❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Piriniar, el Pirineu en casa

Descobreix, gaudeix i registra més d'un any d'aventures en aquest gran mapa del Pirineu.

Ibai Lazkano

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
402
Aportacions
16.459€
De 1.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano i Euskara

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Mapa pirenaic de disseny i 100 x 70 cm que inclou 160 cims, 126 refugis, 60 indrets emblemàtics, 47 estacions d'esquí, 12 grans rutes i 25 ports de muntanya, pensat perquè puguis anar-hi registrant les teves conquistes.

Un perfecte planificador de les teves futures incursions al Pirineu!

__

Per què? He hagut de respondre aquesta pregunta moltes vegades. Deu ser perquè tinc els Pirineus lluny de casa! :)

Tot i que sigui de manera modesta, amb aquest treball he volgut intentar portar-los a casa. Almenys intentar-ho! Que el suport escollit hagi estat un mapa te molt sentit, ja que desde molt petit he estat un apassionat dels mapes.

Tot i que hi ha infinitat de mapes dels Pirineus, he intentat crear una cosa única. Per això, tot i que la informació és la condició mínima que se li demana a un mapa, he volgut equilibrar-lo amb el disseny. D'aquesta manera, passaríem d'un disseny habitual de mapa, a un póster que encaixaria perfectament en la decoració de qualsevol casa.

Pirinar és això, un pòster que recull els colors i les formes apropiades per aconseguir un disseny modern i agradable, deixant de banda tota la informació que no aporti massa valor.

Piriniar Original
Piriniar Original

Piriniar Original
Piriniar Original

Pel que fa a la informació que recull el mapa, es tracta d'aquells indrets, fins i tot sortides, més destacats i amb encant que podem trobar als Pirineus. Per això, m'he inspirat en la meva pròpia experiència en aquests paratges, contrastant-lo amb persones més experimentades, amb l'objectiu d'aconseguir un mapa molt més complert i coherent.

En resum, aquest n'és el resultat:

· 160 muntanyes
· 126 refugis de muntanya
· 60 indrets remarcables
· 47 estacions d'esquí
· 12 grans rutes
· 25 ports de muntanya

En definitiva, infinitat d'idees para gaudir dels Pirineus!

A continuació, aquest és el contingut explicat amb més detall:

· Els 160 cims més significatius dels Pirineus amb les seves respectives ubicacions, alçada i prominència.

160 cims
160 cims

· 126 refugis de muntanya amb les seves respectives ubicacions, alçada i capacitat en nombre de llits.

126 refugis de muntanya
126 refugis de muntanya

Detall de la llegenda de muntanyes i refugis
Detall de la llegenda de muntanyes i refugis

· 60 indrets amb encant o emblemàtics que una vegada i una altra es repeteixen en les diverses fotografies del Pirineu. Llacs, cascades, miradors, boscos, grutes, etc. En el mateix mapa, a part d'indicar la ubicació de cadascun d'aquests indrets, s'informa de l'accessibilitat: si s'hi pot arribar per carretera, quants kilòmetres d'excursió hi ha fins a arribar-hi, si és circular o d'anada i tornada, etc.

60 indrets emblemàtics
60 indrets emblemàtics

· 47 estacions d'esquí. Totes les estacions del Pirineu en les que pots practicar l'esquí alpí o snowboard. El mapa informa sobre la localització de cada estació, àrea aproximada, kilòmetres esquiables i quantitat de pistes.

47 estacions d
47 estacions d'esquí

· 12 grans recorreguts. Entre d'altres, es detallen quatre maneres d'atravessar els Pirineus des de l'Atlàntic fins al Mediterrani (Transpirenaica). Per fer a peu serien el GR10, GR11 i l'Alta Ruta Pirenaica, i per fer-los amb bicicleta la Route des Cols. En el caso del GR10 i GR11 tindràs a mà tota la informació necessària etapa per etapa: kilòmetres de cada etapa, desnivell positiu i negatiu, perfil... i en cada localització, la informació de si hi ha algun punt d'aigua, allotjament, transport públic o botiga per comprar menjar.

12 recorreguts
12 recorreguts

Detall de les rutes GR10 i GR11
Detall de les rutes GR10 i GR11

En bicicleta, per fer la Route des Cols, s'han inclòs els 25 ports de muntanya més significatius amb las seva respectiva informació, kilòmetres i pendent mitjana. Entre tots ells, alguns del ports més famosos del Tour de França: Tourmalet, Peyresourde, Aubisque, Marie Blanque, Menté, etc.

Per altra banda, també s'hi han afegit les següents rutes: La Senda Camille, Alta Ruta de los Perdidos, Carros de Foc, Eth Setau Ságeth, Pass’Aran, Camí dels Bons Homes, Cavalls del Vent i Porta del Cel. Kilòmetres i kilòmetres de preciosos paisatges.

Per tant, l'objectiu principal d'aquest mapa és entrar a casa, ser penjat en una paret i fer-lo servir per planificar futures excursions al Pririneu.

· Registra les teves conquestes. A més, la seva mida de 100 x 70cm i la impressió de qualitat en paper d'alt gramtge, us permetrà marcar tant amb llàpis com amb bolígraf tots aquells objectius complerts, amb les seves respectives dates, acompanyants, anècdotes, etc.

Registra les teves conquestes
Registra les teves conquestes

· Idiomes Pel que fa a l'idioma, Pirinar és un mapa multilingüe (gràcies que principalment es fan servir números i icones). Això si, conté explicacions en català, castellà, euskara i francès. A més, s'ha mirat de respectar la toponímia de cada lloc.

Piriniar, versió Trencalòs

El Pririneu és la llar del Trencalòs (Gypaetus barbatus). Per tant, com a opció especial i gràcies a la Fundació per la Conservació del Trencalòs, s'ha creat també la versió Trencalòs del mapa. Tot i que la seva població ha crescut en els últims anys (segons la última investigació del CSIC, hi viuen prop de mil trencalossos al Pirineu), el trencalòs segueix sent una espècie en perill d'extinció.

La Fundació per la conservació del Trencalòs, amb 25 anys d'història, te identificades 114 aus actualment vius dins del programa de conservació que desenvolupa conjuntament amb el Gobern d'Aragó. Per cadascun d'ells, s'ha fet una mapa que anirà acompanyat per làmines personalitzades.

Piriniar Trencalòs
Piriniar Trencalòs

Per tant, la versió del Trencalòs serà una edició limitada i s'enviarà numerada, amb la làmina corresponent del trencalòs que us correspongui. Aquesta làmina inclourà tant el nom com la següent informació de l'au en qüestió: on va ser marcada, data de marcatge, gènere i informació sobre el marcatge per poder diferenciar-lo de la resta. Així, a veure si sou capaços de veure'l en la propera sortida que feu als Pirineus! Difícil... Però mai se sap!

Làmines personalitzades
Làmines personalitzades

Sobre les recompenses

Aquestes son, de manera resumida, les recompenses que s'ofereixen:

Calendari previst

Si la campanya és exitosa, tant aviat com s'acabi s'enviaran les comandes a la impremta.

Ja està escollida, i per tant en el termini d'una setmana, serà capaç d'imprimir els encàrrecs.

Aleshores, serà durant el juliol quan rebreu aquests mapes a casa, quan en aquest estiu "especial" que sembla que ens tocarà viure no hi haurà millor pla que gaudir de les nostres muntanyes.

Tubs per l
Tubs per l'enviament

+ Info

Tot i que hagi estat de tant en tant, després de tres anys de treball en el mapa, aquest és un moment especial per mi. A veure si aquest projecte us captiva tant com a mi i us serveix per conquistar els Pirineus. N'estic segur que si!

Per acabar, voldria donar les gràcies a Travesia Pirenaica, a Mendikat i a la Fundación para la Conservación del Quebrantahuesos, per confiar en mi i per ser les principals fonts d'informació en l'execució d'aquest mapa.

Moltes gràcies i espero que us agradi. Gaudim i cuidem les nostres muntanyes!

Per més informació
Instagram @piriniar
Twitter @piriniar

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

11 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • exiledz

    exiledz

    más de 3 años

    Se han comenzado a realizar los envíos?

  • CESAR EREÑA

    CESAR EREÑA

    casi 4 años

    CÓMO LLEGA EL MAPA A CASA ? NO PEDIA DETALLES DEL DOMICILIO. ENTIENDO MANDAREIS DETALLES AL CORREO ELECTRONICO. MERTXI. CESARS

  • lourdes.urpi

    lourdes.urpi

    casi 4 años

    Espero que el projecte es completi. Sort!

  • Aitor Deza Atutxa

    Aitor Deza Atutxa

    casi 4 años

    Zorionak!! Proiektu ederra benetan!

  • Bernat arnau davi

    Bernat arnau davi

    casi 4 años

    Una gran idea per als “malalts” del pirineu i la muntanya!!

  • Angel Lozano

    Angel Lozano

    casi 4 años

    Gran trabajo!

  • lio

    lio

    casi 4 años

    Fantastico. Para cuando el mapa de los Alpes ;-)? Gracias y Saludos!

  • JuanLimia

    JuanLimia

    casi 4 años

    Enhorabuena por el proyecto! Me viene genial para planear la GR11 pa este año ... Y a muchos mas nos servirá de Inspiración.

    Saludos desde Alemania!

  • Manel Bermejo

    Manel Bermejo

    casi 4 años

    Me ha gustado mucho. Confío en la exactitud de los datos, aunque entiendo que no es un mapa topográfico1 :25.000. Enhorabuena por la iniciativa, espero que se un éxito.

  • Ricard

    Ricard

    casi 4 años

    Espero que se cumplan los plazos

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies