❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Discover the 10 most exciting projects of 2019!

El Castelloscopi, la instal·lació audiovisual castellera

Un castell fet amb pantalles on veure i sentir el que viuen des de l'enxaneta a les posicions més ocultes de la pinya. Amb informació de tota mena, i acompanyat d'un taller pedagògic que explica com les quotidianitats de les persones que formen les colles són la base de l'èxit col·lectiu. Som-hi?

Castelloscopi

A project of

Created in

0
seconds
177
Patron
6.525€
From 6.000€
Contribute to the project

SI ARRIBEM ALS 7000€, PODREM SUBVENCIONAR DUES SORTIDES DEL CASTELLOSCOPI, I PREPARAR ALGUNA SORPRESETA PER LA PRESENTACIÓ :-)

El Castelloscopi és un calidoscopi de mirades castelleres que es presenta formalment com una instal·lació audiovisual. És un projecte seleccionat pels Castellers del Poble-sec dins dels actes del seu 15è Aniversari (1999-2014), i compta amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).

Aquí teniu el vídeo de la primera mirada editada

Aquesta instal·lació audiovisual està formada per:

 • Una estructura metàl·lica vertical que imita una construcció castellera, d’uns 2,5 metres d’alçada i 3 d’amplada, on els castellers són substituïts per diverses pantalles.

 • 25 Pantalles que reflecteixen la visió subjectiva corresponent a cada casteller/a. Així, es genera una identificació total entre la posició de la pantalla en relació a l’estructura vertical, la subjectivització de les mirades de les pròpies persones castelleres, i la mirada de l’espectador/a, que podrà recórrer per tots cantons la instal·lació audiovisual, en una immersió visual total en el fet casteller.

En aquesta comunió de mirades hi ha implícita la possibilitat de compartir i ensenyar en tota la seva riquesa el castell humà (símbol de la cultura popular tradicional catalana) i tots aquells valors que comporta: l’esforç, el treball en equip, el seny però també la rauxa, l’equilibri, la força del grup, el coratge…

La creació d’aquesta vídeoinstal·lació, entesa com una activitat socio-cultural, pseudoartística i pedagògica, ha de servir per acostar el fet casteller i la seva profunda riquesa humana al conjunt de població del país. L’objectiu final és que qualsevol persona es pugui identificar amb les diferents funcions que es desenvolupen en una construcció castellera i que, per tant, senti un interès afegit per formar-ne part.

Tot i haver-hi membres d'una colla castellera concreta a darrera d'aquest projecte, volem que el Castelloscopi sigui de tot el món casteller. Per això oferim la seva cessió a altres colles castelleres, beneficiant-se elles dels resultats de la seva exhibició i de la realització dels tallers per a les entitats del seu entorn.

Immersió total en el fet casteller

T'imagines poder veure i sentir el que viu un/a casteller/a al cor de la pinya? O la canalla quan s'enfila a dalt de tot? O el/la cap de colla quan dirigeix un castell límit?

I tot plegat en imatges de tot tipus d'estructures: pilars, torres, castells amb agulla, castells aixecats per sota,... i incloent els músics i el/la cap de colla.

Doncs això és el primer objectiu del Castelloscopi. Aconseguir una immersió total de l'audiència en el fet casteller, sentint i veient el que viuen totes les posicions d'un castell, incloses algunes de pinya mai gravades fins ara. I amb informació tècnica addicional sobre la posició, alçada i pes de la persona que l'ocupa, pes que aguanta, experiència, etc. sobreimpressionada en pantalla.

I tot plegat ho aconseguim gràcies a unes ulleres gravadores (que no molesten com sí que ho fa una "Go Pro") que, sense vidres i lligades per darrera, portem mesos col·locant a totes les posicions i castells.

Taller pedagògic

Però el que fa del Castelloscopi un projecte encara més únic i interessant és el fet que tingui una utilitat social i pedagògica. Un taller adaptat a diverses edats per tal que tothom pugui veure, sentir i imaginar la gran diversistat de persones que formen les colles, entendre el fet casteller més enllà del que es veu a les places, i conèixer les quotidianitats de les persones que hi participen entenent la mirada individual com a creació d'un tot col·lectiu.

Per això, a més d'informació tècnica, als vídeos el protagonista es presenta a la càmera, i es mostra també informació personal seva (edat, origen, classe social, anys a la colla,..) sobreimpressionada.

Per fer realitat i viable el taller,

 • Hem sumat a l'equip una sociòloga i una mestra-psicopedagoga. Ambdues membres de la colla.

 • Hem dissenyat un Castelloscopi que pugui ser desmuntat i transportat de forma còmoda en una furgoneta domèstica (tipus Kangoo), per així poder-la transportar a centres educatius o locals d'entitats o colles castelleres.

Però com que tot i cabre en una furgoneta el cost de desplaçar-lo és força elevat (calen dues persones i aconseguir una furgoneta), també estem dissenyant el Castelloscopi Virtual, una recreació 3D que permeti mostrar l'estructura i els diferents vídeos mitjançant un projector.

A què destinarem les vostres aportacions

El Castelloscopi vol minimitzar al màxim la despesa econòmica, sense escatimar en els mínims, però sense gastar en detalls innecessaris. Això és també per la filosofia de racionalització i de reutilització de la colla que hi ha darrera i de l'equip humà involucrat en el projecte. Així com de capital humà no en falta, també en una colla sempre hi ha algú a qui li sobra una pantalla o et pot muntar una estructura al seu taller.

D'aquesta manera, hem aconseguit que les pantalles, el terra i l'estructura que aguanta les pantalles del tronc ens surtin a cost zero. Però el Castelloscopi és molt més que això, així que a continuació us llistem a què destinarem les vostres aportacions:

 • Equip electrònic i informàtic. Són necessaris els dispositius (com un petit ordinador, un per pantalla) que permetran visualitzar els vídeos, un ordinador de control central, un switch de xarxa i tot el cablejat corresponent.

 • Instal·lació elèctrica. Totes les peces esmentades anteriorment necessiten electricitat. Així que seran necessaris diversos lladres, allargadors, i cables de corrent.

 • Material gràfic. A part de pantalles, el Castelloscopi també inclourà diversos plafons amb imatges i informació addicional, així com un roll-up que l'acompanyarà en totes les seves exhibicions i tallers. També es farà un díptic explicatiu per entregar a tots els espectadors i talleristes.

 • Caixes pel transport. Com volem poder portar el Castelloscopi arreu del territori, hem previst el seu desmuntatge i còmode empaquetament. Per a tal efecte, construirem unes caixes a mida.

 • Les recompenses. També les recompenses tenen un cost, que cal tenir en compte.

Sobre les recompenses

Oferim quatre tipus de recompenses: De reconeixement, Tangibles, Experiències Castelleres, i Tallers pedagògics. TOTES inclouen una invitació (normal o doble) per a la presentació oficial del Castelloscopi.

1. RECOMPENSES DE RECONEIXEMENT

Que quedi clar que tu has fet possible aquest projecte. És a dir, que el teu nom o logotip consti en el Castelloscopi (no oblidem que és una peça d'art audiovisual única i que volem que acabi en un museu, desitjablement al Museu Casteller). I et convidem a venir a la presentació oficial!

 • El teu nom al Castelloscopi: El Castelloscopi inclourà un plafó amb el nom (o sobrenom) de tots els mecenes que l'han fet possible. - 10€

 • Ets casteller/a? El teu nom (o sobrenom) a la posició que ocupes a la teva colla!: I és que volem que tot el món casteller se senti seu el Castelloscopi. Per això, oferim que el nom dels i les mecenes castellers apareixi en el vídeo del Castelloscopi corresponent a la seva posició a la seva colla, amb el nom de la colla. "Joan Castells (Colla Vella Xiquets de Sant Jaume de Frontanyà)". I per la mateixa quantitat! - 10€

 • Apadrina una mirada: Si vols i creus en l'èxit del projecte tant com nosaltres, aquesta és la teva opció. Posarem una foto teva (50€) o el logotip de la teva petita o mitjana empresa (200€) al principi d'un dels vídeos del Castelloscopi, com a padrí de la mirada en exclusiva. Com el nombre de pantalles és limitat, hauràs de ser ràpid si vols aquesta recompensa - 50 o 200€

 • Mecenes d'honor: El teu nom (o sobrenom) al Castelloscopi, destacat. I t'obsequiarem amb el Llibre Nadala 2013 de la Fundació Lluís Carulla que van dedicar als castells, cortesia de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i de la Fundació Lluís Carulla, i també amb el DVD, el mocador, i el joc-maqueta. Ah, i una invitació doble per a la presentació del Castelloscopi, perquè vinguis amb qui vulguis! - 100€

2. RECOMPENSES TANGIBLES (les imatges són orientatives)

Com que entenem que hi ha gent que amb les de reconeixement no en té prou, oferim tres recompenses en forma de producte. Es poden escollir individualment o agrupades. Sempre inclouen el reconeixement base (nom al castelloscopi + invitació per a la presentació).

 • El DVD total: DVD amb el Castelloscopi virtual i amb totes les mirades gravades, no només les vint-i-cinc que finalment se seleccionin pel Castelloscopi.

 • Mocador casteller exclusiu: Amb tela i acabats d'alta qualitat, i el logo del Castelloscopi brodat.

 • Joc-maqueta "Fes el teu propi Castelloscopi!" Kit per construir-te tu mateixa el Castelloscopi, en una maqueta de 25x25x25cm aprox. Amb codis QR per així poder accedir als vídeos amb el teu dispositiu mòbil.

3. EXPERIÈNCIES CASTELLERES

Com que tenim una colla castellera a darrera, volem oferir també experiències per aquelles persones que mai han tastat els castells abans.

 • Assistència tutelada a un assaig dels Castellers del Poble Sec: Vine a una assaig i un/a tutor/a t'ajudarà a entendre tots els detalls d'aquesta tradició cultural patrimoni de la humanitat. I una invitació per a la presentació del Castelloscopi. - 20€

 • Vine a una diada dels Castellers del Poble Sec: Si vols gaudir de l'experiència d'una diada des de dins d'una colla, aquesta és la teva recompensa. Inclou transport i samarreta de regal. I una invitació per a la presentació del Castelloscopi. - 30€

 • Pilar de 4 on i quan tu vulguis: Si vols gaudir d'un pilar de 4 (un casament? l'àvia fa 100 anys? etc.), aquesta és la teva oportunitat! Els Castellers del Poble Sec tindran un pilar de 4 pagat. Només cal que acordeu on i quan (dins de Barcelona ciutat). Òbviament, si agafes el pilar de 4, seràs també un mecenes d'honor (o sigui que rebràs el llibret, el DVD, el mocador, el joc-maqueta, i una invitació doble per a la presentació del Castelloscopi) - 500€

4. TALLERS PEDAGÒGICS

Com s'ha explicat, el Castelloscopi és molt més que una obra d'art audiovisual. És també una eina pedagògica gràcies al taller que estem desenvolupant. Per això, també es volen oferir els primers tallers a les mecenes més ràpides. S'ofereixen fins a cinc tallers o cessions, essent l'última modalitat l'única que no es realitza amb el Castelloscopi físic.

Totes aquestes recompenses inclouen una invitació doble per a la presentació oficial del Castelloscopi.

 • Tallers + exhibició 5 dies per a escoles/instituts/entitats a màxim 1h en cotxe de Barcelona: Portarem el Castelloscopi al vostre centre o local, farem fins a quatre sessions del taller, i us el deixarem uns dies perquè tothom en pugui gaudir. I posarem el nom del vostre centre/entitat al Castelloscopi. - 580€

 • Cessió 5 dies + formació talleristes per a colles castelleres a màxim 1h en cotxe de Barcelona: No volem que el Castelloscopi sigui una eina al servei d'una sola colla. Per això, oferim portar el Castelloscopi al local d'altres colles castelleres, deixant-lo durant cinc dies i formant a dues persones de l'entitat perquè puguin fer el taller tants cops com vulguin durant aquests dies. Així una colla pot fer passar les escoles/instituts/entitats del seu entorn per al seu local, fent créixer la colla i la difusió del fet casteller! I posarem el nom de la vostra colla al Castelloscopi.- 480€

 • Taller privat a màxim 1h en cotxe de Barcelona: Portarem el Castelloscopi on tu vulguis, i farem el taller pedagògic adaptat a l’audiència que hi hagi. - 350€

 • Tallers al nostre local per a escoles/instituts/entitats: Fins a tres sessions consecutives del taller pedagògic al local dels Castellers del Poble Sec (C/Blesa 7 Barcelona), un marc incomparable, on muntarem el Castelloscopi. I posarem el nom del vostre centre/entitat al Castelloscopi. - 150€

 • Tallers amb Castelloscopi virtual per a escoles/instituts/entitats: Fins a tres sessions consecutives del taller pedagògic amb el castelloscopi virtual (amb projector) a màxim 1h de cotxe de Barcelona. I posarem el nom del vostre centre/entitat al Castelloscopi. - 150€

Calendari previst

La producció està prevista per l'hivern del 2014-2015, i la presentació del Castelloscopi pel març del 2015 aproximadament. Les recompenses que no impliquin tenir el Castelloscopi enllestit s'entregaran abans.

+ Info

castelloscopi@gmail.com
Web del projecte
Facebook
Twitter

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

6 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Castelloscopi

  Castelloscopi
  Author

  over 5 years

  Bona tarda,

  No pas. El nom que apareixerà al Castelloscopi us el preguntarem un cop hàgim acabat satisfactòriament el Verkami, quan us demanem les vostres dades per a la gestió de les recompenses.

  Podrà ser el que vulgueu (el vostre nom, el nom de la família, el nom del grup d'amics, el vostre usuari de twitter,...).

  Seguim!

 • DCM

  DCM

  over 5 years

  El nom que apareixerà és el d'usuari del Verkami??

 • Castelloscopi

  Castelloscopi
  Author

  over 5 years

  Osti, quines preguntes que ens feu...

  La festa acabarà COM EL PÚBLIC VULGUI. Així que fes-te mecenes i decideix-ho tu mateix/a! Si no ens impugnen la presentació, és clar...

 • Guty

  Guty

  over 5 years

  Es veritat que la festa de presentacio pot acabar sent una festa com la que montan els famos bandarres???? Perque si es aixi no ens la podem perdre!

 • Castelloscopi

  Castelloscopi
  Author

  over 5 years

  Mmmm... d'això... els hi ho comentarem i us direm el què. O millor, si s'animen serà una sorpresa per a la presentació!

 • Ari

  Ari

  over 5 years

  A la presentació, és cert que hi haurà actuació sense roba dels bandarres creadors del Calendari eròtic del 2012?

#04 / Un 2016 increïble!

Aquest any 2016 ha sigut un gran any. Hem tingut quatre sortides de gran nivell (SomCulturaPopular, Tarragona, Festival Grec de Barcelona i 7 de Cultura al Poble-sec), ens han donat el premi ciutat de Barcelona en cultura popular i tradicional, i hem renovat totes les pantalles i la lona del terra. En resum: tenim una instal·lació audiovisual pedagògica que fa patxoca i triomfa allà on va.

Us deixem un brutal vídeo de resum de l'any que hem confeccionat.

I el 2017, el Castelloscopi tindrà una filla. No us ho perdeu! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=kpcBlDXgOIE

Seguim!

#03 / Comencem a moure la maquinària de la presentació!

Bona tarda,

Queden dos mesos i mig per la presentació del Castelloscopi. D'acord, encara falta molt. Però tenim unes ganes de que arribi ja la data.. i com volem que sigui un èxit i que tot surti perfecte, ja hem començat a planificar la presentació.

De moment tenim data i lloc. 25 d'abril, 18:45h, Centre Cultural Albareda. I esdeveniment al Facebook. Així us aneu reservant la data.

Aviat explicarem més detalls de la presentació, i enviarem les invitacions als/les mecenes.

Recordeu que al web i a les xarxes socials seguim penjant mirades editades cada cert temps, així com qualsevol novetat i notícia que va apareixent.

La última és aquesta:

Salutoscopi!

#02 / Ho aconseguirem!

A falta de 9 dies, queden només 900 euros per arribar a l'objectiu. I podem assegurar que ho aconseguirem.

Per això mateix, ara és l'hora d'explicar-lo al nostre entorn. L'eina pedagògica castellera més gran mai feta ha de portar el nom de les persones que estimen els castells i els seus valors. Que ningú en quedi fora!

El Castelloscopi serà un èxit. El feedback que estem rebent d'amistats, de professionals de l'audiovisual i l'art contemporani, de les administracions, de gent vinculada al món educatiu, de castellers/es d'altres colles,... és increïblement positiu i ens encoratja a seguir fent créixer el projecte. Diversos periodistes i colles castelleres ja són mecenes. I la resposta als mitjans està sent brutal!

Pàgina de mitjans

Quan s'explica bé el projecte, la gent s'hi vol sumar. Però cal dedicar-li 5 minuts, perquè no és quelcom senzill d'explicar.

read more

#01 / Fregant els 4000€, us presentem la primera mirada editada!

Benvolguts/des,

Ja quasi tenim els 4000€. Cada cop queda menys per arribar a l'objectiu!

Però ara el que volem és fer-vos arribar el nou vídeo del Castelloscopi: la mirada d'una quarta d'un quatre de set amb agulla. Amb moltíssima informació tècnica, personal, i d'evolució del castell, i amb un munt de detalls que us encantaran.

No és la versió final, però si un punt de partida que transmet tot el potencial que té el Castelloscopi :D.

Gaudiu-ne! (seleccioneu la opció de màxima resolució, HD)

10€
15 backers

BAIXOS ENS AGAFEM

El teu nom al Castelloscopi
+ Una invitació per a la presentació oficial del Castelloscopi

10€
13 backers

CONTRAFORTS ENS AGAFEM

Agraïment casteller

El teu nom al Castelloscopi (als crèdits del vídeo de la posició que ocupes normalment a la teva colla, amb el nom de la colla).
+ Una invitació per a la presentació oficial del Castelloscopi

15€
20 backers

PRIMERES MANS ENS AGAFEM

DVD amb el castelloscopi virtual i totes les mirades gravades, no només les 25 del Castelloscopi
+ El teu nom al Castelloscopi
+ Una invitació per a la presentació oficial

18€
25 backers

RENGLES A TOCAR

Mocador casteller de qualitat i brodat exclusiu
+ El teu nom al Castelloscopi
+ Una invitació per a la presentació oficial

20€
15 left (of 20)

AGULLES DINS

Vine a un assaig dels Castellers del Poble Sec!

Visita tutelada a un assaig, perquè no se t'escapi cap detall d'aquesta activitat patrimoni de la humanitat.
+ El teu nom al Castelloscopi
+ Una invitació per a la presentació oficial

25€
7 backers

CROSSES DINS

Joc-maqueta per muntar-te el Castelloscopi amb codis QR per fàcil accés als vídeos de cada pantalla
+ El teu nom al Castelloscopi
+ Una invitació per a la presentació oficial

30€
27 backers

ENTREN PRIMERS LATERALS (falquen crosses)
[DVD+Mocador]

DVD amb el Castelloscopi virtual i totes les mirades gravades
+ Mocador casteller brodat exclusiu
+ El teu nom al Castelloscopi
+ Una invitació per a la presentació oficial

30€
17 left (of 20)

ENTREN PRIMERS VENTS / MÀ-I-MANS

Vine a una diada dels Castellers del Poble-sec!

Viu amb els CPS una diada castellera amb transport i samarreta inclosa.
+ El teu nom al Castelloscopi
+ Una invitació per a la presentació oficial

35€
4 backers

ENTREN SEGONS LATERALS
[DVD+Joc-maqueta]

DVD amb el Castelloscopi virtual i totes les mirades gravades
+ Joc-maqueta del Castelloscopi amb codis QR
+ El teu nom al Castelloscopi
+ Una invitació per a la presentació oficial

40€
1 backer

ENTREN SEGONS VENTS / MÀ I MANS
[Mocador+Joc-maqueta]

Mocador casteller brodat exclusiu
+ Joc-maqueta del Castelloscopi amb codis QR
+ El teu nom al Castelloscopi
+ Una invitació per a la presentació oficial

45€
12 backers

ENTRA RESTA DE LA PINYA
[DVD+Mocador+Joc-maqueta]

DVD amb el Castelloscopi virtual i totes les mirades gravades
+ Mocador casteller brodat exclusiu
+ Joc-maqueta del Castelloscopi amb codis QR
+ El teu nom al Castelloscopi
+ Una invitació per a la presentació oficial

50€
8 left (of 10)

TAPS i ÚLTIM CORDÓ COMPLETEN LA PINYA

Apadrina una mirada -només per colles castelleres-. No podrà ser en exclusiva ja, però trobarem una manera creativa satisfactòria per tothom :-)

100€
21 backers

SEGONS A PINYA

Mecenes d'honor

El teu nom destacat en negreta al Castelloscopi
+ Llibret-Nadala 2013 de la Fundació Lluís Carulla dedicat als castells (cortesia de la CCCC i la pròpia fundació)
+ DVD, Mocador i Joc-maqueta
+ Una invitació doble per a la presentació oficial del Castelloscopi

150€
10 left (of 10)

CONTRAFORTS AGAFEN CROSSES

Taller al local dels Castellers del Poble Sec per a escoles/instituts/entitats amb el Castelloscopi físic. Fins a tres sessions del taller pedagògic (1,5h per sessió, grups de 30 persones màxim)
+ DVD amb el Castelloscopi virtual
+ El nom del vostre centre/entitat al Castelloscopi
+ Una invitació doble per a la presentació oficial

150€
5 left (of 5)

TERÇOS AMUNT (sonen gralles)

Taller per a escoles/instituts/entitats amb castelloscopi virtual a màxim 1h de cotxe de Barcelona. Fins a tres sessions del taller pedagògic (1,5h per sessió, grups de 30 persones màxim).
+ DVD amb el Castelloscopi virtual
+ El nom del vostre centre/entitat al Castelloscopi
+ Una invitació doble per a la presentació oficial

200€
3 left (of 5)

QUARTES AMUNT

Apadrina una mirada -petites i mitjanes empreses- (el logo de la vostra empresa en exclusiva i a pantalla completa al principi del vídeo d'una de les pantalles)
+ Una invitació doble per a la presentació oficial

350€
3 left (of 3)

CANALLA AMUNT

Taller privat a màxim 1h en cotxe de Barcelona.

Portarem el Castelloscopi on tu vulguis, i farem el taller pedagògic adaptat a l’audiència
+ DVD amb el Castelloscopi virtual
+ El teu nom al Castelloscopi
+ Una invitació doble per a la presentació oficial

480€
3 left (of 3)

ACOTXADOR/AIXECADOR COL·LOCAT

Pack cessió 5 dies per a colles castelleres

Us portarem el Castelloscopi al vostre local i us el deixarem durant 5 dies, juntament amb el material pel taller pedagògic, per tal que pugueu rebre escoles/instituts/entitats de la vostra zona i fer el taller vosaltres mateixos.
+ DVD amb el Castelloscopi virtual
+ El nom de la colla al Castelloscopi
+ Una invitació doble per a la presentació oficial

500€
1 left (of 1)

LES TRES PASSETES per qui sigui ben ràpid/a!

PILAR DE 4 on i quan tu vulguis! (a acordar amb els Castellers del Poble Sec, a Barcelona ciutat)
+ El teu nom destacat en negreta al Castelloscopi
+ Llibret-Nadala 2013 de la Fundació Lluís Carulla dedicat als castells (cortesia de la CCCC i la pròpia fundació)
+ DVD, Mocador i Joc-maqueta
+ Una invitació doble per a la presentació oficial del Castelloscopi

580€
3 left (of 3)

L'ENXANETA FA L'ALETA

Pack 5 dies per a escoles/instituts/entitats

Portarem el Castelloscopi a la teva escola, institut o entitat de Barcelona, i durem a terme 4 sessions del taller pedagògic (1,5h per sessió, grups de 30 persones màxim). I el tindràs 3 dies addicionals exposat.
+ DVD amb el Castelloscopi virtual
+ El nom del vostre centre/entitat al Castelloscopi
+ Una invitació doble per a la presentació oficial

50€
10 patrons (sold out)

ES COL·LOQUEN TAPS I ÚLTIM CORDÓ

Apadrina una mirada -particulars- (el teu nom/foto en exclusiva i en pantalla completa al principi del vídeo d'una de les pantalles)
+ Una invitació doble per a la presentació oficial

50€
10 patrons (sold out)

ES RE-COL·LOQUEN TAPS I ÚLTIM CORDÓ

Apadrina una mirada -particulars- (el teu nom/foto en exclusiva i en pantalla completa al principi del vídeo d'una de les pantalles)
+ Una invitació doble per a la presentació oficial

Cookies help us to offer you the best experience. Settings