❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

30 anys construint l'Alternativa

Fem un salt en la infraestructura i l'autogestió, enfortim l'aposta per la Terrasseta i ens renovem per construir un model cultural propi

L'Alternativa

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
264
Aportacions
7.909€
De 7.500€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

L'Alternativa és la Festa Major d'estiu però és i serà molt més que això. Som un projecte que els darrers dos anys s'ha vist molt reforçat a nivell intern amb la mirada posada en aquest aniversari. Per aquest motiu, volem que els 30 anys siguin el punt de partida de la nostra aposta per un model cultural propi. Volem esdevenir un actor cultural per a la nostra ciutat, vinculant-nos amb les entitats, reforçant l'activitat cultural durant tot l'any i moltes coses més que us anirem explicant les properes setmanes i mesos.

L’Alternativa és possible gràcies a les persones que hi ha darrere. Aquest últim any hem consolidat l’assemblea amb tot de noves corporacions i actualment som 15 persones treballant-hi activament. A més, també estem molt vinculades amb els moviments socials i populars de la ciutat, que són qui l’ha fet viva i gran en els darrers 30 anys i que han apostat per fer una festa que trenqui amb la dinàmica d'oci consumista i cultura mercantilitzada.

L’Alternativa vol ser oberta i participativa, que Manresa se la faci seva i que la faci créixer, que participi dels actes i que també en plantegi de nous. Que la visquin i gaudeixin els infants, el jovent i la gent gran. Volem una Alternativa construïda entre totes i per a totes.

Celebrant els 25 anys de l
Celebrant els 25 anys de l'Alternativa

Valors com l’autogestió i la transparència són claus pel projecte. El finançament de l’Alternativa no depèn de cap institució ni de mega inversors. Comptem amb els ingressos que fem als actes i de petits comerços de la ciutat que comparteixen els nostres valors i que col·laboren amb nosaltres amb aportacions econòmiques simbòliques. L’Alternativa tampoc és un projecte per treure’n benefici econòmic, tot el que ingressem ho tornem a invertir per fer activitats i actes més xulos. L’únic benefici que pretenem obtenir és tenir una ciutat viva amb lligams ben forts entre veïnes i plena de cultura i d’oci per les classes populars, i per això ens hem proposat ser cada cop més transparents amb els nostres comptes.

L’Alternativa també vol revertir el model d’oci i de cultura imperant basat en el consumisme, en el sentit més ampli possible. No volem fomentar el consum ni de productes, ni d’actes, ni de cossos, ni de drogues. Volem fugir de l’elitisme que ens imposa el mercat, que l’Alternativa sigui accessible per a tothom, que sigui un espai segur per a totes i plenament feminista i que l’alcohol deixi de ser el centre de tota activitat social. Sabem que el punt de partida és el que és, però som l’Alternativa i treballarem perquè aquesta nova realitat esdevingui possible.

L’Alternativa té uns valors que regeixen la nostra activitat:

Sobre les recompenses

Perquè la campanya de Verkami sigui un èxit i puguem aconseguir tot el que ens proposem per aquest any, hem preparat unes recompenses que segur que us encantaran! Ens fa molta il·lusió fer possible el pòster per celebrar els 30 anys amb el recull de cartells de tots aquests anys. També hem fet merxandatge amb el nou logo i materials que no havíem fet mai fins ara: l'ampolla perquè us hidrateu bé a les tardes a la Terrasseta o la tovallola perquè pugueu presumir de l'Alternativa quan aneu a la riera! Fins i tot un imant que us doni forces durant l'any quan el mireu i llegiu 'ja queda menys per l'Alternativa!' Esperem que us agradin tant com a nosaltres!

Aquí sobre podeu veure algunes de les recompenses, les de roba! Una bossa de tela feta amb cotó i una samarreta amb el mateix disseny. Les dues han estan fabricades i dissenyades amb un teixit de proximitat.

Per altra banda, tenim la llibreta i la cantimplora, amb una frase de Montserrat Roig, un clauer-obridor amb el logo de l'Alternativa i un imant per posar a la nevera amb la formiga de l'Alternativa.

Qui som i d'on venim

Fa 30 anys naixia la Festa Major Alternativa a Manresa, un projecte autogestionat que sorgia de la necessitat d’omplir la ciutat manresana de vida durant els mesos d’estiu, davant el fet que l’Ajuntament no oferís contingut festiu durant la Festa Major, amb l’objectiu principal de mantenir la gent a la seva ciutat i d’impulsar un projecte nou i diferent. Aquest projecte, també va ser clau per a poder finançar casos repressius del moviment independentista i popular que hi havia a Manresa.

L’any 1992, s’iniciava amb força la primera Festa Major Alternativa de Manresa a la Plaça Europa i, un any més tard, es consolidava a Plaça Puig Mercadal -que esdevindria un espai de referència pels següents anys- apropant la cultura popular sense interrupcions durant cada estiu, superant les adversitats i creixent any rere any.

L’any passat, durant la pandèmia provocada per la Covid-19, presentàvem la Terrasseta de l’Alternativa, a la plaça de la Música, amb l’objectiu de crear un nou espai de referència per als dies de l'Alternativa. Un espai acollidor i que sigui espai de trobada intergeneracional, d'oci i cultura diürns i que aglutini la programació que al llarg de la setmana fèiem en diferents espais del barri antic. En definitiva, un nou punt neuràlgic de la Festa Major.

La Terrasseta de l
La Terrasseta de l'Alternativa, estiu 2020

Al llarg de tots aquests anys, la FMA ha crescut i s'ha fet molt més completa: hem avançat fermament cap a un model de cultura més enllà de l'oci nocturn —apostant per un model de cultura més enllà de l'oci nocturn amb actes, xerrades, teatres i cinema a la fresca i també amb activitats col·lectives, on la gent s'impliqui més enllà d'assistir-hi i generem comunitat al voltant de la Festa. Alguns exemples serien l’Escape Room o les batalles de colles. Finalment, també hem fet una aposta -especialment els darrers anys- per reforçar la nostra infraestructura, per reforçar la vessant autogestionària del projecte.

A què destinarem les vostres aportacions

Per a nosaltres i pel projecte de l'Alternativa l’autogestió i el finançament col·lectiu són claus i ens demostren que entre totes podem aconseguir grans coses. Aquest Verkami és una eina més per obrir l’Alternativa cap a totes vosaltres i convidar-vos a participar en el projecte i construir en comú un model cultural propi.

És a través de les diferents recompenses que volem aconseguir finançar les parts menys rendibles però igual d’importants i claus de la nostra festa, enriquint tots els actes i la infraestructura que els fa possibles.

Gràcies a aquestes aquestes inversions, tindrem una major solvència econòmica i les renovacions que es faran es convertiran en millores de la qualitat de la programació dels actes de dia i de nit i dels serveis que oferim.

El canvi de format i les innovacions de l’any passat i la vostra confiança en el projecte de l’Alternativa ens fan creure encara més en el que fem i tenim ganes de ser-hi encara més i millorar any rere any; és per això que creiem fortament en les renovacions i la conseqüent expansió.

Tota millora de l’Alternativa es converteix en última instància en millores de programació; així doncs, les diferents propostes tenen una sola missió: reforçar el projecte de l’Alternativa apropant-lo a més gent per créixer com a model cultural referent i oferir encara més cultura carregada de valors i transformació social.

Inversions detallades:

2.500€ barraca mòbil d’estructura metàl·lica

2.250€ gestió de recompenses

800€ millora de la cuina: Planxa de gas, electrodomèstics de conservació del menjar i neteja.

600€ renovació del logo i la línia estètica

476,25€ comissió Verkami

450€ il·luminació, taules i decoració de la Terrasseta

Ara ens cal la teva ajuda per fer-ho realitat!

Calendari previst

Està previst que les recompenses es puguin recollir presencialment a Manresa durant la setmana abans de l’Alternativa d’aquest any i durant bona part de la setmana d’aquesta. Concretament serien els dies del 16 al 23 d’agost de 2021, aproximadament.

+ Info

Per mantenir-te al corrent de les properes activitats o tenir més informació, pots seguir-nos a Instagram (@lalternativa_manresa), Twitter (@lalternativaman) o Facebook (@lalternativamanresa), o bé enviar-nos un correu electrònic a [email protected]

També pots consultar el nostre web per conèixer millor l'equip!

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

7 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • tom

    tom

    más de 2 años

    Els Speereth, venen?

  • Mireia

    Mireia

    más de 2 años

    <3

  • Queralt

    Queralt

    más de 2 años

    Ànims i endavant!!!! Gràcies a vosaltres també

  • Farriu

    Farriu

    más de 2 años

    Gràcies per mantenir viva l'Alternativa! ✊🏽

  • oriolbonals

    oriolbonals

    casi 3 años

    Molts ànims i endevant! 💪🏼

  • Ester Pérez

    Ester Pérez

    casi 3 años

    Força amb el projecte!

  • Enric Farré

    Enric Farré

    casi 3 años

    Sense FMA Manresa es perd.

#03 / Recollida de les recompenses!

Estimadíssimes mecenes,

Des que vam aconseguir el Verkami amb molt d’èxit gràcies a vosaltres, no hem parat i, per fi, us podem anunciar que ja queda molt poc per a què tingueu les vostres recompenses!😱

Aquest dissabte comença la 30a edició de la Festa Major Alternativa i podeu venir el mateix dissabte 21, diumenge 22 i dimecres 25 de 17 a 19h a La Terrasseta de l’Alternativa (a la Plaça de la Música) a recollir-les. Veniu i celebrem juntes aquesta 30a edició de la FMA ja que hi som!🎂💫

Recollida de les recompenses del Verkami
Recollida de les recompenses del Verkami

També us volíem dir que encara teniu temps d’inscriure’us a les activitats, al joc del Killer i reservar els tiquets per al sopar de colles, sopar de l’Alternativa o el paellators edició especial📝 Alhora, si encara voleu estar més dins del projecte, us podeu apuntar a algun torn a servir begudes o a decorar les places!🤭

I per acabar, us volíem donar les gràciesseguir llegint

#02 / Incentiu: anunciem el primer cap de cartell si arribem al 80%!

Holahola mecenes,

Queden 9 dies per a què acabi la nostra campanya de Verkami i tenim ganes de començar-vos a dir cosetes que farem aquest 30è aniversari de l’Alternativa!

Si el diumenge 11 arribem al 80%, doncs, desvetllarem 1r cap de cartell i us anunciarem els altres dos si arribem abans del 16 de juliol al 90% i al 100%! Quins nervis, no? ❤️

El projecte de l’Alternativa és possible gràcies a totes nosaltres i per això entre totes l’hem de fer arribar a més gent i aconseguir l’objectiu que ens proposem de seguir creixent. El temps passa i és hora que entre totes assolim el que ens hem proposat!

Moltíssimes gràcies pel vostre suport! Fins aviat! 😛

#01 / Sorteig per un sopar per dues persones al Garitu!

Estimades i estimats mecenes,

Bones notícies!

Des que va començar la campanya de Verkami, poc a poc hem anat fent camí i ens trobem més enllà de la meitat del viatge per poder celebrar fort els 30 anys de l'Alternativa!

Per donar-vos les gràcies per haver arribat fins aquí i alhora arribar a més gent, dimarts vam posar en marxa un sorteig que acaba avui a les 21h per totes les mecenes del Verkami! Com que ja heu fet la vostra aportació a la campanya, doncs, ja formeu part del sorteig!

El premi és un sopar per dues persones al Garitu i a partir de les 21h, doncs, hi haurà una tria a l’atzar. Un cop sapiguem la guanyadora, aquesta rebrà un missatge a través del mail que ens ha posat al Verkami. Quina il·lusió, no? I nervis!

Això és tot!

Moltíssimes gràcies de nou pel vostre suport! Molta sort i fins aviat!:)

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies