❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

# Dues flors per a un cavallet

Un llargmetratge que documenta la voluntat d'unes persones que, en el context de l'actual crisi, decideixen buscar una alternativa de vida, real i imaginativa, per a ells i per al seu entorn: la bioconstrucció”.

susana rey

Un projecte de

Creat a

0
segons
122
Aportacions
7.275€
De 7.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English, Castellano i Galego

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

( La versió del teaser en anglés Two Flowers for a little horse es troba a http://youtu.be/y6j3hVmqqHc )

Dues flors per a un cavallet és un llargmetratge que documenta la voluntat d'unes persones que, en el context de l'actual crisi, decideixen buscar una alternativa de vida, real i imaginativa, per a ells i per al seu entorn: la bioconstrucció.

COM NAIX EL PROJECTE?

El 2010, Enric Valero, un incombustible del treball social, m'explica que coordinarà un projecte de bioconstrucció en canya, i comença aquesta pel·lícula.

El tema de la bioconstrucció sorgeix de l’Assemblea d’Aturats de Paterna, que havia estat treballant en tallers de bioagricultura i d’hort ecològic, de manera que recuperaven terres abandonades per a fer-les produir en règim de cooperativa i potenciar, així, l’autoocupació. És a dir, un procés ampli i coherent en el qual l'Assemblea ens proposa formes de vida contra la crisi.

En aquest context, el març de 2011 s'inicia el treball de bioconstrucció en canya al delta del riu Palància, a Sagunt (València), en un intent de buscar alternatives a la construcció clàssica i, per això, es proposen dues estructures en forma de flor al costat del litoral mediterrani.

Es tractava de construir dues formes orgàniques inspirades en la fauna i en la flora, realitzades amb materials naturals i locals, canya, fang, sorra, cànem, jute, etc., per a fer una revaloració estètica de la zona i proporcionar ombratge i refugi als nombrosos visitants d'aquest privilegiat entorn.

La proposta, emparada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, comptava amb l'assessoria de Jonh Cory-Wright i de Fati Martín, i amb la col·laboració de Marc Fuster, que avui dia, al costat de membres d'Arquitectura se mueve, són els qui projecten la idea cap al futur -gent molt jove i entusiàstica que busca experimentar amb noves formes i solucions en el fèrtil i novedós camp de la bioarquitectura.

Entre tots aconsegueixen unir esforços i, a partir d'aquest moment, el nostre ecofilm estava en marxa.

DUES FLORS... UN ECOFILM EN CONSTRUCCIÓ

Parapetada al delta del Palància, enregistre durant tres mesos les llargues jornades d'una colla d'exobrers de la rajola, reconvertits ara en ecoobrers del fang i de la canya, i vaig entrellaçant el dia a dia a l'obra amb les interferències que un espai natural com aquest aporta al curs del relat.

Així, a la vora del mediterrani, veurem nàixer un corderet, coneixerem el sheepsurfing, i el poni Bethooven ens vindrà a visitar gairebé cada dia.

No temeu, també hi haurà acció! Aprofitant la migdiada campestre, vindran a robar-nos el material. I una traïdora nit de vent cauran els arcs d'entrada al recinte. Aquest episodi, que en el guió l’hem plantejat amb el títol L’Àngel caigut, un error necessari, al·ludeix a la necessitat, tan poc celebrada, de valorar l’error com l’avantsala de l’encert.

No hi faltaran tampoc els bons moments, la companyonia, els riures i les bromes de Jordi… Ai, Jordi! Un d'aquests personatges que, si el deixes, t'allarga el metratge en un tres i no res…

I, com en tot film que es preue, un poc de gràcia mai no sobra. Marc és el xic de la pel·lícula. Ell encara no ho sap, però en el guió té reservat un moment molt pujat de to en què acarona el fang amb un swing de vertígen durant uns minuts ininterromputs (L’eròtica dels materials).

Dues flors per a un cavallet, lluny de ser únicament un document tècnic exhaustiu i veraç, pretén plantejar-nos en paral·lel moltes altres qüestions:

El delta del Palància presentat com el lloc on conflueixen persones, animals i coses per donar tot el sentit a un espai de vida, d'idees, de resistència...

Tot això ho podeu veure en el "teaser" pujat a Youtube. Premeu dalt, en "reproduir vídeo".

PER QUÈ LA TEUA COL·LABORACIÓ?

Com apuntava, el període de construcció va ser entre març i juny de 2011. A falta d'alguns plans, tenim enregistrat el gruix del material però, com deia Godard abans de cada muntatge:

                   Ara cal fer la pel·lícula!

Visionat tot el material enregistrat i reescrit el guió, ara estem esbossant el muntatge. Després se n’haurà de fer l’edició definitiva, postproduir i sonoritzar el llargmetratge. Necessitarem:

Enregistrar alguns plans de recurs i entrevistes /

Imatges d’arxiu / Animacions i fotomuntatges / Edició i muntatge / Grafisme / Traduccions / Enregistrament de locucions / Sonorització i mescles / Masterització i còpies en DVD / Difusió i distribució.

Pretenem integrar un cos important de música en català. En aquest sentit ja comptem amb la col·laboració d'autors de la qualitat d’Al Tall, Àlvar Carpi, Antònia Font, Carles Dénia, Domingo Chinchilla, Dusminguet, Lilit i Dionís, Mar Aranda, Miquel Gil, Obrint Pas, Pep Gimeno “Botifarra” i Rafa Xambó; i seguim establint contactes amb d’altres músics.

Volem fer-ne versions tant en les llengües de l'estat com en anglés i portugués, si és possible.

Segons aquests càlculs, el desembre de 2013 estaríem estrenant la pel·lícula!

                  I que la sort ens acompanye...

SOBRE SUSANA REY

M’he doctorat en Belles Arts i sóc guionista i realitzadora audiovisual amb vuit premis nacionals i internacionals. He treballat en l’equip d’art de diversos llargmetratges (Los lunes al sol, de Fernando León de Aranoa; A los que aman, d’Isabel Coixet; Cuando vuelvas a mi lado, de Gracia Querejeta, etc.).

Els meus treballs fílmics s’han vist en 30 festivals de cine de deu països diferents, i als Instituto Cervantes de Berlín i Lisboa, al The Graduate Center of University of New York i en alguns Fnac, entre altres espais. S’han emés en diverses televisions i han estat ressenyats en premsa especialitzada com ara Cahiers du Cinema o Variety.

He estat seleccionada per a realitzar projectes d’escultura en espais públics (Plan Leader de la comunitat europea) i he sigut becada per l’Escuela Internacional de Cine y Televisión San Antonio de Los Baños (EICTV), de Cuba, i per la Consellería de Cultura de la Xunta de Galícia, per a realitzar estudis a l’escola de cine de La Habana.

Tinc diverses publicacions d’investigació en el camp de l’art, col·labore en premsa i sóc autora, il·lustradora del llibre-disc Martiño e o mar, i compositora dels set temes musicals d’aquest.

He impartit classes a l’Instituto Español de Lisboa i a l’Escola Superior de Disseny d’Oriola; i he desenvolupat ponències i Master Classes en diferents universitats i fòrums, com les universitats de Nova York, Santiago de Compostel·la o Vigo, el Centro Galego de Artes da Imaxe, la Fundación Carlos Casares, l’Escola Gavina, de Picanya, etc.

Agraïments per aquest Verkami a Ca Revolta per donar-hi suport i difondre'l, als meus amics, i a tots els qui aneu a deixar que caiga a les vostres xarxes.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

4 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • susana rey

    susana rey
    Autor/a

    casi 11 años

    Hola Dolo!

    Pues moltes gràcies por tu interés en colaborar con Dues flors...

    Si, alguna gente no quiso utilizar la tarjeta... No hay problema, te doy una cuenta en Bancaja:

    2038 6124 44 3000011761

    Te agradeceríamos que en concepto pongas "para Dues flors..." y que en cuanto hagas el ingreso, nos enviés un email a esta misma cuenta para que comprobemos que todo esta correcto y te lo confirmemos.

    Otra vez gracias y un abrazo:

    Susana_

  • DOLO

    DOLO

    casi 11 años

    volem col·laborar amb aquest projecte i hem vist que la manera de pagar és mitjançant targeta de crèdit, i volguerem un compte corrent on fer la nostra aportació....via transferència....pot ser??

  • susana rey

    susana rey
    Autor/a

    casi 11 años

    Pascual, no te imaginas lo emocionada que estoy!

    Moltísimas gracies por tu aportación y que sepas que pasarás a la historia por ser la primera persona que colaboró con el verkami.

    Bicos y petons.

    Susana

  • Pasqual Requena

    Pasqual Requena

    11 años

    De moment no pregunte, et dic "bicos, ànim i endavant!"

#07 / Recompensa Verkami "Dues flors..."

Benvolguts amics i amigues:

Com sabeu, hem presentat en “premier” la pel·lícula “Dues flors per a un cavallet”, que hem produït gràcies al vostre suport al Verkami, a Ca Revolta el passat 6 de març.

Aquest dia, també, s'han lliurat les recompenses corresponents al Verkami entre els assistents, amb excepció del DVD, que trigarà encara uns mesos a realitzar-se.

Si no has pogut recollir les teues recompenses, pots passar-te fins al 31 de maig pel bar de Ca Revolta, de dilluns a dissabte, de 19 a 22 hores, i preguntar per Núria.

Si no vius a  València i no et pots apropar, envia'ns un correu i intentarem fer t’ho  arribar.

Agraint una vegada més el teu suport, rep una fraternal salutació.

Xurxo Estévez
(producció)

[email protected]

Queridos amigos e amigas:

Como sabedes, presentamos en "premier" a película "Dues flors per a un cavallet", que producimos grazas ao voso apoio ao Verkami, en Ca Revolta o pasado 6 de marzo.

seguir llegint

#05 / ¡SE ACABÓ EL VERKAMI Y HEMOS SUPERADO EL OBJETIVO!

ENTRADA 5

¡SE ACABÓ EL VERKAMI Y HEMOS SUPERADO EL OBJETIVO!

MOLTES GRÀCIES. OBRIGADO. MUCHÍSIMAS GRACIAS A TODOS!

Pasqual Requena, Lluïsa Cifre, Lluna llanera, M. Luisa Tello, Carpi, Susana Rey, Cristina Domingo, Marta Maru, Miquel, Genís Palao Gómez, Nestormontferris, Monmia, Soleugeni, Dolors, Miquelrtato, Pilar Gregori, Segarcia, Josep Yudici i Rosell, Lola Pomer, María Armesto, M. Luisa Tello, Francesc, Guillem, Inpaval, Mati, Amparogomez, Susi Gascó, ECOVAMOS, Berta, Joan Antoni, Eduardo Cifre, Ana, Oceanovero, Amarantari, Sisco García, Isidre, Canito59, Lluïsa Cifre, Alusquinos, Mloresaguin, el Castefa, Laurasantacruz, Fran, Josep maria sancho i carreres, Antonmasa, Elvilopez, Pepa, Gisela Cano, Albert F-T, Vanda i Jordi, Tamefra, Marisa Gómez, Huno, Duarte crestar, Alberto Puig (*), Santi65, Kiko, Isabel,… seguir llegint

#04 / EL MILLOR DE L’HORTA A YOU TUBE¡!

ENTRADA 4

LA RECTA FINAL…

¡El 26 termina nuestro Verkami! ¡Estamos en la recta final y hemos superado la barrera psicológica de los 5.000 euros, camino de los 6.000! ¡Genial!

Para darle un último empujoncito al verkami: exobreros del ladrillo reconvertidos ahora en ecobreros de la caña y el barro, esto es L’ASSEMBLEA D’ATURATS DE PATERNA. Joan, Marc, Paco, Pipa, Periko, Gabi, Salva, Santi y Jordi ¡La colla del Palància! Personas que en el corazón llevan pequeños grandes proyectos: bioconstrucción, recuperación de tierras abandonadas, huerto ecológico…

… Pero que por encima de todo, en la cabeza tienen… la terra!

EL MILLOR DE L’HORTA a you tube!!

                      http://youtu.be/u_eDso7vi9I

No dejéis de verla y de difundir esta entrada al blog. Es una brevísima animación (40 seg.) y un modesto homenaje a las ideas productivas a ritmo de Cant dels maulets (Al Tall, 2001).

Muchas gracias a El CENTRE SOCIAL TERRA y a la GRANJA JULIAseguir llegint

#03 / A Carevolta i a tots

ENTRADA 3

MAS GRACIAS POR DUES FLORS…

Desde que hicimos la primera entrada, la posibilidad de alcanzar el objetivo está mucho más cerca!

Ya estamos rozando la barrera de los 4.000 euros y todo gracias a vosotros! Moltes gràcies a tots, moitas gracias, obrigadísimos!

Pascual Requena, Lluïsa Cifre, Lluna llanera, M. Luisa Tello, Carpi, Susana Rey, Cristina Domingo, Marta Maru, Miquel, Genis Palo Gómez, Nestrormonferris, Monmia, Soleugeni, Dolors, Miquelrtato, Pilar Gregori, Segarcia, Josep Yudici i Rosell, Lola Pomer, Marta Maru, María Armesto, M. Luisa Tello, Fracesc, Guillen, Inpaval, Mati, Amparogomez, Susi Gascó, Ecovamos, Berta, Joan Antoni, Eduardo Cifre, Ana, Oceanovero, Amarantari, Sisco García, Isidre, Canito59, Lluïsa Cifre (otra vez!), Alusquinos, Mloresaguin, el Castefa, Laurasantacruz, Fran, Josep maría sancho i carreres, Antonmasa, Elvilopez, Pepa, Gisela Cano, Albert F-T, Vanda i Jordi, Tamefra, Marisa Gomez, Ca Revolta, Huno…

seguir llegint

#02 / Canya

ENTRADA 2

Un tema a seis manos. Una hermosa casualidad. Estos versos de Domingo Chinchilla, acompañados por la guitarra de Àlvar Carpi, llegan a mi justo en el momento en el que escribía el guión para Dues flors...

Así que sobre esta Canya, materia prima del documental, añadí unos efectos y loops digitales...
Disfrutadla.

#01 / *Dues Flors*... un ecofilme en construcción

ENTRADA 1

LAS GRACIAS

Tras una intensa semana desde el lanzamiento de Dues flors per a un cavallet, ¡por fin llega el momento de abrir el blog!

Aunque llevamos apenas unos días, y a juzgar por lo bien que ha comenzado el Verkami, las horas y más horas ajustándolo todo, los esfuerzos por colgar el proyecto en cuatro idiomas y abrir ya con el teaser y los gráficos terminados, los nervios de última hora, y las noches en vela preparando la campaña (nuestro guasapeado eslogan: ¡Mucho Verkami, poco Verkama!), ya han merecido la pena.

¡GRACIAS MICROMECENAS!

(Por orden de entrada hasta hoy -25/05/2013-)

Pascual Requena, Lluisa Cifre, Lluna llunera, M. Luisa Tello, Carpi, Cristina Domingo, Marta Maru, Miquel, Genis Palo Gómez, Nestorrmonferris, Monmia, Soleugeni, Dolors, Miquelrtato, Pilar Gregori, Segarcia, Josep Yudici i… seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies