❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

"Bailar la locura"

Sis dones cerquen els límits entre la bogeria i la normalitat per crear una coreografia. Però, es pot ballar la bogeria?

Marta Espar-Maiol Virgili

Un projecte de

Creat a

0
segons
159
Aportacions
9.790€
De 9.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano i English

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Sinopsi

Claudia Gómez, Amaiur Luluaga i Montse Álvarez són tres ballarines de dansa contemporània que guanyen una beca per crear una coreografia que es preguntarà on són els límits entre la normalitat i la bogeria.

Per tal d’enriquir el procés de creació, contacten amb la Alba Coll, Itziar Vaquero Maria Manonelles, tres noies joves diagnosticades amb un trastorn mental. Les conviden a reunir-se amb elles durant uns dies en una casa propera al Centre de Creació Artística Dantzagunea d’Errentería (País Basc) on estan assajant.

Volen escoltar com és un deliri, què implica rebre un diagnòstic psiquiàtric i fins a quin punt desitjarien participar en les decisions sobre el seu tractament. Parlen també sobre els efectes secundaris dels fàrmacs i de com se sent una persona quan prova d’autolesionar-se. I comparteixen experiències, somnis i temors personals.

Quan, uns mesos més tard, les ballarines presenten la coreografia al festival de dansa Dantzahirian, les abraçades tenen una altra qualitat, les mirades i els moviments, un altre sentit, després d’haver compartit el procés creatiu amb les noies diagnosticades. Perquè les artistes han canviat la seva manera de veure la bogeria i la coreografia inclou ara les veus de les seves companyes de viatge.

Acostumem a associar la bogeria amb allò que es desvia de la norma. Però, què és normal? Qui decideix el què és normal? Què és la bogeria? Es pot ballar?

Qui som

Marta Espar és periodista i guionista especialitzada en temes de Salut des de fa dues dècades i ha escrit guions i reportatges per a Barcelona TV, TV3, TVE, Suplement de Salut diari EL PAIS, diari ARA, European Research Media Centre, entre d'altres, i dirigeix la productora Reporters. Maiol Virgili és un realitzador de documentals i sèries documentals amb més de 20 anys d'experiència en el sector audiovisual i autor de nombrosos treballs emesos a TV3 i TVE.

Hem treballat un munt d’hores en el documental "Ballar la bogeria" sense cobrar perquè ens mou el nostre compromís amb el tema. Voldríem canviar la mirada de l'espectador cap als problemes de salut mental i enderrocar els prejudicis que viuen a la nostra ment a través de les històries dels nostres sis personatges, perquè a la fi l'espectador pugui comprovar que la línia entre la bogeria i la normalitat és molt més fina del que pensem.

Marta es co-autora del documental “Veus contra l’estigma”, emès al programa SENSE FICCIÓ de TV3 a fianls del 2017 i el Maiol ha co-dirigit documentals i series documentals per TV3 y TVE, “A pagès”, “Sèniors”, “Rurals”, “Xoc vital", "Rar, la força del torró solidari", entre altres.

A què destinarem les vostres aportacions

Fins ara hem rodat gairebé la meitat del documental i hem pagat les despeses de rodatge gràcies a el Premi Audiovisual de la Fundación Víctor Grífols y Lucas de Bioética, però necessitem molts més fons per gravar una segona trobada entre les sis noies a finals d'agost i les històries de cada una per separat, així com per continuar amb l'edició i post-producció.

El projecte de l'documental "Ballar la bogeria" va ser seleccionat en l'apartat Industry de l'DOCS Barcelona 2020, guanyant-se l'interès de diverses televisions i distribuïdores internacionals, però ens demanen que lliurem el documental acabat o un primer muntatge de 30 minuts per valorar la seva emissió.

Calendari previst

Si aconseguim el finançament proposat, anirem a rodar una segona trobada entre les sis protagonistes i part de les històries de cada personatge per separat entre agost i novembre 2020. Després, començarem el procés d’edició i post-producció.

L'estrena i posterior emissió de la pel·lícula documental estaría previst per a la primavera del 2021, però si aconsegueix projecció internacional podria retrassar-se fins a la tardor de 2021.

+ Info

Xarxes socials de "Bailar la locura"
Facebook
Instagram

Para obtenir més informació sobre el projecte: Dosier de "Bailar la locura"

Per conèixer millor l’equip:
Maiol Virgili
Marta Espar
Reportajes sobre salud mental de Marta Espar

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

25 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Marta Espar-Maiol Virgili

    Marta Espar-Maiol Virgili
    Autor/a

    más de 3 años

    Gràcies Susagna!!!!!!!!!!!!!! Gràcies Anna !!!!!!!!!!!! Gracias Javier, Pili, Andoni, gracias a todos!!!!!

  • Susagna Nevado Gutiérrez

    Susagna

    casi 4 años

    Espero veure us ballar!

  • Javier Os

    Javier Os

    casi 4 años

    Magnifica iniciativa. Todo mi apoyo!!!

  • Pilar Sirera

    Pilar Sirera

    casi 4 años

    Un projecte molt necessari . Felicitats

  • Judit Arranz

    Judit Arranz

    casi 4 años

    Mil gracias, Andoni, de verdad!!!!!

  • Andoni Flores Lizaso

    Andoni Flores Lizaso

    casi 4 años

    Encantado de ayudaros con un proyecto tan valiente como arriesgado.Un placer!!

  • Judit Arranz

    Judit Arranz

    casi 4 años

    Gràcies, Clara per acompanyar-nos!!!!

  • clara Boix

    clara Boix

    casi 4 años

    Seguim ballant. Gràcies per projectes com aquest

  • Marta Espar-Maiol Virgili

    Marta Espar-Maiol Virgili
    Autor/a

    casi 4 años

    muchas gracias, Irati!

  • Marta Espar-Maiol Virgili

    Marta Espar-Maiol Virgili
    Autor/a

    casi 4 años

    Gràcies, Edgar, per acompanyar-nos sempre!!!!!!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies