❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Construccions identitàries Work in progress: EL LLIBRE!

La fotògrafa Mar C. Llop es proposa plasmar en un llibre diferents realitats de les persones transgènere. Partint de la pròpia experiència de trànsit de l'autora, Construccions identitàries Work in progress s’endinsa des de diferents angles als discursos, sentiments, vivències i corporalitats.

Mar C. Llop

A project of

Created in

0
seconds
180
Pledges
8.255€
From 8.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

En primera persona

Fa uns anys la fotògrafa Mar C. Llop inicia ella mateixa un trànsit que li obre un nou entorn. Construccions identitàries. Work in progress recull l'experiència de molta gent que, com ella, decideix emprendre el camí cap a la vivència trans*. El projecte captura els processos corporals que experimenta la gent transgènere, mostra les persones i les famílies implicades, i també el secret que moltes vegades acompanya el cross-dressing o transvestisme. Un projecte des de dins de la comunitat trans*, a partir de la pròpia experiència de l'autora.

El propòsit: fotografiant els trànsits

Construccions identitàries. Work in progress és el projecte de la fotògrafa Mar C. Llop per editar un llibre que reculli les fotografies de les transformacions de cossos en trànsit, des del respecte i la creativitat: instantànies dels cossos, però també dels pensaments i sentiments de les persones transgènere. L’objectiu del treball és difondre les diferents realitats trans* i mostrar que es pot ser trans* de moltes maneres. El llibre serà una co-edició entre les editorials Bellaterra Edicions i Pol·len edicions.

"Hi haurà qui no entendrà el meu propòsit, que no m’entén; per això és important crear referents sobre qüestions que a voltes resten estigmatitzades. D'aquí neix aquest llibre, per donar un cop de mà a qui s'està pensant emprendre un procés trans*, o simplement hi pensa, i a totes les persones dels seus cercles afectius que busquen informació per entendre la temàtica una mica millor".

L'exposició prèvia

L’obra fotogràfica parteix d’una exposició que es va començar a gestar al 2013. Així ho explica Mar C. Llop: “La idea de l’exposició sorgeix quan veig que algunes persones del meu entorn comencen a canviar: passen de viure el gènere de manera fluïda a posicionar-se, mitjançant un procés trans*, en el gènere escollit, que dissideix d'aquell sentenciat en néixer. En aquest moment ofereixo a aquestes persones l'opció de plasmar una representació del seu cos canviant".

El projecte Construccions identitàries Work in progress és polític: és imperatiu despatologitzar el fet transsexual, així com va passar amb el fet homosexual als anys 90.

La idea de “work in progress” es basa en el concepte de procés, en descobrir-se a la velocitat desitjada i fins allà on cada una sent.

Ara, el llibre

El llibre està dividit en quatre seccions, que ressegueixen el camí que va fer la Mar C. Llop a través del projecte: Conceptes; Persones; Vincles i EnTrànsit.

La Mar va començar capturant fotogràficament el trànsit de moltes persones, partint d'un llenç negre que li permetia adaptar-se al màxim a qualsevol escenari: així va sorgir EnTrànsit. En paral·lel, la fotògrafa va començar a retratar els protagonistes d'aquests trànsits en el moment en què arribaven, vestits i vestides: i va ser així que va sorgir Persones. La secció també s'obria a persones que estaven en altres moments vitals. La secció Vincles va sorgir per mostrar les relacions diverses que tenen les persones que viuen el gènere de manera dissident. Finalment, Conceptes situava alguns temes de reflexió, en paraules i en imatges, en un intent de plasmar discursos, vivències i sensacions: la fragilitat, el transvestisme, les criatures trans, la visibilitat dels homes trans, la socialització, les hormones, la política biomèdica patologitzant...

Les fotografies del llibre són acompanyades per textos, en la secció Conceptes de la Mar C. Llop, i en les seccions Persones i Vincles escrits per les pròpies protagonistes fotografiades. Podríem dir, doncs, que és un llibre coral fet de moltes mirades i veus.

Qui impulsa el projecte: l'autora

Fotògrafa freelance i activista de l'associació de persones trans* Generem!. Mar C. Llop neix a Barcelona el 3 de juliol de 1967, estudia fotografia a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (1981-1986) i realització de vídeo al Centre de la Imatge (1987-1988).

Mar C. Llop munta el seu primer estudi l’any 1996. Des de llavors treballa en el món editorial i publicitari amb una àmplia cartera de clientela, especialitzant-se en interiorisme, arquitectura, moda i retrat (El Mueble, Arquitectura y Diseño, Casa Ideal, Habitania, Cuerpo Mente, Côte Sud, Güell Lamadrid, Taller de las Indias, Toni Miro, Nice Things-Paloma S...).

Des del 2013 està desenvolupant el projecte Construccions identitàries Work in progress sobre les diversitats de gènere. El projecte ha estat publicat al Diari Ara, El País, Time Out i exposat al Centre de Fotografia mitjans Documentals de Barcelona l’octubre de 2014, al 2015 al Centre Cultural la Farinera del Clot i al Ajuntament de Tarragona, entre d'altres.

Altres projectes personals són "Escocesos sense espai", retrats de la gent que treballava a la fàbrica La Escocesa i muntats en una sola foto de 1.38 per 12 metres, a l'estil de codi de barres per protestar contra l'especulació immobiliària; o la sèrie de fotografies nocturnes de paisatges a la llum de la lluna a Cap de Creus "Reflexes Llunàtics"(2009).

Qui l'acompanyana: les editorials

En l'exposició de La Farinera, l'editor de Bellaterra Edicions, Jose Luis Ponce, va proposar a la Mar C. Llop fer-ne un llibre. Tot seguit s'hi va sumar Pol·len edicions. Les dues editorials faran una co-edició per treure a la llum aquest llibre de fotografies i raonaments.

A què es destinaran les vostres aportacions

Les aportacions dels i les mecenes contribuiran a fer realitat un somni: convertir les fotografies de la Mar C. Llop i de totes les persones que l'han acompanyat en el procés de descobriment i creativitat en un LLIBRE.

CARACTERÍSTIQUES DEL LLIBRE

Mides: 23 x 28 cm

Pàgines: 244

Paper interior: Estucat Mate PQ FSC

Enquadernat cosit en tapa rústega

PVP: 30 euros

El llibre estarà ecoeditat, és a dir, seguirà criteris de respecte al medi ambient i incorporarà una motxilla ecològica per mostrar l'impacte ambiental del llibre ­-i sobretot l'estalvi aconseguit a partir de l'aplicació de bones pràctiques en el disseny i la producció del mateix.

Aquí en podeu veure algunes mostres de la maquetació.

CONCEPTES

PERSONES

VINCLES

ENTRÀNSIT

Quines recompenses oferim?

El llibre en paper serà la recompensa estrella d'aquesta campanya, una obra impresa amb paper de la màxima qualitat. Una de les altres recompenses és una edició limitada deluxe amb estoig exclusiu.

Si voleu copsar totes les protagonistes del llibre no us perdeu la recompensa amb el pòster collage col·lectiu Persones, amb fotografies de les diferents protagonistes implicades.

Una recompensa també inclou la xerrada-presentació del llibre amb l'autora, la Mar C. Llop, per conèixer el procés d'elaboració del llibre i també alguns dels participants del mateix.

Si voleu proposar una recompensa a mida, feu-nos-ho saber a [email protected].

El calendari

La idea és poder lliurar les recompenses a principis del 2017. Es farà una festa per als i les mecenes perquè puguin recollir les seves recompenses. En el cas que no pugueu venir, es podrà recollir en la llibreria de Barcelona Espai contrabandos (c/ Junta de comerç, 20). Recordeu que hi ha recompenses que inclouen enviament.

Contacte

Correu

[email protected]
Facebook Mar C. Llop
Web Mar C. Llop

Facebook Pol·len edicions
Twitter Pol·len edicions
Facebook Edicions Bellaterra
Twitter Edicions Bellaterra

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

11 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • rosa

    rosa

    over 7 years

    mis felicitaciones por el proyecto, me parece sincero, honesto y que son realidades que se deben de conocer y de esta manera tan estupenda lo estás haciendo. me encantará tener el libro. un abrazo grande rosa

  • Beatriz

    Beatriz

    over 7 years

    Hola, enhorabuena, acabo de darme cuenta de que no tuve en cuenta que necesitaríamos un envio Internacional ya que vivo en Paris. Como podría hacerlo? Gracias

  • bea

    bea

    over 7 years

    Hola, estoy interesada en comprar el libro , no se donde puedo comprarlo. Me puede decir?gracias

  • Mikel

    Mikel

    over 7 years

    Hola Mar, quise comprar un libro pero al intentar tuve un problemilla técnico (no sé cuál es porque no entendí). Anduve tarde y es totalmente mi culpa. No pude escribir esto antes. No sé si podré comprarlo aunque el crowfunding se haya cerrado...

  • Beatriz

    Beatriz

    over 7 years

    Hola, enhorabuena, acabo de darme cuenta de que no tuve en cuenta que necesitaríamos un envio Internacional ya que vivo en Paris. Como podría hacerlo? Gracias

  • Mar C. Llop

    Mar C. Llop
    Author

    over 7 years

    Gracias por tu apoyo! Sí, en la sección Vínculos y en Conceptos aparecen por supuesto las criaturas trans. Un abrazo!

  • Lidia

    Lidia

    over 7 years

    Incluye fotos de algún menor? Soy mamá de un niño trans de 6 años y es una realidad q debería plasmar tu libro. Es maravilloso por cierto!!!! Cuenta con mi colaboración. Lo quiero 😍😍

  • Mar C. Llop

    Mar C. Llop
    Author

    over 7 years

    Sí, ahora sí. Disculpa la tardanza. Lo encontarás en el web principal.

    Aportando 45€

    0 MECENAS

    Libro impreso + Tu nombre en los agradecimientos

    Envío internacional incluído

  • Pablo

    Pablo

    over 7 years

    ¡Muchas gracias Mar! He estado revisando y no veo la opción ¿Seguro que se ha añadido? Igual es que estoy un poco cegato...

  • Mar C. Llop

    Mar C. Llop
    Author

    over 7 years

    Hola! Gracias por tu pregunta e interés.

    Hemos añadido una recompensa con envío internacional. Ya podrás conseguirlo así y te lo enviamos.

    Gracias! Mar

#03 / Mecenes, podreu tocar el llibre el dia 1 d'abril! #joia

Benvolgudes mecenes ja tenim el llibre físic...real!

Amb molta il·lusió podem posar data a la presentació del llibre: 1 d'abril.

Per mi seria un gran plaer comptar amb la vostra assistència a la presentació del llibre Construccions identitàries Work in progress (edició bilingüe català i castellà): es presenta per a totes les mecenes el proper dissabte dia 1 d'abril a les 12:30h a l'Espai Contrabandos (c/ Junta de Comerç, 20). M'agradaria compartir amb totes vosaltres una estona de xerrada i un aperitiu primaveral. Us hi apunteu?

Allà mateix podreu recollir la vostra recompensa: un quilo de paper estampat d'experiències.

Què passa si no puc venir?

Les que no pogueu venir, no patiu, en les properes setmanes anirem preparant els enviaments postals. Si la vostra recompensa inclou recollida física a la llibreria, a partir de dilluns que ve ja podeu passar-vos. Qualsevol dubte, podeu escriure'ns a [email protected] o a [email protected].

read more

#02 / Recta final: fem-lo possible, hagámoslo posible!

Ja som a la recta final de la campanya de Verkami per editar el llibre Construccions identitàries Work in progress. Resten 4 dies i volem demanar-vos un darrer impuls en difusió del projecte.

Sí! Sabem que ja ho heu compartit i ho heu explicat a tothom, però encara necessitem un petit pas més.

El llibre Construccions identitàries Work in progress és especial: una obra que recull les històries de 70 persones #trans que no només s'han deixat fotografiar per la càmera de la fotògrafa Mar C. Llop, sinó que han escrit per explicar les seves vivències, els seus vincles, els seus sentiments i compartir-los obertament, sense secrets, ni pors.

És un llibre valent, un llibre des de dins de la comunitat #trans. I per això volem que surti.

Un llibre que ja ha topat amb la censura de Facebook: en dues ocasions han tancat la pàgina de l'autora, associant les fotografies i el contingut a quelcom reprovable. Una mostra del patriarcat i del mercantilisme més pur. Per això us necessitem.

read more

#01 / Un llibre amb 70 protagonistes / Un libro con 70 protagonistas

[català]

Mecenes del llibre, primer de tot agrair-vos el vostre suport al projecte de llibre Construccions identitàries Work in progress. La mirada popular sobre el fet trans s'enmarca dins d'uns estereotips que resten molt allunyats de les veritats de la gran majoria de les persones del col·lectiu. És per això que urgeix crear un imaginari que aporti una mirada molt més diversa creant referents positius des de la cultura. D'aquí neix aquest projecte.

El llibre al qual heu donat suport, fet des de dins de la comunitat trans* i en primera persona, mostra 70 persones que s'han exposat visibilitzant-se en fotografia i paraula, entre elles jo mateixa. El llibre, en castellà i català, és una coedició entre Ed. Bellaterra i Pol·len edicions. L'obra tindrà 244 pàgines i inclourà 108 fotografies repartides en les seccions Conceptes, Persones, Vincles i EnTrànsit.

Construccions identitàriesread more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy