❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

"Deserta el fosc", nou disc de MHelena - M'acompanyes a fer-lo realitat?

Un nou àlbum de poesia, cançons i text per cridar ben fort en aquests temps que ens toca viure DESERTA AL FOSC, SURT A LA LLUM I VIU!

mhelena

Un projecte de

Categoria

0
segons
111
Aportacions
4.860€
De 4.800€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

El projecte “Deserta el fosc” és una continuïtat del treball “Confidències” presentat el setembre del 2020 com a espectacle i àlbum discogràfic.

Continuo amb la línia d’acostar la poesia al públic que no és habitual a aquest gènere. El fil conductor del disc és l’experiència mateixa de viure el dia a dia, les emocions de la nostra existència humana i les reivindicacions actuals. El disc ho mostra a través de 8 poemes musicats per mi, una cançó pròpia i tres versions que formen part la banda sonora del meu ara i aquí! Per això aquest nou treball té molt força, molta barreja d'estils musicals i molta potència emocional!

I quin és el fil d’aquest segon treball?

Dos temes centren la proposta: la dona (amb tota la controvèrsia que té avui en dia la paraula dona!) i l’amor.

I amb ells sentiments de ràbia, de desesperança, d’opressió, d’incomprensió per donar pas, un cop transitades aquestes emocions profundes, a l’AMOR així, en majúscules. L’AMOR que es contraposa a la POR, no pas a l’ODI. L’AMOR que m'ajuda a sostenir-me i a viure en esperança, per poder cridar ben fort DESERTA AL FOSC, SURT A LA LLUM I VIU.

Continuo proposant la POESIA EN CONTEXT, la música al servei de la paraula, cercant el ritme del poema, el sentiment, les emocions i el significat que transmet. El nou projecte enfila la poesia de Montserrat Vayreda, M. Mercè Marçal, Miquel Martí i Pol, Olga Xirinacs, Vicent Andrés Estellés, Joan Vinyoli... i altres cançons versionades per proclamar ben fort: "deserta el fosc, surt a la llum i viu!". I ho proclamo sent dona i menopàusica! Reivindico el talent emergent més enllà dels 50, el lloc de la dona dalt dels escenaris acabada la criança, amb el bagatge de vida i, la maduresa d'una veu fruit d'una vida plena i viscuda. Proclamo el respecte a la diferència enmig de la globalització, la riquesa de la diversitat, des de la lluita i a voltes des de la tristesa. Però també amb la força de l'amor i en l'esperança de trobar el nostre lloc i el respecte per qui som.

I per això uso tant la poesia com els texts que les introdueixen: ara amb un toc informal, ara més transcendent i a voltes, absolutament irreverent, perquè no?

En el vídeo que us hem penjat hi podeu veure una gravació caslona en format acústic el tema que dona nom al disc.

Amb la col·laboració de Joan Crosas

A més de donar-nos permís per versionar un dels seus temes del grup Esquirols, el Joan participarà a la gravació fent duet amb la M.Helena i també té previst cantar a l'estrena del disc el 24 d'abril.

El Joan i l
El Joan i l'Helena

Us agrada?.

Doncs només és perquè aneu fent boca del que pot ser aquest nou treball amb tot els músics posant-hi l'ànima:

  1. 8 de març - M. Mercè Marçal

  2. L’amor - Miquel Martí i Pol

  3. Ser diferent - M. Vayreda

  4. L'arbre incandescent - Joan Vinyoli

  5. Cançó de les Dones - V. A. Estellés

  6. La fadrina va a la Font - Apel·les Mestres

  7. Ma tristesa - Lluís Llach

  8. L’estrella - Olga Xirinacs

  9. Del que vaig ser- Lletra R.Kipling/ Música J. Crosas /Traducció M. Manent

  10. És el temps de sembrar - M. Vayreda

  11. Són els teus ulls - MH Tolosa

  12. Deserta el fosc - Miquel Martí i Pol

Al següent vídeo podeu veure un tast del concert del primer disc:

Sobre les recompenses

El CD físic volem que estigui ben fet, amb un bon disseny de tres cossos i un llibret amb tots els poemes... Les persones que teniu l'anterior ja sabeu de què parlem! Coses boniques per llegir, tocar i olorar!

Si voleu, podeu demanar també la descàrrega anticipada del Cd en format digital que us enviarem tan bon punt estigui a punt, previsiblement al mes d'abril.

El 24 d'abril farem la presentació en primícia a l'Auditori de Sta Coloma de Farners i els que em voleu acompanyar ja podeu comprar les entrades!

Però farem una segona presentació a Barcelona la setmana següent, el dia 29 a la tarda, al teatre dels Lluïsos de Gràcia.

Ens agraden les coses úniques i artesanals. Per això us oferim un joc de tovallons poètic per sorprendre als vostres convidats i una bosseta multiús per lluir frases dels poemes del disc. Aquests objectes són obra de la Núria Gràcia amb la tècnica del linogravat, amb uns dissenys al·legòrics inspirats en quatre dels poemes del disc i estampats manualment. Són peces úniques, fetes a mà, des del disseny, el tampó de linòleum i l'estampació. Mireu com ho fa!

Qui som?

Maria Helena Tolosa - Veu i composició
Cantant, actriu, escriptora, rondellaire, mare i psicopedagoga. Combino les arts escèniques amb la pedagogia i la formació a docents i famílies. Trobarem més informació de les meves propostes a www.mhelenatolosa.com

Pere Coma - Contrabaix
En Pere és la pera. El podeu trobar en altres formacions com el Joan Sadurní trio, Laia Masdeu Quartet i amb l’Orquestra de Girona. És professor de contrabaix a l’Escola Municipal de Música de Girona i a l’Escola Municipal de Música Josep Carbó de Santa Coloma de Farners.

Josep M. Vallès - guitarra
Autodidacta des dels setze anys, toca la guitarra, el quatro, el banjo, el charango... i quan pot, l'harmònica. Ha col·laborat en diferents projectes musicals i forma part de l’espectacle poètic “Retalls de música i poesia” de la Cia MHelenaTolosa.

Roger Vallès - percussió
Des dels 4 anys que porta el ritme dins seu. Professor de Percussió Clàssica i Bateria, juntament amb el piano. Realitza audicions didàctiques de la família de la percussió i ha creat el concert didàctic "A ritme de Somnis".

Anna Valls - Violí
És professora de violí, piano i sensibilització musical a l’escola de música de La Cellera de Ter, Vidreres i Hostalric. Component del Duet Amalgama, també acompanya al cantautor Rubèn Masnou i participa puntualment en diferents orquestres.

Gonçal Vallès - Arranjaments
S’inicia en el món de la música clàssica amb el trombó de vares, però és amb la guitarra que conclou els estudis superiors a l’esmentat conservatori. És mestre pianer i actualment exerceix de professor de música en educació secundària i participa en diferents projectes artístics de tall molt divers: composició de temes per projectes audiovisuals, contrabaixista en la formació Hot Club Molins , arranjador...

Eva Masllorens - Estilista i autora de la portada del nostre àlbum
L'Eva té de professió base l'estilisme. Però és eclèctica, imaginativa, sensible, creativa a l'hora de visionar processos creatius. Gaudeix aportant belles i originalitat en el que fa, sigui la disciplina que sigui.

A què destinarem les vostres aportacions?

Ens hem marcat dos objectius:

PRIMER OBJECTIU 4.800€ (mínim)

La inversió d'aquest verkami anirà destinada a l'amortització dels estudis contractats, músics i producció, edició i disseny de "DESERTA EL FOSC" i llançament promocional del projecte i videoclip.

Aquests diners ens serviran per a costejar:
•els costos de l'estudi de gravació i els honoraris dels músics
•l'edició de 500 còpies en format CD
•els lloguers de sala per a les presentacions

SEGON OBJECTIU 10.000€ (òptim)

Si assolim el segon objectiu podrem pagar:
•el videoclip del single
•la direcció artística
•la campanya de promoció per TV i Ràdio
•la campanya de promoció digital

Calendari previst

La sortida del disc està prevista per Sant Jordi, per la qual cosa els i les mecenes començareu a rebre les recompenses durant el mes d'abril, inicis de maig... aquesta vegada el Covid no ens farà endarrerir!

La presentació a Sta Coloma de Farners està prevista el 24 d'abril i la de Barcelona el 29 d'abril.

A mesura que avanci el projectes us anirem recordant les dates a tots i totes les interessades.

+ Info

Aquí podeu veure què diuen les xarxes del nostre anterior projecte!

Podeu tafanejar a la meva web i veure tot el que s'hi cou!
www.mhelenatolosa.com

Si vols pots seguir-me a les xarxes socials:
Canal YouTube
Twitter
Facebook
Instagram

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

7 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Ignasi

    Ignasi

    2 años

    foooooooccc!!!!

  • Venturapm

    Venturapm

    2 años

    Molts exits

  • nuska

    nuska

    más de 2 años

    Felicitats pel nou projecte i motíssima sort!!!

  • Montserrat Clapers

    Montserrat Clapers

    más de 2 años

    Sort!

  • amiret1

    amiret1

    más de 2 años

    Enhorabona pel nou disc!

  • Pep Roma Calle

    Pep Roma Calle

    más de 2 años

    Visca la música amics. Una abraçada. Pep

  • Santiago Santomá

    Santiago Santomá

    más de 2 años

    Pongo mucho algunas canciones del anterior CD

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies