❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

LITERAL D'HIVERN 2020

Suma’t a LITERAL, la fira d’idees i llibres radicals! L’edició 2020 de la Fira Literal tindrà lloc els dies 12 i 13 de desembre a Barcelona.

FIRA LITERAL

A project of

Created in

0
seconds
269
Pledges
8.645€
From 6.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

LITERAL D’HIVERN 2020

LITERAL, la fira d'idees i llibres radicals, torna els dies 12 i 13 de desembre. Un mercat del llibre amb editorials radicals, conferències, converses, entrevistes, poesia i contacontes.

Literal, fira d’idees i llibres radicals

Aquest any és diferent i no podem fer la Fira que voldríem, però hem treballat fort perquè, sigui a la Fabra i Coats, com cada any, o sigui a través de Literal TV i del Mercat Virtual del Llibre, que enguany estrenem al nostre web, Literal sigui de nou un punt de trobada de la cultura i el pensament crític.

Un llibre, un refugi

Davant una situació sociosanitària que empitjora per moments i unes mesures del tot excepcionals per contenir-la, cal defensar aquests espais comunitaris que tenen la cultura al seu centre. Perquè avui més que mai la cultura i els llibres són refugis des d’on construir un món millor; són font de salut col·lectiva i un bé essencial davant l’aïllament i la individualització.

Literal també a la xarxa

Seguint la pista del Radical May de la passada primavera, hem treballat molt per dotar Literal d’una dimensió digital a l’alçada del moment. Gràcies a aquest treball, enguany la programació de Literal es podrà seguir també de forma virtual. Hi haurà noves formes d’interacció directes amb les editorials i amb els autors i autores que hi participen, i serà possible comprar bona part dels seus llibres a través de la nova botiga web.

Plantar cara per guanyar el demà

Les editorials i llibreries que formen part de Literal pensem que aquelles lluites que no lliurem ara són derrotes segures per al demà. Per això des de la Fira Literal seguim lluitant per guanyar terreny, i no cedir-ne encara més, davant els grans grups econòmics que, sigui en format de grans conglomerats editorials, d’entreteniment o de distribució, concentren cada vegada més beneficis en favor d’una cultura teledirigida des de dalt, uniformitzadora i individualitzadora.

La Fira Literal apostem per una cultura crítica, alliberadora, participativa i transformadora.

Les recompenses de la Fira Literal 2020

Està previst enviar les recompenses durant el mes de desembre de 2020. L'entrega de les recompenses es farà, també, si és possible, a la mateixa fira els dies 12 i 13 de desembre.

Pòster Literal 2020
Pòster Literal 2020

El Cartell 2020 és un viatge oníric de cerca del refugi, tant del físic com de l’interior. Aquell indret de fora i de dins de nosaltres connectat. Un lloc on obrir un llibre, llegir-lo i sentir-lo, i saber que estàs al teu lloc, al teu moment, en un dels teus refugis.

Disseny de Dani Rabaza de Münster Studio

Postals i punts de llibre Fira Literal 2020
Postals i punts de llibre Fira Literal 2020

Esperem que les noves postals i punts de llibre de la Fira Literal 2020 us agradin tant com a nosaltres! Les frases són de Joan Fuster, Angela Davis, Joan Brossa, Leila Khaled i Montserrat Roig.

Bossa de tela Literal 2020 "Un llibre, un refugi"
Bossa de tela Literal 2020 "Un llibre, un refugi"

Bossa amb nanses negres serigrafiada per "Embrutafils" amb l'eslògan de la Fira Literal 2020: "Un llibre, un refugi".

Bossa de tela Literal 2020 "Plaers solitaris, vicis compartits" frase de Montserrat Roig
Bossa de tela Literal 2020 "Plaers solitaris, vicis compartits" frase de Montserrat Roig

Bossa dels vicis compartits. Més gran, també serigrafiada per "Embrutafils". Pots aconseguir-la amb la mascareta, el pòster i les postals de la Fira Literal 2020.

Mascareta Literal 2020
Mascareta Literal 2020

Mascareta de la Literal d'Hivern. Higiènica, reutilitzable, amb una capa de teixits antibacterians i eficaç fins a 25 rentats.

Samarreta Literal 2020 "Plaers solitaris, vicis compartits", frase de Montserrat Roig
Samarreta Literal 2020 "Plaers solitaris, vicis compartits", frase de Montserrat Roig

Samarreta serigrafiada per "La Vietnamita" amb les paraules de Montserrat Roig: "Plaers solitaris, vicis compartits".

Tassa Literal 2020
Tassa Literal 2020

Tassa metàl·lica elegant i intrencable Wilem de Literal. La pots aconseguir amb la bossa, la mascareta, el pòster i les postals de la Fira Literal.

Els llibres del Verkami 2020
Llibres Verkami Literal 2020
Llibres Verkami Literal 2020

"Política de todes: Feminismo, teoría queer y marxismo en la intersección" de Holly Lewis
"Refugiats climàtics" de Miguel Pajares

Novetats apassionants de Bellaterra edicions i de Raig Verd. L'un és una aportació al debat feminista i l'altre és el primer llibre que aborda de forma sistemàtica les desastroses conseqüències migratòries del canvi climàtic.

"L'altra banda de la muntanya" de Minna Salami
"Cómo crear espacios más seguros" de Shawna Potter

Novetat de Sembra Llibres i d'Orciny Press: la primera, sobre el racisme i el masclisme eurocèntric; la segona, una guia per donar una puntada de peu a l'assetjament.

"Maternitats en vaga" de Jenny Brown
"Sito Presidente" de Felipe de Luis Manero

Novetat de Tigre de Paper i de Pepitas de Calabaza. A l'assaig a mans de l'activista feminista radical Jenny Brown s'hi suma la narració d'una història magnífica sobre èxits, luxes i, en definitiva, altres excessos.

"Kara y Yara en la tormenta de la historia" d'Alek Popov
"Reinventoras" d'Edmée Pardo i Enrique Torralba

L'extraordinària història de les partisanes Kara i Yara publicada per Hoja de Lata i un dels primers llibres infantils que explica una història del confinament, editada per Bellaterra.

"¿Vírgenes o putas?: Más de 500 años de adoctrinamiento femenino" d'Amaia Nausia Pimoulier
"Comunismo de lujo" d'Aaron Bastani

Un llibre de Txalaparta i un d'Antipersona: una obra fonamental del feminisme negre i un manifest que vindica un nou comunisme que no pot ser sinó universal i luxós.

"La matriz de la raza: Genealogía sexual y colonial" d'Elsa Dorlin
"Quan agonitzar no seria la paraula" de Jjou

Llibres cortesia de Txalaparta i Triangular, amb un assaig que analitza el secular adoctrinament patriarcal i una agònica novel·la dels nostres temps.

Cap de setmana de lectura crítica

Oferim dos caps de setmana a la magnífica casa de turisme rural Perxe, a El Molar (Priorat). La Roser Vernet té cura d'aquesta antiga casa familiar, que també és la seu del Centre Quim Soler des d'on organitza tot tipus d'activitats que tenen en la literatura, el vi i el territori els seus eixos vertebradors.

Qui som

LITERAL, fira d’idees i llibres radicals celebrarà la seva sisena edició els dies 12 i 13 de desembre de 2020 al recinte de la Fabra i Coats, a Barcelona.

Estem treballant per garantir tots els protocols sanitaris i de seguretat per poder seguir fent de LITERAL un espai de trobada entre persones, llibres i idees.

Aquesta LITERAL D’HIVERN tindrà un format presencial amb un centenar d’editorials, xerrades, presentacions, poesia, música i altres activitats pensades en clau local i de proximitat. En paral·lel, aquesta edició especial comptarà amb un mercat del llibre i una programació virtual que vol reforçar la fira presencial.

Literal a Twitter
Literal a Facebook
Literal a Instagram
Literal a Telegram

Què trobaràs a la Fira LITERAL 2020?

En aquesta edició especial d’hivern hi podràs trobar:

MERCAT DEL LLIBRE, amb més de 100 parades de llibres a la Fabra i Coats de Sant Andreu. Un espai de trobada imprescindible entre les editorials i el públic.

MERCAT VIRTUAL DEL LLIBRE, on més de 80 editorials exposaran els seus llibres, amb diverses possibilitats de contacte directe entre el públic lector i les editorials.

DIVERSOS ESCENARIS I PLATÓS, des dels quals es farà i s’emetrà una programació continuada d’actes sobre literatura i sobre idees radicals amb els seus autors i autores.

ESPAI DE BIBLIOTEQUES, amb activitats i servei de préstec. Espai gestionat per les biblioteques de la ciutat de Barcelona.

RADICAL DECEMBER, que seguint el fil roig dibuixat amb el Radical May, comptarà amb segells radicals d’arreu del món que organitzaran debats i presentacions coincidint amb la Fira Literal.

A què destinarem les vostres aportacions

Cultura i economia social són els elements que s'uneixen per tirar endavant la fira. Literal és un projecte professional que es gestiona amb un pressupost total al voltant de 100.000€ i que genera diversos llocs de feina a diferents nivells i, de forma indirecta, afavoreix econòmicament un centenar d'editorials i les persones que en formen part.

Les vies de finançament de Literal són 4:

  • Les inscripcions de les editorials i llibreries

  • Els patrocinadors cooperatius

  • Les subvencions públiques

  • El micromecenatge

Amb aquestes 4 vies de finançament ens assegurem la viabilitat de la fira i la implicació de totes les parts participants: les editorials i llibreries, l'economia social i cooperativa, la institució i el públic.

Calendari previst

L’edició 2020 de la Fira Literal tindrà lloc els dies 12 i 13 de desembre a Barcelona.

Està previst enviar les recompenses durant el proper mes de desembre de 2020. L'entrega de les recompenses es farà també, si és possible, a la mateixa fira els dies 12 i 13 de desembre.

+ Info

Per veure la programació de l'edició LITERAL 2020 podeu visitar wwww.literalbcn.cat o bé seguir-nos a les xarxes socials.

L’edició 2020 de la Fira Literal tindrà lloc els dies 12 i 13 de desembre a Barcelona i també online a wwww.literalbcn.cat.

Vídeo promocional de la Fira Literal 2020

Vídeo resum de l'edició 2019

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

8 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • FIRA LITERAL

    FIRA LITERAL
    Author

    over 3 years

    Moltes gràcies a tots i totes les que hi heu contribuït. Sou genials!

    Aquest cap de setmana arriba la Fira Literal d'Hivern! La 6a edició de la Fira serà el 12 i 13 de desembre al recinte de la Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu, de Barcelona.

    La Fira Literal es converteix en festival literari, amb una cinquantena d’actes i el mercat del llibre passa a ser online.

    L'esdeveniment tindrà un format presencial amb debats, presentacions, poesia, música i altres activitats en clau local i de proximitat. Podeu consultar la programació i registrar-vos a les activitats al nou web de la Fira www.literalbcn.cat

  • FIRA LITERAL

    FIRA LITERAL
    Author

    over 3 years

    Amics i amigues,

    Ja hem arribat al primer objectiu!

    Moltes gràcies a tots i totes les que hi heu contribuït. Sou genials!

    Ara, ajuda'ns a arribar a nous objectius!

  • Alberr Ruiz Abella

    Alberr Ruiz Abella

    over 3 years

    Tant de bo sigui possible..

  • Roser

    Roser

    over 3 years

    gràcies per tirar endevant malgrat tot

  • miguibcn

    miguibcn

    over 3 years

    Segi aurrera!!

  • Maria

    Maria

    over 3 years

    Entre totes ho farem possible! ❤

  • LuciaM

    LuciaM

    over 3 years

    Ànimsssss!!!

  • senén

    senén

    over 3 years

    Un llibre, un refugi #literal

#01 / Ja hem arribat al primer objectiu de 6.000€! Ara, ajuda'ns a arribar a nous objectius!

Amics i amigues,

Ja hem arribat al primer objectiu mínim de 6.000€!

Moltes gràcies a tots i totes les que hi heu contribuït. Sou genials!

Ara, ajuda'ns a arribar a nous objectius!

L'organització de la Fira Literal perilla amb les mesures que s'imposen a les fires i esdeveniments culturals que no formem part de grans grups econòmics. Per això, aquest any, necessitem més recursos dels que havíem previst per tirar endavant.

Ajudeu-nos a fer-ho possible!

Les editorials i llibreries que formen part de Literal pensem que aquelles lluites que no lliurem ara són derrotes segures per al demà. Per això des de la Fira Literal seguim lluitant per guanyar terreny, i no cedir-ne encara més, davant els grans grups econòmics que, sigui en format de grans conglomerats editorials, d’entreteniment o de distribució, concentren cada vegada més beneficis en favor d’una cultura teledirigida des de dalt, uniformitzadora i individualitzadora.

read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy