❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Paret Seca, Vins de Mínima Intervenció

Donem continuïtat al meu projecte més personal de promoure els bons vins sense sulfits elaborats amb varietats locals dels Països Catalans

paretsecavins@gmail.com

Un projecte de

Categoria

0
segons
153
Aportacions
8.626€
De 7.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

El Perquè d'aquest Verkami

La verema 2022 ha estat la tercera de Paret Seca i segurament la més primerenca de la història, singular com totes però especial ja que he volgut fer una mica de creixement en producció, els vins estan sent súper agraïts i ja només esperen el moment de ser embotellats i que els pugueu conèixer. Moments se'ns dubte especials!

També es podria veure com una compra a l'avançada presentada d'una manera diferent.

Ah, i arrenco amb un novetat que és, que gràcies a aquest finançament, podré adquirir una parcel·la de vinya vella en règim de parceria per poder tancar el cercle realitzant tots els treballs des de la vinya a l'ampolla.

El context social i econòmic és ben enrarit i una campanya com aquesta m'ajuda a arribat més lluny i a implicar-vos en tot aquest procés a totes les mecenes... (se'm dibuixa un somriure mentre ho escric)

D'on ve PARET SECA, Vins de Mínima Intervenció

En ple confinament començo a donar forma, després de treballar d'enòleg per altres cellers (Cérvoles celler, Lagravera entre d'altres), el meu propi projecte de vins naturals de varietats locals dels Països Catalans i ben adaptades al territori.

Paret Seca és un homenatge al paisatge i territori que, històricament, ha embolcallat les vinyes.

Parla d'un temps en que es respectaven els tempos dels cultius, que es mirava el calendari i les llunes per protegir millor els vins, un temps d' observar i escoltar més que no pas actuar de qualsevol manera i després veure si ha funcionat o no el que fas.

Tot lluny de la immediatesa que ens imposen les xarxes socials.

Alhora d'elaborar i vendre els vins, el projecte vol fer també molta pedagogia d'una altra manera de cultivar, cursos i assessorament vitivinícoles i mirar d'aconseguir poder adquirir parcel·les de vinya vella en règim de parceria pràcticament sentenciades per la pressió urbanística o pels pírrics preus del raïm.

Sobre els vins de Paret Seca

Els dos vins blancs que elaboro són del Penedès, de dues parcel·les de la zona d'Espiells (entre Sant Llorenç d'Hortons, Gelida i Sant Sadurní d'Anoia) propietat de l'Oriol Roig, un viticultor fantàstic que fa temps que aporta per la viticultura ecològica i que té molta cura dels seus ceps. Una parcel·la de xarel·lo de 30 anys, i una parcel·la de macabeu a tres nivells (subparcel·les) amb ceps que van dels 30 als 80 anys.

Tant l'elaboració com l'embotellat el faig a la masia de Cal Costas, a Font-rubí, un viver de microcellers on compartim espai i experiències vora una vintena de petits elaboradors de vi.

El Macabeu 2022 és fruit d'una fermentació espontània en un dipòsit d'acer inoxidable, després d'una maceració amb les seves pells d'una setmana, i resta sobre les mares de fermentació durant cinc mesos. En faré unes 4000 ampolles.

El Xarel·lo 2022 és un vi blanc brisat fermentat i criat en dues àmfores d'argila cuita. Fa una maceració de 3 setmanes amb les pells i després passa mig any sobre les seves mares a les mateixes àmfores. Sortiran unes 1200 ampolles.

La Garnatxa negra 2022 ve d'una vinya ecològica entre Batea i La Pobla de Massaluca (DO Terra Alta) i fermenta i es cria en dipòsit troncocònic de roure francès, de 2000 litres. D'aquí se n'embotellaran unes 2500 ampolles.

Finalment, el Mantonegro 2022 s'elabora a Algaida d'una vinya jove ecològica i es fermenta i cria en bocoi de castanyer. Només 850 ampolles.

Qui sóc?

Sóc l' Ivà Gallego, biòleg i enòleg penedesenc, molt compromès amb l'ecologia, l'alimentació saludable i la sostenibilitat de la vida a la terra tot i que al voltant del projecte hi ha col·laboradors, que alhora són amics i els millors professionals en el seu àmbit (comunicació a les xarxes socials, dissenyador gràfic, fotògraf, etc.)

On aniran les vostres aportacions com a Mecenes?

Les aportacions dels mecenes aniran en gran part a les despeses d'embotellat dels vins 2022 i a l' adquisició d'una parcel·la de vinya vella al Penedès en règim de parceria, això és molt important perquè molt d'aquest patrimoni es perd per la poca rendibilitat que tenen un cop baixa la seva producció i el nivell de preus del raïm és tan baix.

La implicació col·lectiva de totes vosaltres en el finançament de l'embotellat també és una manera de treballar horitzontalment, mirant de dependre el mínim dels bancs i una nova evidència que els costos i preus dels materials bàsics s'han encarit de manera desmesurada.

I no ho dubteu, és també una forma diferent de presentar una compra a l'avançada com és més tradicional de fer per part d'alguns grans "Chateaus" francesos

Gràfic repartiment aportacions
Gràfic repartiment aportacions

Quan començaran a arribar les Recompenses?

Els vins de la verema 2022 estan previstos de ser embotellats entre el març i el maig de 2023.

És per això que les recompenses que impliquin només vins blancs es podran lliurar l'abril del 2023.

I les que impliquin vins negres cal que siguin lliurades a partir del maig del 2023

Més info del Projecte a:

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

14 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Joan

    Joan

    11 mesos

    No m'han arribat els vins, és normal?

  • Sara Fernández

    Sara Fernández

    más de 1 año

    Súper !!!

  • Enric Gutiérrez Escofet

    Enric Gutiérrez Escofet

    más de 1 año

    Fins el maig

  • Joan Bea Enrich

    Joan Bea Enrich

    más de 1 año

    Endavant i sort!!!

  • operello

    operello

    más de 1 año

    Endavant les atxes, Ivà!

  • Som-hi !

  • gerardbat

    gerardbat

    más de 1 año

    Edavant!

  • Fani Benages

    Fani Benages

    más de 1 año

    L'Ivà fa uns vins molt interessants! tsteu-los!

  • Emili Pardo Ventura

    Emili Pardo Ventura

    más de 1 año

    Molta sort Ivà!!!!

  • paretsecavins@gmail.com

    [email protected]
    Autor/a

    más de 1 año

    Mil gràcies família. Sí assolim l'objectiu hi haurà vi per tothom 🥰

#02 / Mil gràcies a totes, hem assolit l'objectiu!!

Objectiu Assolit

Bon dia a tots i totes les mecenes. Estem molt contents de poder traslladar-vos que hem aconseguit superar en escreix la xifra de 7500€ que ens havíem marcat, i de moment volíem compartir amb totes vosaltres un petit vídeo que vàrem gravar ahir mateix, tot just saber que ja havia acabat exitosament el Verkami de Paret Seca.

Només podem dir-vos que Gràcies, gràcies i mil gràcies! i que seguirem en contacte perquè ara comença la feina de recollir les vostres adreces per rebre les recompenses i que els que vau aportar per aconseguir la nostra samarreta ens digueu la vostra talla, etc.

Salut i bon vi, naturalment!

Fins ben aviat!!

#01 / Més Vi per Més Mecenes!!!

Comencem la segona setmana del Verkami i necessitem redoblar esforços per arribar a més gent que aporti.

La millor notícia que podíem tenir, a part de que ja superem la trentena de mecenes i els 2000€, és que ja han anat apareixent diferents possibles vinyes velles, i som més aprop de part de l'objectiu.

Tenim tot el desembre i la primera setmana de gener per assolir l'objectiu de 7500€ però no espereu al final que desesperem en l'espera ;)

Vinga, aportem-hi un gra de sorra més i sumem mecenes per fer-ho possible!!

Mil gràcies i que acabi d'anar bé el cap de setmana.

Salut i bon vi...naturalment!!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies