❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

2a edició del poemari "Arnús-Solei, o els capricis de la llum"

Una publicació per festejar la jornada tan especial que vam viure al bell mig del parc de Ca l'Arnús —de Badalona—, inspirador dels poemes.

Francesc Cabiró

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
50
Aportacions
750€
De 750€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

OBJECTIU DE LA CAMPANYA

Arran del recorregut poètic pel parc romàntic de Ca l'Arnús del passat 18 de juny, en què van recitar-se alguns poemes del llibre ARNÚS-SOLEI O ELS CAPRICIS DE LA LLUM, els integrants del grup "IMATGE I POESIA A CA L'ARNÚS" —organitzador de la jornada— hem pensat que calia impulsar la reedició del poemari, el qual estava exhaurit, i fer-lo arribar a totes les persones que, com tu, s'estimen tant el parc com la poesia.

CONTINGUT

El llibre conté 24 poemes —i 24 fotografies que els inspiren— sobre paratges i racons dels dos parcs públics que conformen el recinte verd de Can Solei i Ca l'Arnús, un conjunt patrimonial únic a Badalona.

Com a fil conductor dels poemes, els passos d'un visitant que un bon dia descobreix el parc i hi torna durant les successives estacions de l'any. Inevitablement, queda impressionat per la bellesa que destil·la; perquè, tot deambulant pels seus camins, resulta fàcil sentir-se transportat a l'època en què el romanticisme impregnava el cor de les persones.

Però encara hi ha més: en aquesta 2a edició que ara treiem, al poemari trobaràs inclòs un darrer capítol (ep! I amb una sorpresa final) amb algunes imatges de l'experiència d'aquell dia de juny; un matí de diumenge per al record, en què els poemes cobraven vida pròpia a través de la veu i els instruments de tot un estol de rapsodes i de músics, amants de l’indret màgic, i amb el seguici d’un públic no menys entregat.

Fotografia de Mar Àvila
Fotografia de Mar Àvila

Fotografia de Jordi Gil
Fotografia de Jordi Gil

LA RECOMPENSA

Com no podia ser d'altra manera, la Recompensa a la teva aportació serà la d'un exemplar d'aquesta 2a edició del poemari "ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM".

L'entrega del llibre (lògicament, dedicat) es farà durant un acte on convidarem a tots els mecenes (si no poguessis assistir-hi, ja trobarem alternatives), i en un lloc de Badalona encara per concretar, però que es preveu que serà durant la setmana anterior a les Festes de Nadal.

ATENCIÓ!: aquesta edició serà limitada per a mecenes; només es podrà aconseguir durant la campanya… No te la perdis!!

QUÈ HI TENS A GUANYAR?

A més del plaer que et podrà proporcionar el viatge per les pàgines del poemari, amb la teva aportació ajudaràs a la tasca del col·lectiu "DEFENSEM CA L'ARNÚS", que de fa temps lluita incansablement contra l'amenaça de construcció de pisos a l'interior del parc. Amb aquesta campanya de Crowdfunding volem contribuir-hi en la mesura del possible.

SOBRE L'AUTOR

Per als qui no em conegueu, soc el Francesc Cabiró. Vaig néixer a Badalona l’any 1956. Tot i que la meva formació i activitat han estat sempre en l'àmbit tecnològic, m'han interessat igualment la fotografia i la literatura.

Així, el 2007 vaig engegar un bloc personal (encara actiu), a partir del qual vaig autopublicar Finestra Fotogràfica, 10 anys de bloc (de 2017), on es combinaven imatges i textos.

Després han aparegut el poemari Arnús-Solei, o els capricis de la llum (2019), el qual reeditem ara, i la novel·la La noia del parc (2022), inspirada igualment en els encants de Ca l'Arnús.

Ara mateix soc membre de l'Associació cultural i literària BDN ESCRIU i tinc en preparació la meva segona novel·la, ubicada als anys noranta i a cavall entre la ciutat xinesa de Xangxun i Barcelona.

ENLLAÇOS

A més de la plataforma Verkami, pots anar seguint el projecte a les diferents xarxes socials:

Preguntes freqüents

  • Com puc aconseguir més d'un exemplar?

    Si necessites més d'un exemplar del poemari, pots repetir l'operació (clicant a la casella "Aporta al projecte") tantes vegades com et calgui.

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

8 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Erika Martínez Rodríguez

    Erika Martínez Rodríguez

    6 mesos

    Fet. Està a nom del Juanjo.

  • Francesc Cabiró

    Francesc Cabiró
    Autor/a

    7 mesos

    Gràcies, José Antonio!

  • JOSE ANTONIO FERNANDEZ MARTIN

    JOSE ANTONIO FERNANDEZ MARTIN

    7 mesos

    Aportación realizada.

  • JOSE ANTONIO FERNANDEZ MARTIN

    JOSE ANTONIO FERNANDEZ MARTIN

    7 mesos

    Aportación realizada.

  • Francesc Cabiró

    Francesc Cabiró
    Autor/a

    7 mesos

    Gràcies, Soco!

  • Soco Varea González

    Soco Varea González

    7 mesos

    Bien !!!

  • Francesc Cabiró

    Francesc Cabiró
    Autor/a

    7 mesos

    Moltes gràcies a tu!

  • BB

    BB

    7 mesos

    Gràcies Francesc!

#24 / EL POEMARI JA CAMINA...

Benvolguts mecenes,

Ahir, dia 12, va tenir lloc l'acte de presentació i entrega del poemari "Arnús-Solei, o els capricis de la llum" a la sala de teatre de la Societat Coral La Badalonense. Un acte amb el qual es tanca aquesta campanya de Micromecenatge.

Gràcies a tots els qui vau assistir i, en especial, als sis rapsodes que vau recitar alguns dels poemes: José Antonio Fernández Martin, Carmen Martínez, Toni Ortiz, Isabel Casanovas, Àlex Moretó i Eduard Flotats.

Per als qui no vau poder ser-hi, durant els pròxims dies us farem arribar el llibre, en la modalitat que heu escollit, sigui en mà o per correu postal.

Moltes gràcies a tots qui heu participat en aquest projecte!

#23 / Poemari Arnús-Solei: en marxa la preparació dels exemplars

Benvolgut mecenes,

Ja tenim en marxa la preparació per al lliurament dels exemplars del poemari. Recordeu: dia 12 de desembre (18:30 h), a la Sala de teatre de la Societat Coral La Badalonense (Sant Anastasi, 14).

Si encara no ho has fet, emplena l'enquesta a la web, o envia un e-mail, indicant:

1) Vindré a l'acte de presentació i entrega.

2) Concretar el lliurament en mà, per un altre dia.

3) Prefereixo rebre el llibre per correu.

Fins ben aviat!

Francesc.

#22 / Acte de presentació i entrega del poemari

Benvolgut mecenes,

El dia de presentació i entrega del poemari ja s'acosta: serà el 12 de desembre, a partir de 2/4 de 7 de la tarda, a la Sala de Teatre de la "SOCIETAT CORAL LA BADALONENSE" (Sant Anastasi, 14).

Si encara no ho has fet, recorda omplir el formulari-enquesta que vas rebre per e-mail per confirmar la teva assistència a l'acte, o bé per indicar-nos l'opció que desitgis per fer-te arribar el llibre.

#21 / Poemari Arnús-Solei: Bones notícies sobre el projecte!

Benvolguts mecenes,

Em plau comunicar-vos que els exemplars del poemari ja han arribat de la impremta!

Així que ara toca, doncs, pensar en l'entrega de les vostres recompenses al projecte de micromecenatge. Us avanço que el dimarts, 12 de desembre, a partir de les 18:30 h, hi haurà un acte de lliurament del poemari a la sala de teatre de la Societat Coral La Badalonense (Sant Anastasi,14).

D'aquí a uns dies rebreu un formulari-enquesta, per tal que pugueu confirmar-hi la vostra assistència i recollir així directament el vostre llibre.

Fins ben aviat!

Francesc.

#20 / Poemari Arnús-Solei: notícies sobre el projecte

Benvolgut mecenes,

Gairebé fa una setmana que vam finalitzar la campanya d'adhesions, en la qual —com ja saps— es va assolir l'objectiu que ens havíem marcat per fer possible la reedició del poemari ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM.

Em plau informar-te que, tant el fitxer de la nova maqueta del contingut del llibre, com del que serà la nova coberta han estat enviats a la impremta que s'encarregarà de transformar-los en paper.

A través d'aquest correu aniràs rebent tota la informació sobre l'evolució del projecte.

Una abraçada,

Francesc.

#19 / OBJECTIU ACONSEGUIT!

Benvolgut mecenes,

Després de quaranta dies intensos, avui, 9 de novembre, s'ha tancat amb èxit la campanya d'adhesions. Gràcies a la teva implicació i la de 49 persones més, la reedició del poemari "ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM" podrà tirar endavant.

A partir d'ara, aniràs rebent informació sobre les tasques de maquetació del llibre, que, com recordaràs, inclou els 24 poemes i les 24 fotografies de 1a edició de 2019, però amb l'afegit d'unes pàgines finals de reportatge sobre aquell diumenge tan especial del passat juny, en què el grup "Imatge i poesia a Ca l'Arnús" vam organitzar un recorregut poètic pel parc.

També t'anirem informant sobre les tasques d'edició; i, quan tinguem els exemplars llestos, del dia exacte per a la seva distribució, prevista cap a mitjan desembre. Si tens algun dubte o consulta, sàpigues que pots fer-ho a través de la web del projecte Verkami, o bé, directament a qualsevol dels e-mails [email protected] o [email protected]

seguir llegint

#17 / Queden 5 dies de Crowdfunding per al poemari ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM

Benvolgut mecenes i amant de la poesia,

Ens trobem ja en els últims dies de la campanya de Crowdfunding per fer possible la reedició del poemari "ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM".

Tu que ja hi has participat, pots animar als teus contactes. Poden fer-ho tan a través de l'enllaç de Verkami, com amb Bizum directe de 15,-€ al 630376111, indicant nom i núm. de telèfon.

Queden molt pocs exemplars!

https://www.verkami.com/projects/36704-2a-edicio-del-poemari-arnus-solei-o-els-capricis-de-la-llum

#16 / Queden 8 dies de Crowdfunding per al poemari ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM

FRESCOR
FRESCOR

El temps fresc no arronsa el vianant. Arriba igualment puntual, sempre que pot, a la cita amb uns paratges cada cop més estimats. Veurà al seu lloc els practicants habituals de taitxí, cua d’infants a la tirolina, potser fins i tot algun pícnic improvisat. I ensopegarà també amb les figures de pedra conegudes, que es mantindran, com sempre, impassibles al pas dels esdeveniments.

Olor de terra mullada, frescor, contacte amb les fulles seques regades pel gotim de l’aigua en caure. Aroma d’eucaliptus, de xiprer. Essències destil·lades quan la pluja és encara recent, discretes flaires que aconsegueixen fàcilment penetrar en el més profund de l’existència... Essències que semblen custodiar secrets.

                                    ***

seguir llegint

#15 / Queden 11 dies de Crowdfunding per al poemari ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM

IMPRESSIÓ
IMPRESSIÓ

Un ball de siluetes

bellugadisses

i el seu reflex a la superfície

de l’estany,

competeixen amb el moviment

sincopat

dels petits animalons

que hi juguen a surar.

Altes copes de l’arbreda,

remullades virtualment

al fons de l’aigua,

intervenen amb complicitat

en aquesta triple

dansa alegre,

de la qual hi participa

un altre convidat:

L’acompanya la subtil

remor

d’un vent suau,

a estones incipient

però compassat,

que fa de baix continu

i principal

d’aquesta orquestra semi muda.

L’espectador contempla,

tot transfigurat,

com el conjunt blau i verdós

representa

una escena impressionista,

que aclapara els seus sentits

i el transporta a uns escenaris

imaginats i per imaginar.

El poema "Impressió", extret del llibre "ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM", va ser recitat, entre d'altres, un diumenge de juny a tocar de l'estany.

seguir llegint

#14 / Queden 14 dies de Crowdfunding per al poemari ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM

La voràgine constructora al voltant del parc (ara es pretén edificar també pisos al seu interior) —a més de suposar un greu perjudici per la flora, la fauna, la qualitat ambiental...— ha anat malmetent la fisonomia dels espais, de manera que ara mateix seria impossible reproduir algunes estampes.

Amb aquesta campanya de reedició del poemari, inspirat precisament en els racons del parc, volem contribuir econòmicament —en la mesura que sigui possible— a la lluita per la seva preservació, que porta a terme de fa temps la plataforma "Defensem Ca l'Arnús".

#12 / Queden 18 dies de Crowdfunding per al poemari ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM

Quan just encetem la 4a setmana de campanya, tenim registrades 25 aportacions, és a dir, el 50% de l'objectiu. I ens queden tan sols 18 dies per poder fer realitat la reedició del poemari "ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM".

Ajuda'ns a aconseguir les 25 aportacions més que encara ens falten.
Entra aquí a l'enllaç de la campanya.
... i comparteix la informació del projecte amb els teus contactes!

Moltes gràcies per la teva col·laboració!

#10 / 18è dia de Crowdfunding per al poemari ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM

... No sé com exactament, ni la motivació concreta, però havia vingut a la meva ment, per instal·lar-s'hi, un personatge de ficció: un caminant deambula per un parc força especial i es meravella d’aquest lloc verd situat enmig del brogit urbà. Un jardí que li ofereix el silenci, la bellesa i la pau que semblava cercar fins aleshores.

Després de dues setmanes de campanya, hem assolit per ara un 41% de l'objectiu, que no és més que la reedició del llibre. Podeu compartir l'enllaç per ajudar a fer-ho possible.

Moltes gràcies a tots els qui ja heu col·laborat!

#05 / 8è dia de Crowdfunding per al poemari ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM

VENUS
VENUS

Els 24 poemes del llibre estan tots ells inspirats en cadascuna de les fotografies que conté. I algunes, com aquesta que mostrem avui, podria dir-se que tenen un cert valor afegit. Els qui freqüenteu el parc, segur que sabreu el perquè.

Avui finalitzem la primera setmana de campanya, durant la qual hem assolit un 22% de l'objectiu, que no és més que la reedició del llibre. Podeu compartir l'enllaç per ajudar a fer-ho possible.

Moltes gràcies a tots els qui ja heu col·laborat!

#04 / 7è dia de Crowdfunding per al poemari ARNÚS-SOLEI, O ELS CAPRICIS DE LA LLUM

Avança lentament el caminant, guiat com per una premonició. Disposat a deixar-se sorprendre per una bellesa que intueix propera, dirigint amb decisió els seus passos cap a unes arbredes encara llunyanes, tot i que prou properes per ser aviat al seu abast. Comença per fi un passeig, un dia d’hivern, per un espai per descobrir, mentre un sol radiant ofereix grans reflexos de llum sobre la vegetació i converteix el petit estany en viu mirall...

Així comença la introducció als poemes del primer capítol, el que ens parla del MISTERI.

#02 / CROWDFUNDING POEMARI ARNÚS-SOLEI (3r dia)

Des que el conjunt dels parcs de Ca l'Arnús i Can Solei van passar a titularitat pública, han anat veient com al seu voltant creixien noves construccions, les quals, no tan sols malmeten la fisonomia de l'espai verd (algunes de les fotografies que apareixen al llibre de poemes, senzillament, ja no es podrien fer), sinó que —com a agreujant— els blocs fan reverberar cap endins del parc el so ambiental de l'autopista, que és a tocar, però que abans passava inadvertida.

Ara, l'amenaça és encara més greu, perquè es pretén edificar nous pisos —amb el consentiment de l'Administració local!—, a dins mateix del parc. NO VOLEM MÉS PISOS A CA L'ARNÚS!!

#01 / CROWDFUNDING POEMARI ARNÚS-SOLEI (2n dia)

Després d'uns mesos donant forma a una idea i de setmanes treballant-hi, ja tenim en marxa la campanya de Micromecenatge. Perquè el Crowdfunding va d'això: comença amb una idea i la il·lusió que comporta; després, es concreta en objectiu que genera un programa, per acabar en un projecte compartit.

Avui, després de les primeres 24 hores de campanya, el projecte de reedició del llibre de poemes compta ja amb 5 mecenes, a qui agraïm especialment el fet d'haver posat els fonaments de l'obra que veurà la llum per Nadal, si entre tots aconseguim l'objectiu de 50 aportacions.

Si ja ets mecenes, comparteix-ho en xarxes. Si encara no, anima't a participar. No ho deixis per a demà!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies