❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Nova web de mamaG

mamaG és un projecte cooperatiu de criança i educació el principal objectiu del qual és potenciar el pensament crític i facilitar la reflexió en l’àmbit de l’educació i la criança des de la base de l’empatia i l’amor vers els nens i nenes.

mamag-bcn

A project of

Created in

0
seconds
98
Pledges
6.590€
From 6.500€
Contribute to the project

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

QUÈ ÉS MAMAG?

mamaG és un projecte cooperatiu de criança i educació emmarcat dins la Cooperativa Cultural Rocaguinarda. El principal objectiu és potenciar el pensament crític i facilitar la reflexió en l’àmbit de l’educació i la criança des de la base de l’empatia i l’amor vers els nens i nenes.

Per aconseguir aquest objectiu:

  • Oferim eines i espais de reflexió, virtuals i presencials, per a mares, pares, educadors i totes aquelles persones interessades.

  • Aglutinem i donem visibilitat a informacions que puguin ser d'utilitat, escollides des d'un punt de vista plural i amb formats variats: articles, bibliografia aconsellada, etc.

  • Proposem alternatives que permeten enriquir les actituds i enfocaments en la manera d’acompanyar els nens i nenes, dels 0 als 14 anys.

PER QUÈ VOLEM DESENVOLUPAR LA NOVA WEB DE MAMAG?

La web mamaG neix amb l’esperit d’esdevenir una guia virtual de criança i educació que permetrà:

  • Disposar d’informació variada i de qualitat ben estructurada i de fàcil accés que donarà un millor servei a les famílies, professionals i persones interessades.

  • Potenciar noves xarxes de relacions gràcies a l’accés a informació de qualitat i el contacte a serveis de professionals directament relacionats amb l’esperit del projecte.

  • Trobar sinèrgies entre famílies i professionals de diferents regions i països per treballar conjuntament pel benestar infantil; per això la web presentarà els seus contingut en català, castellà i anglès.

  • Oferir productes i serveis relacionats amb el projecte a través de la botiga virtual (llibres especialitzats, joguines amb criteris ètics, ecològics i de comerç just, cosmètics respectuosos amb la salut i el medi ambient, etc.).

COM SERÀ L'ESTRUCTURA DE LA WEB?

mamaG, criança i educació tindrà els següents apartats:

1.MATERNITAT. Inclourà aspectes relacionats amb la preparació a la maternitat, el part i els primer mesos del nadó (alletament, son infantil, psicomotricitat, plor del nadó, necessitat de contacte físic, ajuts a la maternitat/paternitat, entre d’altres).

2.CRIANÇA I EDUCACIÓ. Es centrarà principalment en els aspectes més rellevants de la infància (etapes de desenvolupament, aprenentatge vivencial, límits i normes, comunicació i empatia, criança i cultures).

3.SALUT I NUTRICIÓ. Aglutinarà informació rellevant sobre les relaciones entre emocions i salut, el poder autocuratiu de nostre cos, remeis naturals per prevenir i combatre malalties i alimentació sana, entre d’altres.

4.ALIMENTACIÓ ECOLÒGICA I JUSTA. Aliments de proximitat i temporada, salut i alimentació ecològica, comerç just, cooperatives ecològiques seran els principals temes que englobarà aquest apartat.

5.ECONOMIA SOSTENIBLE. Alternatives al model econòmic imperant: cooperativisme, xarxes d'intercanvi, finances ètiques, transformació social.

6.CREIXEMENT PERSONAL. Elements per viure en plenitud. Integrarà informació per tal de simplificar les nostres vides, aconseguir tranquil·litat mental, aprenentatges i creixement a partir de la criança dels infants i temes de psicologia i espiritualitat.

7.VACANCES I SORTIDES EN FAMÍLIA. Turisme conscient, idees per sortir i viatjar, intercanvi d'habitatge i restaurants sans seran els elements principals d’aquest apartat.

8.AJUGARIRECICLAR. Idees i recursos relacionats amb el món del joc amb materials nobles i/o de reciclatge.

Per cadascun dels anteriors apartats es recolliran articles, llibres recomanats, recursos on-line i entitats i professionals relacionats.

QUÈ NECESSITEM?

Una part significativa de les feines que genera el projecte mamaG es basa en la cooperació i l’ajuda mútua, però no totes les feines podem cobrir-les amb voluntariat.

Per a fer realitat el projecte mamaG necessitem fons per dur a terme les següents feines:

*Disseny gràfic

Disseny web

Programació

Correcció lingüística català

Traducció al castellà i a l'anglès

Recopilació, recerca i redacció de continguts

Campanya de comunicació

Coordinació general del projecte.*

ANIMA'T A COL.LABORAR!

Has assistit a les activitats i trobades i t'agradaria poder continuar creixent plegats amb les famílies de la comunitat mamaG?

ARA ÉS EL MOMENT DE DEMOSTRAR QUÈ SIGNIFICA UN PROJECTE COOPERATIU!

Ajuda'ns a fer-ho realitat!

EXPLICA-HO A UN AMIC!

Les petites aportacions ens poden ajudar moltíssim! Entre tots i totes ho podem aconseguir!

Ajuda'ns a construir un món millor per als nostres fills i filles treballant des de la criança en comunitat:

“Hem de convertir-nos en el canvi que busquem al món”.

Mahatma Gandhi

PER A MÉS INFORMACIÓ

www.mamaguinarda.blogspot.com
[email protected]

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

6 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • mamag-bcn

    mamag-bcn
    Author

    almost 12 years

    Hola Núria,

    efectivament no hi ha un pla B, com assenyales. El portal web de mamaG i el portal Ajugarireciclar són tan importants que no podem deixar de fer-los de cap de les maneres, o seria el final del projecte. Els necessitem per a donar un millor servei d'intercanvi de coneixements, tan per a fer més àgils les consultes com per a fer el projecte més participatiu i arribar a més gent, també per a visualitzar millor la nostra tasca i poder arribar a demanar ajuts i a tenir una millor carta de presentació que ens permeti una millor difusió dels valors que defensem.

    Aquesta campanya Verkami no és només una campanya per a recaptar fons per a la pàgina web, és un manifest de voluntat de continuïtat dels qui ho estem portant a terme, gratuïtament, amb les nostres hores desinteressadament des de l'inici, amb amor i esperança de contribuïr amb la nostra petita contribució a un món millor.

    Des d'aquí volem donar les gràcies pel suport rebut, tant dels que heu fet aportació, com els que no, gràcies per la gran energia que hem rebut de tots i totes. La campanya ens ha servit a nosaltres mateixos no només a rebre una ajuda econòmica, sino a rebre l'ajuda emocional que necessitàvem per a seguir endavant.

    Amb un últim esforç per part de tots, podrem fer aquest suport encara més sòlid i visible, donant una empenta a aquests darrers dies de campanya!!!

    Tots fem mamaG!

    Gràcies de tot cor

    Maria, Eli , Irene i tot l'equip de mamaG:

    les mamactives, mares voluntàries del projecte, talleristes, voluntaris i col.laboradors, usuaris puntuals, seguidors fidels i simpatitzants!

  • Nuria

    Nuria

    almost 12 years

    Hola, m'agradaria saber què passaria si no s'arriba a l'objectiu marcat. Des del punt de vista de mamaG, quin "plan B" hi ha?? si és que hi pot haver un plan B....

  • mamag-bcn

    mamag-bcn
    Author

    almost 12 years

    Bon dia David

    Mil gràcies per la pregunta, ens ha fet molta il.lusió perque és una nova oportunitat per a explicar una mica més el projecte mamaG.

    El projecte mamaG, en la totalitat és un projecte cooperatiu, sense ànim de lucre i de transformació social. Actuem a dos nivells: presencialment i virtualment, i tot el que fem a un nivell està relacionat amb l'altre, és a dir que els ingressos i despeses del projecte es comptabilitzaran a nivell global, amb les eines presencials i virtuals alhora. Amb voluntaris o professionals? Serà una combinació de les dues coses! Amb quines eines volem tirar endavant el projecte? Intentem fer-vos un resum:

    • Equip humà: una base molt important del projecte és el voluntariat, que volem incentivar però amb pagaments basats en l'intercanvi d'objectes i serveis (voluntacanvi) i descomptes especials per a col.laboradors. També volem començar a fer remuneracions per a feines importants a preu menor al de mercat, per a ajudar als col.laboradors. Hi haurà també una quantitat reservada a les feines de coordinació general de projecte presencial i el virtual.

    • Obtenció d'ajuts: hem començat donant el pas de demanar ajut per a iniciar el portal per a visualitzar el que ha de ser la peça principal a partir de la qual donar un pas endavant. A partir de tenir un portal web, podrem demanar ajuts a entitats públiques i privades, i alhora demanar a alguns proveïdors i col.laboradors molt seleccionats, afins a la filosofia del projecte que ajudin a tirar-lo endavant. Aquesta visibilitat especial observaràs que l'hem posat com a recompensa Verkami, amb 300 euros fins a desembre de 2013. Seria una mena de publicitat permanent amb el logo visible a la web. També ens mourem per a demanar ajuts, a partir de que el portal estigui fet, per això és tan important que tiri endavant.

    • A banda, estem ampliant de cara a la temporada vinent la xarxa d'establiments associats, amb un pagament simbòlic de 30 euros per ser soci, podran, si compleixen uns requisits de sintonia amb el projecte, ser socis col.laboradors i aparèixer com a recurs aconsellat a la web i en una petita guia que entregarem al soci al setembre de 2012. Tots els socis gaudiran de descomptes als seus establiments.

    • Una altra font de beneficis ha de ser un petit percentatge dels tallers que farem de pagament (continuarem fent molts gratuïts, però alguns seran de pagament), i també un altre petit percentatge de totes les vendes que fem a preu cooperatiu (ser soci de mamaG té beneficis a l'hora d'adquirir els productes que vendrem: cosmètica natural, joguines sostenibles, alimentació eco, llibres, papereria eco). Recordar que tots els beneficis de mamaG són per a reinvertir en el projecte, som entitat sense ànim de lucre, i els farem servir estrictament per a pagar les feines que se'n deriven, i es reinverteixen en acció social.

    • Per a organitzar tot això tindrem dues eines virtuals més: botiga virtual per a fer compres col.lectives i un newsletter virtual lligat al portal per a fer les reserves d'activitats i comunicar-nos amb els socis i seguidors.

    Ja veieu quanta feina a fer!!! Amb tot això esperem poder fer que el projecte sigui autosustentable per sí mateix, però per això és tan important que tirem endavant el portal, el primer pas cap a la professionalització d'un projecte social, i la seva fidelització.

    Aprofito per a recordar que actualment el projecte s'està tirant endavant amb la pràctica totalitat gràcies als recursos i temps que aportem els voluntaris i que necessitem donar un salt amb l'ajuda de tots per a que puguem donar continuîtat al projecte i que aquest pugui fidelitzar-se i crèixer com una eina col.lectiva i servei a les famílies

    Així que ara més que mai, és el moment de que tots els qui heu conegut mamaG i teniu ganes de que continuï endavant, doneu suport a la campanya de mamaG per fer realitat el portal WEB i assegurar que podem continuar treballant!!

    Moltíssimes gracies per aquesta pregunta tan encertada!!!

    Maria Folch

  • David RV

    David RV

    almost 12 years

    Un Portal ha d'administrar continguts, gestionar forums, respondre mails, vehicular ofertes als subscriptors.

    Un cop el portal mamaG al web:
    * Com es gestionarà?
    * Serà en l'àmbit professional o voluntari?

  • mamag-bcn

    mamag-bcn
    Author

    almost 12 years

    Bon dia

    Moltes gràcies Mireia per la pregunta Mireia! Precisament estem preparant una ampliació de l'explcació del projecte, visibilitzant què inclou el projecte web i què significa per la continuïtat de mamaG.

    D'entrada, comentar que el projecte virtual mamaG inclou dos portals webs, la diferencia en complexitat de programació i d'estructura, i per tant de cost, és molt diferent entre una web i un portal.

    Estem preparant, doncs, dos portals web: un de general de mamaG i un subprojecte que es diu Ajugarireciclar. Tot i que l'actual blog de mamaGuinarda té una bona recopilació d'informació, caldra reclassificar-la i ampliar-la o buscar-ne de completament nova en molts casos. No canviem únicament el blog a web, sino a portal web, i a més ampliem considerablement el projecte, per tant, hi ha molt afeina associada.

    El preu inclou també el disseny gràfic del logotip, el disseny web, fotografies, recerca i redacció de continguts, programació, correcció català, traducció castella i angles.

    Entenem que sembli que el preu sigui molt elevat, però assegurem que els voluntaris que hi estan treballant rebran un pagament simbòlic del que suposaria la feina a preu de mercat. Sobretot el que busquem amb la campanya verkamí és:

    • convertir el projecte mamag en quelcom realment cooperatiu, i no basat únicament en les aportacions voluntaries dels col.laboradors

    • donar ànims a la gent que estan treballant en el projecte, aportant de fa temps diners i temps de manera desinteressada, per a continuar endavant

    • visibilitzar en tot el col.lectiu de mamag, d'usuaris puntuals i habituals la capacitat de fer coses col.lectivament i la voluntat de que el projecte mamaG continuï endavant.

    Moltes gracies a tots els que esteu ajudant a fer-ho possible, ens queda encara molt per endavant però confiem plenament en l'energia de la cooperació!!!!

    No dubteu a escriure'ns per a qualsevol altre dubte, així segurament resoldrem les preguntes que molta altra gent s'hagi pogut fer.

    Abraçades

    Maria Folch

  • mireia

    mireia

    almost 12 years

    Hola, he rebut una solicitud per fer una aportació econòmica a MamaGuinarda, i dóna la casualitat que estic bastant familiaritzada amb el món web i em sorprèn el preu que demaneu per fer el web. A part de les seccions que dieu, què més té el projecte

#01 / Moltes gràcies!

Amb la cooperació de 98 mecenes hem assolit la xifra de 6.590 euros per començar a fer realitat el nou portal de mamaG!

L’equip de mamaG volem donar les gràcies a totes les persones (mares, pares, iaies, avis, tiets i tietes, amics i amigues, escoles, escoletes, educadors, professionals, establiments, associacions...) que heu fet possible aquest repte amb diferents aportacions. Per totes nosaltres aquest és un gran estímul per seguir endavant amb aquest projecte cooperatiu de criança i educació que és mamaG.

Ens posarem en contacte amb tots els mecenes per avançar-vos més informació sobre el projecte i les recompenses associades a cadascuna de les aportacions.

És la nostra voluntat començar el ‘curs’ amb el portal de mamaG en funcionament, tot i que potser no en ple rendiment, així que esperem que al setembre podreu veure una part del que serà el portal web de mamaG.

Fins llavors, ens trobareu al nostre bloc (http://mamaguinarda.blogspot.com.es/read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy