❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Per què la crisi no acabarà mai

Volem editar i distribuir un llibre (en català i castellà) amb el títol: Per què la crisi no acabarà mai. El llibre fa divulgació sobre la relació entre recursos energètics i crisi econòmica, explica per a un públic ampli els punts clau d'un problema que s'ha convertit, actualment, en sistèmic.

jsole

A project of

Category

Created in

0
seconds
275
Pledges
4.370€
From 2.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Benvolguts mecenes i amics,

En primer lloc us volem traslladar el nostre més sincer agraïment a tots.

La campanya està resultant un gran èxit. El vostre interès ens dóna suport, ens anima, i ens dóna força per arribar més lluny, per la qual cosa intentarem fomentar la divulgació i propaganda del llibre.

Així doncs, hem decidit augmentar l'objectiu de finançament fins 5.500 € per, en cas d'arrribar-hi, poder sufragar les despeses d'un vídeo book o un vídeo de promoció de pocs minuts. Esperem que el llibre pugui veure la llum aquesta tardor i saludar-vos personalment per donar-vos les recompenses. Amb la il·lusió d'arribar al nou rècord, rebeu una cordial salutació.

Salutacions,

Jordi i Francesc

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un llibre d'aquestes característiques (divulgatiu i amb una visió resumida) no es troba en cap de les dues llengües en les quals està escrit (català i castellà) per tant, pensem que és una eina necessària per divulgar el problema de la crisi energètica i que pot tenir una gran difusió.

Qui som

Jordi Solé

Doctor en Física per la Universitat Politècnica de Catalunya i investigador contractat per l'Institut de Ciències del Mar (CSIC). Les seves especialitats dins de les Ciències Marines engloben tres àrees: Processos físics a l'Oceà (simulació numèrica amb models de circulació regional), estudi de les interaccions física-biologia i anàlisi de dades (estudi de sèries temporals climàtiques i biològiques, utilitzant tècniques d'Anàlisi del Senyal i de Física Estadística). Ha publicat 26 treballs científics i diversos escrits i conferències de divulgació i ha participat en 16 projectes d'investigació tant espanyols com europeus. Ha dirigit una tesi doctoral a més de treballs de final de grau i té onze anys d'experiència com a professor a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Francesc Sardà

Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona i Professor d'Investigació de l'Institut de Ciències Mar (CSIC). La seva especialitat ha estat la Ciència Marina relacionada amb la sostenibilitat dels recursos pesquers. Ha explorat els grans fons del Mediterrani aprofundint en la vulnerabilitat dels ecosistemes més profunds. Aquesta activitat l'ha desenvolupat dirigint campanyes de mostreig a bord de vaixells oceanogràfics i pesquers i dirigint més d'una dotzena de projectes del Pla Nacional i de la Comunitat Europea. En el seu haver té més de cent treballs científics publicats, escrits i conferències de divulgació i ha dirigit 9 tesis doctorals i diversos treballs de màster. Actualment, es troba liderant el Grup d'Investigació de Recursos Marins Renovables reconegut per la Generalitat de Catalunya.

Tots dos som científics a l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona que, a part de la nostra tasca d'investigació, ens dediquem a difondre i explicar temes, relacionats amb la nostra recerca, d'interès per a la societat.

Vivim temps de canvis profunds sota l'actual crisi econòmica, i creiem que des de la nostra perspectiva hem d'ajudar a donar una visió diferent sobre el plantejament dels actuals reptes de futur al gran públic. És doncs des d'aquest punt de vista que hem escrit aquest treball de divulgació Per què la crisi no acabarà mai, un llibret de 50 pàgines il·lustrat, llest per publicació, per posar en evidència la forta relació entre els problemes econòmics i financers actuals amb la seva base física i ecològica.

El llibre posa de manifest com la societat actual globalitzada ha arribat als límits del creixement econòmic degut, essencialment, a que aquest es manté per l'increment en l'explotació dels recursos naturals i els energètics (combustibles fòssils) en particular. Si el creixement econòmic no és doncs ja possible, caldrà repensar aquest model actual per adaptar-lo a la nova realitat. El nostre llibre pretén ser una petita contribució al necessari debat social sobre aquest canvi ineludible.

A què destinarem les vostres aportacions

L'editorial Laertes ens el publicarà i distribuirà a tot l'estat i hispano amèrica, el cost d'impressió, distribució i altres despeses puja a 2000 euros.

Sobre les recompenses

Les recompenses estan pensades per poder disposar del llibre, que està dissenyat, a més, per donar suport a xerrades divulgatives sobre aquesta temàtica o similars.

Calendari previst

En principi dependrà de Laertes, però segons ells, en un termini de mes o mes i mig tindrien enllestides les còpies i podríem començar la tramesa i distribució de llibres.

+ Info

Facebook
Bloc del Jordi Solé
Bloc de l'Antonio Turiel
Web de l'OCO

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

22 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • jsole

    jsole
    Author

    over 8 years

    Hola Carlos,

    Muchas gracias por el interés. Estamos ultimando las correcciones y maquetado del libro. Seguramente, la semana que viene firmaremos el contrato con la editorial y, a partir de entonces, dependerá de los plazos que ellos nos den. Tan pronto firmemos el contrato y tengamos plazos de la editorial lo anunciaremos en esta página y contactaremos a los mecenas. Somos conscientes que estáis pendientes de la publicación y estamos intentando tenerlo todo listo lo más rápido posible.

    Saludos,

    Jordi

  • Carlos Daniel Sabater Cruz

    Carlos Daniel Sabater Cruz

    over 8 years

    Hola, quisiera saber cuando saldrá el libro, si es posible, o si hay algún tipo de noticias sobre el proyecto o así. Muchas gracias!

  • jsole

    jsole
    Author

    over 8 years

    Hola Carlos,

    Al ser el libro de divulgación y con una extensión corta, no tenemos mucho espacio para desmontar todas las estratégias de negación. Pero sí que dedicamos diversas páginas a fundamentar el Peak Oil y una página a resaltar los puntos débiles de algunas de las teorías 'alternativas'. Si el libro tiene éxito nos plantearemos publicar algo más preciso para desmontar estos remedios imposibles.

    Saludos y gracias por tu interés,

    Jordi

  • carlos

    carlos

    almost 9 years

    Hola,

    quisiera saber si se resuelven los remedios imposibles que la gente pone ante el peak oil para continuar en BAU de crecimiento infinito: energías libres, hidrógeno, patentes secretas... podría ayudar en la aceptación
    !Gracias por el esfuerzo!

  • jsole

    jsole
    Author

    almost 9 years

    Hola Adriana,

    Muchas gracias por el interés en nuestro proyecto y por el comentario. Tanto en el título como en las páginas interiores vamos a revisar los porqués que hemos escrito para que todo esté correcto.

    Saludos y gracias de nuevo por tu aportación.

    Jordi

  • Adriana

    Adriana

    almost 9 years

    Fantástica iniciativa, y muy buena señal el que ya hayais superado ampliamente el objetivo marcado. En linea con un comentario anterior, no estoy 100% segura, pero quizá el "Por qué esta crisis..." de el título en español es también separado. Ciao!

  • jsole

    jsole
    Author

    almost 9 years

    Hola Carmen,

    Sí, se hará uso de todo lo recolectado. Estamos negociando con la editorial y sopesando diferentes opciones para utilizar lo que recaudemos de más. Tan pronto tengamos una decisón al respecto lo publicaremos en el blog de Verkami para darle publicidad. Esperamos que la semana que viene os podamos dar buenas noticias y seria entonces cuando podríamos hacer otra llamada para más aportaciones. Muchas gracias por tu interés.

    Saludos,

    Jordi

  • Carmen Zamora Cintas

    Carmen Zamora Cintas

    almost 9 years

    Hola, pensaba darle difusión pero he visto que ya está superada la cantidad inicial.¿Se hará uso de todo lo recolectado para aumentar la impresión prevista inicialmente?¿seguimos difundiendo?... Estaría bien, creo, añadir alguna explicación. Saludos.

  • jsole

    jsole
    Author

    almost 9 years

    Hola M Casado. No lo habíamos pensado, pero es una muy buena idea, la estamos considerando como una opción para dar más material y difusión al libro. Cuando acabe la campaña de Verkami os informaremos de más detalles sobre material extra, ya que este también depende del contrato que finalmente firmemos con la editorial. Muchas gracias por tu aportación y tu comentario. Saludos, Jordi

  • M Casado

    M Casado

    almost 9 years

    Decís que el libro está pensado para dar soporte en charlas divulgativas. ¿Adjuntareis un CD o bién material online que permita proyección de las ilustraciones?

    Saludos

    M Casado

#06 / Ja hem rebut els llibres! / ¡Ya hemos recibido los libros!

Benvolguts mecenes,

Ja hem rebut els llibres, per tant, comencem a fer totes les passes necessàries per a la tramesa dels exemplars. Esperem poder gestionar tot el volum de llibres que ens han arribat amb agilitat i rapidesa a fi de que els tingueu al mes aviat possible.

Salutacions i gràcies per les vostres aportacions,

Jordi i Francesc

Estimados mecenas,

Ya hemos recibido los libros, por lo tanto empezamos a dar todos los pasos necesarios para el envío de los ejemplares. Esperamos poder gestionar rápidamente todo el volumen de libros que tenemos para que los podáis tener lo antes posible.

Saludos y gracias por vuestras aportaciones,

Jordi y Francisco

#05 / Seguim avançant/Seguimos avanzando

Benvolguts mecenes,

Us informem que, finalment, la setmana passada vam rebre totes les vostres aportacions al projecte i que ja tenim el contracte amb l'editorial Laertes llest per signar. Hores d'ara estem en la fase de correcció del llibre per tal que, al setembre, es pugui començar tot el procés d'edició i impressió. Us anirem informant dels passos que anem fent i dels terminis previstos fins que tinguem el llibre llest per enviar-vos juntament amb la resta de recompenses.

Gràcies de nou per la vostra col·laboració.

Salutacions,

Jordi i Francesc

Estimados mecenas,

Os informamos que, finalmente la semana pasada recibimos todas sus aportaciones al proyecto y que ya tenemos el contrato con la editorial Laertes listo para firmar. En estos momentos estamos en la fase de corrección del libro para que, en septiembre, se pueda empezar… read more

#04 / Vídeo de promoció del llibre/ Vídeo de promoción del libro

Benvolguts mecenes i amics,

En primer lloc us volem traslladar el nostre més sincer agraïment a tots.

La campanya està resultant un gran èxit. El vostre interès ens dóna suport, ens anima, i ens dóna força per arribar més lluny, per la qual cosa intentarem fomentar la divulgació i propaganda del llibre.

Així doncs, hem decidit augmentar l'objectiu de finançament fins 5.500 € per, en cas d'arrribar-hi, poder sufragar les despeses d'un vídeo book o un vídeo de promoció de pocs minuts. Esperem que el llibre pugui veure la llum aquesta tardor i saludar-vos personalment per donar-vos les recompenses. Amb la il·lusió d'arribar al nou rècord, rebeu una cordial salutació.

Salutacions,

Jordi i Francesc

Queridos mecenas y amigos,

Ante todo trasladaros nuestro más sincero agradecimiento a todos. La campaña está resultando un gran éxito. Vuestro interés nos apoya, nos anima, y nos da fuerza para llegar más lejos, por lo que intentaremos fomentar la divulgación y propaganda del libro.

read more

#03 / Entrevista a Ràdio4

El divendres passat ens van fer una entrevista a Ràdio4 sobre aquest projecte. Us deixem el link al podcast:

http://www.rtve.es/alacarta/audios/preferencies/preferencies-jordi-sole-francesc-sarda-son-dos-cientifics-treballen-linstitut-ciencies-del-mar/3168060/

El viernes pasado nos hicieron una entrevista en Ràdio4 (en catalán) sobre este proyecto de Verkami, aquí tenéis el link del podcast:

http://www.rtve.es/alacarta/audios/preferencies/preferencies-jordi-sole-francesc-sarda-son-dos-cientifics-treballen-linstitut-ciencies-del-mar/3168060/

#02 / Agradecimientos y comentarios sobre la financiación del proyecto

Apreciados mecenas y amigos,

Agradecemos muchísimo vuestras aportaciones y estamos entusiasmados, y a la vez sorprendidos, por la buena acogida que ha tenido nuestra idea.

Así que con una economía más saneada del proyecto, al final el superhabit lo utilizaremos siguiendo algunas de vuestras sugerencias, tales como traducirlo a otras lenguas, hacer alguna campaña de difusión del libro, o adjuntar algún soporte digital, lo cual iremos viendo en función de lo más conveniente para el éxito del libro y el presupuesto para cada cosa.

Reiteramos nuestro agradecimiento y esperamos poder incidir, al menos en parte, en la opinión pública sobre lo que la escasez de energía puede representar para el nuestro futuro.

Saludos cordiales,

Jordi y Francesc

#01 / Agraïments i comentaris sobre la financiació del projecte

Benvolguts mecenes i amics,

Agraïm moltíssim les vostres aportacions i estem entusiasmats, i alhora sorpresos, per la bona acollida que ha tingut la nostra idea.

Així que amb una economia més sanejada del projecte, al final el superhabit l'utilitzarem seguint algunes dels vostres suggeriments, com ara traduir-lo a altres llengües, fer alguna campanya de difusió del llibre, o adjuntar algun suport digital, la qual cosa anirem veient en funció del més convenient per a l'èxit del llibre i el pressupost per a cada cosa.

Reiterem el nostre agraïment i esperem poder incidir, almenys en part, en l'opinió pública sobre el que l'escassetat d'energia pot representar per al nostre futur.

Salutacions cordials,

Jordi i Francesc

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy