❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Llibre “Les Normes Europees d'Informació sobre Sostenibilitat (NEIS-ESRS)”

Publicació molt útil per conèixer les normes de preparació i divulgació de la informació de sostenibilitat, en vigor des de l'01.01.2024

ACCID

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
23
Aportacions
4.347€
De 3.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Des de l'ACCID volem fer partícips de l'edició, producció i publicació del llibre "Les normes Europees d'informació sobre Sostenibilitat (NEIS-ESRS)" al major nombre de persones i empreses perquè per nosaltres és una publicació molt útil per conèixer les normes europees de preparació i divulgació de la informació de sostenibilitat, que entraran en vigor a partir de l’1 de gener de 2024 i per a moltes organitzacions, els servirà per a la presa de decisions informada i facilitar la transició a una economia sostenible.

El nou marc europeu de presentació dels informes de sostenibilitat per a les empreses de la UE, aprovat al juliol de 2023, requereix prèviament per a les companyies dotar-se de nous coneixements i disposar d'informació per a fer efectiu el seu compliment.

Les noves disposicions completen l'esforç de la UE per a ser líder en informació de sostenibilitat i en transició ecològica en el món, anant cap al FitFor55 en 2030 i la neutralitat de carboni de 2050.

Els informes de sostenibilitat han sorgit com un component crític en l'estratègia de les organitzacions per a abordar problemes apressants de l'agenda global, en particular els relacionats amb el canvi climàtic i altres aspectes mediambientals, els vinculats amb la cohesió social i els que es relacionen amb la conducta de negocis i la qualitat del govern de les organitzacions. Aquesta manera d'informar implica la documentació i divulgació sistemàtiques dels resultats ambientals, socials i de governança (ESG en anglès, o ASG en castellà) d'una organització a fi de donar testimoniatge del seu compromís amb el desenvolupament sostenible.

Aquesta publicació concreta la informació per a les empreses obligades, aquelles empreses voluntàries conscienciades i aquelles indirectament obligades pels seus clients.

També per a esclarir aquelles informacions que són rellevants revelar si és el cas, s'elabora aquest llibre que tracta a partir del Reglament Delegat de la Comissió Europea, de les normes transversals, de les normes en matèria de clima, de les normes en matèria social i també en matèria de governança, i fer un recorregut pels diferents blocs de les normes: requisits generals, informacions necessàries, canvi climàtic, pol·lució, aigua i recursos marins, biodiversitat i ecosistemes, ús dels recursos i economia circular, persones treballadores de l'empresa, persones treballadores de la cadena de valor, comunitats afectades, consumidors i usuaris finals, conducta en els negocis i verificació de la informació.

És un llibre que es publicarà en versió castellana i un fet DIFERENCIAL és que també es publicarà en CATALÀ, que fins al moment no s'ha editat cap llibre sobre aquesta temàtica en català.

Índex del contingut

Aconsegueix recompenses exclusives

 • Nom del mecenes a les pàgines finals del llibre com agraïment de la seva aportació.

 • Logo de l'empresa o institució mecenes a la coberta del llibre com promoció, difusió i reconeixemnt de la seva aportació.

 • Celebració d'una roda de presentació del llibre a la seu mecenes per arribar a més públic que pot ser del seu interés.

Qui som

L'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) neix al 2002 amb l'ànim de convertir-se en un nexe d'unió per als professionals i acadèmics en l'àmbit de la comptabilitat.

Som una entitat sense ànim de lucre, que té com a objectiu complementar les tasques realitzades pels col·legis i associacions, mitjançant:
• La millora de la transparència i la promoció de les millors pràctiques en la difusió de la informació financera i no financera.
• La potenciació de la recerca i presentació de nous desenvolupaments i l'existència d'una plataforma d'opinió i debat en temes d'actualitat comptable i de direcció.
• L'edició de publicacions.
• L'organització de conferències, congressos i jornades

A què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions aniran destinades al finançament de l'edició i producció (maquetació i impressió d'exemplars), així com per la distribució del llibre sobre "Les Normes Europees d'Informació sobre Sostenibilitat (NEIS-ESRS)", tant per la seva edició en castellà com per la catalana, amb l'objectiu que sigui una publicació molt útil per conèixer les normes europees de preparació i divulgació de la informació de sostenibilitat, que entraran en vigor a partir de l’1 de gener de 2024 i per a moltes organitzacions, els servirà per a la presa de decisions informada i facilitar la transició a una economia sostenible.

Calendari previst

La previsió de l'edició i producció es va portar a terme a finals del mes de desembre de 2023.

I les recompenses es començaran a gestionar al març de 2024.

+ Info

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

 • ACCID

  ACCID
  Autor/a

  2 mesos

  Ho tindrem en compte Oriol, gràcies pel teu suport

 • oriol amat

  oriol amat

  2 mesos

  Joan Amat i Soler

#06 / Autores i autors que col·laboren en el manual de les NEIX

📒 El manual "Les Normes Europees d'Informació sobre Sostenibilitat", les #NEIS, vol ser una eina útil per conèixer les normes de preparació i divulgació de la informació de sostenibilitat, en un nou marc regulador que va entrar en vigor l'1 de gener.

És el projecte editorial de l'ACCID a Verkami. Fins al dia 12 de març s'hi poden fer donacions. Amb les vostres aportacions podrem fer realitat aquest projecte editorial i fer una 1a edició de les normes en català.

🤝🏻 Una vintena de professionals experts col·laboren en una obra coordinada per Ramon Bastida i Xavier Subirats Alcoverro.

👨🏻👩‍🦰 Vegeu al vídeo les autores i els autors que hi col·laboren

#05 / LES NEIS: els aspectes mediambientals

Les NEIS estableixen requisits per a la divulgació d'informació sobre aspectes mediambientals.

Es mesura i es valora la informació sobre el canvi climàtic, la contaminació, biodiversitat i ecosistemes, aigua i recursos marins, l'ús dels recursos i economia circular. 👀📺

🙋🏻Col·laboreu-hi!❤️

#04 / Els aspectes de governança a les NEIS: la conducta empresarial i la verificació d'informació

Les Normes Europees d'Informació sobre Sostenibilitat, les #NEIS, inclouen requisits quant a #conductaempresarial i #verificació d'informacions.

Pràctiques basades en la #transparència, i requisits que tenen a veure amb:

-Cultura corporativa

-Protecció dels denunciants

-Benestar animal

-Compromís polític i activitats dels grups de pressió

-Gestió de les relacions amb els proveïdors, incloses les pràctiques de pagament

-Corrupció i suborn

Pel que fa a la verificació d'informació, els requisits estableixen l'aplicació de normes internacionals reconegudes i diversos nivells de seguretat.

L’ACCID es proposa editar el manual de les Normes a través d’un projecte de micromecenatge a Verkami.

Amb una donació 💶 ens ajudareu a publicar-lo, i a més en catàlà.

#03 / Les NEIS socials: persones treballadores, consumidores, usuàries i comunitats

Els aspectes socials són un dels àmbits en què incideixen les Normes Europees d’Informació sobre Sostenibilitat quant a requisits en la divulgació d’informació. Per exemple:

🔹 En les persones que treballen a l’empresa,
🔹 en les que formen part de la cadena de valor,
🔹 en la comunitat que es veu afectada per proximitat a la seu de l’empresa
🔹 i en el consumidor i usuaris finals.

El manual que conté les normes que en fan referència així com a la totalitat de requisits -cada NEIS- és la publicació que l'ACCID s'ha proposat editar amb el vostre ajut a través d'un projecte de #micromecenatge a Verkami.

Amb una #donació vostra podrem fer realitat aquest projecte editorial i a més en farem la 1a edició en català.

⏳ Col·laboreu-hi!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies