❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Arrels

Sèrie televisiva en què dues maneres de reaccionar davant d'un final ens conduiran per un viatge ple d'emocions, revoltes i traïcions.

Arrels_serie

A project of

Category

Created in

0
seconds
108
Pledges
4.155€
From 4.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

La sèrie Arrels neix de la mà de quatre estudiants de quart curs de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra. La nostra proposta de sèrie televisiva parteix d’una metàfora clara, una reflexió sobre la vida i la mort mateixes. Tots vivim com si no existís un final però, què passaria si sabéssim el moment exacte en què arribarà aquest desenllaç? Viuríem de la mateixa manera? Seguiríem amb la nostra vida quotidiana com si no passés res, o canviaríem de rumb?

Al llarg de la nostra vida tots hem estat testimonis de portes que s’obrien i camins que arribaven a la fi; alguns més tràgics que d’altres. En aquest sentit, imaginem-nos, per exemple, com seria donar l’esquena a tot el nostre passat, acomiadar el poble que ens ha vist créixer. Imaginem-nos que el lloc que conserva el nostre cor, les nostres vivències i la nostra ànima desapareix per sempre, passant a viure únicament en els nostres records.

I què passaria si els vilatans s’haguessin de creuar dia rere dia amb els causants d’aquesta situació? Com seria conviure amb els qui han posat el compte enrere a aquesta bomba de rellotgeria?

D’aquests bàndols enfrontats en sorgeixen els nostres protagonistes, dos germans que accentuen l’antítesi que volem deixar palesa des del principi: dues maneres de reaccionar davant d’un final. Dos rols oposats que gestionen la situació de diferents maneres, però on la passivitat no és una d’elles.

Sinopsi:

Carena és un poble que està a punt de desaparèixer perquè serà convertit en un pantà. S’enderrocaran totes les cases, els edificis, es destruiran les places i tot es convertirà en aigua, menys alguns pocs habitatges que se situen a les afores del poble i on hi resideixen les famílies que es dediquen a la pagesia. En una d’elles hi viu la família d’en Nil i en Grau, dos germans als qui aquesta decisió canviarà la vida.

NIL - Carles Garcia

Fa anys que va marxar del poble, però es veu obligat a tornar per complir amb el nou encàrrec que ha assumit l'empresa on treballa. Es troba entre l'espasa i la paret: vol complir amb la seva feina però alhora no vol enfrontar-se amb els seus amics. Jugarà entre dues aigües durant tant temps com pugui, però al final haurà d'escollir un bàndol. Quin serà? La seva feina o els seus amics? Què prefereix conservar? O, més aviat, què prefereix perdre?

GRAU - Eudald Font


És l'antítesi del seu germà: és conformista i molt sociable. Treballa al negoci familiar i és un noi molt casolà. Des que en Nil va marxar que es lliura de les comparacions odioses que es generaven al voltant dels dos germans, on ell sempre hi sortia perdent. Té molt bon cor i es preocupa força pels altres, però descobrirà que també ha d'aprendre a vetllar pel seu bé.

BETH - Júlia Bonjoch

Ex-parella d’en Nil i amiga d’en Grau. D’esperit revolucionari. És valenta, impulsiva i amb molta energia. Sovint posa nerviosos als altres per la seva intensitat i radicalitat. Dins el seu grup d’amics assumeix el rol de líder; li agrada ser qui pren les decisions. És feliç al poble i és una noia que lluita per les injustícies, per això està disposada a fer qualsevol cosa perquè el pantà no es dugui a terme.

FINA - Padi Padilla

Mare d’en Nil i en Grau. És treballadora, amb empenta. Té una vena creativa que combina amb el pragmatisme del camp. Es desviu per la seva feina. És molt constant: se’n va cap a la feina ben d’hora i sempre aprofita fins als últims instants de llum abans de marxar a casa. És auto-suficient per tirar el seu negoci cap endavant.

NORBERT - Enric Cambray

El seu pare és l'amo de l'empresa on treballa, motiu pel qual sempre ha hagut de demostrar que val més del que la gent espera d'ell. El projecte del pantà és la responsabilitat més gran que ha tingut fins ara i, encara que amb els seus treballadors demostra seguretat, quan està sol té molts dubtes respecte a les decisions que pren.

XAVI - Ricard Balada

Amic de tota la vida d’en Nil i en Grau. Juntament amb la Beth, formen part del grup de joves del poble. No té un rol destacat dins el seu grup d’amics, està acostumat a ocupar les segones files. Sovint fa les coses per complaure als seus amics, i no perquè vulgui fer-les. Gaudeix de les petites coses, de les rutines del dia a dia. És molt optimista i contagia la seva alegria a aquells que l'envolten.

Adrià Mateos - Director

De Sant Quirze de Besora, 22 anys. Interessat sobretot en ficció, ha participat en pel·lícules com Les Perseides o Àlbum. També ha ajudat en la producció del programa de Btv Follo Ergo Sum, així com en diversos curts i videoclips.

Júlia Peguera - Directora

Lleidatana, de 21 anys. Somiadora de naixement, aprofita qualsevol ocasió per emprendre el vol. Ha dirigit un parell de projectes televisius a la Universitat Pompeu Fabra, entre ells La cruda realidad (2016). Des de 2016 compagina els seus estudis amb diverses col·laboracions a Canal Blau Televisió. Fa poc, va finalitzar les pràctiques al departament de Realització del programa InfoK de TV3. Actualment és co-presentadora del magazín matinal de La Xarxa, Ben Trobats, que s'emet cada matí per totes les televisions locals i pel 159 de Movistar+.

Pau Parés - Director de producció

De 21 anys i procedent de Porqueres, sempre troba temps per mirar algun capítol de les seves sèries preferides, tot i que això sovint implica dormir poques hores. Vol dedicar-se a la producció i ja té certa experiència en aquest àmbit gràcies a alguns rodatges de la universitat. Actualment treballa com a auxiliar de producció i community manager d' Alhena Production.

Paula Torramilans - Directora de producció

Santsenca, de 21 anys. Ha produït el documental “Els 14 del portal” i d’altres projectes universitaris. En televisió ha estat meritòria de producció al programa revelació de TV3 d’aquesta temporada: Està Passant. El cinema, la literatura, la música i, òbviament, les sèries, la fan volar allà on els seus peus no hi poden arribar. Encara està descobrint qui podria arribar a ser, encara que, ara per ara, té clar que crear nous imaginaris la fa feliç.

I, per completar l'equip, disposem de l'ajuda d'aquestes persones, totes elles expertes en la seva disciplina:

El rodatge del pilot es rodarà íntegrament al Baix Ebre, concretament als municipis de Roquetes i Tivenys, ja que el territori encaixa perfectament en l'imaginari que busquem.

La casa dels germans es troba a Terrapico, Roquetes.
La casa dels germans es troba a Terrapico, Roquetes.

La Plaça Major de Tivenys també serà molt important.
La Plaça Major de Tivenys també serà molt important.

En aquest carrer hi haurà una persecució crucial pel desenvolupament del pilot.
En aquest carrer hi haurà una persecució crucial pel desenvolupament del pilot.

Els terrenys on viuen les famílies a les quals no perjudica el pantà.
Els terrenys on viuen les famílies a les quals no perjudica el pantà.

La llanxa serà protagonista la pilot... podeu imaginar per què?
La llanxa serà protagonista la pilot... podeu imaginar per què?

Al tractar-se d'un projecte auto-finançat no disposem de ningú que ens proporcioni ajut econòmic. És per això que aconseguirem la majoria del finançament a través d'aquesta campanya de Verkami, complementant-la amb la venda de butlletes per un sorteig de Sant Jordi que se celebrarà el 23 d'abril.

Les aportacions que realitzeu aniran destinades a poder fer realitat el pilot d'Arrels:

El projecte va començar a gestar-se el maig del 2017 i des de llavors no ha parat d'evolucionar:

Per tirar endavant el projecte no estem sols, sinó que tenim el suport i l'ajuda de diferents personalitats del món cinematogràfic i audiovisual.

Els tutors

  • Jordi Balló: Professor de la Universitat Pompeu Fabra i director i impulsor del Màster en Documental de Creació, productor cinematogràfic i gestor cultural. Va ser director d'exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i ha publicat, juntament amb Xavier Pérez, La Llavor Immortal, entre d'altres. Dins la seva tarjectòria ha tutoritzat molts TFG, com per exemple El Mort Viu.

  • Aitor Martos: Professor associat de la Universitat Pompeu Fabra i productor de diverses pel·lícules com Un dia perfecte per volar (2015) i La propera pell (2016), així com el curt Les bones nenes (2016).

Cineastes

Per agrair a totes aquelles persones que aportin alguna quantitat al projecte tenim preparades una sèrie de recompenses que repartirem un cop finalitzat el pilot, cap a finals de juny, entre les quals podem trobar:

  • Link de visionat: Enllaç per accedir a la visualització del pilot.

  • 3 fotogrames: Consistirà en 3 dels millors fotogrames del pilot en format Polaroid.

  • Pòster Arrels: Pòster del pilot firmat pels membres de l'equip.

  • Making Off: Vídeo-resum de com ha estat el procés de creació d'Arrels centrant-se, sobretot, en el rodatge.

  • Totebag Arrels: Totebag del projecte amb el logotip oficial dissenyat pel Genís Masó.

  • Il·lustració Arrels: Il·lustració exclusiva d'alguna de les localitzacions del pilot de la mà de l'artista Noemí Morral.

  • Còpia del guió: Guió del pilot imprès i enquadernat, signat pels membres de l'equip.

  • Assistència: Dins d'assistència contemplem la opció d'assistir a un assaig amb els actors o bé al set de rodatge i aparèixer a una escena, en funció de la quantitat aportada.

Fins al moment, disposem de l'ajuda i col·laboració de totes aquestes empreses i entitats, que ens estan ajudant a tirar el projecte endavant.

Mail

[email protected]

Facebook
Facebook.com/arrelsserie

Instagram
@arrels_serie

FAQ

  • Què és verkami?

    Verkami és una plataforma de crowdfounding o micromecenatge. És un espai on es posen en contacte creadors i mecenes per tal que aquests últims, a través d'aportacions, puguin finançar projectes culturals.

  • Ja he entrat a la pàgina del projecte... ara què?

    Molt senzill. La pàgina està dividida en dues parts: la primera, a l'esquerra de la pantalla, és l'explicació de tot el projecte, i la segona, a la dreta, és on hi trobareu les diferents aportacions que podeu realitzar amb les seves respectives recompenses.

  • Com puc fer una aportació?

    Només has de clicar sobre l'aportació que vols fer i t'apareixerà una finestra que et farà registrar a Verkami. Hauràs de posar un nom d'usuari i el teu correu electrònic (que després ens servirà per contactar amb tu i fer-te arribar les recompenses). Un cop fet això, hauràs de posar el número de la teva targeta bancària per tal que se't puguin extreure els diners que has decidit invertir.

  • Què implica convertir-me en "mecenes"?

    Més enllà d'aconseguir diverses recompenses en funció de la quantitat de diners que hagis aportat, implica que ens ajudaràs a realitzar el nostre projecte, és a dir, que passaràs a formar-ne part. Estaràs donant suport a un projecte audiovisual que, sense la teva aportació, seria impossible realitzar.

  • Què passa si no s'arriba a l'objectiu?

    Si no arribem al nostre objectiu en 40 dies, que estem segurs que no passarà, perdrem tots els diners que s'hagin invertit en el nostre projecte. Això vol dir que els diners que hagis aportat se't retornaran sense cap tipus de problema ni interès de cap mena.

  • Què signifiquen els noms de les aportacions?

    Verkami et fa posar un títol a cada aportació i hem pensat que és original que cadascuna d'aquestes tingui com a títol un dels espais del poble, amb la seva respectiva descripció. Els títols representen algunes de les zones que apareixen al pilot i on s'hi desenvolupa l'acció d'Arrels. Ara bé, aquest gest és perquè us acabeu d'ambientar en el projecte, però en cap cas el que hi diu és verídic, sinó que pretén, únicament, introduïr-vos en el nostre univers ficcional.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

11 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Mireia

    Mireia

    almost 6 years

    Us he anat seguint a les xarxes... això pinta molt bé, felicitats!!

  • fernando torres larroya

    fernando torres larroya

    about 6 years

    espero y deseo que consigais ...la meta ¡¡¡¡¡¡¡¡¡

  • Elisenda

    Elisenda

    about 6 years

    Sort!!!

  • Jitka Neelam Vit

    Jitka Neelam Vit

    about 6 years

    Felicitats per el projecte, endevant y bona sort..

  • Jitka Neelam Vit

    Jitka Neelam Vit

    about 6 years

    Felicitats per el projecte, endevant y bona sort..

  • Alba la Xula

    Alba la Xula

    about 6 years

    Dins de la recompensa hi va que la Paula vingui a un altre assaig, porfi? (amor cap a tots, teniu un projectàs!)

  • RogerJuncaLopez

    RogerJuncaLopez

    about 6 years

    Ànims!:)

  • Tanit Venturós Marco

    Tanit Venturós Marco

    about 6 years

    Molta sooort:)!!!

  • Elisabeth Vilardell Anglada

    Elisabeth Vilardell Anglada

    about 6 years

    Ànims i molta sort!

  • Anna Torramilans

    Anna Torramilans

    about 6 years

    Lo riu és vida

#01 / Moltes gràcies!

Benvolguda/benvolgut mecenes!

Gràcies a aportacions com la teva hem aconseguit arribar al 60% del nostre objectiu en menys de dues setmanes! Així que volem agraïr-te, de nou, la teva confiança en el nostre projecte.

Et mantindrem informada/informat del les novetats que vagin succeïnt, però mentrestant voldríem compartir amb tu una imatge dels assajos que estem fent. En ella, alguns dels actors i dels membres de l'equip treballen ben concentrats perquè tot surti perfecte!

Moltes gràcies de nou pel teu suport i fins aviat!

Atentament,

l'equip d'Arrels.


Apreciada/apreciado mecenas,

Gracias a aportaciones como la tuya ¡hemos conseguido llegar al 60% de nuestro objetivo en menos de dos semanas! Así que queremos agradecerte, de nuevo, la confianza depositada en nuestro proyecto.

Te mantendremos informada/informado de las novedades que vayan sucediendo, pero mientras queríamos compartir contigo una imagen de los ensayosread more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy