❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Ni doblegats ni domesticats

Una eina per pensar el futur del sindicalisme en forma de curt documental, mirem els 50 anys d'història de CCOO per pensar en els 50 propers #Nidoblegatsnidomesticats

Category

Created in

0
seconds
206
Pledges
12.240€
From 12.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

Ni doblegats ni domesticats neix com a curt documental en el marc commemoratiu del 50 aniversari de Comissions Obreres i com a iniciativa de la Federació d'Indústria; serà una eina de difusió del sindicalisme a través d'un repàs a diferents lluites, conquestes i derrotes de la sectorial en els darrers cinquanta anys. Volem que al mateix temps serveixi com a eina per obrir el debat sobre les transformacions que ha de fer el sindicalisme per poder seguir sent capdavanter en les lluites per la transformació social i poder revertir les actuals condicions laborals.

Farem un documental que repassi les lluites i conquestes dels darrers 50 anys de la Federació d'Indústria de CCOO amb la mirada posada a l'Assemblea Oberta que celebrarem el proper mes d'octubre de 2015, per tal de generar debat i repensar entre tots el sindicalisme.

Que explicarem?

El documental farà una panoràmica des dels orígens de CCOO fins al futur a partir de 4 converses entre treballadores i treballadors de generacions diferents. Així fets històrics com l'ocupació de la SEAT l'any 1971, les reivindicacions al voltant de la innovació tecnològica del tèxtil als anys 80 o les reivindicacions per la igualtat salarial entre homes i dones ens serviran de punt de partida per analitzar la deriva cap a l'individualisme o les deslocalitzacions. Un documental sense grans noms ni passats gloriosos que ha de posar el seu gra de sorra pel futur de la transformació del sindicalisme

Farem dues versions, una de quinze minuts per presentar-la a festivals de cinema i una altra de vint-i-dos per les projeccions internes.

Per què una campanya de micromecenatge?

Fer un curt documental d'aquestes característiques requereix d'uns recursos addicionals dels què actualment no disposem, així que la federació d'Indústria cobreix una tercera part (6.000 €) del cost del projecte, i la resta del finançament el volem cobrir amb aquesta campanya.

Igual que en el sindicalisme, en les campanyes de micromecenatge es tracta de sumar esforços per un objectiu comú, el nostre objectiu és crear una eina útil per repensar la defensa dels drets dels treballadors i les treballadores i creiem que des d’un principi cal que això ho fem entre totes i tots, que el projecte sigui col·lectiu i que la implicació de tots nosaltres sigui també una implicació en el futur del sindicalisme. Per aquestes raons el nostre Verkami no serà només un mètode de finançament sinó que serà una manera de generar una comunitat al voltant del projecte i demostrar una vegada més que quan ens unim som imparables.

Qui sóm?

El director
Pol Fuentes és un jove i experimentat director de videoclips, vídeos corporatius i documentals. Conegut també per la seva faceta de cantant del grup Rosa Luxemburg, ha dirigit videoclips per bona part de l’escena musical catalana, amb grups com Lax’n’busto o Gossos. És col·laborador de COMPACTO, especialment en els projectes audiovisuals amb entitats socials com Joves d’Esquerra Verda. És el director del documental "La meva generació" per Enderrock.

La productora
Compacto és una cooperativa que neix l'any 2010 de la mà de joves cineastes compromesos en diferents espais de lluita, creiem en la combinació entre narrativa, entreteniment i compromís social com a eines per la transformació social.

Calendari

Rodatge: De principis de Maig fins a finals de Juny

Postproducció: Juliol

Inici Projeccions: Inici al setembre fins a l'estrena a l'Assemblea Oberta d'Octubre

Recompenses: S'entregaran a partir d'Octubre

A què destinarem les vostres aportacions?

Les aportacions serviran per cobrir totes aquelles despeses derivades d'una producció d'aquestes característiques:

-Lloguer de material de càmera i de l'equip d'il·luminació

-Postproducció de so

-Sou digne per l'equip

-Despeses derivades de l'entrega de les recompenses

-500 dvd's i l'enviament als 50 primers festivals.

Si aconseguim recaptar la xifra inicial les nostres següents fites seran:

  • Si arribem a 15.000€: editar 1000 DVD i enviar-lo a 100 festivals.

  • Si arribem a 18.000€: editar 2000 DVD i enviar-lo a 150 festivals.

Sobre les recompenses

Primer de tot entenem que la màxima recompensa que els hi podem donar als nostres mecenes és crear una peça que realment es converteixi en una eina útil de cara a l’Assemblea Oberta i que pugui tenir una difusió fora dels cercles habituals.

Per tal d'intentar correspondre a les seves aportacions les recompenses aniran:
(Les recompenses s'hauran de recollir a la seu de Via Laietana o en una seu intercomarcal)

Federació d'Indústria de Catalunya CCOO

Twitter:@FICCOOCat

Facebook:CCOO d'Indústria de Catalunya

Web:CCOO Indústria

Compacto

Twitter:@compactocoop

Facebook :Compacto

Web:Compacto

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

5 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Ni doblegats ni domesticats

    Ni doblegats ni domesticats
    Author

    almost 9 years

    Hola José,

    Ponte en contacto con nosotros a través de: [email protected] y te facilitaremos los datos de cuenta para hacer un ingreso. Muchas gracias por tu interés en el proyecto.

  • José González Mora

    José González Mora

    almost 9 years

    ¿Aparte de la Red,no se dispone de Nº de cuenta para poder hacer aportaciones?

  • Ni doblegats ni domesticats

    Ni doblegats ni domesticats
    Author

    almost 9 years

    Querido orentino,

    La cita original de Marcelino es en castellano y hemos querido ser fieles a su espírito en la traducción al catalán.

    Otra posible traducción de "doblados" es "plegats", que también significa "juntos" (en castellano). No queríamos hacer uso de esta acepción en negativo porque precisamente el sindicalismo persigue la acción colectiva de los trabajadores, en definitiva "anar junts"...

    Gracias por tu interés, esperamos que te animes a formar parte del proyecto-

  • Ni doblegats ni domesticats

    Ni doblegats ni domesticats
    Author

    almost 9 years

    En respuesta a la pregunta de orentino

  • orentino

    orentino

    almost 9 years

    Perdonad el matiz. Doblados no es lo mismo que doblegados. Y creo que "doblegats" en catalán quiere decir " doblegados " en castellano. Conceptos distintos. Doblegats sería más cercano al "domesticados " al que aludía la frase célebre de Marcelino.

#17 / NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS ja està en obert per tothom!

Hola mecenes,

Esperem que hagueu tingut la oportunitat de veure ja el documental, ja fos el dia de l'estrena o a través del link que us vam fer arribar fa uns dies i us hagi servit per reflexionar sobre el futur del sindicalisme.

A les últimes publicacions en aquest blog hem anunciat els passos que hem donat respecte a l'ús de NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS com a eina de transformació del sindicalisme i ja ha arribat el moment en què pengem el nostre projecte a la xarxa amb la intenció que arribi al màxim de públic possible i que entre tots puguem sumar forces i energia.

Podeu trobar el documental a www.nidoblegatsnidomesticats.org juntament amb una petita guia per organitzar les vostres pròpies projeccions i reflexionar al voltant dels temes que es tracten. A la web i trobareu un document amb eixos temàtics per debatre que té com a objectiu que el documental sigui l'inici del debat no el final.

read more

#16 / Aquí teniu el tràiler de NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS

Hola companys,

Fa dues setmanes que vam estrenar NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS i encara ens dura l'alegria de la recepció que va tenir entre tots aquells que veu poder venir a l'estrena. Ara volem que aquest projecte que hem construït entre tots comenci a fer camí més enllà dels mecenes i, per això, ja tenim llest el tràiler. Esperem que us agradi i ens ajudeu en la difusió. Volem arribar el més lluny que sigui possible! Compartiu, difoneu, envieu per WhatsApp i ajudeu-nos a què el vegi el màxim de persones possible.

Us havíem promès l'enllaç perquè els mecenes pugueu veure el documental per aquesta setmana, entre demà i dilluns us enviarem l'enllaç per poder accedir-hi.

Finalment recordar-vos que, si encara no ho heu fet, podeu passar a recollir les recompenses a la seu de CCOO d'Indústria de Catalunya (Via Laietana, 16, 3a planta). Només queda pendent el DVD del documental que us avisarem quan els tinguem.

NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS

Gràcies!

#15 / Ens acompanyeu en el camí de NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS?

Hola mecenes,

Primer de tot, volem agrair-vos la vostra presència a tots els que vau poder venir a l’estrena de NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS del passat divendres 29. Gràcies a vosaltres i a l’enriquidor debat posterior, l’estrena va ser tot un èxit.

Volem reiterar una vegada més que NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS no hagués estat possible sense la vostra ajuda i us necessitem com mai. Sempre hem dit que la funció d’aquest projecte és ser una eina útil per al sindicalisme i col·laborar per a què entre tots i totes repensem i construïm el sindicalisme del segle XXI.

Després de l’acollida que hem tingut, molts ens heu demanat quan i com podreu veure NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS. Per aquest motiu, la setmana vinent els mecenes rebreu un link perquè el pogueu veure en primícia.

Respecte a la resta de recompenses, si no vau poder venir a l’estrena, podreu passar a partir del proper dilluns dia 9, per la planta d’Indústria de la seu de CCOO Catalunya (Via Laietana,16) per recollir-lesread more

#14 / Ens veiem a l'estrena?

Hola mecenes,

Només ens queden unes hores per l'estrena de Ni doblegats Ni domesticats i tenim moltes ganes de que pugueu veure el resultat d'aquests mesos de feina.

Com hem comentat sempre, volem que aquest projecte sigui una eina útil pel sindicalisme, i això vol dir que demà només és l'inici d'aquest viatge, i que esperem que ens acompanyeu en tot el trajecte com ho heu fet fins ara.

Us deixem el cartell que hem fet i que a partir d'ara ens acompanyarà per allà on passi Ni doblegats Ni domesticats.

Recordar que demà l'estrena i posterior debat és a les 18:00 a la Sala d'Actes de la seu de CCOO (C/ Via Laietana,16). Tots els mecenes que vingueu podreu recollir les vostres recompenses a excepció del DVD. En breus us comunicarem els passos a seguir per tenir-lo a casa vostra.

Ens veiem demà?

NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS

#13 / Convidats al debat i recompenses

Hola mecenes,

Com sabeu aquest divendres farem l'estrena de Ni doblegats Ni domesticats i us volem comentar diversos aspectes de l’esdeveniment:

Primer de tot, ja han confirmat la seva presència les persones que participaran en el debat posterior a la projecció del documental. Seran en Joan Carles Gallego (Secretari general de CCOO Catalunya), en Javier Pacheco (Secretari general de CCOO Indústria), l' Esther Sánchez (Doctora en dret i màster en Dret de Treball) i el Pol Fuentes (Director del documental)

També us volem ensenyar algunes de les recompenses que podreu recollir els mecenes que vingueu a l'estrena.

Xapes

Samarretes

Amb l’objectiu de què l'estrena sigui un èxit necessitem de la vostra col·laboració: Veniu amb amics o amigues, pares o mares, parelles o fills. L'entrada serà gratuïta i, a més de gaudir de l'estrena, podreu participar i dir la vostra al debat, perquè el que ens interessa és construir en comú el sindicalisme del futur.

read more

#12 / Ja tenim data d'estrena!

Hola companys i companyes,

Després de mesos de feina i d’anar informant-vos de l’evolució del projecte ha arribat el moment que tots estàvem esperant, ja tenim data oficial per l’estrena de NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS. Serà el divendres 29 d’Abril a les 18:00 a la sala d’actes del sindicat a Via Laietana. L’estrena s’emmarca en les activitats culturals al voltant de l’1 de Maig i esperem que serveixi perquè entre tots recordem la necessitat i importància de què el moviment obrer lluiti unit i amb objectius comuns.

L’acte d’estrena consistirà en una projecció del documental i un debat posterior amb convidats del sindicalisme i part de l’equip tècnic incloent el director Pol Fuentes. Esperem que us sentiu animats a participar en el debat i entre tots puguem reflexionar sobre els principals reptes que té el sindicalisme avui en dia per seguir sent una eina útil.

Aquell mateix dia farem entrega de les recompenses excepte la còpia en DVDread more

#11 / Novetats sobre NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS

Hola companys i companyes,

El 2016 ja empeny i ja queda ben poc perquè puguem ensenyar-vos el projecte que fa un temps estem realitzant i que esperem que sigui una eina útil pel sindicalisme.

NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS ha anat creixent els darrers mesos d’una manera que ni ens podíem imaginar quan el vam començar i n’estem molt contents. Des de l’esperit documental amb el qual el vam encetar hem anat veient com s’ha anat transformant gràcies a tota la col·laboració que hem anat rebent, i al final, per tal que aquest projecte pogués seguir sent corretja de transmissió de les il·lusions per transformar el sindicalisme, hem acabat creant un híbrid on la ficció i el documental s’entrellacen.

A partir del punt de vista del nostre director i amb un to fresc hem volgut que a més de ser útil fos entretingut, que faci plantejar-se a l’espectador els grans reptes del sindicalisme sense sentir-se alliçonat.

read more

#10 / T'expliquem en quin punt es troba el documental

Hola companys i companyes,

L’any s’acaba però la feina no. Com que feia temps que no us explicàvem avenços volem felicitar-vos les festes i explicar-vos en quin punt estem.

Els creadors de “Ni doblegats ni domesticats” hem aprofitat que l’Assemblea Oberta finalment no va acollir l’estrena per fer-ne millores: el vam ensenyar a unes quantes persones de confiança, tant del sindicat com del món del cinema, i ens van fer propostes de millora.

Ens vam tancar a escriure una nova versió del guió a partir del que vam rodar i mostrar llavors, i al gener esperem poder enllestir-ho mentre trobem una nova data per organitzar l’estrena.

Estem molt satisfets de tota la gent que hem conegut al llarg del procés de creació d’aquest documental, som molts sumant dia a dia per a la transformació del sindicalisme i esperem que quan tinguem llest el documental puguem sumar-ne molts més.

Moltes gràcies per la vostra paciènciaread more

#09 / Calendari de NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS: Projeccions,estrena i recompenses.

Hola companys i companyes

Ja fa un mes que gràcies a les vostres aportacions vam aconseguir el finançament necessari per poder fer que NI DOBLEGATS NI DOMESTICATS es converteixi en una realitat i pugui ser l’eina útil que necessitem.

Volem reiterar l'agraïment a tots aquells que us heu sumat per difondre el projecte i aconseguir arribar a més gent, pel futur del drets dels treballadors i treballadores

En aquest darrer mes hem acabat de tancar el guió i hem avançat molt en la tasca de trobar els entrevistats que han de sortir en el documental. Hem definit les dates de les primeres projeccions i l'estrena i volem que us les marqueu ja als vostres calendaris. També tenim les dates d'entrega de les vostres recompenses, sabem que teniu moltes ganes de rebre les xapes, samarretes, cartells i DVDs per fer lluir amb orgull el vostre compromís amb el projecte.

Projeccions i estrena

6 d'Octubreread more

#08 / Aprofitem les últimes hores de la campanya!

Hola mecenes,

Hem assolit els 12.000€ de l’objectiu de finançament del documental i això és gràcies a tots i totes vosaltres. Gràcies per confiar en un projecte d’aquestes característiques que ha servit per unir-nos en l’objectiu comú de transformar el sindicalisme.

La idea d’aquest documental, des del model de finançament, ha estat diferenciar-se dels projectes que acostuma a fer el sindicat i un dels motius principals és intentar arribar a un públic que normalment no s’interessaria per un documental sobre el sindicalisme.

Una de les vies per intentar arribar a més gent serà presentant el documental a festivals de cinema especialitzats, per intentar que la peça guanyi prestigi i pugui sortir de les vies tradicionals de difusió.

Volem que el públic comprengui que la peça té valor per si mateixa i que es pot parlar de sindicalisme sense fer-ho de la manera de sempre.

read more

#07 / Ens ajudes a tancar la campanya?

Hola mecenes,

Ja ha arribat el dia en què amb l’ajuda de tots i totes podem arribar a completar el finançament del documental. Només ens queden 335 € per assegurar l’objectiu que ens permeti realitzar el documental “Ni doblegats Ni domesticats” i volem fer-ho avui.

Molts pensaven que no seríem capaços, que no era realista arribar a assolir una xifra com la que ens vam proposar, però una vegada més hem demostrat que quan ens unim som imparables. Hem demostrat que les bases del sindicalisme i les campanyes de micromecenatge no són tan diferents i que quan un projecte és desenvolupa de forma col·lectiva la gent s’hi implica. Hem marcat el camí a seguir de cara a l’Assemblea Oberta i per la transformació del sindicalisme. Hem mostrat que som molts els que creiem que hem de replantejar-nos canvis per poder seguir lluitant cinquanta anys més.… read more

#06 / Recta final de la campanya: Et necessitem!

Hola mecenes,

Queden només quatre dies perquè s’acabi aquesta campanya i encara ens falta fer l’últim esforç per aconseguir el nostre objectiu. Ja som gairebé dos-cents mecenes, però per tal que el documental es converteixi en una realitat ens en calen més. Ha arribat el dia d'anar a buscar a totes aquelles persones que encara no son mecenes i els convencem perquè ho siguin, d'aquí a quatre dies ja serà tard.

Ha estat un mes de molta feina però una vegada més hem demostrat que quan ens unim som imparables i que si col·laborem junts podem tirar endavant qualsevol projecte que ens proposem. Ara que estem a punt d’aconseguir-ho, no afluixarem!

Divendres passat va haver-hi la celebració dels 50 anys de lluita a la Indústria i nosaltres vam ser-hi per buscar nous mecenes i explicar el nostre projecte: quin són els nostres objectius i quin paper ha de complir el documental de cara a l’Assemblea Oberta.

read more

#05 / Ja estem a l'última setmana de la campanya

Hola mecenes,

Estem ja en la darrera setmana de la campanya i ja hem recaptat més del 75% del finançament així que ja ens queda poc per completar el nostre objectiu, però encara no podem cantar victòria, entre tots hem de fer l'últim esforç. Necessitem que aquests últims cinc dies col·laboreu amb nosaltres per acabar d'arribar allà on encara no ho haguem fet i a convertir en mecenes a qui fins ara no havíem pogut convèncer. A hores d'ara som més de 160 persones aportant per fer que aquest projecte sigui una realitat, sense l'ajuda de cadascú de vosaltres això seria impossible per tant cal que transmetem aquesta idea més enllà i aconseguim sumar el que falta. Entre totes tot!

Divendres vam estar presents en l'acte la celebració dels 50 anys de la sectorial d'Indústria i vam tenir la possibilitat de presentar el nostre projecte davant de tota la gent que s'hi va apropar, també vam poder reunir-nos amb molts dels nostres mecenes, en aquesta galeriaread more

#04 / Article sobre el nostre projecte al diari del treball

Hola mecenes!

Ja ens apropem al final d'aquesta campanya de finançament i ja estem a prop d'aconseguir el 75% de les aportacions necessàries. Tot això és gràcies a vosaltres, gràcies als 136 que us heu convertit en mecenes i ens heu recolzat. Dins d'aquest grup hi ha gent molt diversa i avui ens volem aturar un segon i donar especialment les gràcies a aquelles delegacions sindicals de CCOO d'empreses que s'han unit i han fet aportacions en grup, fins ara han estat:

-Seat

-Nissan

-Vidrería Rovira

-Solvay

-Delphi

Al diari del treball hi ha un article sobre el nostre projecte: http://diaritreball.cat/la-federacio-dindustria-de-ccoo-impulsa-un-documental-historic-amb-el-micromecenatge/ Ajudeu-nos a compartir-lo i que el llegeixin el màxim nombre de persones!

Si tu participes, CCOO avança!

Si tu participes, Ni doblegats ni domesticats avança!

Ajuda'ns en la difusió i a sumar més mecenes. Entre totes tot!

#03 / Vine a celebrar amb nosaltres la commemoració del 50è aniversari de CCOO!

Hola!

Queden només dues setmanes per acabar aquesta campanya de Verkami i volem explicar-vos que estem preparant per a aquests últims dies:

  • Primer de tot, volem convidar-vos aquest divendres a la commemoració del 50è aniversari de CCOO a l’espai Josep Bota del Centre Cultural Can Fabra (Barcelona), a partir de les 18 h. Aquest acte serà de caràcter lúdic i es vol convertir en un punt de trobada per repassar plegats cinquanta anys de lluites. Hi haurà una obra teatral, musica en directe i una exposició audiovisual sobre els cinquanta anys. Nosaltres també hi serem i formarem part de les activitats amb un petit estand on estarem explicant el projecte i captant mecenes, també farem una presentació del nostre documental, exposant perquè és important aquest projecte i perquè necessitem una última… read more

#02 / Ja sóm més de 100 mecenes!

Hola mecenes!

Gràcies a tots vosaltres ja som més de 100 persones aportant en el projecte i disposats a col·laborar en les transformacions del sindicalisme. Us volem agrair les vostres aportacions per tirar endavant aquest projecte de documental i sobretot el que significa que creieu en un projecte així, un cop més demostrarem que quan anem junts som imparables.

Si tu participes, CCOO avança!

Si tu participes, Ni doblegats ni domesticats avança!

Ajuda'ns en la difusió i a sumar més mecenes. Entre totes tot!

Twitter:@FICCOOCat

Facebook:CCOO d'Indústria de Catalunya

Web:Assemblea Oberta

#01 / Ja sóm més de 50 mecenes!

Hola!

Ja som gairebé 60 mecenes i cada dia en som més.

Gràcies a tots els que heu fet la vostra aportació perquè aquest documental pugui ser una realitat i gràcies a tots els que ens esteu ajudant en la difusió per aconseguir sumar més gent al projecte.

Avui us volem explicar quina és la vinculació del projecte amb l'Assemblea Oberta i perquè és important que la campanya per finançar el documental sigui un èxit i que aquest es pugui portar a terme.

Que serà l'Assemblea sindical Oberta? Un espai per definir el paper del sindicat davant la nova realitat social i on tothom podrà participar.

Quina relació té l'Assemblea amb el documental?

Ni doblegats ni domesticats vol ser una eina de reflexió que ajudi a l'hora de debatre el nou paper del sindicalisme. A través d'un repàs a les lluites de la federació d'Indústria i contraposant… read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy