❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Ardarafilm

Ardara és una pel·lícula que reconstrueix el viatge de tres joves a Irlanda. A través del què ens explica la gent que els veu passar descobrim qui eren i què els va passar aquell estiu. Ajudeu-nos a fer-ho possible!

Elsabeth Produccions

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
225
Aportacions
12.970€
De 12.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

ARDARA

Ardara és la reconstrucció d'un viatge. El que emprenen la Maria, la Bruna i el Macià, en l'eclosió de la seva joventut. A través dels ulls de la gent que els veu passar, la pel·lícula persegueix les seves petjades i mira d'entendre per què mai van tornar a casa.

Ardara és una pel·lícula d'Elsabeth Produccions, enregistrada a cavall entre Barcelona, Ciutadella i el Comptat de Donegal, al nord-oest d'Irlanda. Dirigida per Raimon Fransoy i Xavier Puig. Protagonitzada per Bruna Cusí, Maria García Vera i Macià Florit. I amb banda sonora a càrrec de Ricky Falkner.

Ja ha transcorregut un any des de la gestació del projecte i hem rodat de manera autofinançada una part del material necessari. Això ens ha permès fer els vídeos que podeu veure tant aquí com a la pàgina web de la pel·lícula . Finalitzada aquesta primera fase, el nostre proper objectiu és el de completar el rodatge, que tindrà lloc principalment a Irlanda, i per al qual ens calen com a mínim 12.000 €. És precisament en aquest punt que necessitem la vostra ajuda.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

Els diners que recaptem serviran per cobrir les despeses del viatge i l'estada a Irlanda durant 20 dies. També ens ajudaran a pagar les comissions i els impostos derivats del Verkami i les despeses de l'elaboració de les recompenses.

CALENDARI

El rodatge a Irlanda està previst pels propers mesos de juliol i agost de 2014. Hem de rodar aquest mateix estiu per qüestions de disponibilitat de l'equip i coherència narrativa. És per això que fem el Verkami, donat que és l'única manera d'aconseguir els diners en tan poc temps. Després de l'estiu, seguirem amb el procés d’edició i postproducció de la pel·lícula. I, si tot va bé, tenim previst acabar-la durant la primavera del 2015. Serà també aleshores el moment en què es farà entrega de les recompenses, excepte les postals que enviarem durant el rodatge (veure recompenses).

RECOMPENSES

Amb la col·laboració d'alguns dels artistes que participen en aquesta pel·lícula, hem elaborat una sèrie de recompenses que volen reflectir la naturalesa artesanal del projecte. Disposem d'una col·lecció de dibuixos dels dos artistes gràfics que participen a la pel·lícula:

-El pintor Francesc Florit Nin, autor dels paisatges d'Ardara que surten a la pel·lícula.

-La il·lustradora Paula Bonet que ha realitzat un retrat de cadascun dels tres protagonistes.

Amb aquestes il·lustracions imprimirem diferents objectes per als nostres mecenes:

-Una sèrie de 6 postals amb els paisatges de Francesc Florit Nin que enviarem des d'Irlanda a tot aquell que hagi realitzat una aportació.

-Un tiratge d'impressions amb les il·lustracions de Paula Bonet.

-Una col·lecció de serigrafies amb els dibuixos d'ambdós i signades pels autors.

-Les obres originals signades.

A banda, tenim una col·lecció de pòsters que juguen amb tots els elements gràfics de la història, una sèrie de fotografies analògiques amb els diferents indrets i protagonistes de la pel·lícula, realitzades i revelades a mà pels autors de la mateixa, i un llibret amb textos, fotos i il·lustracions que acompanyen el DVD de la pel·lícula.

La música és també un element important dins d'aquest apartat. Per nosaltres és un privilegi comptar amb la participació de Ricky Falkner com a autor de la banda sonora original. Amb aquesta finalitat, el Ricky ha muntat una banda inèdita composta per alguns dels millors músics del país. Ells l'acompanyaran en l'enregistrament de la banda sonora i també ho faran diversos cantants que interpretaran algunes de les cançons que la conformen. D'acord amb això hem decidit editar un vinil amb la banda sonora de la pel·lícula i incloure'l en la llista de recompenses d'aquest projecte.

Per últim, la preestrena de la pel·lícula a Barcelona serà una ocasió única per veure tots aquests músics en acció. La idea és que la banda i els cantants vagin interpretant la música en directe mentre veiem la pel·lícula, afegint així una experiència única al visionat. La possibilitat d'assistir a aquest esdeveniment també forma part de la llista de recompenses.

LA PEL·LÍCULA

En Macià és un noi de 23 anys de Ciutadella, que decideix anar a Irlanda tot imitant el viatge que van fer els seus pares ara fa 20 anys. Paral·lelament, la Bruna i la Maria, dues joves actrius de Barcelona, busquen un lloc per fer una ruta a peu i allunyar-se del soroll de la ciutat. Tots dos viatges es creuen al poble d'Ardara, on compartiran els darrers dies del mes de juliol. Un juliol que s'acaba bruscament allà on s'acaba Europa: als penya-segats més alts de tot el continent. Almenys, això diuen els habitants d'Ardara.

Ardara reconstrueix el viatge d'aquests tres joves a través del què ens explica la gent que els veu passar i es pregunta qui són i per què van desaparèixer. Com un trencaclosques, a mesura que unim tots els punts de vista, el dibuix d'un estiu aflora. És el retrat de tres nois, lluny de casa, en un moment d'esplendor. Però també és el retrat de la gent que els observa, que els descriu. De la gent que recorda la llum que desprenien.

Una història que reflexiona sobre l'acte mateix d'explicar les coses, de representar-les, de posar-hi un nom, l'única manera que té l'ésser humà d'entendre i organitzar el món.


L'UNIVERS ARDARA

A mesura que es vagi construint la pel·lícula, estirant els seus fils narratius i aprofundint en els seus personatges, un univers paral·lel s'erigirà al seu costat. Es tracta d'un món que, des de la pàgina web i a través de les xarxes socials, enriquirà la història principal així com l'experiència de l'espectador. Un relat virtual que creixerà dia a dia i s'alimentarà de la participació activa de qui en vulgui formar part.

Esteu tots convidats a descobrir-lo a Univers Ardara i a les xarxes socials del projecte:

Instagram:@ardarafilm

Facebook:Ardara Film

Twitter:@ardarafilm

Vimeo: Elsabeth

ELSABETH

Elsabeth neix l’any 2003 de la mà de Xavier Puig i Raimon Fransoy amb la realització d'una sèrie de monogràfics sobre músics per a la Xarxa de Televisions Locals (Carretera&Mantra). Des d'aleshores i fins ara, amb la incorporació de Marc Ruiz l’any 2004, Elsabeth ha seguit realitzant programes per a la televisió com ara Peces Úniques (2004, TVC), Puetes(2007, XAL), Plimba Vorbi Gura (2007, XAL), L'aprenent de Pilot (2009, TVC) o Portbou (2007, XAL), sèrie de docuficció exhibida a diferents festivals de televisió. Paral·lelament al treball per a la televisió, Elsabeth ha realitzat diversos videoclips (Refree, Roger Mas, Sidonie, Egon Soda, Ü_ma, Ariel Rot, etc) i documentals (Rossy -2011- Adrià Puntí -2012- i El Dolor de la Bellesa -2013-), treballs que han convertit a Elsabeth en una habitual del festival IN-EDIT (Festival Internacional de documental musical). L'estreta relació que sempre han mantingut amb la música i els seus actors els porta a engegar el 2012, en col·laboració amb el periodista Roger Roca i l'enginyer de so Jordi C. Corchs, un projecte online anomenat Tots Sants amb la intenció de documentar en directe la millor música del moment.

L'EQUIP

L'equip de rodatge consta de 9 persones. Es tracta del més reduït dels equips, que ens permet rodar amb agilitat i minimitzar despeses sense perdre qualitat.

Raimon Fransoy i Xavier Puig..... guió, direcció i fotografia
Pau Tolosa..... so directe

Sergi Estany..... ajudant de càmara

Eulàlia Guarro....... producció i transmèdia
Olga Mias....... cattering

Jordi C. Corchs...... Post-producció d'àudio i programació web

Macià Florit..... actor

Bruna Cusí...... actriu

Maria García Vera...... actriu

Pòster de la pel·lícula:

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

7 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Hola soy Miquel Àngel Aguiló Compositor www.miquelangelaguilo.com vuestro proyecto me parece super interesante y justo dentro de unos días empiezo la grabación de un disco en el que uno de los temas tiene por título "Limeric 1936" ambientado en esa c

  • Elsabeth Produccions

    Elsabeth Produccions
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Paulina. Muchísimas gracias! Si nos mandas un email a [email protected] explicando la situación, miraremos qué se puede hacer. Gracias de nuevo!

  • Paulina

    Paulina

    casi 10 años

    Hola! Hay algún chance de cambiar mi aportación? Gracias y mucha suerte. Los felicito. (:

  • Elsabeth Produccions

    Elsabeth Produccions
    Autor/a

    casi 10 años

    Hola Antoni, antes de nada gracias por querer colaborar en este proyecto. Para hacerlo tienes que escoger una de las cantidades que verás en la columna de la derecha de la página. Debajo de la cantidad verás la descripción de la recompensa que le corresponde a cada cantidad y debajo hay un botón rojo-amaranto con el texto APORTANDO 20€, por ejemplo. Le das a ese botón. Te aparecerá una página que te pedirá que confirmes la cantidad que quieres aportar. La puedes confirmar abajo de todo de la página dónde encontrarás el mismo botón. Le das otra vez. Te aparecerá una página nueva en la que deberás poner tu e-mail y escoger la opción "Aún no estás registrado en verkami". Se te abrirá una ventana dónde tendrás que dar un nombre de usuario, que puede ser tu nombre o un pseudónimo si lo prefieres, confirmar tu e-mail y escribir dos veces una contraseña. Una vez completado este pequeño formulario, le das al botón que pone REGISTRARSE Y CONTINUAR. Te volverán a preguntar si es correcto tu e-mail. Lo confirmas y luego te saldrá otra ventana donde tendrás que escoger si quieres pagar con targeta o con el sistema paypal. Si no eres usuario de paypal clicas a targeta y te saldrá ya la última ventana donde deberás dar los 16 números de tu targeta, la fecha de caducidad y los tres dígitos que hay en la parte trasera de la targeta. Eso es todo. Esperamos haberlo contado con suficiente claridad. Pero no dudes en preguntarnos de nuevo aquí o en nuestro e-mail: [email protected] . Muchas gracias.

  • Antoni

    Antoni

    casi 10 años

    como puedo acerlo para, colaborar con un donativo? gracias y mucha suerte.

  • Elsabeth Produccions

    Elsabeth Produccions
    Autor/a

    casi 10 años

    Hola Patricia, la película se va a rodar en los tres idiomas que usan los personajes de la misma: catalán, castellano e inglés. Muchas gracias por tu interés.

  • Patricia

    Patricia

    casi 10 años

    Hola. La película en qué idioma se va a rodar?

    Gracias!

#06 / Ardara reb el premi Lleida Visual Arts / Ardara recibe el premio Lleida Visual Arts / Ardara receives the Lleida Visual Arts award

Estimats mecenes,

no us ho creureu, però ja podem dir, sense por que un llamp ens caigui a sobre, que estem a punt d'acabar la pel·lícula. I ens han donat una bona empenta perquè així sigui des des de la ciutat de Lleida. Ens han atorgat el premi Lleida Visual Arts, un guardó pensat per a produccions que es troben en fase d’edició i postproducció per tal d’ajudar-les a acabar aquest procés. Estem molt contents de poder compartir amb vosaltres aquest premi i esperem que sigui el primer de molts.

Aquí teniu un enllaç a la notícia: Lleida Visual Arts

El camí que ens queda ara és el de tancar el muntatge, l'etalonatge, el so i la música, processos que ja estan en marxa i que gràcies a aquesta última ajuda que hem rebut podrem accelerar. Un cop acabada aquesta… seguir llegint

#05 / "Decíamos ayer..."

"Como decíamos ayer...".

Permeteu-nos que, gairebé un any després de l'últim correu que us vam enviar, encapçalem aquesta carta a la manera de Fray Luís de León. Com molts de vosaltres ja sabeu el poeta, humanista i religiós de l'escola salmantina va reprendre amb aquesta frase les seves classes a la universitat, després de passar 5 anys a la presó per haver traduït la Bíblia a la llengua vulgar. Coses de la Inquisició Espanyola. Nosaltres, gràcies a Déu, no som frares ni ens han ficat a la presó encara -no voldríem donar idees-, però la nostra fe està intacte. Ara bé, tenim molt clar que aquesta pel·lícula no és la Bíblia i que ha arribat el moment d'acabar-la.

L'últim cop que us vam escriure crèiem que podríem estrenar Ardara aquest 2016, però no hem sigut capaços de complir aquest pronòstic. Malgrat la necessitat d'abordar altres produccions durant aquest… seguir llegint

#04 / Feliç 2016!

Benvolguts i benvolgudes,

Avui s’acaba el 2015. Un bon moment per fer-vos el nostre particular resum de l’any. Com ja sabeu, el començàvem amb un teaser sota al braç (teaser, trailer, tastet o fricandó amb castanyes, com vulgueu dir-li). Amb aquesta carta de presentació i les nostres millors mudes ens vam presentar a TV3 i a l’ICEC per optar a noves fonts de finançament i gràcies al seu suport vam poder reprendre les filmacions a Menorca, Barcelona i Irlanda, on vam tornar aquest mateix desembre, per rodar les últimes seqüències de la pel·lícula. Per tant, avui, 31 de desembre de 2015, podem afirmar que el rodatge d’Ardara ha arribat a la seva fi.

Demà comença el 2016 i nosaltres el rebrem a la sala de muntatge, amb les camises arromangades per tenir la pel·lícula editada, polida i envernissada el més aviat possible. Si tot segueix el seu curs, la propera primavera… seguir llegint

#03 / Punt i apart / Punto y aparte / New paragraph

Benvolguts,

Abans que res, disculpeu el nostre silenci. Les llargues jornades del rodatge a Irlanda no ens han deixat temps per posar-nos en contacte amb vosaltres.

De tota manera, us fem saber que la filmació ha estat tot un èxit i que hem tornat amb un material meravellós sota el braç. Els habitants d’Ardara ens han acollit com a casa i hem descobert paratges increïbles. Esperem poder ensenyar-vos un tastet de tot plegat ben aviat.

Per altra banda, hem procurat enviar les postals a tots els que ens vau fer arribar la vostra adreça el passat mes de juliol. Si no vau ser a temps d’enviar-nos les vostres dades, feu-nos-les arribar igualment a [email protected] i us direm “Hola” des d’altres localitzacions.

I és que ara toca continuar amb el rodatge. Darrerament hem estat gravant algunes de les escenes que passen a Barcelona i més endavant ens traslladarem a Menorca, per tal de finalitzar la resta de la pel·lícula.

seguir llegint

#02 / Moltes gràcies / Muchas gracias / Thank you so much

Benvolguts. Benvolgudes,

Quan vam començar aquesta aventura del Verkami no podíem imaginar fins on ens portaria. I ara que ja hi hem arribat, el que ens passa és que ens sembla increïble. I ens hem quedat ben aclaparats.

Gràcies a les vostres aportacions, difusions, recomanacions, ànims, confiança i estima heu fet possible aquesta pel·lícula que tot just ara comença a caminar. Ens hem donat dos dies per a pensar què dir-vos, de quina manera agrair-ho, com correspondre... Però, com que res no ens sembla mai prou, el que hem fet és ficar-nos mans a la feina, que potser és la manera més honesta de donar les gràcies. Potser és que no en sabem d'altra de millor.

Així que demà marxem cap a Irlanda. I portarem amb nosaltres les postals per enviar-vos els nostres millors desitjos des d'Ardara. Per tant, si ens voleu fer arribar la vostra adreça postal a [email protected], aviat trobareu la nostra postal a la bústia.

seguir llegint

#01 / Benvinguts / Bienvenidos / Welcome

Benvolguts,

Des d’ Elsabeth Produccions us volem agrair la generositat i suport que ens heu dedicat impulsant a fer possible aquesta pel·lícula. Ens sentim immensament agraïts i aclaparats per la resposta que hem tingut - i seguim tenint - respecte al projecte. Treballem donant el millor de nosaltres per tal de poder-vos correspondre com és degut; fent el que millor se’ns dóna: explicar històries davant i darrera una càmera.

I per tal que pugueu fer un tast del que es cou, aquí teniu un petit vídeo del procés de creació del Quadern d’Ardara, elaborat per l’artista Francesc Florit Nin. Peça clau en l’argument d’aquesta pel·lícula que porta a en Macià a viatjar fins a Irlanda i, de retruc, també a nosaltres seguint les seves passes. Des d’allà us podrem enviar les postals promeses de les vostres recompenses, sorgides del puny d’en Francesc Florit.

seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies