2015 — VERKAMI: 5 anys fent història del crowdfunding
×
Projecte en CatalàFrançaisDeutschEnglishPortuguêsCastellano

Descripció del projecte


El dia 8 de juny, a les 12 h del migdia (hora catalana), 10 colles alçaran castells de forma simultània a llocs significatius de 7 capitals europees i mostraran un mateix lema per dir ben alt i clar que els catalans volem decidir el nostre futur el 9 de novembre de 2014: Catalans want to vote!

El projecte “Catalans want to vote. Human towers for democracy” vol que cadascú de nosaltres sigui un altaveu del sentit més profund de la democràcia. A través dels castells i d'allò que representen, volem fer sentir la nostra veu a Europa i al món per dir als quatre vents que els catalans volem decidir democràticament el nostre futur com a poble.

Els castells, un dels elements culturals amb més projecció internacional, declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, simbolitzen també l'anhel dels catalans i les catalanes en aquest moment històric: junts fem pinya, aprofitem la diversitat i cooperem per aconseguir, amb l’esforç de tots, arribar a tocar el cel.

Les ciutats europees on s'aixecaran castells i les colles que ho faran possible, són, per ordre alfabètic:

Berlín, Xics de Granollers
Brussel·les, Castellers de Vilafranca
Ginebra, Xiquets de Reus
Lisboa, Castellers de Sants
Londres, Colla Joves Xiquets de Valls
París, Colla Vella dels Xiquets de Valls

També s'aixecaran castells a Barcelona, a càrrec dels Castellers de la Sagrada Família (Plaça Gaudí) i dels Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell (Plaça Sant Jaume).

Així mateix, totes aquelles colles que ho desitgin podran sumar-se al projecte aixecant castells a les seves poblacions sota el lema "Catalans want to vote / Volem votar".

Aquesta acció cultural i social parla per si mateixa: tots hi estem convidats, des del més jove al més gran, amb camises de tots els colors, des de la pinya fins al pom de dalt, de la base cap amunt. Un model de cooperació, un referent de superació i cohesió social. Un dibuix humà de qui som i què volem els catalans.


Aquest esdeveniment representa un esforç conjunt de moltes persones i entitats de la societat civil catalana.

Està impulsat per Òmnium Cultural, entitat sense ànim de lucre que treballa per la promoció de la llengua i la cultura catalanes i per la defensa dels drets nacionals de Catalunya, amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

En aquest projecte, però, hi tenen un paper rellevant les colles que aixecaran castells a les capitals europees, les colles que ho faran a diverses ciutats catalanes, els casals catalans a l'exterior i altres professionals, entitats i voluntaris que treballen per a aconseguir l’èxit de la internacionalització del procés català.
Entre tots i totes, de nou, farem història.


Trobeu-nos a
facebook: catalans want to vote
twitter: @omnium
instagram: @catalanswanttovote

Us convidem a utilitzar l’etiqueta #CatalansWantToVote per fer-vos ressò d'aquesta iniciativa a les xarxes socials.

Compartiu les nostres publicacions i fem que més enllà de les nostres fronteres se senti la nostra veu.

Per què Òmnium engega aquest projecte a través de Verkami?

Volem que tots els catalans i catalanes puguin participar activament en aquest gran esdeveniment i que, alhora, es facin coresponsables del seu èxit. Cal que el projecte sigui, una vegada més, una mostra col·lectiva d’un anhel que compartim com a país. Per fer-ho, volem comptar amb petites aportacions de moltes persones, cadascú en funció de les seves possibilitats, seguint la filosofia del microfinançament de projectes culturals i cooperatius.

Quin cost total té el projecte i quina part es finança amb Verkami?

El cost d'aquest projecte és molt elevat: supera els 400.000 €. Les aportacions que es recullin a través de Verkami han d’arribar a un mínim de 120.000 €, el 30 % del cost total del projecte.
Per la seva part, les colles castelleres que viatjaran i participaran en l’esdeveniment a les ciutats europees cobriran bona part de les despeses que els suposa aquest desplaçament.

La resta dels fons necessaris per dur a terme aquest esdeveniment es finançaran amb recursos d'Òmnium Cultural, entitat sense ànim de lucre que es finança, en un 93 %, amb l'aportació dels seus socis i sòcies i mitjançant altres vies de finançament privat.

També cal tenir en compte els centenars de persones que, de forma voluntària, contribueixen a fer d’aquest projecte un èxit, invertint-hi hores i energia de forma desinteressada.

Aquest projecte està finançat i/o organitzat per algun partit polític?

No. L'organització i el finançament de “Catalans want to vote. Human towers for democracy”, així com la gestió de tot el projecte, han estat duts a terme directament per Òmnium Cultural, amb la col·laboració del món casteller i de les comunitats de catalans i catalanes a l'exterior.

L’objectiu de Human towers for democracy és demostrar, a nivell internacional, la força de la societat civil catalana i la pluralitat de veus de tots i cadascun dels ciutadans de Catalunya, amb la seva diversitat i el seu sentiment profundament democràtic.

Què passa si se supera l'objectiu econòmic i es recullen més recursos dels previstos?

Com hem dit més amunt, el cost d'aquest projecte és molt gran i el finançament previst a través de Verkami ha d’arribar a un mínim de 120.000 €, que representa un 30 % del cost total del projecte. En cas d'obtenir més recursos dels previstos, el projecte es podrà fer amb més qualitat i garantia d'èxit.

Si els recursos recaptats fossin molts més dels previstos, podria augmentar el nombre de ciutats europees on es dugui a terme l'acció i, per tant, podríem fer sentir més i millor la nostra veu. Ajuda'ns a fer-ho possible!

Calendari a tenir en compte.

Des d’avui i fins al proper 8 de juny, data en què se celebrarà l’esdeveniment, hi ha algunes dates en què es realitzaran accions que reforçaran la difusió d’aquest projecte i de les quals us informarem més endavant.

31 de març - inici de la campanya a Verkami
23 d’abril - difusió de la campanya per Sant Jordi
10 de maig - finalització de la campanya a Verkami
8 de juny - aixequem castells de forma simultània i coordinada a llocs emblemàtics de les principals capitals europees i fem visible el procés català al món.

NECESSITEM LA TEVA AJUDA PER EXPLICAR A EUROPA QUE ELS CATALANS VOLEM VOTAR DEMOCRÀTICAMENT PER DECIDIR EL NOSTRE FUTUR. TU HO POTS FER POSSIBLE. ENS HI AJUDES?

Les dades de contacte que has consignat podran quedar recollides en fitxers automatitzats, el responsable dels quals és Òmnium Cultural (Diputació, 276, pral. 08009 Barcelona, telèfon: 93 319 80 50) amb CIF G08310070. Podràs exercir el dret d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les dades, tal com contempla la LOPD, enviant-nos una sol·licitud al correu electrònic info@omnium.cat. Gràcies per ajudar-nos a fer realitat aquest somni!

Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya • Comunitats Catalanes de l'Exterior • ANC Assemblees Exteriors • Catalans al Món.

ARA • El PuntAvui • Vilaweb • Nació Digital • Directe!cat • El Singular Digital • Racó Català.

Verkami • Bonpreu • Llet Nostra • Antaviana • Equity Point • Cooinda Travel • xfdigital • Joan Naveros.

 

Comparteix el projecte amb els teus amics

Publica el widget del projecte
Selecciona el widget que millor encaixi a la teva pàgina web. Només has de copiar i enganxar!


Preguntes i respostes(31)

 • No sé si serien molts diners, però potser molts dels qui han fet la donació no els faria res prescindir dels regals. Aixi podriem incrementar els fons per a finançar els castells. Jo hi estaria disposat.

  feta per david

  Moltes gràcies per la seva pregunta.

  Donat que hi ha diversos comentaris en aquest sentit, en el qüestionari final que rebran els mecenes per a gestionar la recompensa, s'inclourà també l'opció a renunciar-hi.

  Moltes gràcies a tothom per l'esforç realitzat i fer possible que el 8 de juny de 2014 s'aixequin castells per a 'Catalans want to vote - Human towers for democracy'.

 • Bon dia, Volia preguntar pel motiu que no fareu cap torre a Itàlia, Gràcies

  feta per Pau

  Bon dia Pau i gràcies per la pregunta.

  Roma va ser una opció que, lamentablement, es va haver de descartar a darrera hora per problemes d'obres que s'han de realitzar precisament al lloc on s'havien estat tramitant els permisos.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte.

 • No es podria fer coincidir el mateix acte, amb la resta de colles castelleres, el mateix dia i hora, cadascuna en la ciutat a la que pertanyen o representen, i d'aquesta manera tots fariem pinya, participariem i donariem la veu amb molta més força?

  feta per Guillermo Corsunsky Reta

  Guillermo,

  Gràcies per la pregunta. L’aixecada simultània de castells en llocs simbòlics de Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres i París també es reproduirà de forma coordinada a Barcelona i altres ciutats catalanes.

  A data d'avui ja hi ha 36 colles confirmades que faran exhibicions castelleres en el marc d’aquesta iniciativa, el mateix dia 8 de juny a les 12 del migdia.

  En breu publicarem més detalls de quines colles seran on, per tal que tots els que vulguem puguem sumar-nos a aquest gran esdeveniment. Volem convertir el 8 de juny en una diada cívica de país; d’un país que fa pinya per reclamar votar el seu futur a través dels castells, un dels pilars més importants de la cultura catalana.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • hola, 1 paypal m'indica que aquest tipus de pagament es tracta d'un pagament amb "aprovació prèvia", però no se si es perque encara no s'ha efectuat o què però no el trobo 2 des del meu usuari de verkami puc fer una aportació per una altra persona

  feta per xavier

  Xavier,

  Fins que no s'acabi tot el període de Verkami - el proper dia 10 de maig - i sempre i quan s'assoleixi l'objectiu (en el nostre cas ja ha passat!) no es faran efectius els cobraments via PayPal o targeta de crèdit.

  Un mateix usuari pot fer més d'una aportació. Cal tornar a entrar amb el nom d'usuari i novament triar quina aportació es vol fer. En finalitzar el període de Verkami enviarem un formulari per tal que els mecenes puguin triar amb quin nom es vol figurar. En aquell moment es podrà posar el nom de l'altra persona.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • En previsió a que es superaran els diners que es demanen, m'apunto a la petició del Jordi de que un cop passi això es plantegi de demanar permisos a noves ciutats i es plantegi més colles el viatge. És un gran projecte que pot obrir els ulls al món.

  feta per resteves

  Gràcies per la suggerència.

  Tot sembla indicar que arribarem a l'objectiu marcat, i el superarem. I seguim treballant per tal que sigui així.

  En principi, no plantegem noves ciutats a Europa o altres continents, donada la complexitat que representa per les colles desplaçar-se i també poder seguir amb el seu calendari de compromisos adquirits. Els tràmits per a la logística de l'acció a cada ciutat requereixen un temps que potser no tindrem per a garantir l'èxit (el convidem a llegir l'entrada al blog on es detalla el cost del projecte: http://www.verkami.com/projects/8431-catalans-want-to-vote-human-towers-for-democracy/blog/13266-el-cost-del-projecte).

  En canvi, estem treballant en la línia d'afegir altres elements que puguin fer més lluït cada acte, assegurar-ne una major difusió i també estem treballant per a incorporar més colles castelleres que puguin aixecar castells dins de Catalunya el mateix dia 8 de juny a les 12:00h. Evidentment, l'objectiu del projecte és obrir els ulls al món i internacionalitzar el desig democràtic dels catalans de poder votar el proper 9 de novembre de 2014.

  En els propers dies farem públic quines són les noves colles castelleres que ja s'estan afegint al projecte i en quina localitat seran.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • Apreciats, Hi ha en els comentaris una petició general de renunciar a les recompenses i destinar el seu cost a d'altres partides. Ho considerareu? També voldria saber si publicareu amb més detall el cost de la campanya de micromecenatge. Gràcies.

  feta per Carles Sora

  Gràcies per la pregunta Carles.

  Sí, tindrem en compte que hi haurà persones que estiguin disposades a renunciar a la seva recompensa.

  En acabar el termini dels 40 dies de Verkami enviarem als mecenes un qüestionari per tal que indiquin en quina seu volen recollir la seva recompensa i també incloure l'opció a renunciar-hi.

  Evidentment, l'estalvi que això representi revertirà en el propi projecte i en millorar la qualitat dels actes que es duran a terme en cada capital europea i també a altres ciutats de Catalunya.

  Tal com vam publicar en la segona entrada del blog, els ingressos i despeses associats a aquest projecte formen part del pressupost d’Òmnium Cultural de l’any 2014, subjecte a auditoria externa. El balanç econòmic del projecte es farà públic a finals d’any.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • M'agradaria que em confirméssiu que l'enxaneta mostrarà una estelada al capdamunt del castell humà i no la senyera de sempre. Volem mostrar al món que volem ser lliures i no només que som catalans. Moltes gràcies per escoltar-me.

  feta per Climent

  Gràcies pel comentari Climent.

  L'objectiu d'aquest projecte és internacionalitzar el desig democràtic que tenim els catalans de poder expressar-nos a les urnes el proper dia 9 de novembre de 2014. En aquest sentit, en cada acte del dia 8 de juny hi haurà el desplegament d'una pancarta que dirà "Catalans Want To Vote" en les respectives llengües de cada país.

  Amb el mateix sentit democràtic i participatiu que s'han dut a terme reivindicacions de país en els darrers anys, estem convençuts que les persones que hi assisteixin podran expressar lliurement i de forma democràtica el seu sentiment onejant la bandera amb la que més s'identifiquin.

  A part dels castells de vuit programats, estem ben segurs que s'aixecaran altres pilars espontanis on de ben segur hi haurà estelades.

  El convidem a que es sumi en algun dels actes que es duran a terme i ens ajudi a dir als quatre vents que els catalans volem decidir democràticament el nostre futur com a poble, de la manera amb què vostè es senti més còmode.

  Novament, donem les gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • El lloc exacte on es farà a Barcelona ja ho heu dit, però a la resta? Teniu ja les plaçes determinades? Gràcies!

  feta per Oriol

  Gràcies pel seu comentari Oriol.

  Tenim noves Colles Castelleres que s'estan incorporant al projecte per aixecar castells a altres localitats, a més de les set ciutats inicials.

  Aviat farem pública aquesta informació.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • A banda de l'aportació econòmica, seria d'alguna utilitat poder hostatjar una família, o ajudar a l'organització si vivim en una d'aquestes capitals europees?

  feta per Joaquim

  Moltes gràcies per l'oferiment Joaquim.

  Li suggerim que es posi en contacte amb el Casal Català o la Comunitat Catalana de la seva ciutat per a la coordinació del suport que ofereix. Si vol, ens pot escriure a catalanswanttovote@omnium.cat i li donarem més detalls de la persona de contacte.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • Al principi el projecte anava molt ràpid i ara s'ha aturat bastant... Sé que és molt difícil mantenir el ritme que duia, però s'ha plantejat fer algún ressò més en els medis de comunicació? El que s'ha fet fins ara no ha arribat a prou gent.

  feta per Montse

  Moltes gràcies pel comentari Montse.

  Certament, aquest projecte va tenir una arrencada espectacular i sense precedents durant les primeres 24 hores. I en menys de 72 hores ja s'havia recaptat el 50% de l'objectiu.

  El ritme d'aportacions actual és més que correcte, tenint en compte que hi ha el període de vacances de Setmana Santa i que altres temes de rabiosa actualitat han passat per davant d'aquest projecte. A hores d'ara ja hi ha més de 2650 mecenes!

  Tot i això, desitgem arribar ben aviat als 120.000€ i començar a superar-los. Ens queden encara 25 dies per fer-ho i tenim programades tota una sèrie d'accions per a donar un nou impuls al projecte: estem preparant nous materials audiovisuals, s'estan realitzant enviaments massius d'informació a contactes, hi ha en marxa noves activitats dins les xarxes socials, s'ha arribat a acords de col·laboració amb un bon nombre d'entitats, diaris i premsa escrita i s'està treballant en l'elaboració de novetats per a difondre a través d'altres mitjans de comunicació.

  Per la seva banda, les Colles Castelleres implicades també han iniciat les seves respectives campanyes de promoció i difusió per a la recollida dels fons que els ajudaran a fer front a les despeses que han de cobrir per la seva banda. Les comunitats catalanes de l'exterior també estan activant els seus circuits per a la difusió de CatalansWantToVote.

  En un dels comentaris al bloc s'explica quin és el desplegament general que s'ha programat des del Departament de Comunicació. Estem segurs que donarà una millor perspectiva de l'abast de la feina feta i la que està per venir.

  http://www.verkami.com/projects/8431-catalans-want-to-vote-human-towers-for-democracy/blog/13154-catalans-want-to-vote-un-esforc-perque-tothom-conegui-el-projecte#comments

  Dit això, també volem recordar que tots hi podem contribuir, fent córrer la veu a familiars, amics, companys de feina, etc... Novament, aprofitem per donar les gràcies a totes les persones que feu pinya i feu possible aquest projecte.

 • Voldria saber el criteri per triar les colles. Gracies.

  feta per lloll

  Gràcies per l'interès.

  La tria de les colles ha estat basada en diversos criteris i s'ha treballat conjuntament amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

  S'han escollit colles que puguin aixecar castells de vuit, tenint en compte el calendari d'actes i compromisos ja adquirits abans d'iniciar el projecte.

  A més, s'ha hagut de considerar la capacitat d'aquestes colles per a assumir la part de despeses que han de cobrir per la seva banda.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • M'estranya que no es vagi a Roma, i en canvi es vagi a Lisboa, que dintre de Europa no es un país de pes, hi ha algún motiu especial?

  feta per Glòria Mir

  Glòria,

  Moltes gràcies per la pregunta. Tal com hem comentat en alguna altra resposta, una ciutat comporta la complexitat de desplaçar-hi una colla - tenint en compte el seu calendari d'actuacions - i tota la seva logística, a més de la tramitació de permisos.

  Roma va ser una opció que, lamentablement, es va haver de descartar a darrera hora per problemes d'obres que s'han de realitzar precisament al lloc on s'havien estat tramitant els permisos.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte.

 • Vull fer des de el mateix ordinador, diferents aportacions per els membres de la meva família. De quina manera tinc que fer per que surti cada aportació en el nom de cada persona

  feta per M.Teresa

  M.Teresa,

  Gràcies per la seva pregunta. Un mateix usuari registrat pot fer diferents aportacions, totes elles sota el mateix nom del registre. Fins i tot, un usuari, sota el seu nom de registre, podria fer una aportació com a regal a una tercera persona.

  En acabar els 40 dies del període de Verkami i una vegada assolit l'objectiu, s'enviarà als mecenes les indicacions per poder omplir el diploma i el Castell d'Agraïments amb les dades amb les que es vulgui constar. En aquest moment es podrà fer constar el nom d'aquestes persones - en el seu cas, els membres de la seva família.

  Alternativament, també es pot fer un registre per cada nom.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte.

 • He vist que un dels punts de recompensa és que el meu nom figurarà al castell d' agraïments dOmnium. No he posat el meu nom a usuari. Ens demanareu dades per aixó i per al diploma?

  feta per marisol

  Gràcies per l'interès Marisol.

  En acabar els 40 dies del període de Verkami s'enviarà als mecenes la documentació necessària per a poder omplir el diploma i el Castell d'Agraïments amb les dades amb les que es vulgui constar.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte.

 • Entenc que els 120.000 Euros serviran per cubrir 7 ciutats. En cas que els doblesiu es a dir aconseguiu 240.000 Euros, podrieu ampliar-ho a 7 ciutats mes....no te que ser a Europa pero potser Asia i America...imaginat' el projecte amb 14 ciutats

  feta per Jordi

  Moltes gràcies per la pregunta Jordi.

  A la secció "Més detalls" - "Què passa si se supera l'objectiu econòmic i es recullen més recursos dels previstos?" hi trobarà informació relacionada.

  Els 120.000 cobreixen una part del pressupost total del projecte.

  Ampliar a més ciutats, no només suposa un increment en el pressupost, sinó que també afegeix complexitat a la logística pel que fa als desplaçament de les Colles Castelleres (moltes d'elles ja tenen un calendari compromès), la tramitació de permisos i altres.

  Recordem que cada casteller dels que viatja cobreix a títol individual una part de les despeses de trasllat i allotjament. En el cas de superar l'objectiu, s'estudiarà en quina mesura es pot rebaixar aquesta aportació individual.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte.

 • Hola , jo nomes puc donar 2 o 3 Eurets , així que no em va bé cap de les vostres opcions . Crec que hauria d´existir aquesta possibilitat i que d´aquesta manera es recau daria molt mes , encara que no se'ns enviï res.El que importa es fer pinya tots

  feta per joacat

  Joacat,

  Gràcies pel seu comentari. Les aportacions a través de Verkami tenen la seva "recompensa". D'aquí que estiguin estructurades en diferents trams i no es considerin només com a "donacions" al projecte.

  A través de Verkami, també es treballa amb el "tot o res". És a dir, fins que no s'assoleix tot l'objectiu, no es fan efectius els cobraments i no s'inicia la gestió de les recompenses.

  Pel seu cas, dir-li que qualsevol aportació fora del programat dins de Verkami serà més que benvinguda, per més petita que pugui semblar. El que importa és que tots en puguem ser partícips.

  Si s'adreça a alguna de les Seus d'Òmnium Cultural li indicaran quines alternatives hi ha previstes per a fer un donatiu específicament per a aquest projecte.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte.

 • Jo ja he fet la meva aportació, nomes em queda felicitar l'òmnium per aquest gran projecte!! Enhorabona

  feta per Sergi S.

  Sergi, Moltíssimes gràcies pel seu comentari d'entusiasme.

  Permeti'ns compartir la felicitació amb totes les Colles Castelleres que participaran en l'esdeveniment, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, els Casals Catalans i les Comunitats Catalanes de l'exterior. Afegim també tots els voluntaris, persones i entitats que d'una forma o altra estan implicats en l'organització del projecte.

  I, evidentment, a tots i cadascun dels mecenes, que amb les seves aportacions ens ajuden a fer pinya!

 • Si a Omnium som 38.000 , eh que donant 5 euros cada associat ja tindríem els diners que es necessiten?

  feta per DOMINGO BATET I CANUT

  Gràcies Domingo pel seu comentari. Certament, amb aquesta multiplicació es sobrepassaria l'objectiu marcat.

  Aquest projecte, però, va més enllà dels socis, que amb les seves quotes ja donen suport a molts altres projectes i activitats que impulsa Òmnium Cultural.

  Tal com indiquem en la descripció del projecte: Volem que tots els catalans i catalanes puguin participar activament en aquest gran esdeveniment i que, alhora, es facin coresponsables del seu èxit. Cal que el projecte sigui, una vegada més, una mostra col·lectiva d’un anhel que compartim com a país. Per fer-ho, volem comptar amb petites aportacions de moltes persones, cadascú en funció de les seves possibilitats, seguint la filosofia del microfinançament de projectes culturals i cooperatius.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte.

 • Com puc estar segura de que l'aportacio a prosperat he seguit las indicacions pero ha sortit un missatge que el numeró de comanda ya existia

  feta per olga lafuente

  Olga, En cas de fer-se correctament tot el procés, s'ha de rebre un correu de confirmació a l'adreça amb la qual s'ha fet el registre.

  Si ens vol escriure a catalanswanttovote@omnium.cat li farem les gestions pertinents per poder-li confirmar si l'aportació ha estat degudament registrada.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • és possible que puc recollir les recompenses també des de un altre país? o que una altra persone ho recolle a Barcelona (p.e.) per a mi?

  feta per Julia

  Moltes gràcies pel seu interès Julia.

  En breu publicarem una entrada amb tota la logística prevista per a la recollida de les recompenses, una vegada finalitzada la campanya de Verkami.

  S'estudiarà la viabilitat de fer-ho fora de les seus d'Òmnium Cultural i la documentació que caldrà per a delegar la recollida en una altra persona.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • Interpreto l'eleccio de les ciutats com associades al simbolisme burocràtic/executor de l'UE/mon.Per què Lisboa i no Estrasburg, sèu democràtica?I per què no Madrid, principal capital afectada?Quina estratègia es persegueix marginalitzant-la?Gràcies!

  feta per Gemma

  Gràcies per la pregunta. La tria de les ciutats ha estat basada en diversos criteris. S'ha combinat la disponibilitat i facilitat per a desplaçar les Colles i fer aquests trasllats viables dins dels compromisos que moltes Colles ja tenien adquirits. Igualment, s'han seleccionat ciutats on es pugui comptar amb el suport dels Casals Catalans i també de les Comunitats Catalanes de l'exterior, tant per a aspectes logístics, com per suport en tràmits burocràtics i capacitat de difusió de l'esdeveniment. En el cas concret de Brussel·les, cal esmentar que és seu administrativa de la Unió Europea. Ginebra, per la seva banda, és una de les seus de la UNESCO. Ja que es tracta d'una acció d'internacionalització per reclamar el dret a decidir, s'ha desestimat Madrid com a espai per a l'esdeveniment. Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • Espero que les despesses estiguin ben documentades. No m'agradaria d'aquí un temps tenir la desagradable sorpresa que algú s'ha emboxacat una part dels cèntims, com ha passat tantes vegades els darrers anys.

  feta per enar

  Moltes gràcies per la seva pregunta. Aquest projecte està pensat des de la societat civil i des del voluntariat i l'activisme sense ànim de lucre. Donat l'abast del projecte, som els primers interessats en la transparència i claredat en els comptes: des de l'organització, les pròpies Colles Castelleres, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i totes les persones i entitats col·laboradores. A la web www.omnium.cat es publiquen regularment dades sobre la nostra entitat: des dels estatuts al balanç econòmic, i són avalats per una auditoria externa. En breu publicarem una entrada al blog amb més detalls sobre les despeses. De moment, la convidem a llegir la secció de "Més detalls del projecte" que de ben segur li aclarirà alguns dubtes.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • Quan es podran anar a recollir els diferent "objectes" a les seus de Omnium? Gracies

  feta per Toni

  Toni, Gràcies pel seu interès. El projecte dins de Verkami dura 40 dies, termini per assolir l'objectiu dels 120.000€. Si el superem, molt millor! Passada aquesta data, es fan els cobraments de les aportacions dels mecenes i es podrà passar a recollir les recompenses d'acord amb les indicacions que publicarem en breu.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • Les recompenses es poden arreplegar també al País Valencià a l'Octubre o altre lloc?

  feta per FerranMorvedre

  Ferran, gràcies pel seu interès. En breu publicarem una entrada amb tota la logística prevista per a la recollida de les recompenses.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • Que pasara en el cas de no aconseguir aquests 120,000 €, qui tindra que asumir aquests diners, les colles, omnium....?

  feta per marta

  Gràcies per l'interès.

  Tots els projectes de Verkami són "tot o res". En els casos on no s'assoleix l'objectiu, les aportacions dels mecenes no són cobrades i el projecte s'ha de replantejar.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • posareu un compte corrent a disposició de la gent, que no te internet, per a poguer fer una transferencia bancaria com aportació voluntaria? Aixó ho va fer l'ICEC per a la manifestació del 30-03-14 a Brusel.les.

  feta per jordi

  Gràcies per l'interès.

  En el cas de no ser possible fer l'aportació a través d'internet (Verkami) es pot contactar amb la seu d'Òmnium Cultural. Tel: 933198050.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • Com dimoni puc registrar-me per fer una donació sense tenir un maleït compte a Facebook?

  feta per Cenobita

  Gràcies per l'interès. El registre a Verkami es pot fer a través de facebook o a través d'una adreça de correu electrònic.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • On puc ingressar els diners? Per què quan demana les dades posa nombre enlloc de nom

  feta per Marina

  Gràcies per l'interès.

  Seleccioni l'import de la seva aportació i segueixi les indicacions dins de la pròpia plataforma de Verkami.

  Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • voldria aportar 100 euros i no me´n surto

  feta per anna.m. serrat guerra

  Gràcies per l'interès. No hi ha opció per a una recompensa de 100€. Però una vegada registrat, es pot fer més d'una aportació. Per aquest cas, es podrien fer 2 aportacions de 50€ o una de 25€ combinada amb una de 75€, etc. Totes elles a partir del mateix usuari registrat. Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • Com ingresar diners.

  feta per Magda Meliá

  Gràcies per l'interès. Les aportacions a través de Verkami es poden fer mitjançant targeta de crèdit o compte de PayPal. En el cas de no ser possible fer-ho així, es pot contactar amb la seu d'Òmnium Cultural. Telf : 933198050. Moltes gràcies per fer pinya i fer possible aquest projecte!

 • Hola, Veo que pedís 120.000€, que es una pequeña parte de los 400.000€ que he leído que aprota Omnium. Podría saber porqué se necesita tanto dinero? Entiendo que los costes están asociados a billetes de avión, hotel y gastos de alojamiento?

  feta per Jesus Bosch

  Gracias por la consulta. El presupuesto total engloba todos los gastos de producción del proyecto,incluyendo también los citados. Las Colles Castelleres que viajarán cubren, asimismo, buena parte de los gastos. Estos costes serían superiores si no existiera la aportación y colaboración de personas que voluntariamente aportan su tiempo y dedicación al proyecto.

Si en vols saber més Fes la teva pregunta

Catalans Want To Vote. Human Towers for Democracy

Catalans Want To Vote. Human Towers for Democracy

Catalans Want To Vote. Human Towers for Democracy

Catalans Want To Vote. Human Towers for Democracy

Catalans Want To Vote. Human Towers for Democracy

Catalans Want To Vote. Human Towers for Democracy

Aconseguits 130.505€
de 120.000€
100% aconseguit Conseguido!
Diguem junts a Europa que els catalans volem votar. Ens proposem portar més de 1000 castellers a 7 capitals europees per reclamar el dret a decidir. El 8 de juny a les 12 h s'aixecaran simultàniament 7 castells i es desplegaran pancartes amb un lema democràtic directe i clar: #CatalansWantToVote.
Disons ensemble à l’Europe que les Catalans voulons voter. Nous nous proposons de porter 10 groupes de Castellers à 7 capitales européennes pour exiger le droit à décider. Le 8 juin, à 12 heures, les Castells seront élevés simultanément et on déroulera des banderoles avec #CatalansWantToVote.
Sagen wir Europa, wir Katalanen wollen wählen. Wir bringen 10 Colles Castelleres in 7 europäische Hauptstädte um unser Recht zu entscheiden zu fordern. Am 8. Juni um 12 Uhr werden zeitgleich Castells gebaut und Transparente mit demokratischem Grundgedanken entrollt, laut und klar #CatalansWantToVote
Let us all tell Europe together that the Catalans want to vote. We are taking 10 Catalan Human Towers to 7 European capitals to claim the right to vote. The human towers will be raised simultaneously on 8th June at 12h with banners showing a democratic message loud and clear: #CatalansWantToVote.
Digamos juntos à Europa que os catalães queremos votar. Vamos levar 10 colles castelleres a 7 capitais europeias para reivindicar o direito de decidir. No dia 8 de junho às 12h, serão construídos simultaneamente castells e exibidas faixas com um lema democrático, alto e claro: #CatalansWantToVote.
Digamos juntos a Europa que los catalanes queremos votar. Nos proponemos llevar más de 1000 castellers a 7 capitales europeas para reclamar el derecho a decidir. El 8 de junio a las 12h se construirán simultáneamente los Castells y se desplegarán pancartas con un lema democrático #CatalansWantToVote
Creat a: Barcelona

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 10 de Maig de 2014.

 
 • Aportant 10€
  1107 Mecenes

  FEM PINYA!

  Fotografia commemorativa, mida cartell, dels castells aixecats a Europa.
  + El teu nom formarà part del Castell d’Agraïments al web d’Òmnium.
  + Diploma “Casteller a Europa” com a mecenes de l’acció del 8 de juny (en pdf).
  + 1 polsera del Concert per la Llibertat al Camp Nou.

  Podreu recollir les recompenses a la Seu Nacional i a les Seus Territorials d'Òmnium Cultural.

 • Aportant 25€
  1494 Mecenes

  FOLRE!

  Fotografia commemorativa, mida cartell, dels castells aixecats a Europa.
  + El teu nom formarà part del Castell d’Agraïments al web d’Òmnium.
  + Diploma “Casteller a Europa” com a mecenes de l’acció del 8 de juny (en pdf).
  + 1 polsera + 1 DVD del Concert per la Llibertat del Camp Nou.
  + Làmina-joc de Les Tres Bessones sobre la cultura popular.
  + Mocador de casteller gravat en commemoració de l’acció del 8 de juny.

  Podreu recollir les recompenses a la Seu Nacional i a les Seus Territorials d'Òmnium Cultural.

 • Aportant 50€
  628 Mecenes

  MANILLES!

  Fotografia commemorativa, mida cartell, dels castells aixecats a Europa.
  + El teu nom formarà part del Castell d’Agraïments al web d’Òmnium.
  + Diploma “Casteller a Europa” com a mecenes de l’acció del 8 de juny (en pdf).
  + 1 polsera + 1 DVD del Concert per la Llibertat del Camp Nou.
  + Làmina-joc de Les Tres Bessones sobre la cultura popular.
  + Cartell de la històrica manifestació del 10J.
  + Mocador de casteller gravat en commemoració de l’acció del 8 de juny.

  Podreu recollir les recompenses a la Seu Nacional i a les Seus Territorials d'Òmnium Cultural.

 • Aportant 75€
  RECOMPENSES ESGOTADES

  TRONC!

  Fotografia commemorativa, mida cartell, dels castells aixecats a Europa.
  + El teu nom formarà part del Castell d’Agraïments al web d’Òmnium.
  + Diploma “Casteller a Europa” com a mecenes de l’acció del 8 de juny (en pdf).
  + 1 polsera + 1 DVD del Concert per la Llibertat del Camp Nou.
  + Làmina-joc de Les Tres Bessones sobre la cultura popular.
  + Cartell de la històrica manifestació del 10J.
  + Calendari 2014 sobre els oficis del 1714.
  + Mocador de casteller gravat en commemoració de l’acció del 8 de juny.

  Podreu recollir les recompenses a la Seu Nacional i a les Seus Territorials d'Òmnium Cultural.

 • Aportant 150€
  QUEDEN 374 RECOMPENSES (DE 500)

  AIXECADORS!

  Fotografia commemorativa, mida cartell, dels castells aixecats a Europa.
  + El teu nom formarà part del Castell d’Agraïments al web d’Òmnium.
  + Diploma “Casteller a Europa” com a mecenes de l’acció del 8 de juny (en pdf).
  + 1 polsera + 1 DVD + 1 fotografia ampliada del Concert per la Llibertat del Camp Nou.
  + Làmina-joc de Les Tres Bessones sobre la cultura popular.
  + Cartell de la històrica manifestació del 10J.
  + Calendari 2014 sobre els oficis del 1714.
  + Mocador de casteller gravat en commemoració de l’acció del 8 de juny.
  + Experiència castellera: viu una Colla Castellera des de dins.

  Podreu recollir les recompenses a la Seu Nacional i a les Seus Territorials d'Òmnium Cultural.

 • Aportant 350€
  QUEDEN 268 RECOMPENSES (DE 300)

  ENXANETES!

  Fotografia commemorativa, mida cartell, dels castells aixecats a Europa.
  + El teu nom formarà part del Castell d’Agraïments al web d’Òmnium.
  + Diploma “Casteller a Europa” com a mecenes de l’acció del 8 de juny (en pdf).
  + 1 polsera + 1 DVD + 1 fotografia ampliada del Concert per la Llibertat del Camp Nou.
  + Làmina-joc de Les Tres Bessones sobre la cultura popular.
  + Cartell de la històrica manifestació del 10J.
  + Calendari 2014 sobre els oficis del 1714.
  + Mocador de casteller gravat en commemoració de l’acció del 8 de juny.
  + Experiència castellera: viu una Colla Castellera des de dins.
  + Llibre Mig segle fent país d’Òmnium Cultural.
  + Làmina de Joan Pere Viladecans en commemoració del reconeixement dels castells com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

  Podreu recollir les recompenses a la Seu Nacional i a les Seus Territorials d'Òmnium Cultural.

 • Aportant 1.500€
  0 Mecenes

  APADRINA 1 CASTELLER I VIATJA!

  Viatge d’1 persona amb la colla castellera a una de les diferents capitals europees (París, Londres, Brussel·les, Ginebra, Berlín i Lisboa)*
  + Fotografia commemorativa, mida cartell, dels castells aixecats a Europa.
  + Mocador de casteller gravat en commemoració de l’acció del 8 de juny.
  + 2 entrades VIP a la Nit de Santa Llúcia 2014.
  + Experiència castellera: viu una Colla Castellera des de dins.

  Inclou 1 plaça de vol des de Barcelona, amb sortida el dissabte 7 de juny al matí i tornada el diumenge 8 de juny al vespre; allotjament d’una nit d’hotel (3 estrelles)en règim de dormir i esmorzar; assitència a l’acte casteller, juntament amb l’equip tècnic d’Òmnium Cultural. Podreu recollir les recompenses a la Seu Nacional i a les Seus Territorials d'Òmnium Cultural.

 • Aportant 2.500€
  1 Mecenes

  APADRINA 2 CASTELLERS I VIATJA!

  Viatge de 2 persones amb la colla castellera a una de les diferents capitals europees (París, Londres, Brussel·les, Ginebra, Berlín i Lisboa)*
  + Fotografia commemorativa, mida cartell, dels castells aixecats a Europa.
  + Mocador de casteller gravat en commemoració de l’acció del 8 de juny.
  + 2 entrades VIP a la Nit de Santa Llúcia 2014.
  + Experiència castellera: viu una Colla Castellera des de dins.

  Inclou 2 places de vol des de Barcelona, amb sortida el dissabte 7 de juny al matí i tornada el diumenge 8 de juny al vespre; allotjament d’una nit d’hotel (3 estrelles)en règim de dormir i esmorzar; assitència a l’acte casteller, juntament amb l’equip tècnic d’Òmnium Cultural. Podreu recollir les recompenses a la Seu Nacional i a les Seus Territorials d'Òmnium Cultural.

 • Aportant 3.085€
  RECOMPENSES ESGOTADES

  APORTACIONS AL PROJECTE FORA DE VERKAMI A TRAVÉS DE LES SEUS D'ÒMNIUM CULTURAL

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 10 de Maig de 2014.

 

Projecte destacat per Vilaweb

Blog del projecte (3)

3 actualitzacions més veure-les totes

Autor/a del projecte

Foto de Òmnium
Òmnium
Òmnium Cultural és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la promoció de la la llengua i la cultura catalanes i la defensa dels drets nacionals de Catalunya. segueix llegint
Òmnium té 1 projectes més a Verkami. Pots trobar més informació a http://www.omnium.cat