàgina és una invitació a preservar l’atractiu del món que ens envolta. Un relat amb valors i solidari. Ajuda'ns a fer-lo realitat!

0
seconds
174
Pledges
5.573€
From 5.500€
Contribute to the project

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

La terra del silenci

Escrit per Joaquim Pastor | Il·lustrat per Marta Biel

Has pensat mai què passaria si un dia, de sobte, desapareguessin tots els sons i les veus de la natura?

Cansada i ferida, arriba un dia que la mare Terra emmudeix. Callen l’aigua i el vent, i callen les aus i els animals terrestres i marins, i un gran silenci ocupa el planeta dia i nit.

Il·lustració interior de l
Il·lustració interior de l'àlbum | Fragment

Només en Dima, el nostre protagonista de 8 anys, s’adona que s’ha pertorbat l’harmonia que existia des del principi dels temps i emprèn un llarg viatge perquè vol saber què està passant.

Il·lustració interior de l
Il·lustració interior de l'àlbum

Al llarg del seu camí, viurà diverses aventures, i finalment descobrirà que la guerra ha estat l'última culpable que la Terra resti callada. Però sempre hi ha esperança.

Tornarà el paisatge sonor? Què farà en Dima?

El vols acompanyar en aquesta aventura?

Ajuda'ns a fer possible l'edició d'aquest àlbum il·lustrat que, a més de captivar per la seva bellesa, promou valors com ara la defensa de la vida, l'amistat, la generositat, l’esperança, la capacitat d'admiració i la cura del medi ambient.

Un àlbum que parla també de la sordesa -discapacitat que pateix el nostre protagonista- i reivindica, alhora, l'escolta del silenci, tal com fa, per exemple, la investigadora Catherine L'Ecuyer:

  • "Es recomana començar a rodejar el nen d'espais de silenci des de petit", un entorn "que sàpiga equilibrar silenci, paraules, imatges i so" (1).

(1) Educar en l'admiració, Plataforma Editorial, col·lecció Plataforma Actual, pàg. 117.

Sobre el protagonista...

En Dima té una habilitat especial per a dibuixar la bellesa de l'entorn on ha crescut. Viu amb els seus pares en una cabana situada a l'entrada d'un bosc d'avets. És valent i perseverant.

Tot i aquestes virtuts, no es presenta com un heroi, ja que té una disminució important (que el lector descobreix en l'últim moment): és sord. Però és precisament la seva limitació física la que el capacita per a entendre els diferents llenguatges de la natura.

Il·lustració interior de l
Il·lustració interior de l'àlbum


Val a dir que va ser justament la sordesa d’un dels nets de l’autor, en David, la que va inspirar l’àlbum.

  • En Joaquim recorda els primers mesos de vida del nen, “incapacitat per a respondre als estímuls sonors del seu entorn. En aquelles circumstàncies, la vida la rebia a través de la mirada, el somriure i el contacte físic amb la mare”.

Però un grup de metges vetllava pel nadó, i els fruits de la seva dedicació no es van fer esperar. Al David li van col·locar un implant coclear quan tenia nou mesos. La intervenció, duta a terme a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, va ser un èxit, i al cap d’un mes el nen va percebre el primer so de la seva vida: el soroll dels timbals de la desfilada de gegants d’una Festa Major d’estiu...


Il·lustració interior de l
Il·lustració interior de l'àlbum

Per ajudar al desenvolupament dels infants que, com en David, pateixen alguna malaltia o disminució, donarem un 1 € per cada llibre publicat als programes d'investigació pediàtrica de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on més de 300 investigadors treballen per trobar o millorar els tractaments de malalties d'origen pediàtric.

Sobre les recompenses

Com serà el llibre?

Si ens ajudes a finançar el projecte, farem una tirada de 300 llibres en català, que publicarà l'Editorial Círculo Rojo.

  • Serà un bonic àlbum de tapa dura, enquadernació fresada, a tot color i en un format de 25 x 25 cm. Constarà de 38 pàgines impreses en paper estucat mat de 170 grams. L'àlbum conté una pàgina final desplegable de 73 cm.

Pàgina interior desplegable
Pàgina interior desplegable

  • Juntament amb l'àlbum, rebràs un punt de llibre de 5 x 21 cm, a color i doble cara.

A més a més, si t'animes a participar amb una aportació superior, podràs gaudir d'aquestes altres recompenses. Mira els packs i tria la combinació que més t'agradi!

Tots els packs inclouen les despeses d'enviament dins de la Península, exceptuant el Pack | Internacional. Tria'l si desitges rebre l'àlbum fora de l'estat espanyol.

En funció de les recompenses escollides, rebràs un sobre embuatat o una capsa de cartó a l'adreça que ens indiquis.

Qui som

Ens presentem...

L’autor del text del nostre àlbum il·lustrat es diu Joaquim Pastor Font (Sant Vicenç dels Horts, 1948), llicenciat en Filosofia i Lletres, mestre jubilat, corrector de català i escriptor. Ha dirigit durant 37 anys la revista de l’escola on treballava i ha escrit nombrosos poemes i contes, com també obres de teatre, sempre destinades a un públic infantil.

L’Editorial Bambú li ha publicat dues novel·les adreçades a nois i noies: El cant de la mallerenga. La Guerra Civil amb ulls d’infant (2011) i La crida del llibre de bambú (2013).

Jo em dic Marta Biel Tres (Sant Vicenç dels Horts, 1982) i soc l’autora de les il·lustracions. Vaig estudiar durant cinc anys a l’Escola Llotja d’Arts Plàstiques i Disseny de Barcelona, i posteriorment vaig cursar l'especialització d’Il·lustració per a Publicacions Infantils i Juvenils a Eina (UAB). Soc llicenciada en Belles Arts (Premi Extraordinari UB 2006) i actualment treballo com a il·lustradora professional per a diverses edi­torials d’arreu de l’Estat.

Ob Stare em va publicar El mejor regalo (2016), el meu primer àlbum il·lustrat com a autora i il·lustradora, guanyador del Premi del VI Concurs de Contes Infantils Il·lustrats “Lactància i Criança”, impulsat per la Federació Catalana de Grups de Suport a la Lactància Materna (FEDECATA).

A què destinarem les vostres aportacions

Per dur a terme el projecte necessitem 5.500 €, que aniran destinats a:

Calendari previst

Un cop acabada la campanya de micromecenatge de manera satisfactòria, iniciarem els tràmits per a l'edició del llibre. Aproximadament el temps de producció per part de l'editorial és d'unes 6 setmanes. Mentrestant anirem preparant les recompenses perquè puguis gaudir de l’àlbum a finals d'octubre de 2020.

Us mantindrem informats de tot el procés.

+ Info

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

10 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • LLIGAMS

    LLIGAMS

    over 3 years

    Ànims que falta poc!

  • LLIGAMS

    LLIGAMS

    over 3 years

    Ànims que falta poc!

  • Joaquim Pastor | Marta Biel

    Joaquim Pastor | Marta Biel
    Author

    over 3 years

    Gràcies, Ester i Coral; i a tots els que ho esteu fent possible. Ja estem a la recta final!

  • Ester

    Ester

    over 3 years

    Ánimo, lo vais a conseguir! Es un gran proyecto!

  • Ester

    Ester

    over 3 years

    Ánimo, lo vais a conseguir! Es un gran proyecto!

  • Coral

    Coral

    over 3 years

    Felicitats per la inicitiva, un projecte molt xulo!

  • Joaquim Pastor | Marta Biel

    Joaquim Pastor | Marta Biel
    Author

    over 3 years

    Gràcies Lluïsa, per contribuir en el nostre projecte!

  • Lluïsa Montmany Alcacer

    Lluïsa Montmany Alcacer

    over 3 years

    Felicitats per la iniciativa! Molta sort!!

  • Joaquim Pastor | Marta Biel

    Joaquim Pastor | Marta Biel
    Author

    over 3 years

    Moltes gràcies Mònica per la teva aportació! Esperem, entre tots, fer realitat aquest projecte i que el pugueu gaudir.

  • Mònica Español

    Mònica Español

    over 3 years

    Enhorabona per la iniciativa i molta sort en el projecte!

#04 / Ja els tenim aquí!

Benvolguts i benvolgudes mecenes,

Finalment, i després d’una llarga espera, tenim el goig de comunicar-vos que ja hem rebut tots els exemplars de l’àlbum solidari La terra del silenci. Estem contents de com ha quedat el llibre, que esperem que us agradi.

Tot seguit, doncs, procedirem a enviar-vos als vostres domicilis l’àlbum i, en molts casos, les recompenses que l’acompanyen.

L’enviament es farà a través de Correus. Això vol dir que el carter o cartera us donarà el paquet o el sobre en mà. Si l’empleat no us trobés a casa, deixaria el sobre o el paquet a la bústia, i, en el supòsit que no hi cabés, redactaria una nota -que trobaríeu dins la bústia- amb l’adreça de l’oficina de Correus més propera a casa vostra on podríeu anar a recollir l’àlbum.

(Los que residís fuera de Catalunya recibiréis el álbum a través de Correos. Si… read more

#03 / Nova data de lliurament!

Benvolguts i benvolgudes mecenes,

Us comuniquem que, per raons tècniques, la impremta responsable de la impressió dels àlbums il·lustrats s’ha endarrerit en l’acabament de l’obra. Per aquest motiu, haurem d'esperar una mica més per fer-vos arribar els llibres. L'editorial, Círculo Rojo, ens ha assegurat que ens els enviaran a mitjan novembre. En conseqüència, els lliuraments els faríem durant la segona quinzena del mes vinent (si no ho impedeixen, és clar, les restriccions de mobilitat decretades recentment a causa de la crisi sanitària).

No cal dir que lamentem molt aquest retard -del tot aliè a la nostra voluntat- que certament ajorna el desig de rebre l’àlbum en la data anunciada, però que no debilita l’esperança de gaudir, al més aviat possible, d’un relat gestat amb força il·lusió i entusiasme.

Us tindrem al corrent de qualsevol altra novetat.

Moltes gràcies per la vostra comprensió!

Joaquim Pastor i Marta Biel

Sant Vicenç dels Horts, 29 d’octubre de 2020

#02 / L'Obra Social Infància de l'Hospital Sant Joan de Déu us agraeix les vostres donacions!

Benvolguts mecenes,



Estem molt contents de compartir amb vosaltres l'escrit mitjançant el qual l'Obra Social Infància de l'Hospital Sant Joan de Déu ens agraeix la donació de 300 € -obtinguda a través de la campanya de promoció de l'àlbum il·lustrat La terra del silenci-, que, tal com podreu llegir, "es destinarà al laboratori de recerca de la Fundació Sant Joan de Déu", on diversos professionals treballen en la investigació de les malalties greus, com ara el càncer, que pateixen alguns infants.


Així que, un cop més, gràcies a tots i totes per les vostres aportacions!



Aprofitem l'ocasió per a comunicar-vos que ben aviat rebrem, des d'impremta, els exemplars de l'àlbum il·lustrat que entre tots heu fet possible. Durant aquest temps hem estat preparant amb molta il·lusió les recompenses que molts de vosaltres vau sol·licitar, i que rebreu amb el vostre exemplar.


Així que, si tot es desenvolupa com s'havia previst, read more

#01 / Gràcies per fer-lo realitat!

En els pròxims dies iniciarem el procés d'edició de l'àlbum il·lustrat, i anirem preparant amb molta il·lusió totes les vostres recompenses.

Us anirem informant!

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy