❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Jornades InterCulturalsBCN

Volem crear una programació estable de Jornades InterCulturals a BCN (amb una cultura protagonista a cada edició) perquè no volem renunciar a compartir els tresors culturals que ens fan crèixer com a individus/societat. Demanem solidaritat per autogestionar aquests punts de trobada i de convivència.

InterCulturalBCN

Un projecte de

Creat a

0
segons
10
Aportacions
355€
De 3.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

Tenim moltes ganes de construïr coses, n'estem farts de sentir parlar de retallades i desnonaments. Volem unir-nos amb la gent creativa, gent inquieta, gent altruista amb ganes de compartir i sumar.

És per això que hem creat InterCulturalBCN, per crear xarxa i unir-nos tot construint un teixit sociocultural des del qual organitzar i promocionar tota mena d'activitats donant visibilitat a tot allò genuí, divers i plural que està passant a BCN de forma autogestionada al marge dels grans mitjans de comunicació, governs i grans empreses.

Esperem contagiar-te el nostre entusiasme i que comparteixis amb nosaltres aquest somni que ja és a punt de fer-se realitat. Ens ajudes?

QUÉ VOLEM FER?

Aquesta és una proposta que s'emmarca dins el projecte InterCulturalBCN.net (Portal Web dedicat a la InterCulturalitat a BCN amb agenda, notícies i un llarg etc de recursos, productes i serveis relacionats) a través de l'**Associació Cultural Caracola** per a realitzar-la cada dos mesos (però que per començar es presenta el mes de Juny i Juliol per a donar impuls i promoció a la resta d'edicions).

Les Jornades InterCulturals són una oportunitat per a compartir la riquesa de les diferents identitats culturals que conviuen amb la catalana, fent d'elles un punt de trobada, de debat i sobretot de gaudi en tots els sentits.

A cada edició una cultura és la protagonista (per exemple Perú, Marroc o Colòmbia). És per això que hem pensat una estructura que permeti fer activitats durant tot el día, que poden arribar a tot tipus de públic (familiar, popular, etc) fent un especial ènfasi en apropar les jornades tant a públic coneixedor de la cultura en qüestió com el públic curiós àvid de conèixer.

També es pretèn implicar a Associacions o Col·lectius en l'Organització amb l'objectiu de compartir i enriquir-ne els continguts i les formes. Entre els artistes convidats a cada Jornada s'intentarà que hi hagi, al menys, una persona o col·lectiu català que -gràcies a la seva trajectòria personal o professional- transmeti passió per la cultura protagonista (i també alguna de la cultura protagonista que ho faci per la catalana). Degut al caràcter intercultural de tot el projecte, és molt important que existeixi aquesta vinculació amb Catalunya que evidencïi la necessitat d'enriquir el país amb les aportacions culturals provinents de diferents indrets del món i que conviuen a la nostra ciutat.

Les Jornades que, com hem dit, formen part del projecte InterCulturalBCN.net

ja a l'inici d'aquesta campanya i quan estem estrenant la web compta amb uns 25 grups/artistes residents a Barcelona que ja formen part del catàleg de Música InterCultural per a promocionar la interculturalitat des de la diversitat de propostes formades en aquesta, la nostra ciutat cosmopolita i acollidora. Tot aquest projecte està pensat per tal que el públic, en especial el català, conegui de prop les diferents activitats interculturals que es desenvolupen a la ciutat de Barcelona, fent-les visibles, tot creant així punts de trobada amb móns paral·lels al nostre i als que difícilment ens apropem tot i conviure-hi cada dia.

L'OBJECTIU DE FINANÇAMENT

Demanem la vostra col·laboració per tal de poder autogestionar el projecte amb un finançament inicial, que només podem avalar ara mateix amb el nostre esforç i il·lusió (que podeu comprobar amb els fruits que ha donat la preparació de la programació de les dues primeres Jornades, una feina que no es veu però que és molta i l'hem fet amb molta cura i dedicació i que és, a més, tota una declaració d'intencions per a les properes edicions des de l'Associació Cultural amb que ho estem tirant endavant).

Necessitem com a mínim 3500€ per a cobrir les despeses de les dues primeres Jornades InterCulturals, despeses de Producció, Difusió, Artistes, Càterings, Conferenciants/Talleristes, Tècnics, Espais, etc. que sobretot esperem cobrir amb les vostres aportacions que es recompensaran amb invitacions a les activitats de pagament de les Jornades però també apelem a la solidaritat d'aquells qui creguin en aquest projecte per a fer a més aportacions econòmiques recompensades amb altres contraprestacions que no tenen a veure directament amb les Jornades.

La idea és seguir organitzant cada 2 mesos una Jornada amb una Cultura diferent com a protagonista i ens caldrà disposar d'ingressos per poder assegurar als artistes un sou digne i poder cobrir les despeses d'organització de les properes edicions de forma autogestionada, a més de seguir mantenint actualitzada la web InterCulturalBCN.net i plena de vida per fer visible tota la gent i col·lectius que està fent interculturalitat a BCN al marge dels mitjans poderosos.

SOBRE LES RECOMPENSES

Les recompenses en la seva majoria s'entregaran els dies 9 de juny i 13 de juliol dies que tindran lloc les activitats de les dues primeres Jornades InterCulturals però es pactarà amb cada mecenes el dia d'entrega de les que no estiguin vinculades a les dues primeres Jornades.

PROGRAMACIÓ JORNADA INTERCULTURAL PERÚ
(**Diumenge 9 de juny al CAT, Travessia de St. Antoni, 6-8. Gràcia, Barcelona**)

11.45h INAUGURACIÓ JORNADES:

Presentació de l'Exposició: Camino del Indio. Una mirada al poble Quechua Peruà a partir d'una col·lecció de fotografies fetes entre 1997 i 2002 pel fotògraf Juan Miguel Morales des de Lima fins al Titicaca passant per gran part del sud dels Andes peruans (Ayacucho, Cuzco, Andahuaylas, Arequipa, etc.) La vida quotidiana: la feina, la cultura, les costums, el paisatge urbà i rural... El Camino del Indio com diria el mestre Atahualpa Yupanki. Durant la presentació que comptarà amb l'autor de les fotografies parlarem de la Nueva Canción Peruana i recordarem amb un petit homenatge musical al trobador i folklorista andahuaylí mort al 2011 Isaac Vivanco Tarco que el mateix fotògraf va retratar per la portada d'un dels seus treballs.

12.30h Gotes de Colors (espectacle musical infantil intercultural basat en un conte d'Asha Miró) 9€

14h Dinar tradicional peruà a càrrec del Restaurant Peruà El Patio Latino (9€)

16h Recital de Poesia Homenatge a Nicómedes SantaCruz (gratuït al bar)

17.30h InterImatges (Mostra de Video Art de Perú-Catalunya) presentada per Angie Bonino.

19.15h Espectacle de Danses Peruanes a càrrec de la Companyia Perú Ritmos y Costumbres

20h El cantautor Gaddafi Nuñez presentarà el seu tercer disc "Certeza" i durant l'actuació també farà un petit homenatge a Chabuca Granda (doncs aquest 2013 s'acompleixen 30 anys de la seva mort). 9€

Preu descompte de totes les activitats: 25€ (inclou Espectacle Gotes de Colors, dinar i concert de Gaddafi a més de les activitats gratuïtes evidentment)

PROGRAMACIÓ JORNADA INTERCULTURAL COLOMBIA
(**Dissabte 13 de juliol al CAT, Travessia de St. Antoni, 6-8. Gràcia, Barcelona**)

11.30h Taller-Conferencia sobre música tradicional del caribe colombià a càrrec de Felipe Muñoz i el col·lectiu La Chumbimba. 6€

14h Dinar Tradicional Colombià a càrrec del grup de Dones "Sabores del Mundo" 9€

15h Recital de poesia colombiana (gratuït al bar)

16h Parranda Vallenata Colombo-Catalana amb Los Guasabros (gratuït al bar)

17h Concert de Claudia Gomez presentant el seu darrer disc "Tal cual" 9€

18.30h Documental que mostra des d'un punt de vista antropològic la història de la Companyia de Dansa Afrocolombiana Sentimiento Cimarrón amb xerrada a càrrec de la directora (acte gratuït)

19h Fi de Festa amb Dansa, Tambores i Gaitas a càrrec de la Companyia de Dansa AfroColombiana Sentimiento Cimarrón 6€

Preu descompte de totes les activitats de pagament juntes (dinar inclòs): 27€ (Taller-Conferència Música Carib Colombià + Dinar Tradicional Colombià + concert de Clàudia Gomez + Fi de Festa de La Companyia de Dansa Afrocolombiana Sentimiento Cimarrón amb grup de percussió i Gaitas Colombianes + activitats gratuïtes)

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

2 comentaris

Si ja ets mecenes, iniciar sessió per comentar.

 • InterCulturalBCN

  InterCulturalBCN
  Autor/a

  más de 8 años

  Muchas gracias por mostrar interés, el evento será en el CAT (Centre Artesà Tradicionàrius) en la Travessia de St. Antoni, 6-8. Gràcia, 08012 Barcelona. Para cualquier duda puede llamarme al 618208829 o escribir otro mensaje.

  Saludos,

  Dani

 • luis

  luis

  más de 8 años

  de antemano felicitarles por tan importante proyecto,y la pregunta es; uiero saber el punto exacto dova llebar a cabo esta programacion,muchas gracias .

Utilitzem cookies pròpies per poder oferir el nostre servei i de tercers per finalitats analítiques i mostrar-te publicitat personalitzada a partir dels teus hàbits de navegació. Accepta totes les cookies punxant “Acceptar” o més informació i configura les teves preferències aquí.