❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

La Guia Fosbury dels Jocs Olímpics 2021

La guia més completa en català dels Jocs de Tòquio, amb tots els esports i protagonistes, i una revista sobre les grans Heroïnes Olímpiques

Revista Fosbury

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
204
Aportacions
5.221€
De 5.000€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Doble revista en paper per celebrar els Jocs

Semblava que no arribarien mai, s’han hagut d’ajornar un any i la pandèmia els ha fet la guitza, però ara ja és imparable: aquest estiu toquen Jocs Olímpics i hem preparat una doble revista especial per estar a l’altura de l’ocasió.

La Fosbury portem set anys fent camí amb cinc compromisos ben vius: parlem de tot l’altre esport, dels Països Catalans al món, de l’esport que transcendeix l’esport, en contra de les discriminacions i ho fem amb una mirada singular. Després de cooperativitzar-nos com a redacció el 2020, afrontem els Jocs amb ganes de seguir estenent la taca d’oli del projecte.

Què farem?

Editem dues revistes especials amb motiu olímpic.

La Guia dels Jocs Olímpics de Tòquio 2021 és una revista especial, amb tots els continguts necessaris per seguir la cita olímpica.

Portada de la Guia dels Jocs Olímpics de Tòquio 2021
Portada de la Guia dels Jocs Olímpics de Tòquio 2021

La Guia vol acompanyar-vos per viure plenament els Jocs. Desgranem cada disciplina esportiva a nivell introductori, amb protagonistes, curiositats històriques o el medaller perquè pugueu ser uns setciències d’aquells esports que només mireu cada quatre anys.

La Guia també recull tots i cadascun dels esportistes del nostre país que hi competiran. La fitxa, què n’hem d’esperar, entrevistes, les claus dels experts. Un directori complet perquè no se’ns escapi cap detall.

I també és la Guia que més pes donarà als Jocs Paralímpics, amb entrevistes, guia dels nostres esportistes i les claus per seguir la segona part de Tòquio 2021.

L’altra revista és la Fosbury 38, dedicada a les Heroïnes Olímpiques: totes aquelles dones que han estat protagonistes d’una història que sempre s’ha explicat amb prevalença masculina i les ha obviat i oblidat.

Portada de la revista 38 de la Fosbury
Portada de la revista 38 de la Fosbury

Fem una esmena a la història olímpica tal i com ens l’han explicada per descobrir trajectòries de dones que amb els seus valors transcendeixen l'esport com Kinue Hitomi, Ethelda Bleibtrey, Betty Baxter o Rafaela Silva, així com noms més coneguts com Fanny Blankers-Koen, Wilma Rudolph o Hassiba Boulmerka.

Les dues revistes tindran el segell propi que caracteritza la Fosbury des de 2014, amb una gran aposta pel disseny, amb un contingut compromès i un to proper i desimbolt. Un exercici periodístic que pivota al voltant dels Jocs Olímpics, el gran aparador de l'esport a escala mundial cada quatre (cinc!) anys.

Dues revistes sorgides de la redacció de la Fosbury, amb una família ampliada per a una ocasió tan especial amb textos de Laia Pujolassos, Toni Padilla, Laura Font o Maria Comabella.

Sobre les recompenses

Línia ‘Estima l’esport, odia el feixisme’

La Fosbury llancem en exclusiva per als i les verkamistes d’aquest projecte la línia ‘Estima l’esport, odia el feixisme’, més necessària que mai i amb disseny d'en Xevi Esteve. Una samarreta i una bossa de tela amb nanses amb el segell de samarreta.cat pensades per reunir estiu, elegància, missatge i compromís.

Samarreta "Estima l
Samarreta "Estima l'esport, odia el feixisme"

La protagonista de la samarreta és Alice Coachman, la primera dona negra que va guanyar una medalla d'or olímpica. Ho va aconseguir en salt d'alçada als Jocs de Londres de 1948, els primers després de la Segona Guerra Mundial.

La bossa "Estima l
La bossa "Estima l'esport, odia el feixisme"

Recompenses:
“Ja sóc sòcia, però vull la samarreta i la bossa”
“Jo sóc de dur bosses molonguis”
“La millor samarreta de l’estiu”
"Ho volem tot"

Encara més Fosbury

Des de la Fosbury portem cinc anys editant revistes en paper per als nostres socis i sòcies, i ara també les posem a l’abast dels verkamistes que vulguin aprofitar l'avinentesa per recuperar algun exemplar antic (a escollir), bé per assolir tota la col·lecció o bé per fer el tres en ratlla de motiu olímpics i adquirir el volum ‘27 jocs, 28 històries’ que vam editar pels anteriors Jocs.

Recompenses:
“En lloc de dos, posa-me’n tres!”
“I quan no hi ha Jocs, què feu?”
“Després dels Jocs, vull més Fosbury”
“Com és que no ens havíem conegut abans?”

Portades de l
Portades de l'especial "27 Jocs, 28 històries" i de les dues revistes Fosbury en paper

L’escalada és olímpica!

L'escalada té tots els números de ser l'esport debutant més sorprenent al programa olímpic. En motiu d’aquesta estrena i gràcies a la col·laboració de Bulder Planet Mataró (el millor centre d’escalada al nord de Barcelona) oferim packs de dia tant individuals com de grup per iniciar-s'hi, experimentar o gaudir de l’ambient únic dels rocòdroms en aquest centre pioner. T’atreveixes a escalar amunt?

Recompenses:
“L’escalada és olímpica? Celebrem-ho!”
“Jo també vull escalar però no sé com”
“A veure qui va més amunt!”

Instal·lacions del Búlder Planet a Mataró
Instal·lacions del Búlder Planet a Mataró

El millor de l’esport són les begudes isotòniques

I la millor beguda isotònica és la cervesa. I d’entre les cerveses, millor que sigui artesana. I d’entre les artesanes, a la Fosbury ens quedem amb la de proximitat. I a prop hi tenim Gràcia, d’on ha sorgit el projecte d’una cervesa tan heterodoxa que no té ànim de lucre i que jugant amb les paraules es diu ‘Virra de Gràcia’. És boníssima i en pots trobar a packs segons amb quanta gent te l’hagis de repartir.

Recompenses:
“Em miro els Jocs sense companyia”
“Quedem i mirem els Jocs a casa?”

La Virra de Gràcia, cervesa artesana sense ànim de lucre
La Virra de Gràcia, cervesa artesana sense ànim de lucre

L’esport és cultura

Sí, l’esport no és de capsigranys. La gent que li agrada té sentiments, i cor, i ulls i orelles, i és per això que hem demanat a autors coneguts i editorials còmplices que ens aportin recompenses delicioses

El nou CD de La Luwdig Band, en exclusiva!

El grup d'Espolla està d'estrena amb la publicació a finals de juny d'un nou disc, "La mateixa sort", que té una via d'accés olímpic a través d'aquest Verkami. Narracions sensacionals i històries quotidianes a ritme de folk i de l'estil que millor li convingui a cada cançó.

La Ludwig Band presenta "La mateixa sort" / Désirée Gómez
La Ludwig Band presenta "La mateixa sort" / Désirée Gómez

El llibre ‘Córrer’ de Jean Echenoz

Raig Verd publica aquesta història apassionant de l’atleta Emil Zátopek, que primer va ser un gran heroi olímpic i en paral·lel va estar combatent les injustícies al seu país. Tot, és clar, sense parar de córrer.

Portada del llibrer "Córrer" publicat per Raig Verd
Portada del llibrer "Córrer" publicat per Raig Verd

A què destinarem les vostres aportacions?

La campanya de micromecenatge és essencial per finançar la Guia olímpica i la resta de recompenses. Preveiem destinar les vostres aportacions a cobrir els costos de:

Disseny i maquetació -> 1.000 euros.

Impressió -> 3.000 euros

Distribució -> 500 euros

Cost de la gestió i recompenses -> 500 euros

Paral·lelament treballarem per aconseguir vies de finançament complementàries per acabar de finançar el disseny i maquetació de les revistes, la impressió i la seva distribució, així com l'edició de continguts i despeses complementàries al projecte olímpic.

Calendari previst

Els Jocs Olímpics comencen el 23 de juliol. Aquest és el calendari previst pel COI i per tothom. Per tota la resta, els terminis de la Fosbury són:

Maig i juny: Campanya de Verkami oberta. Farem un seguiment monitorizat de dades per poder accelerar els enviaments així que se superi l’objectiu.

Durant la primera quinzena de juliol farem l'enviament de les recompenses.

Més informació

www.fosbury.cat

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

11 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Fombe

    Fombe

    más de 2 años

    Llàstima volia agafar el llibre de Zatopek, però no estava disponible. Si hagués la possibilitat em dieu. He fet una altra opció recompensa

  • Carles Sivilla

    Carles Sivilla

    más de 2 años

    Felicitats per la feina!! :)

  • bernat anducas

    bernat anducas

    más de 2 años

    Molta força i a seguir!!!

  • Monteditorial

    Monteditorial

    casi 3 años

    Endavant! Molt content de contribuir el micromecenatge

  • Carles Llivina Ribot

    Carles Llivina Ribot

    casi 3 años

    Salut

  • MARI CARME RODRIGUEZ

    MARI CARME RODRIGUEZ

    casi 3 años

    Endavant! Feu una gran feina! Enhorabona!

  • MARI CARME RODRIGUEZ

    MARI CARME RODRIGUEZ

    casi 3 años

    Jo ja soc mecenes de La Fosbury i tu?

  • Montserrat Bosch

    Montserrat Bosch

    casi 3 años

    Feu molt bona feina!! Endavant Equip!!

  • Jaume

    Jaume

    casi 3 años

    Molta força nanus

  • Bullanga

    Bullanga

    casi 3 años

    Si pot ser, la samarreta de talla L. Gràcies i sort!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies