❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

La Terra per qui la Regenera, Vall de Can Masdeu

Pel dret d’ús de qui custodia i cuida el territori, recolza’ns per seguir regenerant aquest agrosistema únic malgrat la sequera i multes!

Can Masdeu

Un projecte de

Creat a

0
segons
147
Aportacions
11.020€
De 10.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English

Escull la teva recompensa

Dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Des de Can Masdeu, llancem la campanya La Terra per qui la Regenera amb la voluntat tant de restaurar ecosistemes i agrosistemes com amb la de reivindicar el legítim dret d’ús de qui custodia i mima el territori; en aquest cas Collserola, la Vall de Can Masdeu i la finca.

Aquí s'han dut a terme activitats socials autogestionades reconegudes i consolidades durant 22 anys amb un gran èxit de participació i perquè s'asseguri la seva continuitat necessitem la vostra ajuda!

Sembrant autonomia a la Vall de Can Masdeu
Sembrant autonomia a la Vall de Can Masdeu

Qui som?

Can Masdeu és un projecte comunitari autogestionat que es dedica a la gestió agroforestal de la zona que ocupa, a més de defensar la gestió pública de la vall, la justícia climàtica i el concepte de que la terra és de qui la treballa, desmarcant-se així dels drets de propietat existents, ja que és un espai ocupat.

Benvingudes a Can Masdeu!
Benvingudes a Can Masdeu!

El projecte engloba cinc iniciatives:

 • Casa dels Futurs: centre internacional de justícia climàtica i escola de moviments.

 • Horts Comunitaris: parcel·les cultivades i gestionades per veïns i veïnes que s’organitzen segons les necessitats i voluntats.

 • Regenerades: grup de voluntàries que es troben setmanalment per trebalalr la terra i compartir-se.

 • Punt d’Interacció de Collserola: centre social on tota persona és benvinguda per compartir cultura, participar de debats, menjar i beure!

 • Comunitat: grup de persones que conviuen a la masia, que gestionen l’espai i que estan involucrades en diferents iniciatives.

Trobada social al jardí del domo
Trobada social al jardí del domo

Horts Comunitaris transportant adob pels horts
Horts Comunitaris transportant adob pels horts

Voluntàries de Regenerades després de la collita de moniatos
Voluntàries de Regenerades després de la collita de moniatos

Jardí de la comunitat on s
Jardí de la comunitat on s'esten la roba

Què volem?

La xarxa de projectes de la Vall de Can Masdeu fem un pas al front dibuixant i reivindicant la nostra visió per a la vall, des del legítim dret d’ús de qui custodia, cuida i mima el territori.

Mapa de la vall de Can Masdeu
Mapa de la vall de Can Masdeu

Les aportacions recaptades es destinaran en concret a:

 • Defensa: cobrir les despeses legals de les sancions administratives i multes que hem rebut i hagut de gestionar en els últims temps.

 • Rampa: recolzar la creació d’aquest element arquitectònic construït amb tècniques de bioconstrucció que permet d’una banda l’accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda i d’una altra, retenir la terra de l’erosió i acollir tota una comunitat de plantes comestibles. També s’ha de tenir en compte l’enorme valor que té en si mateix el procés comunitari que caracteritza la creació d’aquesta rampa i l’enjardinament dut a terme.

Enjardinament de la rampa d
Enjardinament de la rampa d'accessibilitat

Jornada de treball per garantir el manteniment de la vegetació de la rampa d
Jornada de treball per garantir el manteniment de la vegetació de la rampa d'accessibilitat

Ús de la rampa per un cotxet infantil
Ús de la rampa per un cotxet infantil

Batucada "La Banda Mandanga" reivindicant la rampa
Batucada "La Banda Mandanga" reivindicant la rampa

 • Sequera: davant el canvi climàtic que patim, com a societat i, en el nostre cas com a comunitat, hem de preparar-nos per l’adaptació climàtica i la transició ecosocial. Per tal de mitigar les conseqüències d’aquesta sequera estructural, treballem els horts amb agricultura regenerativa des de fa molts anys i anem millorant les infraestructures hídriques per recollir l’aigua de pluja. Tot i així, d'una banda hem de continuar posant esforços en la millora dels sistemes de recirculació de l’aigua de pluja i d'una altra, recaptar fons per fer possible la recuperació de la bassa. La proposta de restauració combina enfocaments orientats a la sostenibilitat com la hidrologia forestal, la restauració ecològica, el biopaisatgisme, la permacultura i la rehabilitació patrimonial. Això aportaria diversos beneficis com:
  • Millora de l’estat ecològic del medi natural
  • Foment de la biodiversitat, inclosa l’aparició de noves espècies
  • Reserva d'aigua per temporades de sequera
  • Generació de masses d’aigua en zones forestals pel control d'incendis
  • Foment de l'activitat agrícola i ramadera

Estat actual de la bassa gran, seca
Estat actual de la bassa gran, seca

Necessitem molta energia i recursos per fer tot això possible! Ens dones un cop de mà?

Calendari previst

Una part del finançament del crowdfunding ja s’ha hagut de destinar tant a pagar multes com a pagar les advocades, així que una part seria per restablir l’economia de la vall. D’altra banda, les millores de la rampa es podrien dur a terme durant els mesos que van de gener a juny. Pel que fa a la bassa gran, és un projecte molt complex on s’han de tenir en compte aspectes i enfocs diversos per poder establir un calendari concret. En el que sí invertirem des del minut zero és en la millora dels sistemes de recirculació de l’aigua de pluja.

Pel que fa a la rebuda de les recompenses, aquestes seran possibles a partir de que aconseguim arribar al 100% del recapte objectiu i hagin passat els 40 dies des que es va iniciar la campanya. Per recollir els llibres, revistes i la cistella de l'horta, si us plau, contacta'ns abans d'un PIC i pots venir llavors per emportar-te'l. Si t'has apuntat a algun taller o ruta, t'enviarem per correu la trobada on estàs convidada.

+Info

Subscriu-te a la newsletter si vols estar al cas de les notícies més importants de la vall! Si formes part d'una entitat afí al projecte pots adherir-te a través d'aquest formulari.

I recorda que a través de les nostres xarxes socials seguirem informant de les trobades i actes que organitzem, de les jornades de treball de voluntariat dels dijous i de qualsevol notícia relacionada amb el projecte:

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

12 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

 • Hostum

  Hostum

  6 mesos

  Un projecte comunitari consolidat al que val la pena donar suport. Un plaer haver-vos visitat i que hagi estat en dia de pluja ;-)

 • Laura

  Laura

  6 mesos

  Gracias a vosotros

 • Marghe galante

  Marghe galante

  6 mesos

  Gràcies a tota la comunità de Can Más Dèu per ser-HH i

 • Mireia Moixera

  Mireia Moixera

  6 mesos

  Endavant amb el projecte i sense entrebancs!

 • Isabel Moga Sampere

  Isabel Moga Sampere

  6 mesos

  Muy interesante la trayectoria de Can Masdeu en sus 22 años de recorrido. Muy interesante también su proyecto actual. Merece la pena difundirlo y acompañarlo

 • Vamooooooo!

 • Kike Tudela

  Kike Tudela

  6 mesos

  Larga vida a la Vall de Can Masdeu!

 • malejaf

  malejaf

  6 mesos

  Adelante con el proyecto! Mucha regeneración!

 • BB

  BB

  6 mesos

  Gràcies!

 • Xavier de Pedro

  Xavi

  7 mesos

  Enhorabona per la feina que feu!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies