❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

REMINISCÈNCIES / REMINISCENCIAS

"Reminiscències" és un recull de poemes de Mercè Cámara que representen un passat atret a un present especialment serè i reflexiu.

lapetitamer

A project of

Category

0
seconds
73
Pledges
1.815€
From 2.950€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

"Reminiscències" és el meu primer llibre tot i que porto escrivint poesia des de jove.

Tot i que vaig optar per seguir una carrera de ciències, en concret la de infermeria, mai vaig abandonar l’escriptura, ja fos assistint a cursos d’escriptura, a un grup de poesia o d’una manera lliure.

La meva passió per la poesia no ha perdut força i paral·lelament a la meva professió d’infermera, l’escriptura ha avançat per permetre’m desfogar resistències i obstacles, dels quals he après i amb què refermo el creixement del dia a dia, de tot el que es fa, sigui el que sigui.

"Reminiscències" és el meu primer projecte amb el qual enfilo l’agulla de l’edició dels meus poemes en consonància amb el batec de la creativitat que m’empeny a un terreny desconegut però ple de noves sensacions. És una posada en escena de la meva identitat tantes vegades perfilada i escrita en mode privat i sense massa públic. Ara, el reclamo aquest públic, per a mostrar-li una part de mi mateixa. I tot això serà possible gràcies a l'editorial ÒNIX EDITOR.

"Reminiscències" permetrà el pas a altres poemaris que es couen, alguns lentament i altres no tant, també en consonància amb un altre batec, el de la meva professió. Així que probablement, en un futur, tornaré.

Sobre les recompenses

Punt de llibre, amb un dibuix de l’Abril (la meva reneboda) i dissenyat per mi, en el que s’inclou algun vers del poema al que correspon, que en aquest cas és: La Caputxeta Vermella. En el seu revers hi haurà un espai per a la dedicatòria de l’autora.

Postal a dues cares, amb fotografia realitzada per l'autora, que ha inspirat, en certa manera, l’escriptura del poema. Anirà amb dedicatòria personalitzada. Es podrà escollir entre vàries fotografies (cadascuna va identificada). Aquí deixem el model de com quedarà. El poema el descobrireu quan rebeu la recompensa.

VINYA
VINYA

Les altres fotografies a escollir són:

CEL
CEL

NÚVOL
NÚVOL

TRONADA
TRONADA

CAMÍ
CAMÍ

FOC
FOC

LLIMONA I CIRERA
LLIMONA I CIRERA

PLATJA I NEN
PLATJA I NEN

El nom de la persona que faci una aportació, s’inclourà en un espai del poemari dedicat als mecenes.

Llibres de la col·lecció Ònix poesia (A escollir entre: Cadències, Retrats de la Frontera i En l’Angle de la Tarda)

Cadències_enVers. Sis poetes han rebut un espai per deixar-hi el sentir del seu propi temps, un temps que no cessa
Cadències_enVers. Sis poetes han rebut un espai per deixar-hi el sentir del seu propi temps, un temps que no cessa
Retrats de la Frontera_Joan Albert de la Peña. Poema rere poema, l’autor va conformant un dibuix emotiu i compromès, tendre i cru a l’hora
Retrats de la Frontera_Joan Albert de la Peña. Poema rere poema, l’autor va conformant un dibuix emotiu i compromès, tendre i cru a l’hora
En l
En l'Angle de la Tarda_enVers. Poemari en reconeixement a l'obra de la poeta catalana Montserrat Abelló en l’homenatge del centenari del seu naixement

Qui som

Mercè Cámara, l'autora

Vaig néixer a Vilafranca del Penedès el 1964, de pares emigrants procedents d’Extremadura, per la qual cosa em considero, i sóc, bilingüe.

Des de l’any 1990 exerceixo d’infermera en un hospital de Barcelona.

Dins la meva trajectòria de presentació a concursos literaris, la freqüència és elevada, però amb poc ressò quant a publicacions. Des de l’Institut “Eugeni d’Ors” on publico per primera vegada algun poema en la seva revista i rebo el 2n premi de poesia per Sant Jordi l’any 1981, fins la dècada actual, en què em presento diversos anys consecutius al concurs literari que organitza cada any la Biblioteca de Sant Quintí de Mediona per Sant Jordi, i on he rebut algun primer i segon premi; l’últim, el mes d’abril de 2017. Entre aquests dos moments temporals, cal remarcar alguna publicació en la revista literària Escribir y Publicar i algun accèssit i menció en el concurs anual de Ràdio Molins de Rei (poesia i narrativa).

Durant un temps, l’any 2003, assisteixo a classes a l’Aula de Escritores del barri de Gràcia i formo part d’un grup de poesia. Tot i havent abandonat aquestes dues aportacions a l’enriquiment de la meva escriptura, no deixo d’escriure i, després d’un viatge al Marroc, escric un poemari (poemes sorgits del treball fet en el grup de poesia i del viatge mateix) que presento a un concurs literari de Madrid l’any 2005, però que mai ha estat editat.

Reminiscències és el meu primer poemari que veu la llum en format bilingüe.

Ònix Editor, l'editorial


Ònix Editor va iniciar-se el març del 2013, ara fa cinc anys. Ens hem obert un petit camí i ja tenim prop de setanta llibres publicats. Molt contents. Tenim en continu creixement diferents col·leccions de narrativa, butxaca, infantil, art, juvenil... i poesia. I aquesta, on hi arriba el llibre de Mercè Cámara, és la nostra joia, on tenim tresors que podeu descobrir, moltes alegries i reconeixements. Estem segurs que us agradarà el llibre i tot el que la poeta hi aboca i ens comparteix.

Aquest és el tercer projecte que ens arriba a les mans on la participació de Verkami serà determinant. Les altres anteriors es van aconseguir i el llibre va arribar a les mans de tots els mecenes i de la resta de llibreters, institucions, etc... Moltes gràcies a tots els que heu participat o participeu.

Detalls tècnics del llibre

Portada llibre, amb fotografia de l’autora, de la vinya Huerta Baldia d
Portada llibre, amb fotografia de l’autora, de la vinya Huerta Baldia d'Extremadura

El llibre es publicarà amb el segell editorial Ònix Editor, que en coordina el procés de disseny, la maquetació i producció a impremta. Portarà el corresponent Codi de barres equivalent a l’ISBN d’alta al Ministeri i el Dipòsit Legal. Complirà també amb la protecció d’autoria del contingut, amb el Copy corresponent a cada una de les parts.

El llibre tindrà com a primer idioma el català, i una segona part en castellà.

Característiques del llibre:

Mida del llibre en tancat 14,5x19,5 cm.

Ambdues, coberta i contracoberta, portaran solapes de 11 cm. i guardes a color.

L’interior de les cobertes del llibre van impreses donant un toc elegant ja des de la primera pàgina, tant per l’harmonia i amplitud en que conviuen els poemes dins el llibre, sense urgències, com per l’elegant format... El gramatge de la coberta 300 gr. i plastificat mat. I l’interior de 244 pàgines en paper de 110 gr.

Reminiscències és el quart llibre de la col·lecció Ònix poesia.

A què destinarem les vostres aportacions

Totes les aportacions seran destinades a:

  • La publicació del llibre (maquetació, impremta, distribució...), en una tirada de 400 exemplars

  • El material per a disseny i realització de les recompenses

  • Cobrir les despeses d'enviament dels llibres i les recompenses

  • Cobrir les despeses que comportaran les diverses presentacions que es duran a terme

Es farà entrega de certa quantitat de llibres a la ONG Aquiluchos per als actes que porten a termini durant la diada de Sant Jordi. La recaptació que obtinguin, s’utilitzarà íntegra per als projectes que en aquests moments porten a terme a Perú, República de Sudan i República Democràtica del Congo.

Calendari previst

Una vegada finalitzin els 40 dies del Verkami i amb el repte aconseguit, tanquem el procés de maquetació, incloem el nom dels mecenes que han participat en el projecte, es farà el repàs de maqueta, galerades ... Inici del pas a impremta.

Una vegada ja tenim el llibre a les mans, podem fer les entregues als mecenes, i juntament amb els llibres les seves recompenses.

Actes de presentació: en els actes de presentació s’entregaran els llibres i recompenses a les persones que hagin fet aportacions .

  • 21-03-2018 _ Dia Mundial de la Poesia: Centre Cívic de Les Corts. Només lectura de poemes. El poemari encara no està editat

  • 14-04-2018 _ Cafeteria El Circell A Vilafranca del Penedès, amb l’actuació de Xavi Díaz a la guitarra posant música (jazz) als poemes i cantarà algun poema Mariona Cámara (neboda de l’autora). Farà la presentació de l’acte un antic professor de l’autora, de l’Institut Eugeni D’Ors de Vilafranca del Penedès, de llengua catalana, quan l'autora realitzava COU nocturn: Fonxo Blanc

  • 17-05-2018 _ Bar musical L’Oncle Jack, a l’Hospitalet de Llobregat, amb l’actuació de Xavi Díaz a la guitarra posant música (jazz) als poemes

  • Juny _ Biblioteca Municipal Joan Sardà i Lloret de Sant Quintí de Mediona. Aquesta presentació té la data per determinar

  • Agost _ Casa de la Cultura d'Arroyomolinos, Extremadura, durant la setmana cultural que es realitza abans de les festes patronals del mateix poble (data a determinar)

  • 2019 _ COIB Col·legi Oficial Infermeres i Infermers de Barcelona (data a determinar)

Podria sorgir alguna presentació més, de la qual sereu informats degudament.

Igualment s’iniciarà l’entrega d'exemplars a entitats, institucions, biblioteques... i al canal tradicional de distribució a llibreries.

Enllaços d'interès

Blog Ònix Editor
Grup de Cooperació Aguiluchos
L'Oncle Jack
Xavi Díaz
COIB
Arroyomolinos, Extremadura

A tenir en compte

  • El projecte inicial l’hem pensat pel llibre en paper del que ja em detallat les seves característiques, amb un cost total de 2950€ per una tirada de 400 llibres. Però volem donar l’oportunitat a les noves tecnologies, per això, en cas que superem els diners recaptats que seran el nostre primer objectiu per a l'edició dels 400 exemplars, aquest superàvit que s’aconsegueixi es destinarà a fer un llibre electrònic

  • Recordem que el dies de presentació és una molt bona ocasió per a recollir el poemari i les recompenses dels mecenes!!!

GRÀCIES, GRÀCIES, GRÀCIES!

*"El vent,

en un intent de passar pàgina,

esmicola el present

en forma de petits bufs

que trastornen

la pau de les paraules

i la mà que les desitja

i el paper que trontolla.

El vent,

que empaita la pàgina,

escriu el poema per mi."*

(Poema n.21 de REMINISCÈNCIES)

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

13 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Mercedes Herrera Guerra

    Mercedes Herrera Guerra

    about 6 years

    Me encanta la poesia, el alma se libera con las palabras...un beso fuerte prima!!molta sort Mercè

  • Andrés Guijo

    Andrés Guijo

    about 6 years

    Animo Mercè....conseguirás que tu proyecto nos ilusione a todos los que te conocemos y te queremos !!!

  • Montse Carballido

    Montse

    about 6 years

    Gracies.

  • M.Antònia Solé Esteve

    M.Antònia Solé Esteve

    about 6 years

    Sort🙂

  • Assen

    Assen

    about 6 years

    Que se haga realidad tu proyecto!

  • Cristina Oriol Zerbe

    Cristina Oriol Zerbe

    about 6 years

    Moltes gràcies, Mercè, per fer realitat el teu somni i compartir-ho amb nosaltres!

  • Mia Inglada

    Mia Inglada

    about 6 years

    Moltes felicitats Mercé pels teus poemes i per ser com ets.

  • Mireia Vazquez Vallejo

    Mireia Vazquez Vallejo

    about 6 years

    Per a què puguis aconseguir un dels teus somnis. Un petó!

  • Mafalda

    Mafalda

    about 6 years

    Espero que lo consigas pronto, muchos besos

  • Mafalda

    Mafalda

    about 6 years

    Espero que lo consigas pronto, muchos besos

#02 / Cambios en las fechas de presentación

Bienvenidos Mecenas!

Ha habido algún cambio en las fechas de presentaciones del poemario:

  • La fecha de hoy 21 de marzo, es sólo para la lectura de poemas en el Centro Cívico Josep M.Trias i Peitx, c.Riera Blanca, 1-3, Barcelona, a las 19,30; ya que el poemario aún no está editado

  • La fecha de presentación en Vilafranca del Penedès ha cambiado y será el sábado dia 14 de abril a las 18h

Gracias a todos/todas !!!!

#01 / Canvis en les dates de presentació

Benvolguts Mecenes!

Hi ha hagut algun canvi en les dates de presentacions del poemari:

  • La data d'avui 21 de març és només per a la lectura de poemes en el Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx, c.Riera Blanca, 1-3, Barcelona, a les 19,30; ja que el poemari no està editat encara

  • La data de presentació a Vilafranca del Penedès ha canviat i serà el dissabte dia 14 d'abril a les 18h

Gràcies a tots/totes !!!!

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy