❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

PROTESTA

El Protesta és un festival de curtmetratges de crítica social i mediambiental que tindrà lloc el proper 18 de maig a la ciutat de Vic. El festival consta dʼuna secció competitiva emmarcada dins una jornada de reflexió social.

Protesta

A project of

Category

Created in

Vic
0
seconds
16
Patron
235€
From 1.200€
Contribute to the project

El Protesta és un festival de curtmetratges de crítica social i mediambiental. Consta d’una secció competitiva i d’una jornada de crítica social.

En els darrers temps el camp audiovisual ha anat guanyant terreny alhora de fer arribar missatges a la societat i és per això que el Protesta vol ser una plataforma de difusió amb la voluntat de despertar consciències i reflexionar sobre els problemes reals de la societat.

El festival té l’objectiu de crear un espai específic per a la projecció, divulgació i difusió de curtmetratges de crítica social per tal de potenciar les creacions de nous artistes i professionals a nivell nacional i internacional.

Al Protesta tothom hi té cabuda. Som conscients que no tothom disposa de material audiovisual professional i, per aquest motiu, és possible participar amb un curtmetratge realitzat amb un dispositiu mòbil.

PER QUÈ FEM AQUESTA CAMPANYA
El Protesta és un festival sense ànim de lucre. Tots els que hi participem, des de la organització fins els col·laboradors, ho fem gratuïtament.

El festival però, té despeses que hem de cobrir i és per això que necessitem aconseguir 1.200 euros.

I què millor que aconseguir-los amb Verkami, i que sigui el mateix poble qui faci possible un festival com aquest. Entre tots hem de fer possible que els missatge de crítica social dels curtmetratges arribin a quant més gent millor i el Protesta és una bona manera.

Forma part del Protesta i ajuda'ns a fer-ho possible!

FILOSOFIA
El Protesta és un festival respectuós i no es permetrà faltar el respecte a cap persona, grup, institució, etc. Tots els curtmetratges que no compleixin els requisits de les bases del concurs quedaran exclosos.

No és només una plataforma de projecció o un concurs de curtmetratges. El festival vol donar veu als creadors per tal que exposin el seu treball.

El jurat no estarà format per la condició mediàtica dels seus membres sinó per ser especialistes de diferents temàtiques que estiguin vinculades a la crítica social i/o al camp audiovisual.

Seguint la filosofia del festival la meitat del premi s’entregarà a una entitat de caràcter social sense ànim de lucre que el mateix guanyador escollirà.

Els únics protagonistes del festival han de ser els curtmetratges i els seus creadors.

OBJECTIUS
- Motivar a la societat a fer públiques injustícies social o mediambientals mitjançant els curtmetratges.
- Crear un espai específic per la projecció i difusió de curtmetratges de denúncia.
- Donar veu als autors perquè puguin exposar el contingut del seus curtmetratges.
- Potenciar la vessant formativa mitjançant conferències, taules rodones i xerrades.
- Impulsar un festival participatiu on tothom qui vulgui pugi aportar el seu punt de vista.
- Utilitzar tècniques de projecció i difusió on-line com són els canals de vídeo i les xarxes socials per tal que arribi al màxim de persones possible.
- Difondre el cinema documental de crítica social i mediambiental realitzat a Catalunya i al món.
- El Protesta vol ser un festival de referència de difusió de curtmetrages de crítica social i mediambiental en l’àmbit nacional i internacional.

TARGET
El Protesta no té fronteres. Tothom qui ho vulgui podrà participar al concurs sempre i quan compleixi les bases del concurs, independentment de si és professional o amateur del camp audiovisual.

Pel que fa al públic objectiu del festival, es tracta de persones interessades en el camp audiovisual ( periodistes, comunicadors, realitzadors... ) i sensibilitzada amb aspectes socials ( membres d’entitats culturals o reivindicatives, agents socials, ongs i particulars)

SELECCIÓ
De tots els curtmetratges rebuts es farà una selecció per escollir els 10 finalistes. La selecció la farà la organització basant-se en criteris de qualitat de les obres i de la seva adaptació al festival.

Els membres del jurat faran el visionat dels 10 curtmetratges finalistes i hauran de decidir el primer i el segon. El tercer premi anirà a càrrec del públic que podrà votar el mateix dia del festival.

PREMIS CONCEDITS PEL JURAT
- 1r premi de curtmetratge de crítica social: 1000€
- 2n premi de curtmetratge de crítica social: 700€
- 3r premi de curtmetratge de crítica social: 500€

El 25% del premi econòmic anirà destinat a una associació o entitat sense ànim de lucre.

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

0 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

5€
3 backers

Butaca preferent per 2 persones.

10€
7 backers

Butaca preferent per 2 persones
+ Cartell del Protesta.

25€
6 backers

Butaca preferent per 2 persones
+ Cartell del Protesta
+ Samarreta del Protesta.

50€
0 backers

Butaca preferent per 2 persones
+ Cartell del Protesta
+ Samarreta del Protesta
+ Dinar amb la organització i el jurat per 2 persones.

100€
0 backers

Butaca preferent per 2 persones
+ Cartell del Protesta
+ Samarreta del Protesta
+ Dinar amb la organització i el jurat per 2 persones
+ Patrocinador del festival als crèdits.

Cookies help us to offer our services. Continuing to browse entails acceptance of their use.