❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

"Punt i coma": lluitant contra la depressió

"Punt i Coma" és un llibre que explica una història personal de com es viu una depressió des de dins, en primera persona, i també des de fora, des de l'entorn més proper de la gent que l'envolta. A través d'experiències i testimonis, busca fer una panoràmica de com es pot viure una depressió.

Mabel Rodríguez

A project of

Category

Created in

0
seconds
145
Pledges
2.639€
From 2.200€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

"Punt i coma" és un llibre que explica la història de la Mabel: una noia extravertida, amb una vida laboral i personal estable fins que va caure en l’infern de la depressió.

Recull els mesos sense poder sortir de casa ni del llit, ni poder estar amb gent. Repassa el tractament i la lluita per combatre la malaltia, i tots els alts i baixos que ha anat trobant durant els mesos que l’ha patit.

És un relat en primera persona dels episodis on la malaltia guanyava,

l’enfonsava i fins i tot perdia les ganes de viure; però sobretot és un clam per a la lluita, on les mostres d’esperança són constants.

El llibre no pretén ser un manual d’instruccions ni una guia de tractament sobre la depressió. L’objectiu és donar visibilitat, a partir d’una història real, a una malaltia estigmatitzada i silenciada per la societat. A la vegada, pretén ajudar, en la mesura del possible, tant qui la pateix com al seu entorn.

La depressió és una malaltia que afecta més de 350 milions de persones en tot el món (segons la OMS al 2014). És un trastorn que afecta persones de totes les edats i condicions socials de tots els països. Provoca angoixa mental i pot afectar la capacitat de les persones per dur a terme activitats de la vida diària.

Però, per sobre de tot, és una malaltia i un infern contra el que es pot lluitar i es pot guanyar.

La història de la Mabel és només un exemple.

Per què necessitem la vostra ajuda?

Som la Mabel Rodríguez i el Frederic Muniente, dos apassionats de la vida, els llibres i les històries. La Mabel havia viscut una història i va conèixer en Fede, un periodista i escriptor amb ganes d'explicar-la. Junts hem dut a terme aquest projecte amb moltes ganes, sobretot amb la il·lusió de poder escriure una història que pogués ajudar a altres persones.

Quan ens vam llençar a dur a terme aquest projecte, pensàvem que el més difícil seria escriure el llibre, i convertir una experiència en lletres i lletres que omplissin pàgines.

I no.

Darrera d’un projecte com aquest hi ha una feinada de la que no n’érem conscients en el moment de començar, i que hem anat trobant i treballant a mesura que hem avançat. Algunes d’elles ens han suposat o ens suposaran un cost monetari. Com tots sabem, el cost de la cultura al nostre país és molt elevat. És per això que us necessitem per superar totes aquestes barreres i poder oferir un bon llibre!

Els diners de les vostres aportacions els destinarem l’edició i producció del llibre: des de les tasques de correcció i maquetació a les d’impressió.I, el més car de tot, l'enviament per fer-los arribar a les vostres mans.

En cas de superar la quantitat establerta, a banda d’enviar-vos unes abraçades enormes a tots vosaltres, reinvertirem els diners excedents en la traducció de llibres en altres idiomes, en l’edició especial en tapa dura i en una presentació tant gran com el pressupost ens permeti.

El nostre principal objectiu és donar visibilitat a una malaltia sovint amagada i estigmatitzada. Arribar a com més persones millor. I, sobretot, poder oferir un granet de sorra a totes aquelles persones que pateixen depressió o acompanyen a algú que en pateix.

Ens ajudeu?

El nostre equip

Per a poder oferir un llibre de qualitat, hem necessitat un equip de professionals per tirar endavant el projecte: l’Enric Pineda i Traïd, la Sara Garcia Salabert i en Guillem Mota Estrada. Aquestes tres persones completen el nostre equip, i sense ells, igual que vosaltres, no hi hauria projecte.

L’Enric s’ha encarregat de la gestió i manteniment del portal web del projecte.Això inclou tota la logística i programació, i la contractació i manteniment del servidor i el domini durant el període de llançament i promoció del Verkami i el llibre.

Per la seva banda, la Sara s’ha ocupat de tot el treball de disseny gràfic: el disseny de la portada, l’assessorament tipogràfic i d’estil, i el disseny de logotips, punts de llibre i altres elements gràfics relacionats amb els diferents aspectes relacionats amb el projecte.

Així mateix, també hem necessitat un especialista per la gestió i edició del contingut audiovisual i fotogràfic del llibre i el portal web. En Guillem s’ha encarregatde les fotografies de portada, el disseny conceptual, i les infografies i material fotogràfic del web i el blog.

El llibre, a més, compta amb un pròleg molt especial escrit per l’Agnès Marquès, periodista i presentadora del telenotícies de tv3. Ella i el seu programa, La gent normal del 33 van ser determinants per a donar l'empenta que la Mabel necessitava per explicar al món la seva malaltia.

Quines recompenses us esperen?

Hem plantejat les recompenses en base a les dues coses que buscàvem en fer el llibre: explicar una història i fer visible una malaltia desconeguda i mal compresa.

Per això, les nostres recompenses estan focalitzades al propi llibre i a la visibilitat d’aquest i de la història del punt i coma.

Amb les xapes, els punts de llibre, el penjoll i, fins i tot, el tatuatge, volem mostrar la història del punt i coma, del nostre llibre i de la màgia que hi ha darrera d’aquest signe de puntuació. Si voleu saber-ne més, de manera personal, també podeu triar la recompensa de conèixer als autors, compartir una estona amb ells i poder preguntar-nos tot allò que voleu, sobre el llibre, sobre la malaltia o qualsevol detall que no us vulgueu perdre!

Calendari previst

La nostra aventura a Verkami comença el 19 de febrer i acabarà el 31 de març. Necessitarem les vostres aportacions per engegar la impressora i enviar els llibres a enquadernar.

L’endemà de finalitzar el Verkami demanarem la primera edició del llibre a la impremta. En una setmana ens el faran arribar i tindrem una altra setmana per a preparar les comandes i que us el fem arribar a casa vostra (o el pugueu recollir el dia de la presentació!) El nostre propòsit és que tingueu el llibre i les vostres recompenses la mateixa setmana de Sant Jordi!

+ Info

Web Punt i Coma
Facebook
Twitter

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

4 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Mabel Rodríguez

    Mabel Rodríguez
    Author

    about 7 years

    Benvolgut Oriol, Moltes gràcies per les teves felicitacions.

    Aquest llibre està en procés de finançament a través de Verkami, una plataforma de micromecenatge, on les persones interessades en que el llibre sigui una realitat fan una aportació i reben, a canvi, una recompensa.

    Moltes de les aportacions tenen com a recompensa el llibre en paper, de manera que t'animo especialment a que facis la teva aportació. L'aportació de 15 euros és la que inclou el llibre en format paper i digital.

    El sistema és completament segur, i el càrrec només es farà si s'aconsegueix l'objectiu d'aquí a 37 dies.

  • ORIOL GODAY

    ORIOL GODAY

    about 7 years

    Abans de tot,benvolguda Mabel,et felicito per haver escrit un llibre de quan vas tenir depressió;pot ajudar a moltíssima gent que l´està passant.Com pots veure n ´he fet un comentari.

    Però,¿on es pot comprara el teu llibre?;així ¿com quin preu té?

  • Mabel Rodríguez

    Mabel Rodríguez
    Author

    about 7 years

    Bon dia,

    I tant, ens agradaria molt poder-lo presentar, sobretot en entitats! Aquí tens el meu correu: [email protected]. En parlem i mirem com fer-ho!

    Moltíssimes gràcies per posar-te en contacte!

  • 4nd0

    4nd0

    about 7 years

    Bon dia Mabel,

    Sóc activista a dues entitats de salut mental i ja he fet córrer el teu verkami. Si tens pensat presentar-lo podria ser interessant fer-ho també en aquestes entitats. Seguim en contacte.

#05 / Per Sant Jordi, Punt i coma

Salutacions a tothom,

Després d’unes setmanes molt intenses des d’aquell 31 de març en el que vam finalitzar el Verkami, tornem a posar-nos en contacte amb vosaltres per anunciar-vos més novetats.

En primer lloc, ja tenim tots els exemplars, en català i castellà, impresos. A la nostra web veureu que hem afegit una nova pestanya, la de botiga, per si no vau poder participar al Verkami i us interessa obtenir una còpia del llibre o regalar-li a algú, o recomanar-nos...

També volem aprofitar per comentar-vos una altra cosa que ens fa molta il•lusió. Els primers exemplars de Punt i coma pels mecenes ja estan enviats, i us arribaran ben aviat. Encara queden alguns mecenes que no han respost al formulari per rebre el seu llibre, així afanyeu-vos a respondre i us l'enviarem el més aviat possible! El nostre objectiu és que entre aquesta i la setmana vinent tots pugueu tenir el llibre i les recompenses a les vostres mans!

read more

#04 / Gràcies!

Bona nit, amics i companys!

Avui ha acabat l’aventura de 40 dies i 40 nits que vam iniciar el passat 19 de febrer. Com us vam dir, la tria del dia d’inici no havia estat casual: formava part de la història de la malaltia de la Mabel. Una data que sempre perduraria al seu ADN. Avui, 31 de març, finalitza l’aventura que ens ha permès fer realitat l’objectiu que ens havíem marcat, ple de dubtes, pors i molta il·lusió: poder finançar el nostre llibre “Punt i coma: lluitant contra la depressió”. A partir d’avui, aquesta data formarà part de les nostres vides, com cada un dels vostres noms.

Entre tots vosaltres heu aconseguit que el superem amb un èxit que ni esperàvem. Milers i milers de gràcies a cada un dels 131 mecenes per les 145 aportacions que ens han ajudat a fer possible aquest somni!

Estem immensament feliços, i estem en núvol. A falta d'alguna frase millor, us direm una cosa que ja sabeu: ens heu ajudat a fer realitat un somni.

I què farem, a partir d'ara?

read more

#03 / Verkami assolit!

Bon dia a tots i totes!

Ahir a la tarda el marcador del Verkami va passar de vermell a verd... Sí, ho hem aconseguit! Hem arribat a l'objectiu del Verkami per poder tirar endavant el llibre!!!

Estem extremadament contents, molt molt i molt feliços. Volem donar les gràcies a les 127 persones que ens han ajudat a tirar-ho endavant, i també a tota la resta que ens ha donat suport per aconseguir-ho. Per tot el que ens heu demostrat, tot, mai tindrem prou paraules per agrair-vos-ho.

Què farem ara? Doncs enviarem el llibre a impremta tan aviat com puguem, i ens posarem a signar i dedicar-vos un a un els llibres que ens heu demanat. I amb tot el que vingui després, ja sabeu el lema del llibre...

La història no ha acabat.

Ara que ja podem comptar amb tirar endavant el projecte no ens podem aturar. Aquest projecte seguirà viu, amb formes i maneres que encara ni hem pensat, però que sense vosaltres tampoc serien possibles.

read more

#02 / El capítol més necessari

Tots els lectors de Punt i coma coincideixen en dir que el capítol escrit pel Marc és el més necessari del llibre. I jo no puc estar-hi més d’acord.

Pot semblar curiós que, tot i escriure un llibre sobre la meva experiència en primera persona, consideri que el més necessari sigui el capítol escrit per una altra persona sobre mi. Però és que en realitat el Marc no parla de mi: ell té una història pròpia sobre la malaltia, la de la seva pròpia experiència. I això, estimats meus, dóna per un llibre sencer.

Tots aquests mesos he estat reivindicant la importància d’escoltar els malalts de depressió, ja que som persones incompreses, sovint jutjades i, sobretot, que necessitem molt recolzament del nostre entorn. Durant aquests mesos, el Marc m’ha fet aprendre que és igual d’important escoltar les persones que pateixen la depressió al costat dels malalts. Conviure amb la depressió és tant dur com patir-la.

read more

#01 / 19 de febrer

Durant més de cinc mesos, aquest calendari tan original que em va regalar un amic invisible va romandre aturat al 19 de febrer. Ningú va gosar canviar-lo, malgrat que segurament no era gaire agradable de veure. Aquell 19 de febrer, el de ara fa un any, vaig arribar a l’oficina com cada matí, potser una mica més trista i nerviosa que normalment. Però, com cada matí, vaig canviar el cub amb el número del dia en el que estàvem i vaig encendre l’ordinador. Mai vaig arribar a apagar-lo.

Aquell dia, ara fa un any, vaig marxar de la feina en una ambulància. Tot l’estrès, angoixa i por que feia setmanes que acumulava es van fer evidents i el metge va decidir que no tornés a treballar-hi en un temps. Mai més vaig tornar a fer-ho.

Avui, dotze mesos més tard, he substituït l’estrès, l’angoixa i la por per alegria, esperança i il·lusió. Després de just un… read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy