❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Quadern Catarsi. El Treball contra l'Algoritme

La lluita dels treballadors en l'era digital

Catarsi magazín

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
208
Aportacions
6.180€
De 5.000€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

Arriba un nou Quadern Catarsi! En consonància amb El comunisme que vindrà, hem volgut llançar prospeccions al futur que ens espera en un món que s’ha accelerat d’ençà de l’epidèmia de la Covid-19.

El capitalisme que enfrontem avui és ben diferent a aquell que segueixen explicant-nos les faules liberals. Lluny d’aquell pacte tàcit de postguerra, el capitalisme actual es recolza sobre les tecnologies digitals per imposar el monopoli, el balafiament del planeta i el seu domini absolut sobre el treball.

Aquests canvis plantegen grans reptes per a l’organització dels treballadors, però també per al conjunt de la societat. La intenció d’aquesta publicació és assenyalar molts d’aquests canvis; la formació d’un nou sindicalisme, la lluita pels drets individuals i col·lectius, les dades com un bé comú i el disseny institucional en són els més importants.

Hem realitzat aquest nou Quadern amb la col·laboració de la cooperativa d’innovació econòmica Ekona, així com de les associacions Elite Taxi i Taxi Project.

Amb el disseny i maquetació a càrrec de Munster Studio i amb il·lustracions de Julia Hita

Una edició única amb un disseny exclusiu!
Una edició única amb un disseny exclusiu!

Qui hi participa?

En aquest nou Quadern Catarsi hem comptat amb el testimoni directe dels i les treballadores organitzades en llocs tan distants com Europa i el Regne Unit (Ben Wray), els EUA (Wendy Brown), l’Amèrica Llatina (Paolo Marinaro) i Catalunya (Tito Álvarez i Carlos Rodríguez), que poden explicar de primera mà els esforços organitzatius per entomar la lluita en un nou entorn.

Un entorn que si bé es revesteix amb noves interfícies, no deixa de reproduir les velles condicions de l’ordre capitalista. Alhora, Carles Muntaner i Núria Matilla-Santander narren, des dels condicionants socials de la salut, l’impacte en el benestar que provoca la precarització associada a aquest model.

També hem anat més enllà explorant l’impacte de l’arribada de la plataformització en el conjunt social i en la manera com ens relacionem. Pablo Cotarelo i Albert Medina reflexionen sobre com pot impactar en l’actual contracte social i l’estructura institucional que sosté el pacte del treball hereu del segle XX.

Per altra banda, Enric Luján desenvolupa la seva crítica en relació amb la mediació que suposa la interfície entre consumidors i els canvis que això suposa en termes culturals. Finalment, Ekaitz Cancela presenta una suggeridora hipòtesi de com l’organització del treball en el sector tecnològic, capdavanter en la innovació que es permet el capital en aquests temps, pot prologar un horitzó socialista.

A què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions d’aquest Verkami aniran destinades a la producció de l’especial Quadern Catarsi El Treball contra l’Algoritme.

Es tracta dels costos de traducció, correcció, disseny, maquetació, impressió i distribució del Quadern.

Tot aquest procés trigarà al voltant d’un mes fins a tenir el producte acabat i començar llavors l’enviament als mecenes.

Qui Som

Catarsi Magazín volem ser una veu referent de l’esquerra catalana. Oferim perspectives socialistes i feministes en política, economia i cultura defugint de la discussió exprés i altisonant. Volem contribuir en potenciar una cultura de debat serena, amb la voluntat d’agregar subjectes per passar a la iniciativa en la batalla d’idees. Ho volem fer sense renunciar a un disseny atractiu, accessible per tothom i amb classe.

Segueix-nos a xarxes per estar a l'aguait!

Twitter
Facebook
Instagram

Visita el nostre web i descobreix els continguts diaris i els números anteriors de Catarsi Magazín!

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

4 comentaris

Si ja ets mecenes, iniciar sessió per comentar.

 • CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR, CUP

  CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR, CUP

  5 mesos

  Aportació de CUP Sabadell

 • Gemma

  Gemma

  5 mesos

  Aportació com a Ateneu Popular Rocaus de Sallent

 • CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR, CUP

  CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR, CUP

  6 mesos

  Endavant amb el projecte des de CUP Vilassar de Dalt

 • alexandra

  alexandra

  7 mesos

  gràcies!

#02 / Sorteig entre els mecenes!

Ja encetem la recta final del Verkami del nou Quadern Catarsi El Treball contra l’Algoritme!

Ens queda molt poc per assolir l’objectiu però necessitem una darrera empenta. Per això us proposem un sorteig entre totes les mecenes!

Vols participar?

D’aquí fins la finalització del Verkami, sortegem tres llibres que se sumaran a la recompensa que hagueu triat. Són els següents:

Capitalismo de Plataformas, de Nick Srnicek, (Caja Negra). Un clàssic per entendre el fe-nomen dels nous models de negoci de plataforma en el context del capitalisme financeritzat i especialment post-2008.

The Twittering Machine, de Richard Seymour (Akal). Una anàlisi brillant i pertorbadora alhora de la indústria de les xarxes socials i les plataformes publicitàries. Una genialitat de la qual el nostre company, Nacho Pato en va fer una ressenya d’allò més recomanable

I finalment, una novetat de Sembra Llibres: Intel·ligència Artificialseguir llegint

#01 / Sindicalisme en l'era de les plataformes [VÍDEO]

Mostra de contingut!

En el nou Quadern Catarsi: El Treball contra l’Algoritme hi trobareu entre les seves pàgines un debat a tres bandes. Una conversa entre Tito Álvarez (Elite Taxi), Núria Soto (RidersxDerechos) i Carlos del Barrio (CCOO Catalunya).

Quin és el model de l’economia de plataformes i com s’està implementant? Què s’hi amaga al darrere? Quines estratègies sindicals hem d’abordar per fer-hi front? Quin tipus de legislació cal impulsar des de les organitzacions de treballadors per garantir drets?

Parlem de totes aquestes qüestions. Un testimoni directe de les lluites aquí i ara del treball contra l’algoritme.

Un vídeo dins d’una revista en paper?

I tant! En l’apartat «Sindicalisme en l’era de les plataformes» inclourem un QR a partir del qual es podrà accedir a tot el debat amb un dispositiu mòbil.

seguir llegint

Utilitzem cookies pròpies per poder oferir el nostre servei i de tercers per finalitats analítiques i mostrar-te publicitat personalitzada a partir dels teus hàbits de navegació. Accepta totes les cookies punxant “Acceptar” o més informació i configura les teves preferències aquí.