❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Senglars

Un documental amb mirada antropològica sobre la caça del porc senglar.

Albert Guasch

A project of

Category

Created in

0
seconds
79
Pledges
3.295€
From 3.200€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

De què va el documental?

"Senglars" és un documental amb mirada antropològica sobre l'activitat de la caça del porc senglar a Begues (Barcelona), municipi situat a la comarca del Baix Llobregat i que ocupa bona part del Parc del Garraf.

Els caçadors Dani xic i Cape xic en un moment de l
Els caçadors Dani xic i Cape xic en un moment de l'entrevista.

El film es planteja com una descoberta d’una pràctica estesa a tota la península i desconeguda a la vegada per una majoria de població. Aquesta pel·lícula és un documental etnogràfic, la forma de documental pròpia de la disciplina antropològica, que usa la imatge coma mètode de recerca i com a forma de presentació dels resultats del treball de camp.

Dues temporades de caça (2017-2018 i 2018-2019) i desenes d’hores de material audiovisual esdevenen la font principal en la construcció de la pel·lícula on es tracten qüestions com la proximitat de la realitat urbana als boscos de Begues, la interpretació de la natura dels propis caçadors, el debat propiciat entre els protagonistes entorn les controvèrsies de l'activitat i la mateixa descripció d’aquesta.

Però, a favor o en contra?

El tema de la caça està prou a l'ordre del dia com que tothom, qui més qui menys, en tingui una opinió formada al respecte.

El caçador Miguel a la parada.
El caçador Miguel a la parada.

Aquesta pel·lícula no és una crítica ni tampoc una defensa de la caça; pretén ser un exercici antropològic de descoberta i anàlisi d'una realitat social, un retrat en moviment dels caçadors de Begues. I, a la vegada, una forma d'apropar al públic la disciplina antropològica.

Proposem al públic descobrir aquesta realitat i oferir-li elements per a la reflexió. Què és la natura? Quines formes hi ha de relacioniar-s'hi? En quines concepcions es fonamenten? Quines transformacions s'hi produeixen? Tot plegat, altrament dit, un documental etnogràfic.

En quin punt es troba el projecte

L'octubre del 2017, l'Albert Guasch va començar a fer treball de camp amb els caçadors de Begues en el marc de diverses assignatures del Grau en Antropologia. A poc a poc es va anar traient suc del tema i definint la idea d'aquest documental.

S'han filmat i etnografiat dues temporades de caça en un total de 24 batudes. També s'han filmat quatre entrevistes grupals a tretze caçadors i altres moments d'activitat del grup.

Abans de l'estiu es va iniciar el procés de muntatge d'imatge, a dia d'avui, ja tancat. També, el procés de buscar finançament. Ara, s'està treballant en les mescles de so i en l'etalonatge. A la vegada, s'inicia la campanya a Verkami.

Finançament i suports al projecte

L'Institut Català d'Antropologia i l'Institut Ramon Muntaner (institució que compta amb el suport i la vinculació al programa de l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) financien el 50 % del cost del projecte en el marc de dos ajuts a projectes de recerca i difusió cultural.

El 50 % restant és el que es planteja com a objectiu a Verkami.

Per altra banda, el Centre d'Estudis Beguetans avala el projecte presentat a l'IRMU i la Federació Catalana de Caça en dona suport tècnic i logístic.

Finalment, aquest projecte no hagués estat possible sense la col·laboració i predisposició dels membres de la Societat de Caçadors de Begues.

Gràfic del pressupost total del projecte
Gràfic del pressupost total del projecte

La despesa principal del projecte és en recursos humans de la fase de postproducció, que inclou el muntatge d'imatge, les mescles de so i l'etalonatge.

Les despeses en recursos humans del rodatge són de la filmació de les entrevistes.

Es destina un 15% del pressupost al disseny gràfic i la difusió del projecte, que inclou la cartelleria, còpies del documental i una petita part per taxes de festivals de cinema.

Finalment, un 6% a l'obtenció dels drets de les músiques usades i el 6,35% dels 3.200 € marcats com a objectiu a Verkami en concepte de costos de gestió.

El total del pressupost del projecte és de 6.500 €.

Sobre les recompenses

De recompenses n'hi ha per tots els gustos i varien en funció de l'aportació que facis. Des d'aconseguir el documental en un USB, passant per una invitació a l'estrena fins a un dinar per a dues persones a l'aire lliure amb els protagonistes i l'equip del documental.

Els caçadors Joan i Josep en un moment de l
Els caçadors Joan i Josep en un moment de l'entrevista.

Al marge dret d'aquesta pàgina s'especifiquen les diferents recompenses relacionades amb cada aportació.

L'entrega d'aquestes es farà a partir del mes de març de 2020.

A què destinarem les vostres aportacions i calendari previst.

Les aportacions que es recullin de Verkami aniran destinades a cobrir el 50 % del cost del projecte, que inclou part de totes les partides explicades en l'apartat de finançament i suports al projecte.

El caçador Carles en un moment de l
El caçador Carles en un moment de l'entrevista

Actualment estem ultimant els detalls de la postproducció i la difusió del projecte. La campanya a Verkami acabarà el proper dia 19 de febrer. Serà durant el mes de març que es farà la presentació del documental i s'entregaran les recompenses.

Qui som

Un equip de professionals i amants del món del cinema, el documental i l'antropologia s'uneixen per tirar endavant el projecte.

Albert Guasch, Helena Muñoz, Aimar Galdós, Quim Broquetas i Jordi Sala.
Albert Guasch, Helena Muñoz, Aimar Galdós, Quim Broquetas i Jordi Sala.

ALBERT GUASCH, 1989

Direcció i producció

Antropòleg (UB) format també en cinema (Bande à Part Escuela de Cine) i música (Conservatori Municipal de Música de Barcelona), presenta amb Senglars el seu segon llargmetratge documental. Després de l'experiència amb el primer film, Els Homes de la Primavera, i una recerca etnogràfica (i filmada) de 2 anys sobre la caça, la passió per l'art i la mirada antropològica es fusionen de nou en la construcció d'aquest documental.

HELENA MUÑOZ, 1988

Guió i muntatge

Llicenciada en Humanitats (UAB) i Máster en Arts Visuals y Educació (UB), s'ha especialitzat en documental feminista al Laboratori Feminista de Creació Documental de La Bonne. Ha co-dirigit el documental “Plaer Adult”, premi Joves Creadores de l’Ajuntament de Barcelona 2018. Actualment està desenvolupant el seu segon projecte documental "Lluernes" i juntament amb l’Aimar Galdós formen Cinezine, des d’on es dediquen a la creació audiovisual i a la pedagogia del cinema.

AIMAR GALDÓS, 1987

Muntatge

Des de la finalització dels estudis a Bande à Part film school Barcelona (2012) en la especialitat de postproducció cinematogràfica, muntatge i so, ha col·laborat en diferents projectes com a muntador. Actualment, està acabant el muntatge d'un llargmetratge documental. Paral·lelament, forma part de Cinezine que, junt a Helena Muñoz, es dediquen a la creació audiovisual i a la pedagogia del cinema.

QUIM BROQUETAS, 1992

So directe a les entrevistes i mescles de so.

Viu entre els mons del so i la programació. Graduat en producció musical i estudiant del Grau en Telecomunicacions (UPC) ha treballat en projectes musicals i audiovisuals de tota mena. Entre les seves invencions hi ha sintetitzadors amb Pure Data i Arduino. Va ser guanyador de la competició de disseny de l'Audio Engineering Society (Berlín, 2017). Ha fundat Crimson Studios junt a Raúl Yécora.

JORDI SALA, 1987

Direcció de fotografia i càmera a les entrevistes i etalonatge

Va estudiar direcció de fotografia a Bande à Part (Bcn), un grau superior en producció d'audiovisuals i espectacles (ITES, Bcn) i un curs de documental. Es va iniciar treballant en la publicitat on ha fet de director de fotografia en els últims treballs, per la marca BlesstheSea i la careta de la nova sèrie de Merlí "Sapere Aude". Els seus últims projectes com a director de fotografia són majoritàriament videoclips com In The Real World d'Alex Serra, un per un segell de Barcelona d'electrònica anomenat BSN Pose o el de Marialluïsa, “Mala Sang”. Insta: @jordisalam

+ Info

INSTAGRAM: @albertguaschfilms

TWITTER: @aguaschfilms

WEB: albertguasch.org

EMAIL: [email protected]

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

13 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Albert Guasch

    Albert Guasch
    Author

    about 4 years

    Grande Juan Endara! Abrazo!!!

  • juanitoendara

    juanitoendara

    about 4 years

    Qué ganas de ver el docu!

    Grande, Albert!!!

  • Albert Guasch

    Albert Guasch
    Author

    about 4 years

    Moltes gràcies, Àngel!!!!!

  • angelmartorell

    angelmartorell

    about 4 years

    Felicitats Albert, un documental molt interessant... ja tinc ganes de veure'l!!!

  • Albert Guasch

    Albert Guasch
    Author

    about 4 years

    Mil gràcies, Timbalers de Begues, Eugenio i fiiiiiiill!!!!!!!

  • Eugenio javier Jurado Barrera

    Eugenio javier Jurado Barrera

    about 4 years

    Animo campeon

  • Eugenio javier Jurado Barrera

    Eugenio javier Jurado Barrera

    about 4 years

    Eugenio jurado

  • Fiiiiiill!!

    Fiiiiiill!!

    about 4 years

    A muerteee fiiiill!!!

  • jhernandezn

    jhernandezn

    about 4 years

    Els Timbalers de Begues amb l'Albert Guasch

  • Albert Guasch

    Albert Guasch
    Author

    over 4 years

    Moltes gràcies, Joan, M Isabel i Mònica!!! :)

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy